Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wk*****ona synoowa

kłamliwi teściowie mam ochotę im nagadac

Polecane posty

Gość gość
Zgadzam sie z goście 13:04 .ja od razu poznałam sie na mojej fałszywej teściowej i jej córeczkach i powiedziałam ze nie chce od nich nic .na szczęście wyjechaliśmy za granice i mogli nas wszystkich " gdzieś" pocałować .jak teściowa umarła nie wzięliśmy nic!bo wiedzieliśmy ze będzie wypominanie przez rodzeństwo .

Gość gość
Autorko nie bierz kasy i po sprawie. Jak to jeszcze raz wspomni, ze macie pomoc od tesciow, to powiedz, ze to nie prawda, bo nie dostajecie ani grosza. Ja od rodzicow nie dostalam nic, a tesciowa raz dala 4 tys, jak dostala kase za jakies akcje. Maz jedynak. I tyle mielismy pomocy :-)

Gość gość
wiecej osiagamy w ciagu tych paru lat na swoim niz oni po 40latach wspolnego zycia, bolą mnie takie niesprawiedliwe gadki!!!!"-to twój cytat- niezłe sie uśmiałam ,to jest ci to oczywiste ,ze więcej osiągnęłaś bądź osiągniesz a rękę po prezenty ,darowiznę ,opłaty przedszkola wyciągasz....jesteś tak samo zakłamana jak oni .Zamiast z nimi porozmawiać ,przestać już dawno brac i wyciągnąć wnioski z zaistniałej sytuacji to żalisz sie na kafeterii

Gość gość
Dopisze jeszcze ze najpierw kupilismy jedno mieszkanie na kredyt, potem drugie 100 metrowe w kamienicy tez na kredyt, do tego kredyt na remont kapitalny, mamy dwoje dzieci (student i uczen technikum). Wszystkiego dorobilismy sie sami i jestem z tego dumna :-)

Gość gość
Dwoje dorosłych dzieci ?przeciez coś pisałaś o pieniądzach na przedszkole.Masz ogromna potrzebę chwalenia sie ,co to kogo obchodzi?

Gość gość
Skoro jesteśmy przy tym temacie: może doradzicie jak przekonać moją własnę mamę, żeby nie dawała mi już co miesiąc kasy? Każda rozmowa na ten temat kończy się stwierdzeniem, że jej wystarcza to co ma :/

Gość gość
gość dziś skąd ja to znam, tyle, że w moim przypadku teście opowiadają, że muszą pomagać nam przeze mnie bo mąż od rana do wieczora charuje a tamta siedzi z rękoma pod tyłkiem. ludzie są tak przekonani , że tak jest , że często zostałam oceniana juz z góry. niektórzy ludzie byli nie mili dla mnie mimo iż mnie nie znają, jest mi przykro i to bardzo. wcześniej walczyłam non stop o swoją opinie az chyba w obsesje popadłam, ciągle próbowałam udowodnić, że jestem pracowita , mam swoje pieniądze i jestem kims. w towarzystwie zaczelam się przechwalać szczerze mówiąc, że w tym miesiącu zarobiłam sporo więc stac mnie na cos tam, że może auto sobie zmienie. albo opowiadałam , że może jutro zrobie pierogi, bo niektóre babki z rodziny podsmiewaly sie ze mnie , że ja nie gotuje, ze nie umiem. niestety mieszkam w okolicach męża i jestem tutaj ta "obcą" cięzko jest walczyc , najlepiej olać i życ swoim życiem, mieć w doo pce opinie ludzi bo można zwariować. heh mogłabym pisać i pisac, moi tesiowie nie dołożyli sie nam do niczego, moi rodzice dali 40tys, ja mialam oszczedności"przedslubne" wyjełam 60tys na dom i co?? i tak ludzie gadają , że tesciowie dali to mają!! a ja ile mogę to opowiadam w towarzystwie , że tesciowie nic nie dali, nawet złotówki, a co tam niech ludzie znają prawde!!!\ chociaz jedna mnie rozumie, dziekuje! :)

Gość gość
gość dziś Autorko,tyle jazgotu a czy stanęłaś na wysokości zadania i zadałaś sobie odrobinę trudu żeby w cztery oczy porozmawiać o plotachz teściami?czy twoj mąz duupek do kwadratu rozmawiał z nimi co słyszy od obcych? xxx no przeciez takie jest moje pytanie-czy uwazacie ze jest sens z nimi w ogole gadac/////?????CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM SIE KLANIA

Gość gość
rozumiem autorko twoje rozczarowanie, bo sama mam podobnie, tzn wiekszosc znajomych ma pomoc rodziców, mniejsza lub wieksza, wrecz chwalą sie tym i cieszą, bo mowia wprost ze to dla nich wazne. ja sama takiej pomocy nie mam a przyznam ze tez chcialabym miec, tym bardziej, że wiem ze moich tesciow tez stać na pomoc...ale nie dadzą nam nawet zlamanego centa. cóz poradzic. zazdroszcze tym ktorzy maja fajnych rodziców i im pomagaja.

Gość gość
dziś No niestety ale myślenie nie jest twoją dobrą stroną a ty zrzucasz winę a innych że nie czytają ze rozumieniem.Pytanie zadawałaś sobie a nie uczestnikom kafeterii.Nam mogłabyś takie zadać jesli wykonałabyś choć odrobinę dobrej woli i porozmawiała z tesciami a oni nie chcieliby przystać na twoje argumenty.Co za problem ,teściowa nie gryzie a na pytanie ci odpowie ale warunek z powiesz od kogo słyszałaś plotki.Bo jesli bedzie jedna baba drugiej babie to możesz ją pocałować w zad.Niestety chcesz znać prawdę nie ma sentymentów kogoś kryć.Raz na zawsze załatwić temat. Nie rozumiem jednego,dlaczego do tej pory twój mąż nie zaangażował się w temat,jakiś niekumaty czy ty po prostu masz za duża wyobraznię. MYŚLENIE SIĘ KŁANIA!!!! :):):):)

Gość gość
dziś To co że ich stać? tzn.mają dać tobie? Mają rację,najgorzej zacząć dawać.

Gość gość
Ale tak naprawdę w czym masz problem, weź odpuść, jak gadają to i tak będzie obojętnie z jakiego powodu. Jak dają to bierz, jak głupio gadają to niech se gadają . Przy okazji powiedz ze p. Krysia powiedziała tak i tak i teraz sie zastanawiasz dlaczego ona o tym wogole gada i do tego kłamie. Zapytaj czy oni jej tak powiedzieli bo aż nie chce ci sie wierzyć ze mogliby tak zmyślać chyba ze myślą ze przedszkole kosztuje tyle ile dają . Nic im nie oddawaj bo szkoda kasy:-) kiedyś oni bedą zależeć od ciebie bo maja jedynaka wiec niech nie świrują , powiedz ze nie chcesz aby was obgadywali bo jesteście rodzina i rachunki kiedyś sie wyrównają . Ambicje wsadź sobie w kieszeń , nic nie oddawaj bo zrobisz większa aferę , lepiej zapłaćcie im za wczasy, wyślijcie i potem tez możecie gadać ze tak zrobiliście :-) a oni zaczną opowiadać jakie maja dobre dzieci