Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luty będzie nasz

Mamy na luty 2017

Polecane posty

Gość gość
Poprosze linka :-)

Gość gość
Ja bym chciala dolaczyc do grupy na fb., ale poczekam do konca 3 miesiaca.. nie chce zapeszac.. jutro mam wizyte nie moge sie doczekac !!! Pozdrawiam Was, Lula88

Gość gość mama Blazeja
facebook: mamusie luty 2017 grupa jest zamknięta :)

Gość gość
Czesc ja 27 testowalam w 1 rocznice ślubu pozytywny

Gość Tośkaktośka
Witaj, gratulacje !

Gość mama poraz3
Powiem tak to moja trzecia ciaza

Gość gość
Ważne by zawsze przy Każdym badaniu cipki zawsze był partner wtedy ginekolog nie popełnia błędu bo widzi waszego świadka którego nie może wyprosić bo narusza prawo i jest zboczeńcem tylko tacy wypraszają partnera! To samo jest wsparcie porodu przez partnera. Są tępe i zacofane laski które wstydzą się męża jak i z kim mają dziecko skoro męża się wstydzą?

Gość gość
gościu naucz się poprawnie pisać jak chcesz obrażać...

Gość gość mama Blazeja
Jak tam dziewczyny?:)

Gość Lilla27
Hej,u mnie dobrze. Lekkie bóle podbrzusza co parę dni. Senność ale już trochę mniejsza. We wtorek wizyta u lekarza. Zbliża się 10 tydzień. To jeszcze tylko ok 27-28 tygodni :) Nikt jeszcze w rodzinie nie wie,oprócz męża oczywiście :). A co u Was?

Gość gość Karolik
cześć . jak tam u was badania prenatalne wyszły w którym tygodniu miałyście?

Gość gość mama Blazeja
Wszystko dobrze.12 tydzień:)

Gość anastazja777
hej dziewczyny ;) Dawno mnie nie było :) u nas wszystko dobrze :) ciaza rozwija sie prawidłowo . moje dziecis trasznie sie ciesza ,że bede miec rodzenstwo :)juz na calego frajde mają. Pozdrawiam Was :)

Gość kasiamis1
Hej ja mam termin 13 luty moje imieniny. Prenatalne mam w przyszły piątek tylko się zmaetwilam bo tsh mam 3.29 i nie spada od eutyrox i do tego wczoraj odebrałam wyniki moczu i mam leukocyty 10-12 a to trochę za dużo a do wizyty jeszcze tydzień. Dzisiaj powtórzyłam badania dla pewności. A jak się czujecie ja mam mdłości ale nie wymiotuje. Już mam nawet wozek wybrany

Gość Lilla27
Ja będę miała badania prenatalne w następnym tygodniu. Ja też tsh podwyższone,niestety niedoczynność tarczycy mi wyszła przy tej ciąży. A ogólnie ok,tylko spać się chce caly czas. No i u mnie jeszcze anemia doszła.

Gość kasiamis1
Lilla27 a czy bierzesz eutyrox bo ja łykam teraz 50 i się mega kiepsko czuje w dodatku lekarz kazał odstawić duphaston i się martwię czy przez to nie będzie żadnych przykrości

Gość Lilla27
Biorę eutyrox 25,witaminy i dodatkowo żelazo ale to przez anemie. Do endokrynolog musze iść i powie czy ten lek wystarczy.

Gość anastazja777
badania prenetalne sa po 30 roku zycia czy po 35 ?

Gość Mamcia39
Witam kobietki,dołączam się

Gość gość
Badania prenatalne robisz wtedy , kiedy zachodzi taka potrzeba, niezależnie od wieku ale po 35 przysługuje ci badanie na fundusz zdrowotny...

Gość gość
Ja niby 16 luty ,badania prenatalne robię 10.08 , Strasznie się boję,a strasznie

Gość gość
a ja urodzilam sie 16 lutego ;) superowa data :)

Gość gość
Dziewuszki napiszcie mi czy Wy też tak macie- chodzę do gina prywatnie i za wszystkie badania muszę płacić ,co uważam za totalne chamstwo , płacę normalnie składki i odprowadzam podatek na ten chory kraj,ale nie o tym teraz.Dostalam skierowanie na badania prenatalne i teraz moje pytanie- też będę musiała za to płacić? Lekarz mówił że nie , ponieważ mam już 37 lat i od 35 roku przysługuje za darmo, ale już głupia jestem,pomozcie mialyscie tak ?

Gość Lilla27
Ja jeszcze nie mam 30 lat i badania prenatalne będę miała za darmo mimo że też chodzę prywatnie do ginekologa.

Gość gość
A możesz powiedzieć dlaczego ? Czy może nie daj Boże , ktoś w rodzinie jest chory ? Bo przecież za free przysługuje po 35 roku

Gość gość
Oficjalnie na fundusz zdrowotny przysługuje tylko i wyłącznie matce , która ukończyła 35 lat , ale jak są lub były wcześniej w rodzinie dzieci wadami bądź pierwsze dziecko jest chore, wtedy już z góry jest ustalone takie badanie i jak się łatwo domyślić na fundusz.

Gość Lilla27
Ja jestem chora na serce i dlatego.

Gość gość
Jest tu ktoš na luty?

Gość MamaLuty17
Hej Mamusie :) jeśli macie ochotę to zapraszam do dołączenia do nowej grupy na Facebooku dla mam z terminem porodu na pierwszy kwartał 2017 roku :) Ma być miło, rodzinnie i dość kameralnie, żeby dobrze się poznać i nawiązać znajomości nie tylko na czas ciąży :) https://www.facebook.com/groups/1344211188936043/