Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z wypadaniem wlosow

Polecane posty

Gość gość

Hey :) moze wy mi cos doradzicie na wypadajace wlosy? nie moge sobie z tym poradzic juz od dluzszego czasu. jeszcze pol roku temu mialam ladne geste wlosy, a teraz kitek jest o polowe mniejszy, no po prostu tragicznie to wyglada :( polecćie jakies produkty, ktore naprawde mi pomogą, tylko nie zadne tabletki, bo nie wierze w ich skutecznosc

Gość gość
Zbadaj TSH, żelazo, ferrytynę.

Gość gość
Kozieradka, poczytaj sobie o tym.

Gość gość
o zabiegach myslalas? takich profesjonalnych, nie mam tu na mysli trzymania odżywki z rosmana w ręczniku :P

Gość gość
A jakie kosmetyki juz uzywalas? Myslalas o czym specjalistycznym do wlosow i skory glowy?

Gość gość
Mi mocno wypadały na wiosnę. Najprawdopodobniej mocno je przesuszyłam i osłabiłam. Ja zadziałałam z dwóch stron, brałam witaminy i kupiłam odżywkę Biotebal do wypadających włosów. Teraz sa naprawdę mocniejsze i przestały nadmiernie wypadać.

Gość gość
mi pomogl Hair pharma- czyli juz taki konkret jesli chodzi o pielegnacje wlosow. i zdecydowanie warto, bo szkoda kasy na odzywki pelne silikonów :)

Gość gość
hairpharma? i skad to masz? gdzie kupilas? bo ja juz nie mam sily na te pseudowcierki suplementy, zenada- one nic nie pomagaja :/

Gość gość
bylam w takiej samej sytuacji- mialam dosc wcierek i innych wynalazkow do wlosow :) a hairpharmę i zamawianie ich preparatów ogarniesz na tej stronce: www.hairpharma.pl powodzenia z wlosami :)

Gość kokossowka
mi akurat wystarczył aktywator wzrostu z Agafii, ktoś na YT go zdaję się polecał.. chyba dziewczyny LGS no i faktycznie super sprawa. włosy mi przestały wypadać i mam teraz mnóstwo baby hair, tylko ta pojemność trochę kiepska bo to taka saszetka 100ml. ale warto kupić i spróbować, ja swój mam ze strony www.topdrogeria.pl za 3.90 za sztukę i teraz kupuję już hurtem na zapas:)

Leć prędko do trychologa, żeby zbadał przyczynę łysienia i poprowadził dalej badania. Bez znajomości przyczyny nie da się leczyć.

Pobadaj się najpierw, oznacz poziom hormonów. Często one są winowajcami wypadania włosów. Jeśli chodzi o tabletki, to nie ma tabletek cud, ale jakieś zioła gdybyś brała to na pewno Ci nie zaszkodzą. Jeśli to nie wina hormonów, to może pomyśl o jakimś zabiegu? Możesz sobie o nich poczytać - http://www.esteti-med.pl/zabiegi/wypadanie-wlosow/, na pewno ich skuteczność jest wyższa niż szampony czy jakieś maseczki. Im szybciej zaczniesz działać tym lepiej.

Gość gość
Kup sobie taurynę Mi super pomogła

Gość gość
Owszem zrób sobie poziom hormonów, ale na pewno nie zaszkodzi Ci picie soku z pokrzywy. Polecam jeszcze stosowanie szamponu z odżywką BiovaxMed. Po miesiącu stosowania preparatów do mycia i picia soku z pokrzywy włosy zaczęły odrastać. Nie wiem jak Ty, ale dla mnie ważne są produkty jak najbardziej naturalne, dlatego też stosuję te kosmetyki. Jeśli chodzi o zakup, to ja jestem wygodna. Zamawiam na ziolavita.pl i w krótkim czasie produkty są u mnie.

Gość gość
Sok z pokrzywy świetnie wpływa na kondycję włosów tylko trzeba patrzeć na skład żeby nie kupić wody z dodatkiem pokrzywy. ja mam swój sprawdzony i nie drogi: https://www.alezielonysklep.pl/inne-napoje/sok-z-pokrzywy-500ml_p6510.html Smak soku jest średni więc radzę mieszać go z jakimiś owocami w koktajlu bo sam sok nie każdy da radę wypić ale warto bo efekty widać po niedługim czasie. Włosy fajnie błyszczą i są zdrowsze.

Gość gość
Kup sobie wcierkę z Jantara i nacieraj nia, a druga sprawa to wzmocnienie organizmu od środka, zażywaj kompleks witaminowy Harmonella. Po kilku tygodniach stosowania zapomnisz o wypadających, cienkich i łamliwych włosach.

Gość Esemeralda65
Jeżeli chcesz zregenerować swoje włosy, sprawić żeby ładnie wyglądały były gęste i lśniące to warto zainwestować w ten produkt https://musecosmetics.eu/ Poleciła mi go koleżanka i mogę potwierdzić, że działa.

Gość gość
Popieram odpowiedź użytkownika Natalia158, która poleciła Ci udanie się do trychologa. Nie ma co ryzykować i stosować jakiś wynalazków, dopóki nie będziesz wiedzieć, gdzie tak naprawdę leży przyczyna Twoich dolegliwości. Zapisz się na specjalistyczne badanie włosów, w rezultacie którego dowiesz się, gdzie tkwi problem i co możesz z tym zrobić. Tutaj masz opis badania trychologicznego (jednego z badań włosów i skóry głowy, które jest zdecydowanie najbardziej wskazanym badaniem u Ciebie): http://gabinettrychologiczny.pl/badanie-trychologiczne/

Gość Wait
Osobiście mogę polecić kurację Prosalon med od Chantal. Włosy w zasadzie odbudowały mi się od nowa.

Gość FoodAndDrink
Koniecznie przejrzyj ofertę Chantal. Znajdziesz wszystko na swoje problemy. Dla tych najbardziej wypadających włosów polecam kurację prosalon med, właśnie od tej firmy. Na mnie zdziałała kosmetyczne cuda.

Gość gość
Witamina B ma bardzo dobre działanie na włosy. Powstrzymuje od wypadania a dodatkowo wzmacnia :) Wiem bo sama stosowałam, po miesięcznej kuracji wypadnie kilka włosów przy czesaniu czy myciu a wcześniej to garściami można było wyrywać. A stosowałam taką: http://enaturalnie.pl/witaminy/witamina-b-complex-100-tabletek-zestaw-witamin-b-myvita_279.html?search_query=witamina+b+complex&results=2

ja stosowałam przez kilka dobrych miesięcy różne suplementy diety i teraz widzę różnicę. wypadające włosy to wypadkowa różnych czynników, np. stresu, chorób tarczycy, częstego farbowania włosów w młodości. czupryna strasznie mi się przerzedziła. codziennie ze szczotki wyjmowałam mnóstwo kosmyków. zaczęłam brać leki na tarczycę, oeparol w formie suplementu i jest trochę lepiej

Gość Marek78
Po rozwodzie totalnie się załamałem, nie miałem ochoty dosłownie na nic. I jeszcze do tego zaczęły wypadać mi włosy.Wiecie stres itp. Znajomy polecił mi Profolan http://wypadaniewlosow.milejdi.pl i… tak zaczęła się lawina pozytywnych zmian w moim życiu. Włosy zaczęły odrastać, co więcej powrócił ich naturalny kolor bez siwych kosmyków! Od 4 miesięcy chodzę na siłownię i skupiłem się na własnym rozwoju. Żona co prawda odeszła ode mnie ale widocznie nie byliśmy sobie pisanie;/Moja pewność siebie i nowy wygląd przekładają się również na efekty w pracy – wczoraj dostałem awans na kierownika! Nie załamujcie się zacznijcie robić coś dla siebie;)

Gość gość
Mi bardzo pomogła kuracja prosalon med z Chantal.

Gość Dismissed
Bardzo dobry jest też Elastabion z Floslek.

Gość gość
Hej:) Mogę Ci polecić z doświadczenia mezoterapię - mnie ten zabieg baaardzo pomógł. Miałam ogromny problem z wypadaniem włosów, wychodziły mi garściami i nic nie pomagało. Znajoma poleciła mi właśnie mezoterapię i muszę przyznać, że efekty są bardzo zadowalające, mam zdecydowanie więcej baby hairs:) Włosy po prostu odrastają. Mezoterapia jest świetna także jako zabieg na twarz - super nawilża i odmładza :) Zabieg robiłam w salonie Coxmetix, http://cosmetix.pl, u p. Agnieszki, to vis a vis Arkadii. Świetne miejsce, osobom z Warszawy polecam :)

Gość paholka
spróbuj mezoterapii- mi naprawdę pomogła. Po dwóch seriach włosy naprawdę zaczęły odrastać. Jeśli mam polecić klinikę- http://www.karolinakopec.com/

Gość kamkaa
Też kiedyś walczyłam z moimi włosami. Na szczęście udało mi się wygrać ;D Myślałam o mezoterapii ale jak zobaczyłam ceny to mi oczy z orbit prawie wypadły! ;D Ale koleżanka mi poleciła takie serum do włosów od Arkany. Ogólnie mogę polecić. Przede wszystkim dlatego, że działa i nie kosztuje fortuny jak jakieś zabiegi.

Gość gość
U mnie działa pokrzywa, zbierana przez babcię Janinkę, pita jako herbatka. do tego dobrze znany Biotebal w tabletkach. Stara metoda i za każdym razem skuteczna. Ja coś działa nie ma sensu eksperymentować.