Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luty będzie nasz

Mamy na luty 2017

Polecane posty

Gość kamcia7176
Hej kochane, ja tez mam nadzieje ze uda mi sie dołączyć do Was :) @spoznia mi sie juz 4 dzień ,szansa na ciąże duża, dolegliwości miałam takie jak mdłości,zgaga,kłucie jajnika,gazu ,temperatura tez powyżej 37 i nie spada. Testowałam w dniu spodziewanej @ale test negatywny:( jak myślicie mogło sie udać ? Dodam ze odstawiłam tabletki 4 miesiące temu i od tego czasu @co 28 dni jak w zegarku. Czekam do niedzieli jak nie przyjdzie to beta :)

Gość gość
Arabeska bylam w srode na usg i tak mi wyliczyl lekarz:) wg kalkulatora internetowego jestem w 9 tc a wg lekarzy angielskich zarowno(gp jak i doktora co robil scan) 8 tydzien.

Gość gość mama Blazeja
To wypada ci że jesteś mamusia na styczeń:) bo ja mam 6tydz i 4 dzień i wstepny termin na 31 stycznia:) to i ciebie prędzej połowa stycznia :)

Gość mia i tia
ja piernicze dziewczyny, macie racje, zerknelam teraz po tym co piszecie do notatek i macie racje przeciez tam pisze styczen a nie luty. Skojarzylo mi sie z lutym bo jakos tak jak sama zaczelam liczyc to mi luty wyszedl i nawet mezowi tak powiedzialam i bliskiej kolezancew. Ale numer!!

Gość mia i tia
ja piernicze dziewczyny, macie racje, zerknelam teraz po tym co piszecie do notatek i macie racje przeciez tam pisze styczen a nie luty. Skojarzylo mi sie z lutym bo jakos tak jak sama zaczelam liczyc to mi luty wyszedl i nawet mezowi tak powiedzialam i bliskiej kolezancew. Ale numer!! Dzieki Wam odkrylam ze porod szybciej niz myslalam;)

Gość gość mama Blazeja
jak się zacisniesz będzie i luty :D

Gość mia i tia
hehe a ja juz patrzylam jaki znak bedzie mial jakby sie urodzilo w lutym. No nic chyba musze poszukac styczniowek na forum:)

Gość gość
Witam, ja już po becie. Test z rana piękne dwie kreseczki szybka akcja z krwią w przychodni i juz mam pewność :) 5 tc, jestem bardzo śpiąca i bolą piersi a do pracy trzeba chodzić. Podkreślam, że to moja pierwsza ciąża i jestem bardzo zdenerwowana tym wszystkim ;). Pozdrawiam, przewidywany termin 14.02 czuje, że bedzie Walenty ❤️

Gość gość Mon
Hej wszystkim przyszłym i obecnym mamusiom, dołączam. :-) Mój termin to 4.02, zaczynam właśnie 7tc :-) Pierwszy pozytywy test wyszedł mi w Dzień Mamy, dzień przed miesiączką, która nie przyszła. W zeszły piątek byłam u ginekologa, a jako że chodzę na nfz to zapisywałam się w marcu i za dużego wyboru nie miałam. Ginekolog trochę się pośmiał, że w tak wcześnie w ciąży przychodzę, że powinnam za tydzień, może dwa, ale i tak cieszyłam się że nie musiałam kombinować po innych, niesprawdzonych lekarzach. Na szczęście pęcherzyk ciążowy było już wyraźnie wydać, na tamten dzień mierzył pół centymetra :-) Mdłości nie mam wcale (to podobno u mnie rodzinne ;-)), ale spać to jak będę baaardzo bojowa to idę o 22... a najchętniej to o 19 ;-) Kolejną kontrolę zalecił dopiero 1.lipca. Mam nadzieję, że będzie ok :-)

Gość Prinzessin 87
Witam. Nie wiem czy moge do was dołączyć, gdyż ciąży nie potwierdził jeszcze ginekolog. Zrobilam test i wyszedł pozytywnie II tłuste kreski. Termin u ginka mam w tygodniu. Wedlug kalkulatora jestem w 7 tygodniu od ostatniej miesiączki.

Gość gość mama Blazeja
Witam nowe mamusie :) gratuluję wam !:)dziś trochę lepsze samopoczucie jeśli chodzi o mdłości. Najgorsze jest to że od samego rana mnie mdli. Dziś w końcu zjadłam porządny obiad i pozwoliłam sobie na drzemkę w ciągu dnia:)

Gość gość
Witam was dziewczyny? Jak samo poczucie? Ja bez nudności i żadnych wrażliwości na zapachy :) w sumie jest wszystko dobrze. Tylko czyje dziwne skurcze w pod brzuszu i od razu sie denerwuje ze coś jest nie tak. Bedzie Walenty❤️

Gość Młoda_mama21
Cześć. W maju 2015 urodziłam syna. Ostatnio cykle mi się "popsuły" 29 maja kochaliśmy się, 30 chyba była owulacja. Temperatura w górze.. Na 15 czerwca podejrzewam okres..ale dzisiaj rano zrobiłam test, bo boje się wpadki.. I balaaada druga kreska, ledwo widoczna.. Jutro idę na bete.. Trochę "nie na rękę" mi teraz ciąża. Ale damy rade.

Gość kings
witam więc i ja się dołaczam do dyskusji :) ost. @ mialam 14.05 dzis kolejna i brak test pozytywny podejście pierwsze :) po wyjeciu wkładki :) ciążą moja trzecia mam dwoch synow najstarszy ur. 08.02 ma 7 lat młodszy 23.02 4lata oby tym razem była jutro umawiam się do gina

Gość Prinzessin 87
Wiec po malutku zbiera sie nas troszkę. Ja oprócz napięcia w podbrzuszu nie ma żadnych typowo ciążowych objawów. Często musze na toaletę, ale tak było także przed. Pozdrawiam

Gość Młoda_mama21
Ja walczę z kolka nerkowa :(

Gość Młoda_mama21
Jest grupa na Facebooku dla mamy na luty 2017?

Gość Prinzessin 87
Ja nawet nie wiem. To życzę wytrwałości. Oby dokuczliwe doleglości szybko puściły.

Gość kings
u mnie brzuch napiety jak bym miala zaraz rodzic.... wydety strasznie, zadnych specjalnych zachcianek... jedynie to zapachy drazniace i mdlosci oby tylko minely zaraz... z drugim synem mialam je do 7 miesiaca bylo strasznie... nie funkcjonowalam, pierwsza ciaza byla bez dolegliwosci jedynie kapusta w kazdej postaci... teraz modle sie aby wszystko bylo w pozadku i zeby byla corka :)

Gość Młoda_mama21
Z synem wymiotowalam nawet przy porodzie :p Jadłam ziemniaki w każdej postaci :p Jutro idę na bete.

Gość Arabeska5
Hej dziewczyny, gratuluję nowym Mamom :-) I mnie lajtowo na razie. Piersi przestały boleć, tylko sutki trochę. Mdłości brak :-) wczoraj zaczęłam 6 tydzień i nie mogę się doczekać wizyty aż zobaczę serduszko. A to jeszcze 2 tygodnie! Hehe W sumie to mam mało objawów ciążowych...

Gość gość mama Blazeja
Witam nowe mamusie!!:) U mnie dziś lepiej-bez mdłości:) byliśmy u rodziny na wsi. Świeże powietrze pojadlam ciasta,zagryzłam kiełbasą z grilla i nie było mdłości:) Moj syn bawił się z dziećmi z rodziny. Fajnie tak wyjechać z miasta i odpocząć :)

Gość gość mama Blazeja
Kotowate domowe na zmiane pchają mi się na brzuch i leżą,tak samo było jak z synem byłam w ciąży ;)

Gość Arabeska5
Koty czują inny stan :-) Mojej mamie kot pchal się po każdej operacji na ranę (a były w 3 różnych miejscach). I zawsze jak się tylko tam. Nie wiem jak one to robią heh

Gość MłodaMama21
Beta 104,2.... Czyli wpadka :( Ale będzie dobrze, musi być!

Gość gość mama Blazeja
Gratuluję :) Dobrze być młodą mamą :) Ja syna urodziłam jak miałam 22 lata:) a fasolek wykluje się kilka dni przed 29 urodzinami :)

Gość gość Karolik
Witam , wczoraj byłam u lekarza nasza kruszynka ma już 1, 23 cm :) rośnie jak na drożdżach :) :) 4 tydzień :) pozdrawiam :)

Hej przyszłe i dotychczasowe mamy, jestem Aga, lat 26, termin ost miesiaczki 7 maj, wg obliczen termin na 11 luty '17. poki co tylko dwa testy, do gina wybieram się w środę ;) Jestem mamA prawie 3 letniej Emilki, pozdrawiam ze Śląska ;0

Gość Arabeska5
Gosc Karolik ten 4 tydzień to liczysz od zapłodnienia? Bo w sumie od OM to w ogóle nie powinno być widać zarodka. Ja byłam na usg w połowie 5 tyg i moja fasolka miała 3 mm a lekarz powiedział że to prawidłowy wymiar. Dziewczyny nie mam dziś ochoty na nic kompletnie. Wczoraj padlam po 21 i po 9h snu wcale nie czułam się wypoczeta... Kiedy to minie? ;-)