Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Allessa

Katowice Gyncentrum... komu pomogli 3

Polecane posty

Gość gość
Ania ja duphastonu nie mialam zapisanego. No spe max bralam 3x1. Po zabiegu nic mi nie pomaga...ani nospa ani paracetamol ani pyralgina,leze i wije sie z bolu od 3h.Po wypisie zadnego lekarza u mnie nie bylo,nic nie wiem ile moze trwac taki bol.Boli brzuch jak cholera!!!!!! Dzis dostalam L4 ze szpitala,wypisu jeszcze nie bylo a zadnego lekarza tez nie spotkalam... Dziewczyny po zabiegu...jak dlugo trwal Wasz bol brzucha? kasia

Smutasku ja chciałem wrazie czego żebym miała w domu jakbym zaczęła plamic ale on na recepcie napisał że mam brać 3x1 więc nie wiem...:/

Aneta ciprionex 500 dostałam ja i mój M i za 15 dni ponowić posiew

Ania....ale co masz brać 3x1? Duphaston? To możliwe bo ja miałam plamienia więc dostałam dużą dawke 3x2 i taką mam do tej pory.

Tasiu, współczuję ci walki z bakteriami. Wiem co czujesz, bo my też to przechodziliśmy, tylko inne bakterie. W najgorszym momencie przypałętało się to paskudztwo :/ życzę dużo cierpliwości, bo nic innego nie pozostaje. Najważniejsze, żeby się teraz dobrze wyleczyć!

Ania, ja nospę brałam 1 na dzień. Jak nic nie boli, to chyba nie ma potrzeby. Duphastonu nie dostałam, może masz go przepisany tylko w razie w, gdyby się coś działo.

Alessa bardzo się cieszę :) oby był duży przyrost w środe :* Aneta no gratulacje :) co by to było jakbyś wzięła 2 zarodki hihi

anies30 biopsja endometrium to zadrapanie błony sluzowej macicy ja miałam robione 2x pierwzy raz miałam to robione na fotelu ginekologicznym ,drogi raz niestety musiałam byc uspiona 500 zł to cena bez anastazjologa

Byłam dziś u dr Grygi w Będzinie, lekarz zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Jak na razie zlecił badanie MTHFR, następna wizyta za 3 tyg i będe jeszcze miała takie badania: mutacja V leiden, mutacja PT2010, AT III, białko C, białko S, LA, aLc IgM i IgG, immunoblot. Nie mógł zlecić wszytskiego na raz na nfz i rozłożymy wszystko na +/- 3 wizyty.. aaa no i wyrzuciliśmy kupe kasy na badanie KIR i inne zlecone przez dr S w Gyn :( powiedział ze straszny chaos mam z tymi wynikami, zalecone miałam to co nie trzeba było i dr G stwierdził że dr S strasznie naciąga na kasę :( Zobaczymy co dalej :)

Byłam przed chwilą u mojej gin w przychodni dała mi antybiotyk Xorimax 500 mg na tą klabisielle. Dr M zmniejszył mi dawke fragminu na 2500. Także mam do odsprzedania dwa opakowania fragminu 5000 /50zł za opakowanie. Data ważn 2018r Jak jest któraś chętna to niech pisze na jana1977@interia.eu

Gość gość
O no proszę troszkę mnie tu nie ma i piękne wiadomości!!! Anetko gratuluje jednojajowych :) no to musial być szok. Allessa beta ładna, będę trzymać kciuki by rosła teraz piękniutko. Zosia milo ze dołączyłaś:) a kto teraz betuje bo się zgubiłam a chce kibicować ?? Lalika

Ponawiam pytanie mam do odstąpienia menopur 600 rozrobiony 21.05 , zużyta jedna dawka 150 .Przechowywany w lodówce tak jak należy .Jeśli ktoś byłby zainteresowany proszę o kontakt: basia@i4c.pl

Gość Anisek
Kasia jeśli masz silny ból to może idź jeszcze raz do lekarza niech wypisze Ci coś p/bólowego ale silniejszego np ketonal lub coś w tym stylu. Bierz też no-spe na skurcze. Te dziewczyny które zaszły w ciążę oczywiście gratuluję Wam , ale uważajcie z no- spa nie zazywajcie za dużo bo kiedyś lekarz powiedział mi że efekt może być odwrotny. Dopytajcie swoich lekarzy.

Gość Anisek
Co do duphastonu... to powinnaś brać tak jak lekarz zalecił 3x 1 tabl. Jeśli miałabyś plamienia to by zwiększył Ci dawkę do 3x 2 tabl.

Gość pipi777
Tasia, ja też miałam tę bakterię, braliśmy z M cipronex, a ja dodatkowo dostałam pimafucin profilaktycznie - to są przeciwgrzybicze dopochwowe kapsułki.

Gość Lennia
linkaa28, gdzie robisz te badania? Na NFZ czy prywatnie? Ja też mam zalecone MTHFR, V Leiden i protrombinę, tyle, że chodzę prywatnie, więc szukam taniego laboratorium. Tutaj http://www.testdna.pl/zakrzepica_a_ciaza/ w sumie jest pakiet 6 mutacji za 330 zł już za wszystko. Widziałaś gdzies taniej?

Gość Lennia
linkaa28, gdzie robisz te badania? Na NFZ czy prywatnie? Ja też mam zalecone MTHFR, V Leiden i protrombinę, tyle, że chodzę prywatnie, więc szukam taniego laboratorium. Tutaj http://www.testdna.pl/zakrzepica_a_ciaza/ w sumie jest pakiet 6 mutacji za 330 zł już za wszystko. Widziałaś gdzies taniej?

Mam pytanie do dziewczyn, które są w ciąży, jak długo brałyście fragmin? Bo zapomniałam na wizycie spytać dr M a mam dość już tego kłócia.

Gość ciociakachna
Dziewczyny a skąd wiedziałyście o tych bakteriach? były jakieś niepokojące objawy czy robiłyście posiew kontrolnie?

Dziewczyny miałam dziś lekko brązowy śluz :/ w czoraj miałam transfer 3dniowych zarodków. .czy to jest normalne? Pozatym po nocy obudziłam się mokrą :/...nie dużo ale jednak ..nie wiem czy przez ten utrogestan ...? Miałyscie tak ?..

Smutasku mam bardzo dobre nastawienie leżę cały czas..bardzo sie ciesze i nie wieze ze mam w sobie malenstwo :)Ale martwi mnie ten śluz :(..

Lennia ja robie wszystkie te badania za darmo bo poszłam do dr w ramach nfz w Będzinie, na wizyty czeka się krótko +/- 3 tyg i trzeba mieć skierowanie np od rodzinnego.

Ciociakachna ja myślałam że mam grzybice po antybiotyku, poszla do dr M dostałam globulki ale nie przeszło wiec poszłam do nowej Pani dr i zrobiła wymaz i wczoraj wyszło że to ta bakteria. Ale nadal jestem zła że to ich wina :(

Gość ciociakachna
Tasia a nie dostałaś antybiotyku po zabiegu? mnie pani w aptece zawsze dorzuca probiotyk i odpukać jest ok... wyobrażam sobie, że masz nerwa, ale teraz już czasu nie cofniesz także cierpliwości i trzymam kciuki :))

Halo dziewczyny czy któraś mi może odpisać?martwię się :(

Aniu...ja tak nie miałam, a może to jakieś podrażnienie po lekach. Dalej tak masz?

Gość gość
Aniu jak dla mnie to pewnie po transferze masz plamienia , co do progesteronu to jest masakra jak to wszystko wylatyje ja mam akurat lutinus takze nie masz sie co stresować, mam wrażenie ze cały czas mam mokro:)