Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skad tyle tesciowych wariatek czy dorosla kobieta nie powinna byc madrzejsza?

Polecane posty

Gość gość
dziś Choc tez jestem tylko synowa to z pkt.4 sie zupełnie nie zgadzam. Obyś nie musiała sie tam znależć,zapraszam do siebie na oddz.onk. zobaczysz czy to prawda. Poza tym czesto na tych oddz.mozna spotkac te złe tesciowe które opiekują się tymi "rywalkami" bo własne mamusie mieszkają albo daleko albo pracuja i nie mają czasu.Śmiechu warte ,jak można pisać takie głupoty.

Gość gość
do osoby wyżej nauczy się czytać ze zrozumieniem :P

Gość gość
czytam tą Twoją odpowiedź i aż nie mogę się nadziwić nie pamiętam co napisałam?Czytam dwa razy to co napisałam, czytam odpowiedź też dwa razy i dochodzę do wniosku, że to kolejna krzykaczka, idiotka strasząca onkologią i nie umiejąca czytać ze zrozumieniem.

Gość gość
skąd się biorą? przeistaczają się z głupich synowych!

Gość O matko kochana
19:09 co ty bredzisz? Wogole to idiotyczne porównania! Nikt nikomu śmierci nie życzy! Można śmiało żyć bez tej złej teściowej wystarczy urwac kontakt. .. Uwierz że , to często lepsze rozwiązanie dla małżeństwa i dzieci przede wszystkim! Nie wszystkie tesciowe są złe, jeżeli są to relacje nie dobre a wręcz szkodliwe to jestem za izolacja a nie pokazowki, przed rodziną szczególnie! Co do wnuków, ludzie kochani! Są to dzieci młodych rodzicow! Po co się wtrącać, nazucac? Jeżeli tesciowa ma takt i kulturę to i synowa także. A i jeszcze jedno spotkała się dosyć często że to syn mamusia miał gdzieś rodziców i nikogo do niczego nie z musisz,ani do miłości a na szacunek trzeba sobie za pracować, ale najlepiej obczerniac synową tak? No czyimś kosztem trzeba się wybielic...

Gość gość
dziś Nie wszystkie tesciowe są złe? zgadza się ,a co jesli dobrej tesciowej zdarzy sie chamska synowa? uwierzysz w tę opowiesc takiej tesciowej ,czy bedziesz szukała drugiego dna?

Gość gość
Z tego co się tutaj czyta i wszystkie jednogłośnie mówią że tesciowa to skończone zło tzn.że wasze matki zaliczają się do tego kółeczka? wredne,zazdrosne etc.czy się mylę,są jedyne w swoim rodzaju? nieskazitelne postacie:)

Gość gość
dziś ooooo święta racja,za pare lat to was będa pisać następne "dziewice"

Gość gość
Chamska co chcesz przez to powiedzieć? Napisz konkretnie sytuację wcale nie twierdzę że wszystkie synowe są dobre. A co gdy mąż nie chce kontaktu, to też wina synowej?

Gość gość
Nie znam przypadku w zdrowych rodzinach gdzie syn rezygnuje z kontaktu z własnymi rodzicami.Chyba że mowa o patologii badz wymuszenia przez nie akceptowaną z róznych powodów żonę. To najczęstsze powody gdzie facet dla własnego spokoju roi to co robi.

Gość gość
Chamska? to taka ktora uwaza ze tesciowa powinna pomagać ,dawać kasę,wyręczać i morda w kubeł.To taka która rości tylko od tesciów a własną matkę oszczędza bo chorowita,zapracowana,ktora bardzo by chciała pomóc ale biedna bo ma małe dochody.Tesciowie powinni zabieraxc dziecko na spacerki,wczasy etc. Nie interesują ją czy tego chcą czy to zajęcie ich rajcuje a w ogóle czy to ich obowiązek a nie przypadkiem synowej zajęcie.

Gość gość
20:36 słuchaj,nie mam powodu by tu kłamać no bo po co? Mój mąż powiedział że ma ich gdzieś.opowiadał jak go kontrolowali,spisywali licznik w samochodzie,zapisywali slowa w czasie kłótni by móc później udowodnić że było tak a nie tak. Zabronili kredytu na mieszkanie :O bo miał mieszkać z nimi! I widzisz? Ja męża nie nabuntowalam choć pewno tak myślą. Od poczatku znajomości, wiecznie trzeba było kłamać. Że się nie jako pizzy, że było się w kościele oj mogłabym wymieniać.Mąż twierdzi że ma spokój i zrobił się mniej nerwowy, przybył.za to na mnie suchej nitki nie zostawiono.ale mam to gdzieś, mam męża i dziecko i kocham ich bardzo .

Gość gość
20:40 tu się z tobą zgodze. Masz całkowicie rację. A co gdy my sami wszystko robimy? Mieszkanie swoje splacamy,pieniędzy nie bierzemy bo dajemy sobie radę.a dzieckiem sami się zajmuje mu.tesciowa nigdy nie dostała dziecka od nas.jest osobą nadgorliwa i dwulicowa.

Gość gość
dziś Ty pogadaj z rodzina może cos ci powiedza o męzu więcej,bo ja mam z blisjka taki przypadek.Rznąl nieszczesnika,obmawiał rodziców do żony bo musiel ichodzic za nim jak cien by .....a za uszami miał tyle ze matka z ojcem straciła zdrowie. Dodam ze to osoba wykształcona bo tyle udało sie jeszcze rodzicom trzymali go krótko,dla żony ideał a całe osiedla go znały.Teraz tez nie utrzymuje kontaktu,moze szkoda ze zona nie wie co z niego za ptica była.

Gość gość
dziś to dobrze o tobie swiadczy.mozesz chodzic z podniesiona głową

Gość gość
Te punkciki jaka to tesciowa niedobra , a jaka to mamusia cudowna, zwłaszcza jak ma corke mozesz sobie w tyłeczek wsadzic :D A co bedzie jak kochana mamuncia ma jeszcze drugie dziecko-syneczka ? I jest tesciowa ? Cudownie przeistacza sie w hetere dla synowej , a kochajaca mamuncie dla córeczki ? :p Nie wtraca sie, pomaga szczerze, nie pcha sie z głupimi radami, nie ma roszczen i wymagan i nie oglada seriali w tv ? :P A takie same zachowanie do syneczka to juz jest wredna tesciowa ? :D Ta tesciówka to musi miec rozdwojenie jazni :P Czyli najwspanialsza tesciowa jest psychicznie chora mamuncia ! :D Skoro tesciowa, jako dorosła kobieta powinna byc madrzejsza , to dlaczego głupie gówniary nie chca sie uczyc od mądrzejszego ? :D Tylko fochy strzelaja zamiast czerpac z doswiadczen ? :P

Gość gość
Nie szkoda wam czasu,ogarnijcie swoje chałupy bo daje głowe że rżniecie tu całe laboraty o tesciowej w katach macie taki syf jak te brudasy ktore pokazuje w Perfekcyjnej Pani Domu. Zakasac rekawy i wio,wszystkim wyjdzie to na zdrowie.Moze wyprasujcie troche zaległych łachów ktore az sie prosza o żelazko.Rozładujcie tę chorą energię na czymś a nie na kimś.

Gość gość
dobra rada juro z rana zagonie męża niech wreszcie coś zrobi, bo moja teściowa mu rączki amputowała menalnie

Gość gość
z rana to sobie zrob kaku a pozniej do garow glupia babo

Gość gość
A co to kobieta kon? Do pracy,na zakupy,dzieci i dom? A mąż praca? Sory ale czasy się zmieniły, kobiety pracują, zarabiają i obowiązuje sprawiedliwość! A nie stare śmieszne zasady tesciowych

Gość gość
Do garów to ewentualnie w weekend idioto, ktoś musi iść do pracy, żeby zapłacić czynsz i opłaty w moim mieszkaniu, maż też pracuje ale ma gorzej płatną pracę, ale też mniej stresującą i odpowiedzialną i by sam wszystkiego nie utrzymał . Chciałabym tylko żeby czasem coś zrobił.

Gość gość
Takie mądre obronczynie teściowej, ciekawe czy was tak wasze szczerze życzliwie wielbia co? Znam osobiście większość w rodzinie i przykro mi to stwierdzić ale udawanie miłości dla synowej jest obłudne! W pracy na przerwie to aż uszy wiedna od nadawania na te wyrodne synowe, a przez telefon o matko jaką miłość. Parodia

Gość gość
Bo najlepsza synowa nie zastapi najgorszej córki.Jestem teściową i wiem co pisze,nie pisze złośliwie ale szczerze. Tu akurat jest prawda że troszkę my jednak udajemy? Tesciowa

Gość gość
Jakie postacie występują w bajce dla dzieci Kopciuszek:macha i jej coreczki a w bajce dla dorosłych? Teściowa i jej coreczki! Wiem ze zdarzają się spoko teściowe ale niestety mi się taka nie trafiła. ....wręcz widzę ze ja cieszy jak nam coś nie wychodzi coś idzie nie tak.....a przecież gdy mi coś nie wychodzi to jej synowi tez.....sama mam dwóch synów i się ciesze ze nie będzie żadna siostry czka im macie w zyciu

Gość gość
Różne są teściowe jak i synowe.Najłatwiej chyba narzekać na teściowe;) ,bo stare i w d...e były i g...o widziały . W takim razie powiedzcie mi dziewczyny co powinnam zrobić w następującej sytuacji. Uroczystość rodzinna.jedna z synowych przewija dziecko i kładzie pieluchę na parapet okna i mówi że zostawi pieluchę i jak będzie się babci /tzn mnie/ nudzić to mogę sobie powąchać pieluszkę wnuczka.Wszystkich zamurowało a ja o mało się nie popłakałam. Jak powinnam w tej sytuacji się zachować wg was?

Gość gość
Ja ci odpowiem,na chamstwo trzeba chamstwem.Nalezało wziąc pieluchę do ręki i wytrzec jej głupi ryj.Miałabyś z głowy pomiota i swojego chyba tez niezbyt mądrego synka.Bo inny gdyby o tym sie dowiedział to pownien sprowadzić ja na ziemię i musiałaby cię przeprosić. Ja bym nie płakała tylko wykopała za drzwi razem z potomkiem.Nie licz ze kiedys jej dziecko odda ci szacunek. Poza tym nie licz tez ze znajdzie sie ktoś tutaj i ci wspólczuje.Sama poczytaj wpisy to poczujesz zapach smrodu.

Gość gość
gość dziś Może masz rację tylko że ja nie lubię i kłócić i zawsze ustępuję ,dla świętej zgody. Syna przy tej sytuacji nie było,wyszedł do piwnicy.Po kilku dniach jak był mnie odwiedzić dopiero opowiedziałam mu o tej sytuacji,wnerwił się bardzo. Może młoda kiedyś zrozumie że tak nie trzeba postępować .

Gość gość
gość dziś Może masz rację tylko że ja nie lubię i kłócić i zawsze ustępuję ,dla świętej zgody. Syna przy tej sytuacji nie było,wyszedł do piwnicy.Po kilku dniach jak był mnie odwiedzić dopiero opowiedziałam mu o tej sytuacji,wnerwił się bardzo. Może młoda kiedyś zrozumie że tak nie trzeba postępować .

Gość gość
Powiedz synowej:) przepraszam ze jeszcze żyję. skoro nie umiesz zadbac o szacunek dla własnej osoby. Tak nawiasem to wyjątkowy kałmuk synowi się trafił.Takie numery mozna wybaczyc dziecku a nie dorosłej babie.

Gość gość
Tesciowo od pieluchy,masz rację tu się zgodze że dziewczyna ostro przegiela albo niedorozwinieta jest.Nie wszystkie synowe są takie,a ta co tu tak tak po tych synowych jedzie niech nie będzie taka mądra. Ja że swoją kontaktów nie mam,tak uznalismy z mężem dla dobra nas wszystkich.Dość, dwulicowosci, nad gorliwości!, co byś kochana powiedziała jakby ci twoje dziecko wyrywala i uciekała,gdy dziecko rozpaczliwie chciało do mnie gdy podchodziła był obrót tylkiem?! W niczym nam nie pomagali, nigdy nie chcieliśmy.Za jej zachowanie nigdy dziecka na 5 min nie zostawilismy z nią. A wiesz jaką była reakcja gdy zwrociliam uwagę? Wysmianie mnie? Mi się trafił taki elementarz który udawał, do rany przyloz a za plecami robiła gnoj. Mąż opowiadał mi jak go traktowali i kontrolowali ehhh szkoda gadac skoro i tak zaraz wylejecie wiadro pomyj na mnie.