Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile trzeba liczyć za całą wyprawkę dla noworodka, kosmetyki,ubrania itd.

Polecane posty

Gość gość
Jakie kosmetyki kupilas za 300 zl? Ja ci powiem tak, z kosmetykow to mialam sudokrem I bephanten. Dziecko polozne kazaly myc w samej wodzie z kropla oleju, zadnych kosmetykow nie uzywac dla noworodka bo uczulaja. Kupilam zestaw bodziakow, 7 sztuk, zestaw pajacykow, pieluszki, termometr elektroniczny i to wszystko na poczatek . Potem oczywiscie dokupywalam jakies matki edukacyjne, chusteczki, wiekszy rozmiar ubran itd. Wozek mialam dosc drogi ale na ciuszki na ten pierwszy okres I kosmetyki wydalam 100 zl. Termometr to koszt 250 zl ale uzywany jest przez lata tez dla starszego dziecka, trzeba tylko te plastikowe nakladki zmieniac. Mam dwoje dzieci i jakos przezyly bez masy kosmetykow, nie maja problemow skornych. Ogolnie wydaje mi sie, ze mozesz wydac tak duzo ile tylko chcesz, to taki worek bez dna, tylko po co? Kase wydalam tez na laktator i poradnie laktacyjna, poszlo kilka stow ale kp wiec I tak lepiej i zdrowiej niz kupowanie mm. Nie oszczedzalam na foteliku samochodowym, z nosidla szybko dzieci wyrosly wiec kupilam fotelik do jazdy tylem do 18 kg. Tak tez bym zrobila po raz kolejny, zainwestowala w bezpieczenstwo dziecka zamiast w szmatki I kosmetyki.

Gość Paulina Krk
Moja lista wyprawkowa wychodzi ok 5tys ale razem z wózkiem i z fotelikiem. Wszystko nowe i porządne. Zamierzam kupować na internecie bo taniej. Tyle ze na niej sa rożne rzeczy które nie każdemu sie przydadzą np mam drugie łóżeczko turystyczne i nianie wideo ze względu na piętrowy dom. Ubranek kilka mam głownie kupuje na promocjach kilka kupie z ciekawości na Allegro i zeby zobaczyć jak z jakością. No i listę mam bardzo szczegółowa obejmująca koszule do karmienia, stanik do karmienia itd itp nie tylko rzeczy dla maluszka.

Gość gość
1. posciel jest zbedna, dziecko do roku powinno spac na plasko, najpierw w rozku potem w spiworku. 2. ubranka wystarczy kompletowac systemem zmianowym: np. 7 body, 7 pajacow, 2 czapeczki, 4 pary skarpetek. tylko tyle zebys zdazyla wyprac zanim potrzebujesz swieze. 3. kosmetyki dla noworodka sa niepotrzebne. wystarczy miec krem na odparzenia i oliwke. dziecko myje sie w samej wodzie przez dobrych kilka tygodni. ewentualnie krem ochronny na zime / lub z filtrem w zaleznosci od sezonu. 4. pieluchy wystarcza tanie z rossmanna/biedronki itp. oryginalne pampersy to sciema, zaraz sie tu naczytasz ze tylko one nie powoduja uczulenia, ale osobiscie nie znam dziecka ktore mialo uczulenie po pieluszkach innych niz pampers, wiec uwazam ze to glupota. 5. termometr zwykly z wyswietlaczem, miekka koncowka, nie kosztuje wiecej niz 20zl a wynik jest po doslownie 3 sekundach. 6. pieluszki tetrowe w wielopakach bez nadrukow sa najtansze, podobnie z reszta jak bodziaki. 7. jak sie zapiszesz do programu lojalnosciowego typu rossne to bedziesz miala regularne znizki na produkty dzieciece. 8. zabawki najczesciej dostaje sie w prezencie.

Gość gość
tanie termometry elektroniczne są do du*py dosłownie. zero dokładnego pomiaru i za każdym razem inny. rożki i śpiwory też są zbędne. oliwki są w 90% również do du*py bo to parafina z chemią. a najtańszymi pieluchami tetrowymi można po kilku praniach sobie du*py wytrzeć, bo nadają się już tylko na szmaty. z całą resztą się +/- zgadzam.

Gość Polunia111
Dobry wózek trochę kosztuje, ale jeżeli wybierzesz m.in Quinni Speedi to jestem pewna, że szybko go komuś odsprzedasz w dobrej cenie. Ja miałam ten wózek dosłownie po 2 latach prawie zero jakichkolwiek śladów użytkowania. Materiał to 10/10 super ;)

Gość gość
oliwki są w 90% również do du*py bo to parafina z chemią. xxx Zgadzam się w 100%

Gość gość
sa oliwki BEZ parafiny i konserwantow. nawet oliwka hipp nie ma parafiny, a juz np. weleda to zupelnie czysta, nawet nieperfumowana. wystarczy czytac opakowania!

Gość gość
Napisz do mnie mam sporo niezniszczonych ciuszkow za mala cenę p.wolek@interia.pl

Gość zosinka123
Wyprawka dla dziecka jest dość kosztowna. Ale np pampersy we Feisco https://www.frisco.pl/c,909/filters,brand_name%3dPAMPERS/cat,dziecko-pieluchy-chusteczki/stn,searchResults Są pakowane w różnych ilościach. Często są też sprzedawane w cenach promocyjnych. Popatrz na inne ich propozycje.

Gość gość
A może Fjasko.pl? :o

Gość gość
Ja wiekszośc rzeczy dla dziecka uszyłam sama : poduszkę do karmienia, spiworek, kocyk i poduszke do wózka, rózek 2x do szpitala. Mam do tego zamilowanie posiadam maszyne do szycia. Materiały kupiłam w http://luxpol-bis.pl/ zachwiciłam się gama przeróżnych kolorów.

Gość gość
ja wydałam 4,5-5 tys jakos tak w tym wózek 2700 i łozeczko 400 reszta to d**erele, aż szok że to tyle kosztuje wszystko. wszystko miałam zanotowane w zeszycie i kupowałam na allegro , żeby było najtaniej. kupowałam naprawde najtansze rzeczy ale z takich które miałam upatrzone. szukałam , szperałam. becik za 20zł 2 przescieradła 20zł chusteczki 5-ciopak pampersa, teraz uzywam z biedry , nie ma lepszych pieluchy miałam 1 paczke pampersa teraz tylko biedra itd