Gość Veronikaaa Napisano Październik 6, 2016 Hej dziewczynki czy ktoras z was miala na naturalnym cyklu??? Ja bd miala w tym miesiacu i zastanawiam sie jak robic .Doktor proponowala na naturalnym cyklu .Moge tez sie wesprzec lekami to moj wybor 1/2 clo przez 4 dni i zastrzyk.Mam zdecydowac . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
veronikaaa 0 Napisano Październik 6, 2016 Kkiniaa84 jak u Ciebie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość2208 Napisano Październik 6, 2016 Veronikaaa ja mialam dwie iui na naturalnym cyklu niestety nie udane. Moze lepiej jednak stymulowac.. ja napewno bede chciala kolejny stymulowany Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
veronikaaa 0 Napisano Październik 6, 2016 Dzieki gosc2208 za odpowiedz :) Wlasnie tez wydaje mi sie ze lepiej stymulowany od dzis lykam clo :D Przykro mi ze Tb sie nie udalo .... zobaczymy jak bd u mnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 6, 2016 U mnie udali się na stymulowanym 2 tabletki dziennie . Wyrosly aż 3 pęcherzyki ale i tak pekl jeden bo jeden zostal nie pekl a drugi wchlonal wiec z tymi pęcherzykami roznie bywa . Ja zawsze badam 8dni po owulce progesteron mam pewnosc ze owulacja byla, jak udala się iui tez badalam bo chcialam wiedzieć wrazie czego przyczynę niepowodzenia . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
veronikaaa 0 Napisano Październik 6, 2016 U mnie hormony okey wiec i owulka powinna byc prawidlowo. Zobaczymy jak bedzie bo z tymi pecherzykami to faktycznie roznie bywa.Raz robilam testy owulacyjne i nie pokazaly owulacji po czym pojechalam na wizyte i doktor stwierdzila ze owulka byla bo bylo cialko zolte. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kkiniaa84 0 Napisano Październik 9, 2016 Veronikaaa dobrze ze bierzesz clo, dobra decyzja, trzymam kciuki za owocna stymulacje. Ja w pt miałam swoją 8 iui co z tego będzie czas pokaże, ogólnie to już koniec z inseminacjami wykończyly mnie psychicznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
veronikaaa 0 Napisano Październik 9, 2016 Kkiniaa84 dzieki! Ja trzymam kciuki za Twoja 8 - ke oby byla szczesliwa! Ja mam tylko nadzieje ze nie wypadnie mi owulka w niedziele ... Trzymam mocno kciuki za Cb !!! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kkiniaa84 0 Napisano Październik 9, 2016 Z tą niedziela to masakra ja miałam trzy cykle które tak wypadało i dlatego, trzy cykle w plecy bo iui się nie odbyły Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marta597 Napisano Październik 11, 2016 Kasia 2206, gość jak tam się czujecie? Jak tam wasze maluszki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Veronikaaa Napisano Październik 11, 2016 Dziewczyny czy jak biore clo to owulka bedzie wczesniej? Zastanawiam sie kiedy sie jej spodziewac w tym miesiacu bo zawsze mam 14-15 dzien a z clo nie wiem czy bd w tym samym terminie czy moze wczesniej? Ja bralam pierwszy raz od 4-8 dnia cyklu po pol tabletki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kasia2206 Napisano Październik 12, 2016 hej marta u mnie narazie bez zmian:) nudności i wymioty tylko ze teraz wieczorem nie rano...praca jakos mnie jeszcze trzyma przy funkcjonowaniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość11111 Napisano Październik 12, 2016 Hej hej;) u mnie naszczescie mdliści niema, ale zato mam zachcianki nawet na jablka;) niekiedy tez senność ale nie aż tak bardzo. Wizytę mam za 2tyg nastepna. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 12, 2016 Mi przy clo przesunęli sie nieznacznie o 2dni wcześniej to zalezy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
veronikaaa 0 Napisano Październik 12, 2016 Dzieki gosc 18:09 Ja bralam tylko po pol tabletki moze nic to nie zmieni bo mala dawka ... w/g moich wyliczen bez clo powinnam miec w poniedzialek i dobrze by bylo by tak bylo bo jak clo przyspieszy to z inseminacji nici bo moze wypasc niestety w niedziele :( :( :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Wernika Napisano Październik 14, 2016 Nie zaglądałam tutaj całe wieki (chyba od lipca):/ Po 4 nieudanej inseminacji, zdecydowaliśmy się od razu na in-vitro. Kosztowało nas ono 20 tyś na gotowe. Niestety i ta próba zakończyła się porażką :( Z uzyskanych 21 jajeczek zapłodniło się tylko 9, a do transferu przetrwały tylko 3 :( Trzy dni po transferze dostałam plamienia i już wiedziałam, że nic z tej próby nie "wyszło". Obecnie czekam na transfer drugiego zarodka :) Może teraz się nam uda :) Byłam nawet specjalnie na wakacjach za granicą by się "zresetować" przed kolejną próbą :) Trzymam za Was wszystkie kciuki. Nam jeśli się te dwa transfery nie powiodą, to rezygnujemy ze starań o własnego dzidziusia. Zaczęliśmy już nawet kurs pod adopcję i rodzinę zastępczą by nie tracić kolejnych lat życia na próby i "bieganie" po klinikach. Po mimo utopionej ogromnej sumy pieniędzy w leczenie- nie żałujemy jej i cieszymy się, że za kilka miesięcy będziemy już po wszystkim. Będziemy na pewno już wiedzieć na czym stoimy :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ola moszczynska Napisano Październik 16, 2016 Halinka właśnie nie wiem raz robyłam betę 14 dni po inseminacji i pani w laboratorium powiedziała że beta wychodzi 3 4 tygodnie po inseminacji ja 14 stego miałam miesiąc na razie miesiączki nie mam jeszcze poczekam do końca miesiąca żeby mieć pewność że się np nie udało ogólnie nie myślę o tym choć też chciała bym by się udało. .. Jak się nie uda to nie wiem co dalej a co tam u ciebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 17, 2016 Dziwna ta pani w labolatorium bo po iui beta już byla pozytywna po12dniach a po 14 to już 3krotnie wzrosla . Nie slyszalam zeby czekać 3-4tyg. Po terminie mięs.beta już powinna pozytywna jeśli jest ciaza.chyba ze owulacja byla tydzień później niż iui. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Veronikaaa Napisano Październik 17, 2016 Hej dziewczyny ja jestem po pierwszej IUI powiedzcie mi ile wczesniej bralyscie zastrzyk na pekniecie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 17, 2016 38h przed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 17, 2016 A gdzieś ok. Po 42h czulam owulacje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
veronikaaa 0 Napisano Październik 17, 2016 Ja bralam zastrzyk 24h przed obawiam sie ze za wczesnie :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
veronikaaa 0 Napisano Październik 17, 2016 Zle napisalam obawiam sie ze powinnam wziac go wczesniej albo miec poźniej IUI .Wszystko dlatego pewnie ze w niedziele nie robia.Zrobili mi w sobote po 24h od zastrzyku.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
veronikaaa 0 Napisano Październik 17, 2016 Kkiniaa84 jak tam u Cb ? Wyglada na to ze ja mialam dokladnie tydzien po Tb bo 15 stego :) Czy Tb tez robil ktos inny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 17, 2016 Ale plemniki żyją dluzej lepiej to już niz za wcześnie , niby pisze ze ovitrelle dziala po 36h. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
veronikaaa 0 Napisano Październik 17, 2016 Tez tak czytalam :) Zobaczymy jak bd czas pokaze ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Natali_M84 0 Napisano Październik 18, 2016 Hej dziewczyny, jestem na forum po raz pierwszy. Ja staram się o maleństwo 3 lata, na początku bieganie i szukanie dobrego ginekologa, branie leków, hormonów i zero efektów. W koncu w styczniu 2016 miałam laparo i stwierdzono endometrioze, ale nie wiem którego stopnia...! Jajowody drożne. Więc znowu leki i tak w maju trafiłam do poznania na polną, od razu kazano mi zrobić wszystkie hormony( wcześniej żaden lekarz nic nie wspominał)i sprawdzić bakterie Chlamydia która uniemożliwia zajście w ciążę. I okazało się że wynik pozytywny i mam tę bakterię. Szybkie leczenie, dwie tabletki ponowne badane i bakterii nie ma :-) wczoraj miałam inseminacje pierwszą i teraz czekamy z mężem. Napiszcie jak u was, powinniśmy razem się wspierać i opowiadać o swoich przypadkach, bo kto nas tak zrozumie jak koleżanka z podobnym problemem. Czekam na was i pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kasia2206 Napisano Październik 18, 2016 Hej Marta jak twoj***adania? ? Moje jeszcze noe wiem kiedy bo dr nie ma :(( wiesz cos?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kasia2206 Napisano Październik 18, 2016 Witaj Natali :) ja jestem po 2 iui i aktualnie w 12 tyg ciazy :) staralam sie z mezem jakiś 2.5 roku maz ma kiepski nasienie i naturalnie żaden lekarz nam szans nie dawal :) trzymam kciuki ale pierwsza iui bardzo rzadko sie udaje wiec najlepiej podchodzić na luzie bo później ogromna rozpacz i rozczarowanie. Oby twoj przypadek byl tym udanym :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kkiniaa84 0 Napisano Październik 18, 2016 Veronikaaa kto ci robił iui? Pamiętasz wielkość pęcholi??? Ja już w piątek mogę testowac ale piersi już bolą kręgosłup też więc nie nastawiam się jakoś specjalnie, zresztą po 8 iui jaka można mieć nadzieję. Trzymam kciuki za ciebie żebyś nie musiała przechodzić przez to tyle razy co ja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach