Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Allessa

Katowice Gyncentrum... komu pomogli 3

Polecane posty

Ciociakachna moje szczere gratulacje betka niech rosnie wystrzałowo :-)

Ciocicakachna, to życzę ci bliźniaków, żebyś już więcej nie musiała przechodzić żadnych ivf. Ja mimo wszystko, też wierzę w dobrą rękę dr M. W końcu już tyle dzieci "zrobił' :) Mi też się udało, a że tylko na chwilę to nie wina dr M. Następnym razem uda się na dłużej, do końca :)

Gość gość
Arwena ja mialam estradiol 3000 i swiezy transfer 2 dniowek. Udany. Teraz maja disco w brzuchu. Dr M tez poczatkowo nie chcial transferowac, ale sie uparlam. Powiedzial ze zobaczymy na punkcji. Dostalam dostinex po punkcji i kroplowke. Przed tranferem robil usg i mowil ze wszystko w srodku wyglada ok. No i udalo sie. Ja parlam na swiezy transfer, bo ostatnio tez u mnie taki sie udal choc niestety tylko na chwile. Tola

Peonia... jestem zadowolona z dr F-R. Chodze do niej od kilku lat. Zna dobrze mój organizm i moje "dolegliwości"robiła mi 4 IUI. Ogólnie jak coś mi się dzieje to moge o każdej porze do niej dzwonić. Jutro jade do niej na usg-kurde kłuje mnie po lewej stronie na dole-może to jajnik?

Gość gość
Potrzebuje któraś gonal zostało mi 225 ? Madzia

Mi tez zostal gonal 150 i menopur 600 minus 2x75 jakby ktoś potrzebował wszystko prawidlowo przechowywane menopur rozmieszany w pon

Gość gość
Arwena jaki miałaś estradiol i ile pecherzykow? Ile dni się stymulowalas i jakimi dawkami? Qrde...wszystko pod górkę. .mąż jutro ma masakrę w pracy wpadnie ino oddać nasienie nawet mnie nie odbierze bede jechać taxa :/// zawsze wszystko naraz. ..szlak! Madzia

Ja mam dzis 12 dzien stymulacji, a pecherzykow. Jest ok 12-13 a estradiol mam ponad 3 tys tak wiec tramsferu swiezego moge nie miec

Dziewczynki mam pytanko. Jestem 15 dpt powiedzcie mi co mi da zbadanie progesteronu. Bo coś tu wcześniej pisaliście ale nie pamiętam

Gość gość
Ciociakachna po cichutku juz Ci gratuluje i życzę pięknego przyrostu. Madzia pierwszym razem stymulowana byłam samym gonalem w dawce 150. Amh mam 10,5. Miałam 7 pecherzykow. Drugim razem dr M zmienił mi leki na gonal i menopur po 75, bo niby miało byc lepiej, jajka miały ładniej i równiej rosnąć. Okazało sie, ze efekt był do du*y, bo miałam tylko dwa jajca i to bardzo rożnej wielkości. Dr G powiedziała, ze albo jedno nie dojrzeje, albo jak poczekamy na to mniejsze to wtedy to większe bedzie juz przejrzałe i ze nie jest mi dac w stanie gwarancji czy cos w ogóle z tego bedzie. Całe szczescie przyplątała mi sie choroba z gorączką i bodajże 8 dnia przerwali mi stulacje, bo mogłoby sie okazać ze nie ma co zapładniac albo czego transferować. Ciesze sie bo straciłam 1000zl na leki i dojazdy, ale nie musiałam czekać kolejnych 3 miesiecy na powtórne podejscie, tylko pozwolili mi od następnego cyklu zacząć kolejna stymulacje. Za trzecim razem gonal 150 i miałam piec ładnych równych jajec. Także moze masz tak jak ja, ze menopur to nietrafiony pomysł i słabo działa. Zreszta porównujac nasze amh miałaś bardzo mała dawkę leków do stymulacji. Tak czy inaczej trzymam za Ciebie kciuki!

Gość gość
Nie podpisałam sie. Nika :)

Gość gość
Nika u mnie też chyba będzie dupa bo mam amh 3 a dawki 75 gonal i 75 menopur..mega małe ale dr nie chciał zwiększyć komorek było mało ale powiedziała dr G ze nie ilość a jakoś się liczy..zobaczymy jak z ta jakością będzie tym razem leki brałam 9 dni. Za pierwszym razem miałam gonal 150 i stymulacja trwała tylko 6 dni bylo 12 jajek 7 dojrzałych, zaplodniono 6 a tylko 4 się podzieliły ogólnie było b.słabo. .a czuje ze teraz będzie gorzej, a miało być tak super przy długi protokole :// a i chyba 2 podglądy przy in v to za mało :/ Madzia

Gość gość
Nika u mnie też chyba będzie dupa bo mam amh 3 a dawki 75 gonal i 75 menopur..mega małe ale dr nie chciał zwiększyć komorek było mało ale powiedziała dr G ze nie ilość a jakoś się liczy..zobaczymy jak z ta jakością będzie tym razem leki brałam 9 dni. Za pierwszym razem miałam gonal 150 i stymulacja trwała tylko 6 dni bylo 12 jajek 7 dojrzałych, zaplodniono 6 a tylko 4 się podzieliły ogólnie było b.słabo. .a czuje ze teraz będzie gorzej, a miało być tak super przy długi protokole :// a i chyba 2 podglądy przy in v to za mało :/ Madzia

Gość gość
111112

ciociakachna gratulacje! :-) Niech beta pięknie przyrasta! :-) Madzia trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze z jajeczkami :-*

Ciociakachna gratuluje! Kurcze, w poniedz. wieczorem po wyniku bety juz odstawiłam leki. @ dalej brak. Piersi mega bolą a tu nic. Zawsze tak po 2 dniach @ sie pojawiała.

Gość gość
Dziewczyny czy mialyscie podawany intralipid przwd punkcja? Madzia

Gość gość
A miał ktoś dzień przed punkcja? Madzia

Gość ania609
Agula ja też dość długo nie miałam okresu. .dopiero w czoraj wieczorem dostałam. .:(..co do tej bakteri i której mówicie gdzie można zrobić to badanie? To jest z krwi czy z pochwy?

Madziu wydaje mi się ze przed punkcie nie ma sensu ..z tego co wiem to introlipid podaję się przed samym transferem bądź po nim..a w nie których przypadkach przed i po..

Gość gość
Jajka przestały boleć, chyba popękaly :( Madzia

Gość gość
A po co progesteron chcesz badac? Dr Ci kazal? Ja wogole nie badalam progesteonu tej ciazy. Nie bylo plamien to stierdzilam ze jest ok. Tola

Gość gość
Joafer ja na wlasna reke progesteron zrobilam sobie zeby sprawdzic czy leki ktore przyjmuje dobrze sie wchlaniaja :-) wyszedl ponad 60 wiec juz glowy nie zawracalam sobie nim... zrobilam prg przy drugiej becie za free w Gync. Kasia

Joafer mozna sprawdzic progesteron bo jak bedzie niski to grozi poronieniem wtedy trzeba zwiekszyc dawki ja tak mialam w 2 wypadkach. Gdzies tutaj były normy

A tak sobie chciałam zrobić sama dla siebie tylko niewiem co mi to da

Ciociakochana bardzo Ci gratuluję:) Ja też zbadałam progesteron na własną rękę w Gyncentrum w programie 2+1 to badanie jest za darmo Wyszło mi powyżej 60 :)