Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.. archiwum 24

Polecane posty

Gość gość
PO i Nowoczesna nigdy nie będą alternatywą dla PiS, te trzy socjalistyczne partie są do siebie podobne pod każdym względem.

Fronda... x Naukowcy udowodnili doświadczalnie, że znak Krzyża zabija zarazki i zmienia właściwości optyczne wody. x „Potwierdziliśmy, że stary zwyczaj czynienia znaku Krzyża nad jedzeniem i piciem przed posiłkiem ma głęboki mistyczny sens” – mówi fizyk Angelina Małachowskaja. – Ukryta jest za nim również korzyść praktyczna: „Żywność oczyszcza się dosłownie w ciągu chwili. Jest to wielki cud, który dokonuje się praktycznie każdego dnia”. x Całość: http://tnij.org/ip5lz0q x x A potem różni tacy dziwią się, ze kościoły pustoszeją, że ludzie odchodza od kościoła, chrześcijaństwa i wiar chrześcijańskich...:O

gość dziś PO i Nowoczesna nigdy nie będą alternatywą dla PiS, te trzy socjalistyczne partie są do siebie podobne pod każdym względem. x x Jakie masz podstawy, żeby oceniać w ten sposób PO i .Nowoczesną? Może jakieś konkrety?

Pomóżcie mi zrozumieć problem, bo ja jakoś nie do końca mogę sens tego uchwycić. Dlaczego nie z tego ni z owego, staję się obywatelem drugiej kategorii? Dlaczego stado przeróżnych pawianów, tzw. uczestników tzw. dni młodzieży, będzie miało zapewnione w Warszawie darmowe wejścia do muzeów i absolutnie darmową komunikację miejską, gdy tymczasem ja mieszkaniec tego miasta od pokoleń, płacący tu podatki i non stop o******lający sąsiadów za to, że gówien po swoich psach z trawników nie sprzątają, na taki luksus liczyć nie mogę i de facto jestem dyskryminowany? x O ile mnie moja krótka pamięć nie myli, te dni młodzieży to się mają odbywać w Krakowie i okolicy. x Niechaj więc to ów Kraków płaci za swoją głupotę i za wyrywność swoją i za swoje przywiązanie ponoć do „chrześcijańskich korzeni“, za to, że z Dziwiszem porządku nie potrafi zrobić i przywołać go do nogi, by karnie na smyczy chodził. Kompletnie zaś nie rozumiem czemu za fanaberie owego gościa i jego kolegów, płacić muszą inne miasta a niedogodności znosić muszą mieszkańcy tych miast. x Całość: http://tnij.org/diexguk

Fronda... x Wyjątkowe uroczystości będą miały miejsce w Bardzie Śląskim. x Dzisiaj w Bardzie Śląskim odbywają się uroczystości związane z 50. rocznicą koronacji Cudownej Figurki Matki Boskiej Bardzkiej Strażniczki Wiary Świętej. x :D

Gość gość
Bruno Shatyn dziś > Kaczorowi staruszkowi juz się poprzestawialo pod sufitem :-D

Gość gość
Bruno Shatyn dziś gość dziś PO i Nowoczesna nigdy nie będą alternatywą dla PiS, te trzy socjalistyczne partie są do siebie podobne pod każdym względem. x x Jakie masz podstawy, żeby oceniać w ten sposób PO i .Nowoczesną? Może jakieś konkrety? x są państwowcami dosyć wrogo nastawionymi do liberalizmu gospodarczego i wolności gospodarczej. Chiny mimo braku demokracji osiągnęły swoją potęgę dzięki likwidacji barier biurokratyczno fiskalnych, natomiast PO, Nowoczesna, PiS fanatycznie obstają za interwencjonizmem państwowym i biurokracją. Nie jestem zwolennikiem żadnej z tych partii i uważam je za wybitnie szkodliwe dla obywateli.

Gość gość
Kaczor staruszek mowi prawde wtedy kiedy się pomyli :p

PO i .Nowoczesna sa za liberalizmem w kazdym aspekcie i dlatego, m.in. tak ich nie trawi prezes wszystkich prezesów... Ale sorry... Znikam na czas jakiś.. x I dodam, że Chiny swoją potęge opierały i opierają na niewolniczej pracy ludzi, kradzionych technologiach i innych formach łamania prawa...

Gość gość
No niestety, żle się dzieje, ze Kaczyński w oczy kłamie, a 'prosty lud' bije mu brawo. To żałosny spektakl! hmmmm a tak w istocie mamy katastrofę narodową, rewolucję, która odwraca ewolucyjny trend bo elity zaczynają opuszczać kraj, który ich zdaniem nie ma przyszłości pod rządami liderów ludowych. Elity nie chca nadal trwać w czasach PRLbis

Gość gość
Bruno Shatyn dziś Dzisiaj w Bardzie Śląskim odbywają się uroczystości związane z 50. rocznicą koronacji Cudownej Figurki Matki Boskiej Bardzkiej Strażniczki Wiary Świętej. > Na litośc boską, co to za jakies tworzy s.f. powstają???! Matka Boska jest jedna jedyna i na pewno nie jest niz figurka. Modlimy się do Boga a nie do figurek , obrazów, obrazkow ... to jest pogaństwo w XXI wieku

Gość gość
Bruno Shatyn dziś I dodam, że Chiny swoją potęge opierały i opierają na niewolniczej pracy ludzi, kradzionych technologiach i innych formach łamania prawa... x Nie znasz najnowszej historii gospodarczej Chin, kapitału nie wyjmuje się w jeden dzień z kapelusza jak królika w cyrku, na kapitał trzeba zapracować i gromadzić go w odpowiednich warunkach całymi latami. Niestety PO, Nowoczesna i PiS nie spełniają warunków ideologicznych pozwalających Polakom na gromadzenie kapitału żeby tworzyć silne gospodarczo firmy konkurujące z zachodnim kapitałem. Priorytetem tych szkodliwych partyjek jest rozbudowa biurokracji i tworzenie kolejnych barier dla polskiego podatnika.

Gość gość
Bruno Shatyn dziś I dodam, że Chiny swoją potęge opierały i opierają na niewolniczej pracy ludzi, kradzionych technologiach i innych formach łamania prawa... x Nie znasz najnowszej historii gospodarczej Chin, kapitału nie wyjmuje się w jeden dzień z kapelusza jak królika w cyrku, na kapitał trzeba zapracować i gromadzić go w odpowiednich warunkach całymi latami. Niestety PO, Nowoczesna i PiS nie spełniają warunków ideologicznych pozwalających Polakom na gromadzenie kapitału żeby tworzyć silne gospodarczo firmy konkurujące z zachodnim kapitałem. Priorytetem tych szkodliwych partyjek jest rozbudowa biurokracji i tworzenie kolejnych barier dla polskiego podatnika.

Gość gość
Bruno Shatyn dziś Jarosław Kaczyński: "Nasze rządy będą przeciwieństwem rządów prawa..." o Widamomo, że Kaczyński staruszek coś tam mamrota, a prawde powie się się pomyli ;) Tak jak kiedys chlapnął "nikt nie wmówi nam, że czarne jest czarne a białe jest białe". nikt by nie pamietał tego, gdyby tak idealnie nie pasowało do Jarosława Zbawpolskę :-D

Gość gość
"Nasze rządy będą przeciwieństwem rządów prawa"" Nie będą ! SĄ! Wujek Kim z Korei jest zadowolony z rodziny

Gość gość
Jarosław Zbawpolskę: "Najlepsze rozwiązanie dla Polski to będzie rozwiązanie stabilne, a rozwiązanie stabilne to są rządy jednej partii" - Jarosław Zbawpolske o zaletach demokracji (11.10.2007) o "To dość banalne, co powiem, ale żadna grupa społeczna czy zawodowa nie działa dobrze, gdy jest poza kontrolą" ? w rozmowie z "Dziennikiem” (02.02.2007) o "Niezwykle sceptycznie oceniam wolność indywidualną dziennikarzy pracujących w mediach. Trzeba będzie w tej dziedzinie coś zmienić" ? w wywiadzie dla "Faktu” (10.03.2007) o "Z ziemi polskiej do Wolski..." fragment hymnu w wykonaniu Jarosława K o "Gdybyśmy przyjęli założenia czysto moralne, to byśmy nigdy niczego nie mieli " ...

Na litośc boską, co to za jakies tworzy s.f. powstają???! Matka Boska jest jedna jedyna i na pewno nie jest niz figurka. Modlimy się do Boga a nie do figurek , obrazów, obrazkow ... to jest pogaństwo w XXI wieku x x Wiesz... KAżdy może modlić się do tego do czego chce. Mnie chodziło o tą imprezę z okazji koronacji figury...:O

Nie znasz najnowszej historii gospodarczej Chin, kapitału nie wyjmuje się w jeden dzień z kapelusza jak królika w cyrku, na kapitał trzeba zapracować i gromadzić go w odpowiednich warunkach całymi latami. x x :D No własnie a więc historia najnowsza China nie ma się nijak do tego. A więc mógłbym nie znać ale znam... Tam nie ma kapitału. Tam kapitałem jest darmowy w zasadzie robotnik, przyuczony do niewolniczej pracy przez wieki plus darmowa, bo kradziona technologia.

A tu coś dla wielbicieli Szwajcarii... x "W jednym z regionów Szwajcarii zakazano spożywania wieprzowiny w szkołach, oczywiście z powodu muzułmanów. x Władze szkolne w szwajcarskim kantonie Bazylea podjęły decyzję o usunięciu ze stołówek dań zawierających wieprzowinę. Rozporządzenie ma wejść w życie po wakacjach. x Kiełbaski wieprzowe, obok fondue i czekolady, są wizytówką kuchni szwajcarskiej, w związku z czym decyzja o usunięciu ich ze szkolnych kantyn w czterech szkołach podstawowych w rejonie Binningen wywołała burzliwe reakcje lokalnych polityków. W opinii Szwajcarskiej Partii Ludowej kuratorium niepotrzebnie ugięło się pod naciskami muzułmańskiej mniejszości religijnej. "

_iftar_ dziś Skoro uważasz, że każdy może się modlić do czego chce, to jaki masz problem z tą imprezą??? x x Czy ja napisałem, że mam problem? Nie. Mnie śmiesza takie rzeczy i uważam, że to ośmieszanie kk.

- Inteligencja Jarosława Kaczyńskiego jest niszczona przez jego system emocjonalny i brak zaufania. On używa ludzi, ale równocześnie jest używany, bo wysoko wynosi lojalne miernoty, które go otaczają - mówi prof. Jadwiga Staniszkis w rozmowie z Magdą Jethon. x Prof. Jadwiga Staniszkis, do niedawna idolka prawicy i samego prezesa Kaczyńskiego, praktycznie jedyna licząca się intelektualistka, która tak otwarcie go wspierała, dziś kreśli jego portret jako miernego polityka. I robi to na stronie internetowej związanej z Komitetem Obrony Demokracji. Tym obywatelskim ruchem, który Kaczyński stara się ze wszystkich sił poniżyć i stłamsić.

A tu Jadzia powiedziała bardzo mądre rzeczy (co jej zdarza się coraz częściej)... x - W ostatniej kampanii niektóre rzeczy popierałam, bo bardzo krytykowałam PO, zresztą nadal nie zmieniłam na jej temat zdania. Tylko że w Platformie wszystko było znacznie lżejsze, ten oportunizm, korupcja, marnotrawstwo, i też uzależnianie i strach, ale w porównaniu z tą systematycznością i metodycznością, z jaką działa PiS, to wszystko było robione strachliwie i w białych rękawiczkach - ocenia i porównuje obecną IV RP do czasów komunizmu. - Wyraźnie widoczne jest formowanie społeczeństwa poprzez wydobywanie gorszych cech, agresji, którą się usprawiedliwia. x Całość: http://tnij.org/z8t24py

• Działacz PiS wyznał w Polsat News miłość swojej partii • Jacek Frankowski chwalił też wystąpienie Jarosława Kaczyńskiego • Wg niego PiS wyrwał kraj "ze szpon paskudnego stronnictwa lewusów" x - Dziś zostałem utwierdzony po raz kolejny w przekonaniu, że moją narzeczoną jest partia, co się nazywa Prawo i Sprawiedliwość - powiedział Polsat News Jacek Frankowski, jeden z delegatów partii na sobotni kongres w Warszawie. x - Jestem pod wrażeniem wystąpienia prezesa. W sposób syntetyczny, składny przedstawił krótką historię. Cieszę się i jestem dumny z PiS, że wyrwali ze "szpon" patologii obywatelskiej, paskudnego stronnictwa lewusów i innych zdrajców Polski, nasz kraj - ciągnął Frankowski. x x Cały pis z tego oszołoma wypełzł... :D:D:D:D:D:D

I jeszcze Jadzia... x Czasy sprzed 1989 r. najsilniej Staniszkis przypominają "demoralizowanie ludzi, wykorzystywanie złych instynktów, tworzenie własnej elity, atak na elity jako coś, co ma dać satysfakcję ludowi". Profesor zaznacza, że PiS buduje świat oparty na fikcyjnej koncepcji Europy i właśnie w ten sposób "niszczy realnych ludzi, w tym również, a może przede wszystkim, swoich". x Zdaniem Staniszkis "Kaczyński przyjął strategię, żeby społeczeństwo dopasować do swojej wizji władzy opartej na woli, na arbitralności, na fetyszu większości". Uważa, że chce tego dokonać "przez strach, demoralizację i złe satysfakcje, takie, żeby było widać atakowane elity i łamanie hierarchii". - Tak też działali komuniści, bo nie tylko przez więzienia tak zwany lud nie stykał się z takimi represjami, tylko również przez te pokrewne satysfakcje awansu - ocenia socjolożka. x I dodaje, że wkurza ją "fetysz większości i mitologizacja ludu i osobiście daję temu wyraz".

Gość gość
Wiesz... KAżdy może modlić się do tego do czego chce. Mnie chodziło o tą imprezę z okazji koronacji figury... > no nie moze, bo tylko poganie modlili sie do figur a my nie jestesmy poganami ;) ps za co plac***aństwo klechom? za szerzenie pogaństwa?

Gość gość
Cały pis z tego oszołoma wypełzł... x :classic_cool: :-D

Gość kumie kum
Bruno Shatyn dziś x Jarosław Kaczyński demoralizuje ludzi i wykorzystuje złe instynkty - takie zdanie o prezesie PiS ma Jadwiga Staniszkis, ktora przeciez tak niedawno wspierała PiS i Kaczyńskiego x Staniszkis uważa, że Kaczyński wykorzystuje metody znane z czasów PRL-u. ' Demoralizowanie ludzi, wykorzystywanie złych instynktów, tworzenie własnej elity, atak na elity, jako coś, co ma dać satysfakcję ludowi. Poza tym wyrzucanie ludzi, co dzieje się w mediach, dyscyplinowanie prokuratury i sędziów. I do tego współpracujący prezydent Duda. To są oczywiście metody komunistyczne mówi' Staniszkis x Musze Staniszkis przyznac rację;):p

Gość gość
Kaczyński angielskiego nie zna (jakim cudem zdobył tytuł doktora???) zamiast BREXIT, mówi "BRETIX" , no ale Kaczyński nie zna nawet HYMNU POLSKIEGO więc ... :( hmmmmmm widocznie tak maja prawdziwi patrioci

Gość gość
_iftar_ dziś Bzdura. Salam Al-Kutz o Bruno Shatyn dziś Co "bzdura" i dlaczego tak uważasz? o _iftar_ dziś Z duszą romantyka kibicuję dziś Islandii. Z duszą Kordiana marzę by wyrzuciła ona germańców na bruk o logika wg Iftar