Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem przeciwna pomocy frankowiczom. jak ktoś głupi by brać kredyt pod sufit to

Polecane posty

Gość gość
Jak pomogą frankowiczom to ludzie będą protestować na ulicy. Pracuje w banku i wiem jakie należało wykazać dochody zeby dostać 300-500tys kredytu we frankach. Otwórzcie oczy!!!przeciez biedny takiego kredytu nie dostał!!!ruszcie mozgi!!! W umowie jest klauzula o wzroście waluty itd oraz inne czynniki które składają sie na ratę kredytu. Zawsze jest ryzyko ze waluta podrożeje. To ze przez kilka ładnych lat kurs był stabilny to nie znaczy,ze tak będzie przez kolejne 30lat.A ludzie mówili tak:frank stabilny,nie podskoczy,nie ma siły itd bierzemy we frankach ale sie przeliczyli i teraz beczą.Ale co mnie to obchodzi.:P Nie poto z mężem zapier/dalamy i podatki płacimy,zeby z tego państw czyjś kredyt spłacało. Skandal!!! Wszyscy wypier/dola za granice a reszta będzie na czarno robic i niech Duda i Szydło i inni mądrzy ze swoich pensji im dokładają!!!! 12345.... Następnych wyborów nie wygrają!!!!

Gość gość
Prawda jest taka ze sami sie wkopaliscie a teraz na oslep szukacie winnych.. ciekawe ze dopiero o oszustwie uslyszeliscie jak wam rata wzrosla.. kto wam ma doplacac? I tak pewnie macie wiecej niz niejeden kowalski.. a jak sie nie podoba to zagranice jak wiekszosc polakow jedzie na chleb zarobic im ktos cos dal? Nie oni sie musza tulac zeby nie brac takich kredytow jak wy i wcale lepiej.nie maja a jedynie co od was uslysza to ze jak ma sie leb na karku to w.pl tez sie da wiec jak sie da to splacajcie

Gość gość
Ile jest biednych ludzi-rodzin którzy nie maja szansy na własne mieszkanie,żeby kupic z niskich dochodów i dla takich mieszkań nie ma komunalnych!!! A ta dopłata państwa do kredytu-śmiech,jakie trzeba bylo spełnić warunki,Mało komu sie udało. Zamiast budować mieszkania komunalne dla biedniejszych choc pracujących rodzin na wynajem to BOGATYM będą pomagać!!! Zamiast dopłacać przedsiębiorcom np.do ZUSU dla pracowników bo wywindowali zwariowane stawki to do kredytu frankowiczom będą dokładać!!! Ludzie tego nie zniosą.!!!

Gość gość
Ludzie serio jesteście tacy ciemni?!?!?! Ty pracujesz w banku i nie wiesz, że ten twój bank nas oszukał?! Był pod nielegalna klauzula, w normalnym państwie by dostał po uszach i blaglby, żeby tylko się nie wydalo. Ale oczywiście nie w Polsce, gdzie banki rzadza panstwem! Głupi jesteście, a na ulicę wychodzą zawsze, z 500 tez się pluły wszystkie partie, a i tak zrobili po swojemu, wiec tu tez, mam nadzieję.

Gość gość
My mamy kredyt w złotówkach i wzięliśmy po to by pomóc sobie w wyszkowaniu domu a nie na działkę,na dom ,na wyszykowanie na urządzenie i może przy okazji na samochód i wycieczkę bo i takie znam przypadki. Łatwo było brać trudniej spłacać,brali kredyty ponad prawdziwe potrzeby a teraz płacz bo kurs się zmienił???jestem przeciwna pomocy państwa dla frankowiczów bo za głupotę się płaci i niech płacą

Gość gość
A teraz taki przeciętny Kowalski i Nowakowa co w Biedronie albo Tesco zapiepsza od poniedziałku do niedzieli będzie spłacać kredyt bogatszego(ze swojegopodatku)bo jemu o matko :Drate niedobrzy podniesli:D i jak tak mozna:Djak oni mogli:Djakie to niesprawiedliwe :Dolaboga:D

Gość gość
TUTAJ ZAWINILO PANSTWO!!! I ONO BEDZIE ODPOWIADAC. Miało w doopie NIELEGALNA KLAUZULE banków, zezwolilo bankom na oszustwa. I KNF piertolone, na c***ja ono jest?! Na nich wydawać, to nie burzycie się, a nie spełniają swoich obowiązków, ale już ludziom, którzy zostali oszukani, to powinni goowno dostać. Jasne, lepiej jeszcze 1% podatku na NBP przepiszcie ciemnoty.

Gość gość
Pytanie do frankowiczow dlaczego nie wzieliscie kredytu w pln? Chcieliscie miec nizsze raty to sie cieszyloscie a teraz macie wyzsze to zle i tak przez lata zaoszczedziliscie moze za kilka lat kurs znow sie odmieni i w efekcie bedziecie na plusie. Wiadomo ze ci co maja kredyty to dla nich kazdy argument jest dobry tylkp wlasnej glupoty nie widza

Gość gość
Do następnych wyborów porządzą i juz nigdy więcej,ludzie głupi nie są.

Gość gość
To trzeba bylo z ta umowa do prawnika isc. A prawda jest taka ze za glupote trzeba placic. Wy doplacicie tym co wgl na kredyt nie stac?

Gość gość
W PL tylko oszukiwac,na czarno robic,odkładać,podatków nie płacić i zobaczymy jacy wtedy będą mądrzy. Wiele rodzin juz tak robi.Znam rodziny co na czarno robią,dobrze zarabiają,kasę z MOPS-u dostają i wszystkie przywileje dla biednych i żyją jak lodr. Coraz więcej będzie takich mądrych bo w tym kraju inaczej sie nie da a na stare lata niech państw utrzymuje biednych dziadków bo to ich obywatele.:D

Gość gość
11:19 święta racja :) tacy to wyśmiewaja się z emigrantów ze widać byli do niczego i w Polsce "jak się chce to się da" no to jak się da to płacić ale już. Nie płacić przecież za kredyt który ją wam na siebie zaciagalam tylko qzieluscie sami na swoje pałace. Jak ktoś miał mały kredyt to nie płacze a jak ktoś wziął ponad stan to teraz za głupotę trzeba płacić

Gość gość
To trzeba bylo z ta umowa do prawnika isc. A prawda jest taka ze za glupote trzeba placic. Wy doplacicie tym co wgl na kredyt nie stac? x Kuuurrrrwa partie finansują z waszych pieniędzy cebulaki i jest spoko. Patrzyli jak banki oszwabiaja klientów, to teraz niech płacą, goowno mnie obchodzi skąd.

Gość gość
A te 500+ to jest przyzwolenie na lenistwo i nic nie robienie. Moje znajome juz się śmieją i cieszą ze robic nie będą bo po co jak na dwójkę tysiac dostaną a w robocie 1300na rękę wychodzi to sie zwolnią.I niejedna kobieta tak zrobi.Kult lenistwa i nieróbstwa szerzą. Mezowie za granica robią to po co zony będą pracować jak im państwo da. Bardzo dobrze,upadną markety bo nie będzie taniej sily roboczej bo kobiety sie pozwalniają.

Gość gość
gość dziś My nie wzięliśmy nad żaden stan. Nie będę bez butów chodzić, ale nie będę tracić, bo ktoś nas oszwabil, a państwo na to pozwoliło.

Gość gość
Mnie tez goofno obchodzi skad ale plac sobie sama ty nie masz nic do gadania

Gość gość
No pewnie buty za 500 zl zeby do palacu pasowaly a.po pomoc reke do panstwa z tych co zasilki biora sie wysmiewaja a wy co chcecie? Chodz bez butow jak dla.mnie

Gość gość
Ale kogo obchodzi czemu i komu szaraczki jesteście przeciwni? :D na pewno nie rządzących, możecie im naskoczyc hehe wpływ na nichaja wyżej postawieni, nie wy :D

Gość gość
Mnie tylko jedno zastanawia. Ok, banki was oszukały, były w umowach niedozwolone klauzule... czemu nikt przeciw nim nie protestował, gdy kurs franka był niski, a raty we franku nizsze od złotówkowych?

Gość gość
Spiertalajcie ciemnoty bezrobotne, trzeba się było uczyć, a nie mieć ból doopy, że ktoś kredyt mógł wziąć. Was nikt nie oszukal, a nas owszem. I ilekolwiek byśmy nie mieli pieniedzy, to nikt nie ma prawa nas oszukiwać.

Gość gość
Bo wtedy to byli dumni z siebie jacy to oni zaradni i sie smiali z reszty a teraz ta reszta sie smieje z nich

Gość gość
Z prymitywnych wypowiedzi "frankowiczów" wnioskuję, ze takie kredyty wzieli po prostu idioci. No to teraz sie meczcie dalej z własną glupotą...

Gość gość
Ludzie wyjdą na ulice protestować i doprowadza do upadku Szydło albo będzie wojna domowa. Jak AmberGold ludzi oszukał to raczej tylko lekko palcem kiwnęli i koniec a tam byly oszczędności ludzi całego zycia a frankowiczom dopłacać i co jeszcze. Te 500+ to jest zamkniecie gęby biednym!!!biedniejszym!!! bo wiadomoze z ich podatków będą wydawać na czyjeś kredyty a oni dostana 500 i dalej w slumsach będą siedziec a bogatszemu chatę pomogą splacac i będzie zyl jak król a biedniejszemu wsadza w gębę 500 i cisza!!! Nie nabierajcie sie!!!

Gość gość
A ja jestem przeciwna finansowaniu partii z naszych pieniędzy i co? I goowno, przykro mi, ale to nie od nas zależy robaczki.

Gość gość
Ile umow jest podpisywanych bo ktos kogos wprowadzil w blad i co ktos pomaga tym ludziom? Nie siedza i splacaja bo nie maja wyboru. Trzeba bylo.umowe przeczytac no pewnie nawt tego nie zrobiliscie i isc z nia do prawnika i nikt wam nic nie da temat dawno ucichl a wy co miesiac rate musicie splacac

Gość gość
Ty pani wyksztalcona i nie wiedziala ze kurs sie moze zmienic i ze nieodpowiednia klauzula w umowie jest. Trzeba sie bylo uczyc to bys wziela kredyt w pln a teraz placz i plac

Gość gość
Ile umow jest podpisywanych bo ktos kogos wprowadzil w blad i co ktos pomaga tym ludziom? Nie siedza i splacaja bo nie maja wyboru. Trzeba bylo.umowe przeczytac no pewnie nawt tego nie zrobiliscie i isc z nia do prawnika i nikt wam nic nie da temat dawno ucichl a wy co miesiac rate musicie splacac x Ale nad bankami koreczki powinna czuwać KNF, a tego nie robiła, za to muszą beknac, za dużo ludzi się zbuntuje.

Gość gość
a dlaczego państwo pomaga debilom co wzieli pożyczki w jakichś para-bankach, które upadaja potem???

Gość gość
A ja jestem przeciwna pomocy bezrobotnym. Jak ktoś jest taki leniwy, żeby nie pracowac, to niech żre żużel. Bo nie pierdziecie, że pracy nie ma :D jak ktoś chce, to jakaś znajdzie.

Gość gość
Znam takich co wzięli kredyt we frankach na budowę domu i jeszcze za ten kredyt niezła brykę za ok.70tys kupili i teraz trzeba?im pomoc kredyt spłacać? Takie auto to nie artykuł pierwszej potrzeby bez którego nie da sie zyc.Niech auto sprzedadzą no ale oni twierdza ze nikt im nie udowodni ze to z tego kredytu.Albo tacy co maja kilka mieszkań kupionych na wynajem na kredyt we frankach wlasnieCoooo takiemu tez trzeba pomoc kredyt spłacić. X Jesli juz pomoc to tym "najbiedniejszym"z bogatszych co kupili mieszkania 40-50m2 i w nich rzeczywiscie mieszkaja a nie tym co wybudowali chaty albo pokupili apartamenty i jeszcze super bryki choc przeznaczenie kredytu bylo inne,niech przeprowadza kontrole na co poszły te pieniądze.Wielu wzięło ten kredyt z przeznaczeniem mieszk.bo był maly procent i korzystne raty a potem co kupili?ktos to sprawdzał wnikliwie? kolejne mieszkanko pod wynajem.:D X A naród głupi lituje sie nad takimi.:D