Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.. archiwum 24

Polecane posty

{No własnie a więc historia najnowsza China nie ma się nijak do tego. A więc mógłbym nie znać ale znam... Tam nie ma kapitału. Tam kapitałem jest darmowy w zasadzie robotnik, przyuczony do niewolniczej pracy przez wieki plus darmowa, bo kradziona technologia.} <<<>>> Tz tak.. co do darmowej siły roboczej... wg oficjalnych danych nie jest ona już tak darmowa, ale to dane komunistycznego rządu więc ciężko coś orzec w jedną lub drugą stronę. Kapitał to tam jest tylko właśnie odpływa... Za "chwilę" darmowy robotnik nie będzie się liczył w świecie, naukowcy wieszczą kolejną rewolucję przemysłową, roboty plus zupełnie nowe technologie. No i mówienie o drugiej gospodarce światowej że nie ma tam kapitału nie może być traktowane poważnie. Zachód już w latach 80-tych zainwestował tam grube miliardy w różnej walucie. Chyba nie ma liczącej się firmy na świecie, która by tam nie miała jakieś swojej filii.

No i mówienie o drugiej gospodarce światowej że nie ma tam kapitału nie może być traktowane poważnie. Zachód już w latach 80-tych zainwestował tam grube miliardy w różnej walucie. Chyba nie ma liczącej się firmy na świecie, która by tam nie miała jakieś swojej filii. x x Zanim coś napiszesz, zorientuj się w temacie. Inwestycje obce nie sa kapitałem kraju w którym są umieszczone. Sa kapitałem tej firmy która je tam umieściła. Ciebie jednak nie można potraktowac powaznie. Rozumiem, że za wszelką cenę usiłujesz podważyć to co napisze ale na Boga... Rób to mądrzej. Bo naprawde jest żenujące co wypisujesz...:O

no nie moze, bo tylko poganie modlili sie do figur a my nie jestesmy poganami x x Pisałem o modleniu się w aspekcie szerszym tzn nie tylko dotyczących chrześcijan. I przypomnę że dla muzułmanów to chrześcijanie są poganami czyli to zalezy od miejsca siedzenia... Tzn modlenia...:D

Mimo to po artykułach "Wyborczej" posłowie PiS dostają "przekazy dnia". Ich treść, przytaczana przez "Gazetę", nikogo w partii nie zaskakuje: mają powtarzać, że to element nagonki "GW" na Macierewicza, a cała sprawa to stara historia, którą szef MON już dawno wyjaśnił, zaś z Luśnią żadnych kontaktów nie utrzymuje od lat. A nowe wątki? Na przykład relacja świadka, byłego opozycjonisty, który relacjonuje niedawne kontakty Luśni i Macierewicza? – A to nie wiem, potem już nie czytałem – kwituje jeden z polityków PiS. x Całość: http://tnij.org/76aj4sr

cd... x Ostatecznie PC do rządu nie wchodzi, a szefem MSW zostaje Antoni Macierewicz. Niedługo później z hukiem realizuje uchwałę lustracyjną, ujawniając nazwiska kilkudziesięciu polityków, którzy figurują jako kandydaci na TW. "Lista Macierewicza" doprowadza do upadku rząd Jana Olszewskiego, który zresztą od pewnego czasu się chwieje. Macierewicz spodziewa się takiego scenariusza już wcześniej. Kiedy spotyka Kaczyńskiego, rzuca: "– Mamy tylko miesiąc, żeby to zrobić. – Co zrobić? – No, ujawnić agentów". x Zwłaszcza że Antoni Macierewicz jest już wtedy poza ZChN – zostaje bowiem wyrzucony z partii po tym, jak na "liście agentów" umieszcza jej lidera Wiesława Chrzanowskiego. Wraz z nim występuje kilku polityków, z którymi tworzy kanapową Akcję Polską (nie weszła do Sejmu). W połowie lat 90. Antoni Macierewicz jest już w ROP Olszewskiego, zostaje wiceprezesem partii i… szybko wchod******onflikt z przewodniczącym. Finałem jest podział ugrupowania – frakcja Macierewicza opuszcza ROP i tworzy Ruch Katolicko-Narodowy. Scenariusz ten jeszcze będzie się powtarzał. x :D

Przypomnijmy największe osiągnięcia planu Balcerowicza. Opanowana została hiperinflacja, puste wcześniej sklepy zapełniły się towarami, Polska, która w latach 80. XX wieku zbankrutowała i nie była w stanie spłacać długów, dostała zagraniczne wsparcie i odzyskała wiarygodność wobec inwestorów chcących lokować w naszym kraju kapitał, złotówka stała się wymienialna, a jej kurs w stosunku do walut zagranicznych był stabilny, w Polsce powstały instytucje finansowe, typowe dla współczesnych gospodarek rynkowych - banki, giełda, fundusze inwestycyjne, a także instytucje regulujące rynek. x Plan Balcerowicza położył fundament pod szybki wzrost gospodarczy. Polska w tej dziedzinie stała się regionalnym liderem. x Całość: http://tnij.org/3jmru37

• Podlascy działacze PiS chcą, aby pomnik stanął w centrum miasta • Jurgiel: W województwie są tylko tablice, a w Białymstoku jedynie skwer x Zdaniem pomysłodawców do tej pory na Podlasiu "skromnie" upamiętniono ofiary katastrofy. Stąd też pomysł, by w Białymstoku stanął pomnik Lecha Kaczyńskiego. W skład społecznego komitet wchodzą m.in. minister rolnictwa Krzysztof Jurgiel, poseł Dariusz Piontkowski, wojewoda podlaski Bohdan Paszkowski oraz senator Jan Dobrzyński. Założyciele liczą, że inicjatywę poprą także inne osoby m.in. ze środowisk prawicowych. x :D

Staniszkis twierdzi, że celem władzy powinno być rozwiązywanie problemów kraju. Tymczasem rządy PiS jedynie piętrzą kłopoty zamiast je rozwiązywać. Rząd Beaty Szydło wydaje tylko pieniądze, które udało się zebrać, przez co obecnie żyjemy ponad stan. Przejadamy oszczędności, a jednocześnie podejmuje się żadnych działań zmierzających do tego, by tworzyć nowe miejsca pracy, nie inwestuje się w naukę. Taka polityka musi doprowadzić do katastrofy. x Jednocześnie profesor zauważa, że PiS robi wszystko, by utrzymać się u władzy. Zawładnęło publicznymi mediami, z których zwalniło nawet komentatora sportowego i prezentera pogody. PiS przygotowuje się też do zmiany ordynacji wyborczej, już wyznaczył nowe granice okręgów. To wszystko może zabetonować układ pisowski na wiele lat. x Całość: http://tnij.org/sp77n0s

Gość gość
Chory psychicznie troll PO -nieszczęsny ...

Pieniądze zgromadzone w Otwartych Funduszach Emerytalnych pomogą w sfinansowaniu rządowych obietnic. Taka sugestia padła z ust Jarosława Kaczyńskiego podczas sobotniego kongresu Prawa i Sprawiedliwości. Choć wcześniej politycy tej partii podobny ******azywali "skokiem na kasę". x - To, że one są oszczędnościami nie oznacza, że mają leżeć bezproduktywnie - odpowiada Jacek Sasin (PiS). Ekonomiści przypominają jednak, że pieniądze te są inwestowane, przede wszystkim w akcje giełdowe. Stąd opozycja obawia się, że ewentualne plany PiS negatywnie odbiją się na warszawskim rynku. x Całość: http://tnij.org/kfqkhtb

Shatyn ja zakończyłam dyskusję na ten temat. x a co do Chin...zbudowały co zbudowały i jak zbudowały. Nikomu to nie przeszkadzało. I nie przeszkadza. Jeśli już na siłę szukać analogii to tak samo nikomu nie powinna przeszkadzać nasza awantura o tk, która jest niczym w porównaniu do tego co wyczyniają Chiny.

Petru pobrał swoje 500+. Zapewne z niechęcią i ze wstrętem :D

DKNY dziś Shatyn ja zakończyłam dyskusję na ten temat. x x Jeszcze nawet nie zaczęłaś bo trudno nazwac poczatkiem dyskusji stwierdzenie "bzdura" bo nie wiadomo do czego się odnosi i dlaczego tak uważasz....:D

Gość gość
mam nadzieję że szkopiska przebrzydłe przegrają każdy kolejny mecz choć , Włochom już zapłacili za przegranie meczu zatem pewnie jeszcze kogoś podpłacą a swoją drogą po aferze Fifa powinni oddać zakłamane ścierwa swe puchary medale ! Bo są zdobyte za kase ! a nie dlatego że byli tacy dobrzy w futbolu !

ile jeszcze sie pytam? pechowiec.gif co za porabany swiat na glowie sntanal,ze ta dzicz tu wpuszczono ni dalej jest atolerowana,kto wkoncu wezmie przyklad chociazby z australii? x x Też się pytam. I zastanawiam dlaczego nikt z tym nic nie robi.

– Głupio mi – przyznaje prof. Jadwiga Staniszkis, która kiedyś uwierzyła w szczere intencje PiS. – Myślę, że Kaczyńskiego zmieniła tragedia Smoleńska, emocjonalnie go rozbiła i do dziś się z tego nie otrząsnął – mówi "Newsweekowi". A to nie podoba się prawicowym dziennikarzom, którzy nie lubią krytyki władzy ze strony naukowych autorytetów. x – Zaglądanie do głowy Jarosława Kaczyńskiego może być nawet barwne oraz żywo komentowane, tylko staje się częścią świata rozrywki, a nie nauki – pisze Stanisław Janecki, publicysta tygodnika "wSieci". Portal braci Karnowskich uważa, że Prof. Staniszkis wpadła w pułapkę "kuchennej", czy też "zlewozmywakowej" psychoanalizy. W ten sposób autor usiłuje podważyć kompetencje i dorobek naukowy znanej socjolog, która głośno mówi o błędzie, jakim było sprzyjanie partii Kaczyńskiego. Dawniej prof. Staniszkis była ceniona przez prawicowych dziennikarzy. Dziś ci sami ludzie piszą o jej "intelektualnej bezradności". x Kuchenna psychoanaliza prof. Jadwigi Staniszkis jest koronnym dowodem tego, że spora część środowiska naukowego zarzuciła narzędzia nauki w analizie polityki i poszła na łatwiznę. Jest też dowodem wyjątkowej pychy tego środowiska. x Całość: http://tnij.org/dhmj8cc

To się nazywa cywilna odwaga i umiejętność wzięcia na klatę tego, co się wydarzyło. x x Nawet on się nie spodziewał, że Brytyjczycy popisza się taka głupotą.

Komentarz... x Ryszard Lewicki · UMK Toruń Janecki jest uosobieniem najobrzydliwszej pisosko-żurnalistyznej niepokory. Człowieczyna, który niewiele w życiu osiągnął, a kasy potrzebujący, do spluwania ciagłęgo wynajęty, z gorliwością neofity spluwa, plwociną i smarkami fajdając swoje otoczenie i siebie samego. Ale cóż, kasa jest kasa. Do jakiego stopnia można nie mieć, już nie powiem godności - bo ta Janeckiego akurat nie dotyczy, ale elementarnej człowieczej przyzwoitości, żeby oblewać wiadrami ekskrementów osobę, która jeszcze niedawno dla różnej maści janeckich, ziemkiewiczów, karnoskich etc. była niczym wzór z Sevres i symbolizowała wszystko, co w pro-pisoskiej myśli politycznej najlepsze. x x x Marcin Wójcik · Uniwersytet im. Adama Mickiewicza Pisowcy już tak mają - nie wybaczają "zdrady". Wiadomo, że na Staniszkis wyleją się teraz kubły pomyj. Propagandyści (dziennikarzami trudno ich nazwać) dojnej zmiany będą się ścigać kto dalej rzygnie i rzuci błotem. Wszystkie te Karnoskie, Kanie, Gzymsy (czy tam Gmyzy - trotyle, jak zwał tak zwał), Ziemkiewicze, Janeckie (ten jest chyba najgorzszy - to chodząca nadająca non-stop tuba propagandowa PiS), Pereiry, Pobudziny będą teraz wałkować temat ile fabryka dała - byleby wejść jak najgłębiej w dupę prezesa Kaczyńskiego :) ps. Nigdy nie ceniłem Staniszkis ani jej poglądów, nadal nie cenię (zwłaszcza poglądów) :). Pani profesor ma jednak ode mnie szacunek za zwyczajne przyznanie się do błędów i uderzenie w piersi (własne - a nie cudze jak to przeważnie robią pisowcy). Chylę czoła, to jest klasa i wymaga cywilnej odwagi. A mogła przecież jak typowy pisowski polityk powiedzieć: "to nie ja, to oni"

cd.... x Krzysztof Zawadzki Bidulka, zmądrzała na stare lata... A teraz pisackie hejterstwo i pseudożurnaliści ją obsobaczają... Ten motłoch nie wybacza zdrady. Czego się spodziewała? Najpierw niemal na kolanach i w nabożnym uniesieniu mówiła o genialności stratega i wizjonera- miniaturowego prezesa z Żoliborza, a teraz jej się dyktatorek nie podoba? Kaczyńskiemu, pani profesor, podobnie jak najbardziej wściekłemu psu , się nie wierzy i omija z daleka, bo albo ukąsi, albo obsika. Ja od ponad dwudziestu lat , od dnia gdy pokąsał rękę swego pana- Wałęsy, wiem że nie można mu zaufać nawet w ułamku procenta. To polityczny, zimnokrwisty, cyniczny łotrzyk z rozdętym ego, i równie wielkimi kompleksami. Mieszanina piorunująca, a raczej dewastująca.

Zlewozmywakowa psychoanaliza zamiast naukowej refleksji nie przystoi prof. Jadwidze Staniszkis x x To wg ciebie jest dobre i rzeczowe? Nie zauważał tego rodzaju psychoanalizy wtedy kiedy Jadzia chwaliła prezesa? Teraz socjologowi z ogromnym doświadczeniem coś takiego zarzuca?

Gość gość
Otulona, nie tłumacz się. jesteś po prostu nawalona. standard.

Gość gość
otulona_snem dziś o niemcow to chodzilo mi o to,ze lepiej graja,portugalia troche fartem weszla,no ale w zyciu co znaczy miec szczescie jezyk.gif .chociaz do portugalii mam sentyment,fajnych lokatorow z tamtad mialam i sie naprawde spoko zachowali na koniec jezyk.gif oo wiedzialas ze w dwoch wojnach byla neutralna jak szwajcaria? X Z tamtąd? Serio? :D :D:D

Gość gość
_iftar_ dziś I jeszcze niektórzy uważają go za symbol seksu. No kużwa, chyba bym zwymiotowała jak bym coś takiego ujrzała rano w łóżku jezyk.gif X Gruba, nie rozśmieszaj mnie. Ty i ktoś w Twoim łóżku. Ha ha ha ha Dobry dowc**as.

Gość gość
Otulona łoisz od rana? :D:D:D