Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.. archiwum 24

Polecane posty

Gość otulona_snem
moja Mama ma typowo lewicowe poglady,ale ostatnio z cala rodzina,usmialismy sie w necie,z tego co moj maz znalazl oo Urban,w krotkich swoich filmikach komentuje rzeczywistosc na yt i ostatnio skomentowal tak oto: oo "Zydzi do gazu"---..lupkowego".. :D,to pokazuje rzeczywisty interes Narodowy,dystans,inteligencje i spryt i niesamowity humor

otulona_snem dziś mozna rozumiem nie lubic Urbana,ale inteligencji i poczucia humoru,oraz dystansu do siebie i otaczajacej go rzeczywistosci,ujac nie mozna,podobnie zreszta jak Millerowi x x Co do Urbana zgoda w 100%. Mam duże wątpliwości co do Millera...

PiS ma problem. Oni nic nie potrafią zrobić do końca. Umówią się na coś, ale jeden zaśpi, drugi pomyli przystanki, trzeci pomyśli, że jeśli zrobi, to sam przegra, a kolega podstawi mu nogę, a czwarty wymyśli sobie broń elektromagnetyczną. Ale najbliższe cztery lata mamy przechlapane. Rozmowa ze Zbigniewem Janasem x Całość: http://tnij.org/jmnoq7a

Szydlo byla na pierwszy ogien,jak tak dalej pojdzie,ze ceny w calym kraju,chociazby owocow sezenowych( czeresni,dlatego zapytalam) tak sie beda ksztaltowac,to 500 plus uratuje wszystko,ktora partia odwazy sie to zabrac? x x Żadna. I to jest mina...:O

Gość Myrevin
500+ .... nie podoba mi się ten pomysł od początku. Pisałem.. lepiej tym ludziom było dać ulgi podatkowe... w tej samej kwocie. Urząd skarbowy by to odciążyło. itd.

Otulina o to chodziło. A co do 500. Ja jestem przeciwna rozdawanie pieniędzy. Nauczony mnie ze trzeba pracować by zarabiać i tego się trzymam. Natomiast zdaje sobie sprawę z tegojakie da warunki płacowe w Polsce. I że wielu ludziom te pieniądze są potrzebne. Wiem też że patologia te pieniądze przepije. A dzieci jak będą głodne tak będą. Nie ma złotego środka. Dziś czytałam artykuł o bicie dziecka w ośrodku dla ofiar przemocy. Pani kurator sprawy nie dopilnowała. I zamiast ha wymierzyć to wójt przesunął ja na stanowisko kierownicze Jakieś jaja.

Gość gość
Co to za stypa była dziś u PO ? .Schetyna coś mamrotał o PiS przez PiS bo PiS a PiS jeśli PiS,i tak przez kilkanascie minut.Reszta na sali spala ziewala .Czemu oni tacy wszyscy smutni.To już ich koniec ?

{Wiem też że patologia te pieniądze przepije. A dzieci jak będą głodne tak będą. Nie ma złotego środka. } <<>>> Patologia już ma renty, emerytury, zasiłki socjalne, teraz dla niektórych doszło 500+. Dlatego system ulg podatkowych załatwiałby to w sprawiedliwszy sposób. Patologia już nie płaci podatków. Zresztą... byłoby tak jak w Biblii... 10% podatku... i szlus, zupełnie inaczej by to wyglądało. A tu mamy 19%, dochodowego.. vat 23%, od handlu.. cit, srit.. itd.. A...

Gość gaajowy
Myrevin dziś 500+ .... nie podoba mi się ten pomysł od początku. Pisałem.. lepiej tym ludziom było dać ulgi podatkowe... w tej samej kwocie. Urząd skarbowy by to odciążyło. itd. xxxx baran jesteś i tyle. Trochę wiedzy też by ci się zdało. Ulgi podatkowe na dzieci były wprowadzone za wcześniejszych rządów PiS. Teraz dali wszystkim po równo. I dla płacących podatki i dla niepłacących. Jadem plują ci karierowicze bezdzietni. Kto będzie składki płacił na wasze uposażenia? Dzieci tej patologll?

Gość gość
Rodzice wiedzą najlepiej jak wydawać pieniądze z budżetu rodziny.Żaden urzędnik nie zrobi tego lepiej od nich

Gość gość
Nawet wydane na wódkę są najlepsza inwestycją.Bo w końcu to rodzice wiedza najlepiej.

Gość gość
{baran jesteś i tyle.} <<>>> A ja napiszę że jesteś rzęsą wodną.. może pantofelkiem( taki pierwotniak)... no można tak, tylko nawet podstawowo rozgarnięty człowiek wie że ani baran, ani pantofelek nie napisze nic na żadnym forum. Nie wiem czemu ma służyć próba sprowadzenia polemiki do takiego poziomu, na którym zwyczajnie nie da się już argumentować. No ja mogę sobie nawet wyobrazić że jestem baranem, ale wtedy z niby intelektualnie wyższym człowiekiem nie jestem w stanie się dogadać. I pewno o to chodzi, adwersarz to baran. Życzę powodzenia w przyszłych dyskusjach. :D Ale jakim to wyjątkowym debilem musi być człowiek, któremu chce się dyskutować i ubliżać baranowi. Polecam do takich celów drzewa, baranowi może coś odbić, w końcu to zwierzę i bodnie boleśnie rogami. Oczywiście dla idioty nie musi to być bolesne... w jakikolwiek sposób.

Gość gość
Gościu z 20,56 czy wszyscy rodzice za pieniadze z 500 + kupują wódkę ? Czy większość rodziców w Polsce to pijacy ? Gdzie Ty mieszkasz ? W patologicznej dzielnicy ?

Gość gość
Czy ja napisałem, że wszyscy?

Gość gość
{ Gościu z 20,56 czy wszyscy rodzice za pieniadze z 500 + kupują wódkę ? Czy większość rodziców w Polsce to pijacy ? Gdzie Ty mieszkasz ? W patologicznej dzielnicy ? } <<>>> Być może należałby też znacznie zmniejszyć minimalną płacę w Polsce, przecież "patologia" zarabiając przez miesiąc ponad 1300 zł to dopiero mógłaby się zapić.. 500 zł z programu 500+ to przy tych możliwościach to pikuś. No nie można pozwolić na takie dochody...

Gość gaajowy
gaajowy dziś oo wystarczylo obnizyc podatki juz w 2004 r,jak byl bum miezkaniowy, calej PL,dlaczego wtedy tego nie zrobiono?-ani za zadnych innych "rzadow" xxx w tym właśnie roku PiS wprowadził ulgę podatkową na dzieci. To mało? Tylko że z tej ulgi niemogli skorzystać osoby bezrobotne.

Gość gaajowy
a tych dzieci z patologii to może by szukać na w Sopocie na molo rozbijających się autami

Gość gaajowy
1 lipca ruszył nowy system pozwalający na uzyskanie w jednym miejscu informacji o wszystkich kontach i lokatach osób zmarłych. To duże ułatwienie nie tylko dla ewentualnych przyszłych spadkobierców. Expander zwraca uwagę, że mogą z tego systemu skorzystać także ci, którzy otrzymali spadek nawet kilka lat temu. Jeśli okaże się, że zmarły posiadał rachunek, o którym nikt wcześniej nie wiedział, osoby po nim dziedziczące uzyskają dodatkowe pieniądze

Gość gaajowy
i Rysiu sfetru nieuchronił banków. Na martwych kontach jest do wybrania nawet 10 miliardów złotych. Oj będzie jęk

Gość gość
otulona_snem wczoraj czeresnia zawsze ciuepla jako drzewo potrzebowala,i czeresniowe drzewa sa ogolnie trudnbe do uprawy..,ale az taki rozdzwiek w cenach..to i rodzwiek spoleczny daje Znowu nay****a:D:D:D

Gość gość
za duzo pijesz i za duzo myslisz dziewczyno :D

Gość gość
za kazda sie ugania

"Chcę być realnym szefem obozu zmian". Jarosław Kaczyński ponownie prezesem PiS x x Co za niespodzianka...:D:D

PiS jest ośrodkiem racjonalnego myślenia o Polsce i Europie - mówił prezes PiS Jarosław Kaczyński na kongresie swej partii. x x :D On tak na trzeźwo czy coś brał? :D:D

Gość gość
groobygratsch dziś Od kilku lat jestem nałogowym hazardzistą ale są tego plusy. Wygrywam i zarabiam. Chodzi o zakłady bukmacherskie na ,które to opracowałem pewne wzory matematyczne. Zdarzają się typy przegrane ale nigdy nie są to dłuższe serie. Spośród 78 miesięcy gry tylko w ciągu 2 m-cy byłem w plecy. Z roku na rok jestem jednak coraz lepszy i z coraz większym kapitałem na grę odnoszę coraz większe zyski. Właśnie kończy się Euro2016. Odbyło się zaledwie 48 meczów. Przypominam, że gdy grają ligi europejskie to 48 meczów jestem w stanie obstawic w ciągu 2 dni ( sobota i niedziela ). Na Euro zarobiłem ponad 70 tyś zł. Na koncie obracał kwotą kilku mln zł. Przy czym drugie kilka mln zł przeznaczyłem na ustawienie się i rozrywkę. Mam 35 lat i mogę pozwolic sobie na wszystko. Prawie. Czasem jednak zastanawiam się czy to na pewno dobrze. Nie ożeniłem się, nie mam dzieci. Obracam się wśród towarzyskiej śmietanki ale czy wycieczki do Australii, Nowej Zelandii czy po Europie po kilka razy w roku to rzeczywiście coś niesamowitego ? Może i na grillu za płotem można się dobrze bawic. Przy dzieciach jest dużo pracy ale te dzieci są. Są tu osoby, które są spełnione materialnie a czują, że przeholowały ?

Jarosław Kaczyński: "Nasze rządy będą przeciwieństwem rządów prawa..." x x I tu popieram Jarosława K. w 100%

W Polskim Radiu zainaugurowano nową tradycję. W każdy pierwszy piątek miesiąca pracownicy spotkają się w kaplicy na nabożeństwie katolickim. Kto nie chce uczestniczyć, musi wyjść z pracy - poinformował miesięcznik „Press”. x x Nowa "świecka" tradycja. Oszołomstwo...:O

Gość gość
nie rozumiem dlaczego co niektórzy czepiają sie programu 500+ czy z zazdrości, że się na ten program nie zachwycili? jak można żałowac dzieciom tych 500 zł miesięcznie ludzie sa w rożnych sytuacjach zyciowych zgoda jeżeli rodzina jest dobrze sytuowana ale w rodzinach w których nie można związać koniec z końcem, kiedy 1 osoba zarabia i dostaje tzw. wszawe grosze!!!

PiS zapowiada radykalne zmiany. "Musimy skończyć z postkomunizmem!" x x Pisiorstwo chce skończyć z sobą? Przegrzali sie? A może zrozumieli jakie zagrożenie stanowią dla Polski?

gość dziś nie rozumiem dlaczego co niektórzy czepiają sie programu 500+... x x Bo po pierwsze, Polski na to nie stac. Bo po drugie, dzieci się ma tyle na ile człowieka stać. Po trzecie. Rozdawanie pieniędzy nigdy nie wyszło na dobre. Pewnie jest jeszcze wiele powodów...