Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem zła mama

Polecane posty

Gość gość

Mam 3,5 letniego synka.Kochany chłopczyk ale czasem brak mi cierpliwości. Jadł dziś obiad,a ze ma kaszel to specjalnie tak kaszlal przed każdym kawałkiem kotleta aż go zwymiotowal i nie wytrzymałam. Powiedziałam ze ma się ubierać i będzie mieszkał z dziadem,a on sie az poplakal ze nie chce z dziadem ze mnie kocha.Nakrzyczalam na niego okropnie i kazałam siedziec w swoim pokoju. Teraz poszłam zobaczyć co robi to usnal,poglaskalam go o tak mi teraz przykro ze tak zareagowalam.Az się popłakałam ze jestem taka wstrętna matka:-(

Gość gość
O takie coś tak dziecko straszysz?

Gość gość
ja tez jestem matka i wiem że czasami potrafi maluch wyprowadzic z równowagi ale licze wtedy do 10 i uspokajam się. to jest mały człowiek który od nas rodziców bierze przykład więc kiedys tez byc może bedzie ci kazał wyprowadzić sie do dziada i napewno nie będzie ci miło. więc postaw sie w jego sytuacji i nastepnym razem za nim cos powiesz ugryz sie w jezyk.

Gość gość
Wiem ze jestem potworem tak dziecku mówiac. Nawet nie wiecie jak mi jest przykro. Siedzę i rycze. Mój synek jest dla mnie najważniejszy na swiecie.

Gość gość
Ja cię rozumiem często sama sie denerwuje i potem tak samo czuje się jak ty. Nie jesteś zla mama. Nawet tak nie mysl

Gość gość
Nerwy nerwami, ale maluch się wygłupiał, zwymiotował i się pewnie wystraszył, a Ty że go oddasz do dziada. Następnym razem wyjdź na minutę do innego pokoju i złap oddech.

Mi też czasami brak cierpliwości. Nie jesteś złą mamą. Z tego co piszesz widać, ze bardzo kochasz synka :)

Gość gość
Z tymi wymiotami to akurat on tak celowo robi jak nie chce czegoś jeść. Ale to mnie nie usprawiedliwia.Przykro mi jest bo go zawiodłam i myśli ze mogłabym go oddać. jestem beznadziejna:(

Gość gość
A co to znaczy mieszkać z dziadem???

Gość gość
Ta te święte najbardziej pouczają.. Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień.. A tu same takie co sie nie denerwują nie zloszcza . Jaasne

Gość gość
Daj spokój Autorko, naprawdę straszniejsze rzeczy są na świecie ;) Nic się nie stało. Staraj się nad sobą po prostu panować i tyle, unikaj na przyszłość takich tekstów. A jak mały wstanie to go normalnie przeproś, wytłumacz, że się zdenerwowałaś i że oczywiście powiedziałaś nieprawdę. Bez przesady, świat się nie skonczył ;)