Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luty będzie nasz

Mamy na luty 2017

Polecane posty

Gość Lilla27
Jestem już mamą 4 letniej dziewczynki. Pierwsza ciążę poroniłam w 5 tygodniu. Ogólnie ciążę źle znosiłam,mam nadzieję,że teraz będzie lepiej.

Gość gość mama Blazeja
U mnie też było poronienie ale biega też 4 latek ;)

Gość anastazja777
Dziewczyny czy macie może jakies wymarzone imie dla dziecka ? np ja pragne córki i tak jak mówiłam chciałabym miec Anastazje . Czy ktoras tez moze ma podobnie ? czy u Was też tak gorąco ? ;)

Gość gość
Hej dziewczyny ostatnio @ mialam 14maja testy juz zrobione 2 grube krechy gin umowiony na wtorek ale to wiecznosc na ten moment bo zauwazylam u siebie takie jasno bezowe plamienie od czasu do czasu nic szczegolnie mnie nie boli. Troszke poczytalam i strasznie sie zestresowalam. Boje sie poronienia. Choc maz mi przypomina ze w 1wszej ciazy (synek 4.5roku) tez tak mialam. Ale wtedy bylam troszke mlodsza nie panikowalam poprostu cieszylam sie ciaza, a teraz o takich czarnych scenariuszach mysle.... :( Misia

Gość Lilla27
Jeszcze nie wiem jakie imiona ale Dagmara jest ładne.

Gość Lilla27
Plamienia w ciąży nie zawsze oznaczają coś złego. Nie stresuj się.

Jak poronilam to pamietam ze kolor plamienia był podobny do okresu, lecz byly to pojedyncze plamki. Brzuch bolal mnie tak jak w pierwszym dniu @

Gość Lilla27
Ja jak poroniłam to pamiętam rano wstalam i było tyle krwi jak przy okresie może nawet więcej.

Gość gość
Nie no to ja mam minimalnie ze 2 razy dziennie na papierze widze (jak sie przyjrze dobrze) ale do wizyty jeszcze 4dni masakra. Ja mam juz chlopca nawet nie bedac w ciazy czulam ze bedzie to chlopiec badania tylko to potwierdzily maz ze dziewczynka teraz tez uwaza ze dziewczynka a czuje ze chlopiec zobaczymy. Jest mi obojetne mam tylko jedno zyczenie zeby bylo zdrowe. Misia. O imionach pomysle jak wszystko po wizyvie bedzie ok

Lilla27 jak dawno temu poroniłas?? Jak dajesz sobie teraz radę z myśleniem o tym, bo u mnie to masakra, caly czas siedze jak na bombie, co godzina-dwie biegam do wc, żeby sprawdzić czy nie mam krwi na wkladce. Wariuje od tego , chciałabym juz sie cieszyć juz z tej ciazy w 100%, ale wiem , że jeszcze wszystko moze sie zmienić. Przy pierwszej ciąży poronilam w 8 tyg do tego jeszcze doszlo łyżeczkowanie :(

Gość Lilla27
Poroniłam 6 lat temu w 5 tygodniu,potem znów byłam w ciąży,udało się,córka ma 4 latka,ale problemów też miałam zanim córcia przyszła na świat. Ciąża zagrożona byla. Musiałam leżeć,plemienia miałam,brzuch twardnial,potem lozysko bylo za nisko,w końcu cesarka w 37 tygodniu. Teraz też się boje,ale mam nadzieję,że może tym razem będzie lepiej i w końcu będę mogla w pełni cieszyć się swoim stanem. Na razie na szczęście żadnych plamień ale strach jest. To chyba 6 tydzień,jeszcze nie byłam u lekarza.

Ja 5 lat temu :( po tamtym nie moglam sie otrząsnąć dosc dlugo . Dopiero w Boze Narodzenie postanowiłam, że czas sie ogarnąć i od tamtego momentu sie staraliśmy.

Gość Lilla27
Trzeba się ogarnąć i pozytywnie myśleć,bo inaczej zwariujemy.

Gość gośćszczesliwa mama
Hej dziewczyny jak sie czujecie?Ja mam do zrobienia kolejne badania i z poczatkiem lipca do lekarza znow. Jak wasze objawy? mam pytanie. Czy bole podbrzusza moga tak nagle ustapic albo stać sie lzejsze?

Gość anastazja777
hej .no u nas tez gorąco uffff...........ale jakos daje rade ;) dzis poraz pierwszy rano bylo mi niedobrze ...ja tez poronilam w 6 tc dzis moje dziecko mialo by 1,5 roczku :(

Gość Lilla27
No właśnie u mnie nagle bóle podbrzusza ustąpiły. Codziennie mnie delikatnie bolało a od wczoraj wieczora kompletnie nic nie boli.

Gość Lilla27
U mnie też gorąco,ale właśnie grzmi to może burza będzie i pogoda trochę się zmieni.

Gość gość mama Blazeja
U mnie podbrzusze zaboli jak za szybko wstanę przy kucaniu,siedzeniu lub jak kuchnę w złej pozycji i się napnę.Dziś nad ranem tak miałam jak leżałam na plecach myślała że macica mi sie oderwała od którejś części:/ muszę na boku kichac :P Ja dziś weszłam w 9 tydzień i brzuszek co raz bardziej widoczny a na wadze 0.5 kg więcej od wagi startowej.

Gość anastazja777
mama błażeja--na kiedy masz termin ?

Gość Lilla27
Ja jak dzisiaj zakaszlałam to tak mnie po lewej stronie zabolało,zakłuło,że masakra,ale szybko minęło. W środę lub czwartek pójdę do lekarza,bo już czas na pierwszą wizytę. Dziewczyny jakieś zachcianki macie? Ja na nic za bardzo nie mam ochoty,jedyne co mi wchodzi to chleb z pomidorem :)

Gość gość
Dziewczynyja tez tak mam z tym naglym kluciem raz z lewej raz z prawej jak tylko g***towniej lub szybciej sie rusze jak to powiedziala mioja gin w pierwszej ciazy na poczatku trzeba robic wszystko w zwolnionym tempie i to prawda Misia

Gość gośćszczesliwa mama
No upaly okropne. Racja. U mnie czasem pojawia sie ten bol podbrzusza ale czasem. Piersi tez jakby mniej bolaly. Ale jakas drazliwa sie chyba zrobilam. I dziene ale mam przerazajaca ochote na frytki ;-) nie wiem skad to . Pracujecie normalnie zawodowo? Ja juz musialam przedstaeic zaswiaczenir w pracy. :-( bo nie moge pracowac w nocy. A kierownik obiecal dyskrecje do czasu az uznam ze czas o tym mowic. I czy to normalnr ze nie mam zadnych zlych objawow? zgagi wymiotow itd?

Gość anastazja777
szczesliwa mama---jeszcze sie zacznie ..spokojnie ;0 na zgade przyjdzie czas a wymioty pewno juz niedlugo beda

gośćszczesliwa mama- ja mam tylko ból piersi raz większy, raz mniejszy i do tego czasem pobolewania w podbrzuszu i nic prócz tego. Mam nadzieję, że tak zostanie bo moja mamuśka tez tylko tak miała na mnie i brata. Ach i mąż zauważył , że piersi mi się powiekszyly, znajoma zresztą też :)

Gość gość mama Blazeja
U mnie termin wypada na 31 stycznia lub 3 luty z miesiączki inaczej z usg inaczej. Co do piersi to najbardziej mnie bolą jak stanik ściągam:/

Gość Lilla27
Mnie też piersi bolą ale chyba jakby mniej trochę. Pogoda się zmieniła,także na razie stop z upałami i dobrze,bo upaly mi nie służą. Ja z tego co liczyłam to termin około 22 luty ale zobaczymy co u lekarza wyjdzie.

Gość Lula88
U mnie straszne upały Dziewczyny.. Ledwo żyje.. Nie wymiotuje, ale jestem mocno osłabiona i taka zmęczona..a ten upał to potęguje.. Apetyt mam ogromny, choć trochę mniejszy niż na samym początku. Zawsze byłam szczuplutka, trochę się boję co to będzie, ale ważne żeby Dzieciątko rosło. Kłuje troszkę mnie bok, ale już mniej no i jajnik.. Chciałabym żeby 1 trymestr już minął, żebym była spokojniejsza. Piersi są już jak bomby hi hi :) Ściskam Was mocno !

Gość gość
Lilla a kiedy mialas ostatnia @? Misia