Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agula92

Dieta Anny Lewandowskiej

Polecane posty

jak patrze na to co sie dzieje na chacie, to obawiam sie, ze Pan Dietetyk bedzie mial tam twardy orzech z paniami :P

Gość gość
To chyba bardziej taka prezentacja dla osób, które nie mają tej diety jeszcze. Bo pokazuje co jest i gdzie itp.

Ale trzeba przyznać, że facet ciekawie gada. Ja nie słyszałam wcześniej o FODMAP i innych rzeczach związanych ze strączkowymi. Może 3 poziom Diet by Ann to całkiem dobry pomysł...

Jeżeli dobrze zrozumiałam to co mówił, to trzeci poziom diety, czyli to Wyzwanie Wojowniczki to jest już dieta rozdzielna. Czyli to dokładnie taka dieta, jaką stosuje sama Lewandowska. Białka osobno, węglowodany osobno itp. Już samo rozdzielenie makro potrafi sprawić, że waga rusza w dół. Stosuje te wskazówki w swoim codziennych odżywianiu

Gość gość
no i dobrze, dieta rozdzielna ma duży sens i jest skuteczna

ja juz podjelam decyzje, ze od poniedzialku chce rozpoczac diet by ann od drugiego poziomu. przekonal mnie tym webinarem pan dietetyk jezeli rzeczywiscie mozna wykluczyc gluten i nabial i skomponowac diete tak, ze sie tego nie odczuwa, to ja chetnie sprobuje. wygenerowalam sobie liste zakupow i produkty mi pasuja (zmienilam moze jedna lub dwie rzeczy).

Gość ejjwaa
Hej. Wyjaśnijcie mi te roznice miedzy poszczegolnymi trybami diety. Z tego co na stronie, to wnosze, ze kazdy kolejny wyklucza wiecej rzeczy z diety tak? To ten ostatni rozni sie tylko tym, ze wyklucza jeszcze fasole? O co chodzi w takim razie z dieta rozdzielna? Jestem laik, wiec pomozcie

W pierwszej kolejności każdy z tych poziomów różni się wykluczeniem niezdrowych składników. Zerknij na tę tabelę https://dieta.hpba.pl/#levels Drugi poziom jest wzbogacony jeszcze o superfoods (np. nasiona chia) a na Wojowniczce jest dieta rozdzielna. W skrócie chodzi o to, że nie mieszasz białka i węglowodanów w jednym posiłku, czyli nie będzie czegoś takiego jak mięsko + ziemniaczki :)

Gość ejjwaa
Hej. Dzięki. Wszystko wiem!

Gość gość
Nie wiecie może, czy ten webinar można gdzieś obejrzeć?

Gość gość
dzięki, to bedzie moja druga pozycja dzis po GoT :P

Gość royalek
jak moja laska stosowała diete komercyjna to miała niemalże zawsze efekt jojo. Potem zaczeła brąc therm line hydrofast, ćwiczyć regularnie i miała diete od dietetyka, było jej o niebo lepiej a i efekt byl zadowalający.

Gość gość
ludzie umierają po therm line - uwazajcie na tą straszliwą chemie

Gość brzesnik
Czy wykluczanie glutenu naprawdę jest onieczne? Dla kogoś, kto cellakie ma, to ok rozumiem, ale tak w ogóle??

Mi się wydaje, że tak. Jest coraz więcej przesłanek (coraz więcej badań na ten temat), że gluten to cichy zabójca, który w perspektywie czasu szkodzi nam. Jak to zwykle w dietetyce podniosła się też burza w drugą stronę, ale w kraju rolniczym jak nasz, to nic dziwnego. Już abstrahując od tego, że gluten jest alergenem i to jest udowodnione, to wpływa także niekorzystnie na nasze jelita, a to jest akurat dużo poważniejszy temat! Fajnie zostało to wyjaśnione w webinarze o Diet by Ann. Polecam obejrzeć

Gość brzesnik
Dzięki, oglądam właśnie

a ja mysle, ze nawet gdyby to nie byla prawda, to omijanie glutenu raczej mi nie zaszkodzi, a przynajmniej nie ryzykuje. i tak nigdy nie bede jadla w 100% zdrowo, bo nie wyobrazam sobie zycia bez coli zero, ale jak cos jest watpliwe, a bez zalu moge omijac - to dlaczego nie?

Gość ejjwaa
powiedzcie mi jeszcze, czy jest duży problem żeby dostać składniki diety??

Gość gość
nie. produkty sa w kazdym sklepie, a jak cos nie gra to wymieniasz

Gość gość
Ja nie mam nietolerancji glutenu, więc po co miałabym sobie odmawiać pieczywka? Nie dajmy się zwariować co?

Gość gość
No to jest chyba coś w miarę odczuwalnego tak? Jakbym miała to bym źle reagowała na pieczywo...

To nie jest takie proste. Po pierwsze nie generalizujmy z tym pieczywem. Można wykluczyć gluten i jeść bułeczki i różne wypieki a dieta Ann jest tego najlepszym przykładem. Co do orientacji o posiadaniu celiakii, to są trzy rodzaje rodzaje tej choroby, które są trudne do rozpoznania. 1. Celiakia ukryta 2. Celiakia drzemiąca 3. Celiakia latentna Zresztą celiakie to nie jedyne co może popsuć gluten w organizmie, więc najlepiej sobie o tym poczytaj trochę ;)

Gość Alka02
Stosowałam różne diety i mega się przy tym wszystkim umęczyłam, a efekt słaby. W końcu postanowiłam jeść wszystko co chcę, tylko w mniejszych ilościach. Do tego wspomagam się IQgreen na bazie zielonej kawy i waga powoli leci w dół. Kurde czasami najprostsze rozwiązania się najlepsze i nie ma co zbytnio kombinować.

@Alka02 - brawo, sztuczność reklamy poziom moron @Pakila - czyli dobrze pisałam, że najlepiej ten gluten odstawić profilaktycznie nawet...