Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KateA92

Starania o dziecko 2016 2017

Polecane posty

Gość gość
Cześć dziewczyny, tez chce teraz zacząć starania mogę już właściwie od soboty i tylko na to czekam☺ ostatnio się przeziebiłam ale lekarz mówił ze to nie jest przeciwwskazaniem czy któraś z was tak miała?

Gość Kushina
Becik29 - a tak z ciekawosci czemu cc? Ja chyba sie bardziej sklaniam ku naturalnemu porodowi, a praktyce po prostu przyjde do szpitala i bede robic co mi każą :P

Gość KateA92
Tak bym Chciałam, gratuluję dwóch kreseczek na teście i ślicznej bety ! :) nie wiem dokładnie na który tydzień wskazuje ta beta, ale strzelam ze 4 - 5 tydzień ;) zadzwoń do laboratorium - oni na pewno Ci powiedzą ;) Co do przeziębienia podczas starań to ja nie miałam tak - to jest mój pierwszy cykl starań i odpukać od ponad roku nie byłam chora ;) A co do dzieci z grudnia to ja tam na to nie zwracam uwagi.. moi dwaj bracia są urodzeni w grudniu i obaj prymusami w szkole byli. Także ja tam nie uważam, że dzieci z końca roku mają gorzej

Gość gość
Ale wam zazdroszczę tej drugiej krechy

Gość Becik29
Kushina 1 cc mialam ze wzgledow ortopedycznych. 2 cc tzw ciecie po cieciu. Wiec teraz tak czy siak bedzie cc. Tak bym chciala gratuleje jestes w ciazy. Ja w 2 ciazy tez mialam blada 2 kreske. Taki cien cienia i mam pieknego synka :))

Gość ktoś ja tez nie wiem czy nam sie uda w tym cyklu a to ze moje dziecko ewentualnie bedzie z grudnia w niczym nie przeszkadza. Bo ta roznice widac tylko w pierwszych latach potem sie wszystko wyrownuje.

Gość TakBymChciała
Dzięki dziewczyny za informację, bardzo jestem szczęśliwa, że w końcu się udało :) Wizytę u ginekologa planuję po świętach, myślę, że będzie optymalnie.

Ja też miałam problem, ale zwykli ginekolodzy nie byli mi w stanie pomóc. Potem zaczęłam chodzić do klinik niepłodności i w jednej próbowali mi wmówić, że mogę zajść w ciążę tylko metodą pozaustrojową. W końcu trafiłam do Katowic do Gyncentrum i dr. Czerwińska od razu zdiagnozowała u mnie policystyczne jajniki i stwierdziła, że nie wykluczone, iż sama zajdę w ciążę. To znaczy nie do końca sama, tylko z udziałem męża ;)

Gość Paula 24
Kate działa! Takbymchciała gratulacje!!! Ja też jakoś nie zwracam uwagi na to że dziecko mogłoby być z grudnia, mam kuzynke z grudnia, a siostrę ze stycznia tego samego roku i jakoś nie widać u nich wielkiej różnicy... Becik też jestem z Krakowa :)

Gość Lolka28
Część dziewczyny, ja tez staram się o drugie dziecko już bardzo długo bo 19 miesiecy. Dla mnie to wieczność..:( No i w tym miesiącu okres powinnam dostać 4 dni temu i nic...test zrobiłam 2 dni temu niestety jedna kredka. Nie wiem i co chodzi.... A rak bardzo bym chcuaka:(

Gość Paula 24
Lolka witam Cie :) robiłaś jakieś badania? 19 miesięcy to długo...

Gość Lolka28
Robiłam, biorę lęki na owulacjie unormowalam tarczyce, maz badal nasienie dalej nic. Po świętach idę ponownie do gina

Gość Paula 24
Może niepowodzenia biorą się z tad że zabardzo o tym myślisz? Taka blokada, nie jedna miała tak że jak odpuściła sobie starania to nagle w ciążę zachodzila, koniecznie idź do giną, może jakiś monitoring owulacji?

Cześć Lolka28 :) Moze przesunela Ci sie owulacja i dlatego testy wychodza negatywnie? Na Twoim miejscu poszlabym na betę. Czujesz sie jakos inaczej niz zwykle?

Gość KateA92
Lola a w którym dniu cyklu robiłaś ten test ? Może nic jeszcze straconego ;) trzymam kciuki aby malpa jednak nie przyszła ! ;)

Gość Lolka28
Test robiłam w 34 dniu 2 dni po spodziewanejb @. Po tylu nieudanych próbach juz stracilam nadzieję dobrze ze już mam jednego syna 8 lat;) co do monitoringu cyklu to wlasnie o tym mysle i po świętach sprobuje;)

Gość KateA92
W 34 dniu cyklu wynik powinien być już raczej wiarygodny.. choć znam przypadek z dość bliskiego otoczenia, że test wyszedł dopiero 41dc ! Także póki @ nie ma jest nadzieja ;) Beta rozwialaby wątpliwości...

Gość Lolka28
Ale cykle mam 32 dniowe więc myślę ze może się nie zjawi...dziś 36 dzień cyklu....

Gość Lolka28
A czy bete trzeba wykonac rano przed posiłkiem?

Gość Paula 24
Betę możesz zrobić kiedy chcesz, nie ma znaczenia kiedy ja zrobisz jak jest ciąża to wykryje ja rano czy popołudniu, zrób betę jak najszybciej rozwieje to Twoje wątpliwości i przynajmniej będziesz wiedzila na czym stoisz :) nie zwlekaj

Nie musisz robić bety na czczo, ale lepiej zrób przed południem to będziesz miała wyniki jeszcze tego samego dnia.

Gość Becik29
Hej. Ja po pracy. Lolka zrob tak jak dziewczyny radza. Idz jutro na bete powinna juz wyjsc. Paula a z jakiej czesci Krakowa jestes???

Gość Paula 24
Becik dokładnie to z pod Krakowa, Skawina :)

To super :) Wlasnie wrzuciłam ciasto do piekarnika. Starszy synek robi z babcia wyklejane jajeczka. Dzis piekne sloneczko a w sobote ma padac....

Gość Paula 24
Hej ja właśnie sie nabawiłam jakieś infekcji pochwy, swędzi mnie, nie wiem z czego to się wzięło narazie stosuje maść clitrimazolum jak nie przejdzie to wybieram się do gina.... Masakra :(

Paula24 - nie chcę Cię niepotrzebnie nakręcać, ale słyszałam, że takie infekcje są czasami objawem ciąży ;)

Gość Paula 24
Wiem słyszałam o tym, ale ja jakbym była w ciąży to dopiero 2 dzień haha więc mało prawdopodobne :P

Gość Becik29
Paula mam nadzieje ze to nic powaznego. I masc wystarczy.

Gość Paula 24
Ja też mam taką nadzieję bo infekcja to nic przyjemnego jeszcze jak w grę wchodzi lekarz i antybiotyki.... Drugi raz mi się coś takiego przytrafia pierwszy raz to chyba z 6 lat temu, może poprostu były za duże starania :P i to tylko jakieś mikro urazy..

Gość KateA92
Słyszałam dziewczyny, że objawem ciąży może być wzrost temperatury ciała (drugi skok) albo też jednodniowy spadek tempki ok 0,3°. Wiecie może czy zawsze jest ten wzrost temperatury czy też ten jednodniowy spadek ? Czy to może jest tak jak z plamieniem implatacyjnym ze jedne kobiety mają a inne nie.. Dziś u mnie 9dpo i temperatura na stałym poziomie 36.6-36.7°C. Ewentualna implantacja następuje między 7 a 10 dniem a więc powinnam chyba coś zaobserwować na wykresie a tu nic... :( no i tak się zastanawiam czy są jeszcze jakieś szanse czy juz raczej nie... do okresu ok. 5 dni...