Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luty będzie nasz

Mamy na luty 2017

Polecane posty

Gość gość mama Blazeja
Potwierdzam bijące serduszko :)

Gość Ankax_86
Gość mama Błażeja - super! Gratulacje :-) A.który jesteś tydzień?

Gość gość mama Blazeja
6:)

Gość Ankax_86
oo to jest szansa, ze i u mnie bedzie moze juz widac i slychac ;)

Gość gość mama Blazeja
Jest:) trzymam kciuki.Mam nadzieje że nasze grono nie długo się powiększy. Czy wasze podbrzusze też już twardnieje?

Gość Arabrska5
Ja też dziś po wizycie. I lekarz potwierdził ciążę! Bardzo wczesna, ale jest. Na USG moje 3 mm szczęścia! Wielkość zgodna z datą OM. Karty ciszy jeszcze brak, następną wizyta za 2 tygodnie. Będziemy oczekiwać serduszka :-) :-) :-) Nawet nie wiecie jak się cieszę!

Gość Ankax_86
Arabrska5 - gratulacje! Gość mama Błażeja - ja mam uczucie pewności w brzuchu i trochę boli, najczęściej wieczorami. Ale.uczucia stwardnienia raczej nie mam.

Gość Ankax_86
Miało być "uczucie pelnosci", głupi słownik ;-)

Gość gość mama Blazeja
U mnie z usg wychodzi termin na 31 stycznia. Jak z synem miałam okres 1 maja to go urodziłam 10 lutego. Z fasolką okres ostatni mialam 26 kwietnia. Obstawiam że na początku lutego urodze a raczej zacisnę się :D Wczoraj synowi powiedziałam że będzie mieć rodzeństwo w domu i bardzo się ucieszył:)

Gość gość mama Blazeja
Zauważyłam że mi tak twardnieje jak się zmęcze. Mam prace fizyczną,dużo ostatnio nosiłam i pod koniec dnia jestem wykończona:( Dostałam luteine... z synem tez brałam,zaczął się pchać na świat w 3 miesiącu...

Gość piweczko
Witam wszystkie przyszle i obecne mamy. Dołączam do Was, termin na 3 luty 2017. moja juz trzecia (o matko!) ciąża.

Gość Arabeska5
Dziękuję, mam nadzieję że tym razem uda się urodzić zdrowego maluszka. :-) A ja mam termin na 10 lutego. A co do brzucha mój nie twardnieje, czasem trochę boli, kłuje. Ale mój lekarz powiedział, że nie ma się czym martwić. Po prostu w macicy zachodzą duże zmiany. Jestem tylko wzdeta strasznie... też tak macie? Mdłości brak, ale wzdęcia to już owszem.. :-(

Gość piweczko
u mnie brak mdłości i nudności. jedynie od czasu do czasu pobolewa brzuch i czasem zakuje. Ból piersi bardzo mały :) Lekarz mi powiedział, że może boleć, może kuć może wszystko tylko nie plamić ani nie krwawić.

Gość gość mama Blazeja
mnożymy sie :D

Gość Arabeska5
I bardzo dobrze! Im nas więcej, tym weselej! :-)

Gość Ankax_86
Ja też nie mam mdłości itp. Tylko brzuch boli, zwłaszcza wieczorami, ale to tak umiarkowanie. Według obliczeń na podstawie ostatniego okresu to dzisiaj mój 6tc 5d, chociaż nie wiem jak to naprawdę jest, bo to mój pierwszy cykl był po odstawieniu tabletek po 10latach (1maja wzięłam ostatnia). Coraz bardziej niecierpliwie się na na tą wizytę u lekarza, a do 17go ponad tydzień jeszcze

Gość Ankax_86
Tam wyżej miało być 5tc 5d ;-)

Gość Arabeska5
Ankax_86 rozumiem doskonale te niecierpliwość. Mi gin powiedział, że jakby wiedział że chce Tak wcześnie przyjść to by mi nie pozwolił ;-P Ale skoro już byłam to zbadał i na szczęście było widać pecherzyk na usg. Ale do mojego prawie cudem jest umówienie się na wizytę w ciągu 10 dni, więc jak usłyszałam że man wizytę za 3 dni, to polecialam :-D

Gość gość Karolik
Witam Was serdecznie, dołączam się do was . Ja na 8 luty :) Macie może bóle brzucha , ale tylko w nocy mnie pobolewa :(

Gość gość mama Blazeja
Hej Karolik!:) ja mam pobolewanie bardzo częste ale staram sie oszczędzać. Mnie męczą mdłości i nie mam ochoty na jedzenie... wmuszam w siebie .Piłam codziennie koktajle teraz nie mam na nie ochoty. Przed chwilą zjadłam kawałek sera białego z pomidorem. Wczoraj na kolacje zjadłam swoje ulubione płatki z mlekiem ale to nie to. Kupiłam arbuza i może zjem z małym na drugie śniadanie. U mnie jest taki problem że jestem uczulona na gluten i musze uważać na to co jem:(

Gość Arabeska5
Witamy Karolik! Mama blazeja: próbowałas herbaty imbirowej albo migdałów? Koleżanką mi mówiła że jej pomagało. Ja na razie bez mdłości, ciągle głodna jestem. hehe

Gość gość mama Błażeja
No własnie nie probowałam,trzeba się bedzie przejść do apteki :) Zauwazyłam że gorzej z synem przechodzę tą ciążę,zapadam w sen zimowy przed wakacjami:D ciągle chce mi się spać wczoraj udało mi sie z synem polożyc w ciągu dnia na 3 godz.On już nie spi w dzien ale jakoś sie udało. Mąż poszedł do pracy,nie długo wpadnie znajoma i może jej nie zasnę na siedząco. Kawy nie piję wiec nie mam czym się wspomoc.Skąd jesteście ?? Ja z Lublina :)

Gość gość mama Błażeja
poprawiam zdanie : :) Zauwazyłam że gorzej NIŻ z synem przechodzę tą ciążę,zapadam w sen zimowy przed wakacjamismiech.gif

Gość Ankax_86
Hej Dziewczyny ;-) U mnie na Szczęście bez jakiś uciążliwych objawów, lekki ból brzucha, zmęczenie i lekko wrażliwe sutki. Mdłości brak, jedynie od mięsa mnie trochę odrzuca. Według tych Kalkulatorów w necie 8-11 luty mam termin. Póki co cieszę się umiarkowanie, czekam aż lekarz Potwierdzi. Nie chce się rozczarować

Gość gość Karolik
Ja również mam wilczy apetyt , staram się dużo leżeć . To jest nasza pierwsza ciąża po długich oczekiwaniach , mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze, trochę się stresuję tym. Oczywiście cieszę się bardzo, gdy zobaczyłam wynik bety to zaniemówiłam i zaczęłam płakać później testy zrobiłam i zobaczyłam dwie kreseczki na które czekałam tyle lat, nie dochodziło to do mnie że jestem w ciąży. w poniedziałek byliśmy u lekarza ,na usg widzieliśmy naszą kruszynkę kochana tak bardzo się wzruszyliśmy.

Gość gość
Cześć dziewczyny. Być może i ja dołączę do waszego grona. Co prawda jeszcze nie potwierdzone, ale okres się spóźnia juz 2 dni, bolą mnie piersi i czasem zakluje podbrzusze... Innych objawów brak. Robiłam wczoraj test ale wyszedł negatywny, nawet cienia drugiej kreski nie ma. Opcja ciąży jest możliwa, bo szczerze mówiąc nie zabezpieczylismy się z partnerem w dni płodne... Ale w połowie maja zachorowałam na angine i brałam silny antybiotyk, na który źle reagowałam, wiec brak okresu może być też tym spowodowany a nie ewentualna ciążą. Siłą powstrzymuje się przed zrobieniem kolejnego testu , bardzo chciałabym juz dowiedzieć się czy jestem w ciąży. Myślicie że jak zrobię jutro rano to już może coś wyjść pewnego?

Gość mia i tia
hej dolaczam do grona lutowek :) moj termin to 15 luty. ostatnio bylam na usg i 8 tc.serduszko juz bilo. Na samym poczatku bardzo mnie bolal brzuch ale tak bardziej niz na okres, nawet takie skurcze mialam wiec pomimo staran o dzidzie nie przewidywalam 2 kresek a jednak :) od pewnego czasu nie mam juz zadnych dolegliwosci. poza sennoscia:) takze max 22 i ja juz zalegam do lozka

Gość Arabeska5
Mia i ta jakim cudem będąc w 8tygodniu masz termin na 15lutego? Ja jutro zaczynam 6 tydzień temu i termin mam na 10lutego. I z kalkulatorów i od lekarza. Coś za dluga ta Twoja ciąża. A ja padam zawżdy grubo przed 22, ale przynajmniej budzę się w miarę wyspana

Gość gość werka
A ja dzisiaj bylam u gina, 6tc. Zrobil usg i powiedzial ze on tam nic nie widzi a nawet jesli to pecherzyk jest zbyt maly, kazal przyjsc za dwa tygodnie ale nie dal mi wielkich nadziei:'( jestem zalamana