Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego zostalyscie starymi pannami

Polecane posty

Gość gość

? Tak szczerze. Stara panna to samotna 30+, z chlopakiem sie nie liczy.

Gość gość
Ja to juz mam o sobie tragiczne zdanie, ze chyba tylko najgorsze-najgorsze pod kazdym wzgledem kobiety sa same ;/

Gość gość
Z powodu niskiego poczucia własnej wartości... nie wybrzydzałam w facetach, nie dopominałam się kwiatów, prezentów, ślubu. Tacy ludzie którzy sami siebie nie szanują, nie są szanowani, bo nie są uznawani za wartościowych. Psychologia. Po rozstaniu (po 10 latach) z byłym (6 lat starszym, 2 szkoły mniej wykształconym, biedniejszym, mniej zaradnym, mniej oczytanym, nie kupującym mi prezentów, nie chcącym ślubu) zawalczyłam o poczucie wartości i w każdej dziedzinie życia jest lepiej...

Gość gość
ze chyba tylko najgorsze-najgorsze pod kazdym wzgledem kobiety sa same ;/ x hm... przynajmniej jestem najlepsza w byciu najgorszą :P

Gość stara panna bez szans
bo jestem gruba i do tego zwyczajnie brzydka,pochodze z biednej rodziny dlatego tez mam niskie poczucie wartości,chorobliwie nieśmiała zawsze byłam outsiderem z fobią społeczną

Gość gość
do gościa z dziś Ale przynajmniej bylas w zwiazku 10 lat... A teraz skoro poprawilas sobie samopoczucie i samoocene (brawo :) ), to w sferze prywatnej lepiej sie uklada?

Gość gość
gość dziś - o, nawet 15. Poprzedni związek z podobnym typkiem, trwał 5 lat. Mam 36 lat. Tak, w końcu mam dobrą pracę i poznałam poukładanego emocjonalnie faceta, również z dobrą pracą, w wieku 28 lat...

Gość gość
Związałam się z facetem, który po 7 latach okazał się nie odpowiedni. Rozstanie przeżyłam i musiałam mieć przerwę od facetów. Dla młodej osoby taki okres jest bardzo długi. Teraz mam 32 lata. Nie jest prawdą, że faceci mnie nie chcą czy że się im nie podobam. Wzbudzam nadal jakieś zainteresowanie, ale od tego do trafienia na odpowiednią osobę i zbudowania relacji potężna droga. Jestem starą panną ale równie dobrze mogłabym być rozwódką albo wdową. Nie czuję się ani lepsza ani gorsza z tego powodu.

Gość gość
28 to nie stara panna!

Gość gość
28 ma facet, którego poznałam. Ja mma 36. W zasadzie 37 rocznikowo.

Gość gość
Aaaa...... no to fajnie, musisz byc laska, jak mlodszy Cie chce :)

Gość gość
Bo nie żyjemy już w średniowieczu i lepiej być panią własnego losu, robić co sie chce niz miec uwieszonego na sobie dupka. Porównaj z wyglądu panny i te w związkach szczególnie małżeńskich - stare wysuszone, bez energii ,przegrane życiowo gęby ( te w związkach)

" gość dziś ? Tak szczerze. Stara panna to samotna 30+, z chlopakiem sie nie liczy. " X jak to się nie liczy? :P wg mojej definicji stara panna to każda koło 30, która nie ma męża, chłopak/narzeczony się nie liczy, bo nadal jest się formalnie panną :classic_cool: do siebie też to stosuję, żeby nie było ;)

Gość gość
nie, nie liczy sie.

Gość gość
Też tak uważam. Ja miałam partnera, ale co z tego: jestem panną a nie rozwódką. Nie ma to znaczenia. Czy starą? ;) No, staro się nie czuję, ale faktem jest, że w mojej grupie wiekowej większość populacji ma już inny stan cywilny. I zgadzam się z faktem, że lepiej jest być panią własnego losu niż z kimś nieodpowiednim. Odrzuciłam w życiu kilku potencjalnych mężów i mimo staropanieństwa wcale tego nie żałuję - nie chciałabym cofnąć czasu i być z którymś z nich.

Gość gość
bo ci faceci którzy mi się podobali nie byli zainteresowani, a ja nie byłam zainteresowana tymi, którym ja się podobałam.

Gość gość
Do laski mi daleko. Mam nadwagę. Poza tym młodo wyglądam, elegancko się ubieram i mam fajny charakter :)

Gość gość
DO starej panny mi jeszcze daleko.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Ja dla ideologii.

Gość gość
jak większość starych panien wybrzydzałam a teraz jestem sama

Gość gość
w sumie mieszkajac w Polsce nie mozna wybrzydzac, bo naprawde zostanie sie samemu - problem w tym, ze malo jest facetowgodnych uwagi, wiec trzeba brac tych niegodnych i tyle.

Gość gość
w******.l mnie taki jeden typ, a nie tak sie umawialismy

Gość gość
W Polsce, szczególnie na prowincji kobieta bez jakichkolwiek portek koło siebie jest nic nie warta. Na szczęście tylko w środowiskach prymitywnej patologii. W bardziej cywilizowanych środowiskach czy wśród osób z prestiżowym zawodem nikt nie robi problemu, jeszcze się z tym nie spotkałam:-)

Gość gość
U mnie zwyczajnie powodem był brak szczęścia w miłości. Czy, to jakiś problem dla innych? Zawsze zastanawiam się komu potrzebne są takie informacje?

Gość gość
Ja niedługo 32, stara panna choć mam narzeczonego, ale jednak wciąż panna. Co do mnie to brak szczęścia do facetów, nieśmiałość, brak wiary w siebie, zamiast szukać sobie faceta na poziomie, to wikłałam się w jakieś bezsensowne związki z chłopakami co mieli jakieś zaburzenia osobowości, np. jeden zboczeniec fetyszysta, drugi maminsynek kochający mamusię najbardziej na świecie. Egoiści myślący tylko o sobie. I tak lata mi mijały na takich beznadziejnych związkach, ale ja oczywiście byłam zaślepiona miłością i tego nie widziałam. Najdłużej byłam z tym maminsynkiem, cały czas miałam nadzieje, że nam wyjdzie, że jego matka mnie polubi. A tutaj niestety było coraz gorzej. Jego matka miała coś z głową i utrudniała nam kontakty. No ale było minęło. Teraz mam myślę, że normalnego faceta, choć nie chwalę dnia przed zachodem Słońca. Dodam jeszcze, że nigdy nie byłam wybredna bo moi ex byli tak beznadziejni i nieatrakcyjni, że żadna by ich nie chciała... I może dlatego z powodu niskiego poczucia wartości takich wybierałam? Choć z wyglądu zawsze byłam ładna i szczupła. Ale strasznie nieśmiała niestety, a oni mnie rozumieli... a przynajmniej tak mi sie wydawało. Potem okazali się dopkami i tak.

Gość gość
30 lat. nigdy w zwiazku. zero kontaktow bliskich z mezczyzna. jestem aspoleczna, niesmiala, malo interesuja, niska samoocena, nie umiem zawierac kontaktow z ludzmi, outsider, bojaca sie porazki ,krytyki i wysmiania - dlatego sama, nigdy nie wtbrzydzalam, zainteresowani byli ale szybko rezegnowali przez moja wybrakowana nature:O

Gość gość
a ocencie sie jak wygladacie czy jestescie atkacyjne

Gość gość
A czy wszystkie mężatki są atrakcyjne? Oczywiście, że nie. Wygląd to nie wszystko. Akurat stare panny, które poznałam były zadbane.

Gość gość
wiekszosc tak