Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500zł na każde dziecko a teraz tylko dla bogaczy

Polecane posty

Gość gość
Co, dziecko nie dostało renty po ojcu?

Gość gość
gość dziś gość dziś Nie denerwuj mnie - ciekawe jakie to przywileje ma samotna matka, kołku jeden-wychowałam sama córkę, jestem wdową i co? nie dostałam ZŁOTÓWKI od państwa. xxx Wychowuję sama córkę, nie mam alimentów ani pieniędzy z funduszu alimentacyjnego, nie dostaję zasiłku rodzinnego, bo jestem "za bogata", zarabiam ok. 1700 zł na rękę, nie dostanę też 500 zł no moje dziecko. Jakoś sobie radzę mino, że nigdy nie dostałam złotówki od państwa....w którym podobno samotni rodzice mają tyle przywilejów, nie mogłam posłać małej do żłobka, bo tu gdzie mieszkam żłobków po prostu nie ma, nie miałam pierwszeństwa w kolejce do przedszkola.... Więc nie opowiadajcie bzdur!!!!

Gość hehhehhehehehhehehhehehh
"Ogólnie pomysł 500+ uważam za fatalny, bo jest wiele lepszych sposobów na pomoc rodzinom niż dawanie gotówki do ręki. Nie czarujmy się: spora część patologii po prostu tą kasę rozwali." Oczywiście , ze tak tylko to wymagałoby myślenia , pracy i chęci . Ja osobiście wolałabym zeby zrobili cos z podatkami . Z mężem pracujemy i nie chce żadnych zasiłków tylko żeby ktos wreszcie docenił osoby uczciwie pracujące .

Gość gość
ale powtarzam to nie program pomocy społecznej lecz zachecajacy ludzi do prokreacji dlatego rodzice jedynaków nic nie dostaną, te 500 na kolejne dziecko ma ich zachecic do tego

Gość gość
Zachęcić to sie powinno tych co nie maja wcale dzieci . Duzo jest mlodych ludzi , par , małżeństw ktore nie potrafią sie zdecydować na 1 dziecko . Popatrzcie sobie na wykład Wojcikowskiego. On tam ładnie przestawia jaki procent stanowią u nas sinlge i pary bezdzietne . To w nich jest "problem " Większość osób tak ma 2 dzieci . Wiec tez program nie ma sensu . Jak juz to sprawi , ze przybędzie rodzin patologicznych .

Gość gość
U mnie w rodzinie patologia juz sie tlucze jak kroliki , aby kase te wyciagnac. Nikt z nich nie pracuje, wszyscy pija i pala, nie pracuja. juz dwie znowu w ciazy.Wychodzi na to,ze ten program to dla patologii-takiej wlasnie jak moja rodzinka.

Gość gość
Cały program jest sam w sobie śmieszny. W moim przypadku może i to 500zł dostanę, ale szczerze wam powiem, wolałabym mieć możliwość dostania dobrze płatnej pracy. Mój mąż pracuje na budowlance, nie zarabia źle, ale znów praca na czarno, jest zapisany w urzędzie pracy jako bezrobotny od ponad roku i pracy nadal nie ma dla niego a jak jest to za najniższą krajową. Tak jak mówicie, skorzytają na tym rodziny patologiczne. U mnie w miejscowości jest rodzina ok.10-osobowa, gdzie jedno dziecko jest niepełnosprawne, nie pracuje zupełnie nikt! Zamiast rząd sprawić, żeby zachęcić i znaleźć dla takich ludzi pracę to woli dać im kasę i niech siedzą na d***e i nic nie robią.

Gość gość
A czy wy naprawde łudxicie sie, ze ominie was wycieranie waszej starej obsranej d**y?... Czesc moze ominie, jak wykorkuje zanim przyjdzie starosc, ale ci co jej doczekaja beda przez kogos podcierani, tak własnie jest... Czy to beda wasze dzieci czy inny mlody czlowiek z nowego pokolenia, nie ma znaczenia, ma znaczenie tylko to czy oni beda gdy ty juz nie bedziesz wstanie sam tego zrobic...

Gość Zx
Czy wy się serio jaracie tymi 500 złotymi? Przecież to tyle co nic?

Gość gość
dla bogatego to faktycznie tyle co nic dla mnie bardzo dużo

Gość gość
A czy ktoś się orientuje; jeśli mieszkam z dzieckiem u rodziców, obecnie nie pracuje i mam tylko 300 zł alimentów... To dochody moich rodziców również będą brane pod uwagę? Czy dochody ,,rodziny,, to w zamyśle dochody matki, ojca dziecka/ dzieci? Czy też wszystkich zameldowanych pod jednym adresem?

Gość gość
niech szydłowa swojego księdza ożeni i niech trzepie dzieci

Gość gość
Nie denerwuj mnie - ciekawe jakie to przywileje ma samotna matka, kołku jeden-wychowałam sama córkę, jestem wdową i co? nie dostałam ZŁOTÓWKI od państwa. x a renta po ojcu bo z jakich pieniędzy?

Gość gość
Nie kazde dxiecko dostaje rente po smierci rodzica.

Gość gość
Nie denerwuj mnie - ciekawe jakie to przywileje ma samotna matka, kołku jeden-wychowałam sama córkę, jestem wdową i co? nie dostałam ZŁOTÓWKI od państwa. x a renta po ojcu bo z jakich pieniędzy? Z tych które wypracował zmarły rodzic.....

Gość gość
Pieniadze z budzetu nie biora sie z nieba tylko z pieniedzy podatnikow wytwarzajacych jakies dobra... Gdy nic nie wpłacasz do niego nie powinnienes dostac...

Gość gość
A ja się bardzo cieszę, że dostanę 500 zł na moje drugie dziecko:)

Gość gość
to ciesz sie ,ciesz bo za chwile tak program sie kosnczy bo nie beda mieli z czego wypłacać .

Gość gość
a ja jak dostane to się będę cieszyc bo poki co złotówki od państwa nie dostałam bo zawsze jesteśmy "za bogaci"bo mamy swoja firme a teraz przynajmniej jeden dzieciak cos dostanie.U sąsiadów 6 dzieci każdy ma swój tablet ,smartfon i Bóg wie co jeszcze ,moje dzieci tego nie maja a zapieprzamy od rana do nocy.Uwazam ze państwo zrobilo dzieciom krzywdę powinno dostać kazde dziecko a np. 300 zł zamiast 500 wtedy byłoby ok

Gość gość
lepiej by było gdyby lekarstwa dla dzieci były za darmo i obniżony vat na ubranka i artykuły dzieciece

Gość gość
Ten program szybko sie skonczy, no budzet pl ledwo zipie, chodzi o to, ze dzieci zostana :D naiwniakom, a panstwo bedzie miec nowych niewolnikow :D

Nie rozumiem tych emocji. Na całym świecie państwo partycypuje w utrzymaniu dzieci - tak jest we Francji, Austrii, Niemczech, nawet za komuny tak było. PiS, jak o się mówi w biznesie, trafił w rynek i znalazł lukę. A kasa by się znalazła, wystarczyłby tylko zlikwidować inna patologiczne rozwiązania, np. dodatki mieszkaniowe albo ograniczyć je tylko do mieszkań o niepełnym standardzie. To nienormalne, żeby za takie samo mieszkanie, w tym samym budynku, jeden płacił, np. 1900zł (czynsz + rata kredytu), inny 900 zł (sam czynsz) a jeszcze ktoś inny tylko 100 zł, bo wszyscy inni muszą im dorzucać.

Gość ghj

Czemu nie robicie dzieci? Bierzcie nawet po 50000zł ale róbcie je nieroby bo kto na was będzie później robił? Wy chyba jesteście tak tępi, że nie wiecie po co jest ten program i co on da za 20-30lat. Czytacie tylko te bzdury, że na ryczałcie gosciu zarabia 200,000 i dostaje 500+, a no ... prawda bo dawno by przeszedł na Vat, ale wam te POmagiery ryją beret, żebyście nie głosowali na PIS