Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nata_lia

nie mogę schudnąć a ćwiczę i jestem na diecie

Polecane posty

Gość nata_lia

Witam, może jest osoba, która umie doradzić.. a wiec wcześniej byłam na diecie P.Chodakowskiej z bebio udało wtedy mi się zrzucić zaledwie 3 kg przez 2 mies. a teraz 2 tyg na diecie bebio dało to 1 kg mniej, przy tym 6 dni w tyg po 40-60min ćwiczeń (różnie raz tylko orbitrek, raz orbitrek plus ćiczenia chodakowska lub mel b, lub same ćwiczenia), kolejne 2 tygodnie dieta oxy i dalej ćwiczenia co dało 1 kg mniej czyli w sumie 2 kg na miesiąc (a miało być 4kg) dodam że waga spadnie z jednego dnia na drugi kg a pózniej przez tydz w miejscu .... mam 167 wzrostu waga teraz 66,4 (na początku 68,5) mam dziecko i tylko w domu ćwieczę

Gość gośćgrgrgr
Nie wiem co to za dieta. A ile kcal w niej jest na dobę?

Gość nata_lia
w dej diecie z oxy jest około 1500-1600 kcal ale że ja wcześniej miałam na dzień około 1000-1200 to zmniejszam posiłki do takiej

Gość wronka30
masz spowolniony metabolizm ewidentnie.. może spożywasz jednak za mało kalorii? nie od razu tnie się je do oczekiwanej ilości ich spożycia ale tutaj więcej powiedziałby ci dietetyk. a jeśli chodzi o przyspieszenie metabolizmu to też miałam z tym problem ale super mi pomogły tabletki iqgreen bo w końcu dały mi kopa i chudnę teraz tak jak powinnam:D

no właśnie rozważam wizytę u dietetyka bo już tracę nadzieję na wymarzoną wagę :( co do tabletek nie mam zaufania kiedyś próbowałam suplementów ale zawsze źle się to kończyło.. nie mniej jednak poczytam o tych tabletkach :) z metabolizmem fakt może być prawda bo zawsze patrzyłam żeby czasem za dużo nie zjeść kiedy większość znajomych pożerała ilość ogromne i oni dalej chudzi a ja z roku na rok niestety plus kolejny kg :(

Gość wronka30
też byłam sceptycznie nastawiona do jakichkolwiek tabletek ale spróbowałam właśnie iqgreen no i schudłam, więc to działa :) a zdecydowałam się na nie głównie ze względu na zieloną kawę w składzie i jej właściwości. zanim kupisz, przeanalizuj skład żeby wiedzieć za co płacisz :)

Możesz mieć po prostu mniej sprawny metabolizm - i to nie jest wina Twoja ani diety ani ćwiczeń, tylko po prostu Twój organizm działa w ten sposób. Możliwe też, że z Twoim programem ćwiczeń jest coś nie tak - może jest ich za mało, za mało się męczysz itd. Mam za mało danych żeby ocenić :) Napisz coś więcej o planie treningowym. Przykładowy plan ćwiczeń na orbitreku możesz znaleźć tutaj: http://www.abcfitness.pl/przykladowy_program_cwiczen.html W razie pytań - jestem do dyspozycji.

Im częściej się odchudzamy, tym bardziej spowalniamy nasz metabolizm. Organizm przechodzi w "tryb oszczędny". Dlatego wielką krzywdą dla nas samych jest nieustanne próbowanie różnych "pseudo- cudownych" diet. Odpowiednia dieta redukcyjna musi być mądrze skomponowana i pomimo redukowanej kaloryczności dostarczać odpowiednią ilość składników odżywczych. Absolutnie nie może prowadzić do niedoborów i być zbyt restrykcyjna. Nasz organizm to nie laboratorium do eksperymentów....- musimy o tym pamiętać. Pozdrawiam!

ostatnio miałam przerwę od ćwiczeń i diety bo niestety długo źle się czułam po wyrwaniu zęba :( ale przez to prawie nic nie jadłam wiem że jak wrócę do normalnego jedzenia to może być źle.. ćwiczenia na orbitreku to u mnie wyglądało tak że ćwiczyłam około 40 min zazwyczaj (czasem to było 35 do 50) i np 10 min powoli (prędkość pokazywana było w granicach 20) później szybkim tempem (28-30) i na zakończenie 5 min wolno. dodawałam sprint po około 30 sekund przerwa i tak około 10 razy mniej więcej w środku ćwiczenia. zależnie od nastroju to albo ćwiczyłam na orbitreku albo Chodakowska bądź Mel b albo jedno i drugie. niedziele robiłam wolną od ćwiczeń, ale starałam się więcej czasu spacerować. a z dietą to w rok temu korzystałam z diety bebio ale bez ćwiczeń i po2 mies było tylko 3 kg mniej. a teraz jak byłam na diecie to używałam jadłospisu z bebio ale już nie tak skrupulatnie wzorowałam się co można zjeść jakie ilości myślę że może zrobie podstawowe badania plus na tarczyce bo dawno robiłam około 1,5 roku temu i jak będą dobre to może udam się do dietetyka jak do tego czasu waga dalej będzie stała w miejscu

Gość nina004
Ja bardzo długo męczyłam się z ćwiczeniami,dietami i waga nie chciała się ruszać stała po prostu w miejscu albo czasami poszła nawet w górę to było dla mnie bardzo przykre doświadczenie, bo nie po to się męczyłam by nic nie osiągnąć... W końcu koleżanka,która się odchudzała poleciła mi African Mango http://szczupla-kobieta.pl sama stosuję i jest z niego bardzo zadowolona, a efekty widać gołym okiem sama je u niej dostrzegam;) więc byłam zazdrosna szczerze mówiąc, kupiłam sobie również, zaczęłam stosować i powiem Wam,że już w pierwszym tygodniu waga w końcu ruszyła i byłam bardzo zaskoczona,że już tak szybko 2 kg mniej, a przecież tylko jadłam regularnie i spacerowałam wieczorem z psem ;)

Gość gość
Do autorki: pomin wszystkie reklamowe smieci, co sie oglaszaja. Oni chca tylko wyciagnac twoje pieniadze, NIE MA skutecznych tabletek "na odchudzanie", gdyby takie byly to wszystkie kobiety wazylby najwyzej 50 kg. Te cud diety i cud srodki maja jeden cel odchudzic TWOJ PORTFEL i wyciagnac twoje pieniadze. Idz do lekarza. Jesli UCZCIWIE stosujesz diete i nie chudniesz, potrzebne sa badania tarczycy, przysadki mozgowej, itd.