Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto z Was nie chce mieć dzieci i dlaczego?

Polecane posty

Gość gość

Bo ja nie chce, nie mam instynktu. A Wy?

Gość gość
Ja tak samo.

Gość gość
myślę, ze nie jestem wystarczająco dojrzała i wyrozumiała. Instynkt mam i chciałabym dzieci, ale mam ten taki temperament, że potrafię się wściec o byle co. Poza tym jestem leniwa, a dziecku nie rzuce piłki jak kotu i nie wrócę spać.

Gość gość
Ja z jednej strony nie chcę, nie znoszę małych dzieci, nie mam instynktu... z drugiej chciałabym coś po sobie zostawić na tym świecie i mieć jakieś towarzystwo na starość. Nie mam rodzeństwa, boję się że zostanę za kilkadziesiąt lat sama :o

Nie chcę. Wychowuję już jedno, nie mam potrzeby ani chęci na kolejne.

Gość gość
piertolenie, że nie masz instynktu. czyli jesteś jakimś babochłpem z nadmiarem testosteronu? za instynkt kobiety odpowiada estrogen, czyli praktycznie każda kobieta go ma (nie licząc tych z mocnym nadmiarem testosteronu) a to, że ich nie chcesz to twoja świadoma decyzja, ale nie ma to nic wspólnego z brakiem instynktu

Gość gość
gość dziś Instynkt mają zwierzęta, ludzie jedynie powielają pewne wzorce, chociażby od własnych matek.

Gość gość
no dobra baby kawe wypiłem , konia zwaliłem a teraz was powkurzam trochę

Gość gość
co to za bzdury, że nie mają instynktu? instynktu przetrwania też może ludzie nie mają? :D już niemowlę rodząc się ma instynkt ssania

Gość gość
gość dziś ludzie to też zwierzęta

Gość gość
no widzisz, nie każdy ma instynkt. Natura nie jest "idealna" - nawet zwierzęta czasem "nie mają instynktu" i bez powodu zagryzają młode ;)

Gość gość
ja nie chcę,nigdy nie chciałam i nie zechcę.nie lubię dzieci it tyle w temacie.działają mi na nerwy a ich piski drażnią.toleruję tylko takie starsze od 10 lat w górę.im mniejsze tym gorsze.

Gość gość
gość dziś Porównujesz instynkt macierzyński do odruchu ssania? :D Człowiek również nie położy ręki na ogniu i co z tego?

Gość gość
Ja nie chcę mieć przynajmniej w najbliższym czasie bo wychodzę z założenia opartego na obserwacjach, że dziecko zamiast łączyć buduje dystans między partnerami. Niegdyś upojeni sobą, zakochani partnerzy stają się wiecznie kłócącymi się osobami, już nie kochankami, celowo piszę osobami. Jak pojawia się dziecko zanikają te wszystkie piękne uczucia a pojawia się złość, irytacja, kłótnie, niezgoda.

Gość gość
U wiekszosci kobiet instynkt macierzyński pojawia sie po urodzeniu dziecka. Zreszta, czy to instynkt? po prostu kocham swoje dzieci. Zadnego instynktu nie czułam ani pzred ciaza, ani w czasie niej, ani nawet zaraz po urodzeniu, dopiero jak zaczlam dziecko blizej poznawac- ale tego tez nie nazwalabym instynktem

Gość gość
jakby działal istynkt rozrodczy, to rzucalabym sie n kazdego faceta, jako potencjalnego zapladniacza. Tymczasem spokojnie szukalam tego jedynego. Tak samo nie rzucam sie do wszystkich wózkow, kocham tylko swoje dzicko, tak , jak i tylko swojego męza. I gdzie tu instynkt?

Gość gość
broken ty j****y lewaku nie masz prawa się rozmnażać śmieciu !!!

Gość gość
sorry, ale wy durne jesteście :D większość zwierząt ma instynkt, to norma, nie interesują mnie wyjątki. a za instynkt macierzyński u ludzi odpowiadają estrogeny.

Gość gość
"jakby działal istynkt rozrodczy, to rzucalabym sie n kazdego faceta, jako potencjalnego zapladniacza." x ty chyba nie wiesz jak działa instynkt. a działa tak, że kobieta nie rzuca się na każdego, tylko na tego, którego uzna za odpowiedni materiał na partnera i ojca swoich potencjalnych dzieci.

Gość gość
ty estrogen zamknij mordę padalcu !

Gość gość
morda kretynko

Gość gość
"jakby działal istynkt rozrodczy, to rzucalabym sie n kazdego faceta, jako potencjalnego zapladniacza." x ty chyba nie wiesz jak działa instynkt. a działa tak, że kobieta nie rzuca się na każdego, tylko na tego, którego uzna za odpowiedni materiał na partnera i ojca swoich potencjalnych dzieci xx gdyby dzialal instynkt, rzucalabym sie na kazdego mięsniaka z duza klata, nie komboniwałabym, co ma w głowie. Meski instynkt kaze wybierac kobiety z duzym biustem , szerokimi biodrami , czerwonymi ustami i dobrą cera ( oznaki dobrze rokujace dla przyszlych matek ) ale przeciez nie tylko takie znajdują partnerów.

Gość gość
a ja mam właśnie tak, że lubię się z dziećmi bawić, jak widzę dziecko w wózku to sama się uśmiecham, nie lubię jak płaczą, chętnie spędzam z nimi czas, a własnych nie chcę.

Gość gość
Tak ja mam dużo testosteronu, jestem bi i nie chce dzieci. Nie nadaje się na matke, to dla zniewieszialych kobiet :)

Gość gość
Ja. Bo mam już troje :P

Gość gość
18:13 Ja podobnie. Tez uwielbiam seks i kocham orgazm. Mimo to, mysle o dzieciach. :)

Gość gość
gość dziś Skoro większość kobiet instynkt czuje dopiero po urodzeniu, to z jakiego powodu decydują się one na posiadanie potomstwa?

Gość gość
gość dziś gość dziś Skoro większość kobiet instynkt czuje dopiero po urodzeniu, to z jakiego powodu decydują się one na posiadanie potomstwa? \ xx Na pzrykład: chca miec cos wspolnego z ukochana osoba chca widziec w dzieciach swoich bliskich i siebie, miec kogos podobnego do siebie, kogo moznaby lepiej rozumiec, niz obca osobę chcą wiecej ludzi do kochania uwazaja ze z dziecmi jest ciekawiej chca wszystkiego w zyciu doswiadczyc,wiec i macierzyństwa

Gość gość
" to dla zniewieszialych kobiet usmiech.gif" x zniewieściała kobieta to oksymoron, idiotko ty pewnie jesteś zmaskulinizowanym babochłopem

Gość gość
taaa nie macie instynktu macierzynskiego, a sracie z podniety nad szczeniaczkami, kotkami itd.? za to też właśnie odpowiada instynkt macierzyński! faceci się tak nie podniecają zwierzątkami jak kobiety instynkt macierzyński nie jest skierowany tylko na dzieci, wy tępe strzały!