Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123445

Przestałam wierzyć w Boga

Polecane posty

Gość gość
do autorki- nagle piszesz, że nie kazde cierpienie jest złe, że potrzebujemy nieraz chwil smutku? a to dziwne, bo zupełnie jest to w sprzecznosci z tym, co pisalas kilka godzin temu, z tym "dlaczego ty". Pisalam Ci, że Bog daje nam tyle cierpienia, ile jestesmy w stanie udzwignac, że cierpienie uszlachetnia, że pozwala nam się rozwijać, że pozwala zauwazyc cierpienie innych. Że bez cierpienia nie byloby szczescia, że wszystko jest po cos, że to nasza droga do doskonalenia sie. Zaprzeczyłas wtedy wszystkiemu, pisząc że cierpienie tylko niszczy. A teraz takie wnioski,że smutek i cierpienie jest jednak potrzebne... obierz 1 filozofie i dopiero potem sie wypowiadaj, bo Twoje argumenty są sprzeczne co chwile. Nie wiesz juz co pisac i atakujesz na slepo, przeczac swoim wcześniejszym wypowiedziom. v latarnik zupelnie powtorzyl moje wczensiejsze argumenty, chociaz mnie nie zna i jest niezależną osobą. Inny gosc tez wypowiada sie w podobnym tonie. Nie dziwi Cie, że na forum przesniewcow i ateistow nagle znalazlo sie tyle osob, które probuje Cie nawrocic???? czemu tu nie ma samych ateistow? v wiem jak jest ciezko z chorobami psychicznymi, ale to nie oznacza, że nie trzeba z nimi wlaczyc i nauczyc sie zyc. Ojciec Pio, ktory mial stygmaty cale zycie jakos nie narzekal na swoj los. ludzie z roznymi chorobami walcza i nie poddaja sie. A Ty masz bulimie i juz wielki halo..co byś powiedziala, gdybys nir miala rąk, nog, a do tego gdybys miala jakies problemy psychiczne? takowe zawsze mogą sie pojawic, ale trzeba walczyc z przeciwnosciami, inaczej na pewno się pojawia i zawladna nami.

Gość Latarnik z mroku
"Tam wędruje dusza po ziemskim bytowaniu" x Udowodnij albo spadaj. Ja też mogę powiedzieć sobie gdzie idzie i też mi powiesz abym udowodnił swoje widzimisię. Już ci to tłumaczyłem tłumoku, że piszę o tym, w co wierze, a nie o jakiś dowodach, internetowy trollllllu. 123445 dziś "W ogóle najdziwniejsze w tym całym udowadnianiu boskiego istnienia jest powoływanie się na Biblię, która wcale nie musi zawierać prawdy, tylko może być spisem bajeczek napisanych przez starożytnych pastuchów..." Udowadnianiu... A więc nadal obstajesz przy kwestii "dowodów".. Daremne było to całe moje pisanie do ciebie. Wierzyć mi się nie chce, że masz 27 lat... Ale w sumie... Różnie bywa... Zajmij się jakąś dziedziną nauki np. chemią. Bóg nie istnieje, bo nie ma na to dowodów - zapisz sobie to jako złotą myśl i żyj dalej. Tak czy owak życzę ci wszystkiego dobrego. Idę spać, już mi się nie chce strzępić klawiatury.

Gość gość
a skad wiadomo ze to nie egipcjanie nie dołaczyli wierzen z bibli do swoich wierzen tak samo robili i rzymianie mieli setki bogów i to było bez ruznice jeden wiencej lub jeden mniej pismo sw było pisane nie tylko przez pastochów ale i wszystkich ludzi stanów uczonych królów biedaków na przestrzeni setek lat

Gość gość
zmiana postępowania nie spodowuje, że ludzie będą piekni i dobrzy. Owszem. Nie mogs tacy być, bo są stworzeni na podobienstwo Boga, nigdy nie beda idealni jak on. Co nie oznacza, że nie powinni dazyc do samodoskonalenia, do eliminacji wad. Na tym polega to życie-zeby dobrze postępować, zniwelowac wady, wzbogacić sie duchowo i zeby byc potem gotowym do dalszych etapow juz po śmierci

Kupa śmierdzi, ptak lata, ale co jest po śmierci? To tylko iluzja, żyjemy dalej jako inni ludzie na podobnych stopniach świadomości za życia. Reinkarnacja niestety jest logiczna bo namacalna. Ja widziałem wielu wybitnych pianistów podobnych do kompozytorów, ten sam wygląd, fryzura - czy to nie dziwne? Kto udowodni że oni dalej sobie nie żyją?

Gość gość
Stąd wiadomo debilu, ze niektóre mity istniały już o wiele wcześniej niż biblia. A pismo św to spis różnych zmodyfikowanych bzdur zaczerpniętych nie tylko od egipcjan, ale równie od mitów greckich.

Gość gość
jak było setek bogów rzymskich egipskich babilinskich gdzie człowiek nie był ograniczony zakazam picia alkocholu uprawianiem sexu wybierali jezusa gdzie nawet było karane smiercia np scena z filmy Quo Vadis https://gloria.tv/video/FFEZdbHx6SS61CQciLpkyoS3c

dziś - nie widzisz że jesteś głupi? Zobacz na takiego Owidiusza - wybitny człowiek, mądry poeta, filozof, miał wiele kobiet, pił dużo wina i ogólnie używał życia. Nie wybrał jezusa i czy to go czyni kimś gorszym?

Gość gość
a kto to stwierdził e istniały w czesniej Holokaust na chrześcijanach. DRASTYCZNE !!! +18 https://www.youtube.com/watch?v=y57l32XQrwk a wystarczy ze wypowie szahade, muzułmańskie wyznanie wiary a bedzie zył

Gość gość
wiara w Boga istniala duzo wcześniej niz Biblia była spisana. Za czasów Nerona nie bylo Biblii a patrz ilu było chrzescijan. c Biblia nie moze klamac, jest zbiorem przypowiesci, madrosci, dobrego postepowania. Ale zawieraja sie w niej tez fakty- takie jak potop. W kilku miejscach na ziemi, niezaleznie od siebie, powstały wzmianki o potopie. Ludzie w roznych miejscach na ziemi, niezależnie od siebie, wierzą. Różne oblicza ma ten Bog. Dla nas ma jakir ma, bo jestemsy chrzescijanami. Dla innych moze miec inne wyobrażenie, ale nie zmienia to faktu, ze jest. v Bog moze miec rozne imiona, ale jest. v wyjaśnij mi ciąg Fibonnaciego panienko, potem 7 dowodu na istnienie Boga i to, dlaczego tylko ludzie ewoluowali, a inne zwierzatka nie. I dlaczego tylko w ludziach bez powodu pojawiaja sie mysli o Bogu, o tym, że jest cos innego, o tym, żeby wymyslic jakis wynalazek. Czemu zwierzęta tak nie mają. wtedy pogadamy o tym, co nauka ma wspólnego z Bogiem. v i dopiero wtedy pogadamy jak odniesiesz sir w koncu do swojej bulimii. Jestem osobą, która wyszla z anoreksji, ktora wie jak to jest. Mowie ci, ze z tym mozna walczyc i wygrac, nie zwalajac winy na innych. A ty skrzetnie pomijasz to, bo tak jest wygodniej i latwiej. I dlatego, że nie umiesz zbic takich argumentow, a tu przyszlas tylko poklocic sir z innymi, ktorzy wierzą.

Gość gość
Przybylska miała raka i potrafiła chodzić na kawę z Panem Bogiem. To jest właściwa postawa. Nie była bierna. Walczyła i nie miała pretensji do Boga o to, że nie skasował jej choroby. Można powiedzieć, że była gotowa. Błaszczykowski patrzył jak umiera jego matka, którą ojciec dźgnął nożem. Czy stracił wiarę w Boga? Nie. Co powiesz Stwórcy jak umrzesz? Nawet teraz Go odrzucasz. To, że tu jesteśmy to nie przypadek. Bóg posługuje się ludźmi, którzy chcą Go słuchać. Po śmierci dowiesz się ile razy o Ciebie zabiegał.

Więc na twojego bożka z książki nabierają się tylko barany, nie ludzie mądrzy. Religa też był chory nie chodził z żadnym bogiem z książki na kawę, i tysiące innych ludzi też było chorych nie chodziło na kawę z bogami z wyobraźni jakiś żydków.

Gość gość
owidiusz Data i miejsce śmierci: 17 n.e a czy zdazyłył usłyszec od apostołów o jezusie watpliwie zeby tak szybko dzialali byli przesladowani przez faryzeuszy i rzymian

Gość gość
Bóg o Ciebie zabiega. Mam nadzieję, że te słowa utkwią Ci w pamięci i w przyszłości do nich wrócisz. Życzę Ci byś znalazła drogę do Boga.

Gość gość
O Ciebie też zabiega słowianinie.

Gość gość
Hans Christian Oersted fizyk “ Gruntowne badania przyrody prowadzą do poznania Boga.” Henri Antoine Becquerel fizyk “ Niemożliwe jest zrozumienie pochodzenia życia na ziemi bez Stwórcy.” Robert Boyle chemik “ Wszystkie najlepsze nawet ludzkie książki w porównaniu z Pismem św. są jak planety, które cały swój blask i światło od słońca otrzymują.”

Gość gość
Werner Arber genetyk i mikrobiolog; nagroda Nobla w dziedzinie medycyny “Chociaż jestem biologiem, muszę przyznać, iż nie rozumiem w jaki sposób powstało życie... Uważam, iż życie zaczyna się dopiero na poziomie funkcjonalnej komórki. Najbardziej prymitywna komórka może wymagać przynajmniej kilkuset różnych specyficznych makromolekuł biologicznych. W jaki sposób takie już dosyć złożone struktury mogły się połączyć pozostaje dla mnie tajemnicą. Możliwość istnienia Stwórcy, Boga, stanowi dla mnie satysfakcjonujące rozwiązanie tego problemu.” http://www.wiara.us/naukowcy_o_bogu_stw%C3%B3rcy

Mnie już zdobyła siła wyższa - nie żaden bożek z książki. Goń się odchodzie. A ty od bogów jest niezbity dowód że twój bożek jahwe ZGAPIAŁ obrzędy od innych ludów - całopalenia były domeną ludów pogańskich. I co teraz? Twój bożek nagle rywalizował z innymi bogami - chciał aby to jemu składano ofiary czyli chciał być lepszym z bogów - to jest element walki bogów między sobą WIDOCZNY w wielu RELIGIACH. Żydzi go SKOPIOWALI do swojej książki.

Gość gość
biedny slowianinie.. piszesz o Van Goghu...a skąd taka pewność, co teraz z nim? że skończył dobrze, lepiej niz chrześcijanie. Nikt nie ma takiej pewnosci. My wierzymy. Dlatego to wiara, a nie pewnosc. Wiara, ktora jest łaską, a nie przymusem. Ta wiara daje nam duzo radosci i spokoju. Daje otuchy, pozwlala dobrze postepowac, zauwazac innych. I niweluje lęk. A Tobie do daje niewiara? Chyba problemy psychiczne, bo widac, że cos z tobą nie ten teges. Jesli jest reinkarnacja- skąd tego taki pewnie jesteś?? skoro wg ciebie nic nie da sie udowodnić? przeczysz sobie. Atakujesz wiare innych, bo tego nir da sie niby udowodnic, a sam mowisz, że jest reinkarnacja, czego tez nie da sie udowodnic. Polecam myslec zanim cos sie napisze

Jakaś tępa szmata moherowa piszę mi żebym został gejem i kochał jakiegoś wymyślonego dziadka z brodą bo sama nie ma kogo kochać. Buahahahaha

Reinkarnacja jest najbardziej prawdopodobna. Nie napisałem że to pewne. Wy za to moherowe barany jesteście zbyt pewni.

Gość gość
biedne te dziewczyny. Ale spokojnie, chwile z tobą pogadaja i przestana od razu zabiegac o ciebie. v twoje bluzgi to typowe wierzganie kogos, komu skończyło sie argumenty. v nie myl milosci ludzkiej z miłością duchową. poza tym gejow to wlansie wśród ateistow szukaj, czyli wśród twoich kolezkow.

Jesteście przykrymi i ZŁYMI ludźmi którzy umywają splamione krwią ręce waszego bożka chcąc go uniewinnić. Brzydzę się takimi jak wy, łatwiej dostać się do lepszego życia człowiekowi złemu z natury i niewierzącemu w nic niż takiemu "dobremu " od pana boga.

Jeszcze jedno pytanie - czy Van Gogh dostał swój talent od boga czy od szatana? A jeśli od boga to czy bóg nie wiedział komu go daje? Przecież bóg obdarza tylko wybranych prawda? Tak mówi biblia.

Za życia Van Gogh nie miał prawie nic, nikt nie kupował jego obrazów, ludzie traktowali go jak śmiecia. Dziś jego obrazy są bardziej chronione niż papież.

Ps Van Gogh i Czajkowski też byli pedałami. Nie oddałbym nawet fragmentu z ich dzieł za jakąś nieśmieszną, pompatyczną i głupią książke stworzoną dla j*********h ludzi.

Gość gość
wow, latwiej dostac sie do lepszego życia człowiekowi zlemu? to juz teraz jednak wierzysz w jakies lepsze życie? Plynne są twoje poglady. v nie wiem od kogo Van Gogh dostal talent, tak samo jak ty nie wiesz. Nie znales go nigdy. Swoja wiedze i opinie na jego temat opierasz tylko na podstawie pism, które napisal jakis człowiek. A moze ktos klamal na jego temat? nam wmawiasz, że Biblia jest klamstem, a wierzysz w prade tego, co ktos tam kiedys pisal o jakims malarzu.. hipokryzja.. ale co do talentów- Biblia mowi, że kazdy z nas dostaje swoje talenty, tylko trzeba umiejetnie je rozmnazac (przypowieść o talentach). Z czym ty wyskakujesz do ludzi, skoro w ogole Biblii nie znasz. Najpierw trzeba cos poznac, zeby moc to negowac..