Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smutasek85

Katowice Gyncentrum i nie tylko... komu pomogli cd.

Polecane posty

Gość gość
Olusia dziękuje. Czyli jak otrzymałaś dodatni wynik to nie zlecił i np V Leidena, ANA itp itd? Zlecił tylko suplementacje? ala

Robilam Ana, Leiden, CFTR, PROTROMBINA, PROAKCELERYNA, na zespol antyfosfolipidowy, koagulant tocznia, p/c p beta 2 glikoproteinie. allo mlr, kir itp ... ale konkretnie na mutacje mam brac forme metylowa... Tylko ja to robilam we wlanym zakresie, nie zlecal mi tego immunolog, dopiero poszlam z wynikami do niego...

Gość gość
Olusia dziękuję. Pozostaje mi czekać na wizyte:(

Gość gość
Karolcia jak u was? masz wyniki co z ta Ecoli? Pozdrawiam MaBo

Gość gość
Dziewczyny napiszcie mi proszę w którym tygodniu ciąży odstawialyscie lutinus- utragestan- luteine. Pozdrawiam Allessa

MaBo posiewu nie powtarzałam ale robiłam badanie moczu i białka juz nie mam a leukocyty się zmniejszyły. Na razie antybiotyku nie biorę, piję żurawinę za 2 tygodnie przed wizytą jeszcze raz badanie powtórze . A ty jak się czujesz??? Kiedy kolejna wizyta??? Allessa ja jestem w 14 tygodniu i dalej biorę luteinę 3x1

Gość gość
Alessa ja brałam 600 luteiny i 3x1 duphaston. Od ok. 14 do 20 tc zaczelam zmniejszać powoli najpierw luteine a pozniej duphaston. Od 20tc biorę tylko 100 luteiny. Teoretycznie od 12tc zaczyna pracować łożysko, ale w poprzedniej ciazy, byc moze to przypadek a powodem było co innego, ale po zmniejszeniu luteiny wylądowałam w szpitalu, dlatego tym razem moj gin sie nie spieszył. Nika

Od którego tc zaczelyscie kompletowac wyprawkę dla Waszych maluchów? Ja już nie mogę się doczekać a czekamy do 2 prenatalnych (żeby potwierdzili płeć dzieci). Catarina...jak tam? Dalej masz te mdłości?

Gość gość
Dziewczyny na mutacje mthfr a1298c immunolog np gryga przepisuje wam 5mg czy 15 mg kwasu foliowego ?

Gość gość
Karolcia to dobrze trzymam kciuki! Ja mam jutro wizytę u dr P MaBo

Gość mandy11
MaBo daj znać po wizycie.

Gość gość
Karolcia jeśli aktualne z chęcią odkupię fragmin. Podaj mi maila. Eva

Gość gość
Peonia najlepiej do 10 dc ale pielęgniarka w gyn mowila ze ostatecznie do 14dc. Pozdrawiam Marysia

Marysia, dzięki za odp. A histero ze scratchingiem tak samo? Tez najlepiej do 10 dc?

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi! Właśnie u mnie Dr P. , u której byłam w zastępstwie Dr G- K zaleciła w 12 tc całkowicie odstawić luteine. Trochę się obawiam, gdyż miałam krio na sztucznym cyklu a dodatkowo dwukrotne krwawienia. .. Chyba na własną rękę trochę spowolnię odstawianie. Martwi mnie druga kwestia- przy dość dużych dawkach progesteronu nie biorę już fragminu. Czy nie grozi Juniorowi zakrzep? Może za wcześnie odstawilam fragmin? Jak myślicie? Pozdrawiam Allessa

Gość karolcia885
Eva podaje maila utlik233@wp.pl Allessa u mnie przy zmniejszeniu luiteiny pojawia się brązowe plamienie, lepiej stopniowo odkladaj progesteron. MaBo daj znać jak po wizycie. Smutasku kiedy masz 2 prenatalne?

Gość gość
Hej dziewczynki. Podpowiedzieć mi proszę jak zbadać te komórki nk? Jak prawidłowo nazywa się to badanie? Pisalyscie że w promocje się je robi....ale że niedokładnie jest wdzięczny. Grygiel i że on zaleca w Krakowie...ale gdzie w Krakowie?? Podpowiedzcie mi proszę bo kolejna próba u mnie nieudana...już mam dość.

Gość gość
Miało być ze w provicie się je robi :)

Gość gośćkasia
Peonia ja histero mialam chyba w 10dc,robi sie w pierwszej polowie cyklu...w gync to jest od 9-14 dnia.Koszt 1100-1400 zl. Ja mialam polip wycinany i badanie hist pat wiec mnie "rysneli"...

Gość gośćkasia
Gosc to badanie to immunofenotyp...robi i provita i gyncentrum i sporo klinik.Tylko sa wyznaczone dni na to badanie zarowno w gync jak i provicie,koszt ok 400zl. Mialam robic ale narazie zrezygnowalam.Pewnie intralipid wezme tak w razie "wu".

Gość GośćMonika2401
Dziewczyny doktor Grypa zmarł właśnie czekam na wizytę do dr Papugi w Będzinie.

Gość gość
Karolcia dzięki wysłałam juz mail. Eva

Gość linkaa28
Gość Monika jak to zmarł? co Ty piszesz??

Dziewczyny faktycznie zmarł 2 dni temu ;( aż mi się ryczeć chce Boże!! zadzwoniłam, przekładają pacjentów do dr Papugi...

Allesa ja do 12tc brałam luteinę, potem dr P kazała zmniejszać , pierwsze odstawiłam dawkę w południe i tak przez 4 dni później ranna, przez kolejne 3 dni a na sam koniec wieczorną porcje smutasku ja tez czekam na II badania prenatalne, mdłości i zawirowania żywnościowe dalej mi towarzyszą jakoś to muszę przetrzymać peonia ja miałam histeroskopię robioną w 12 dc, przy tym wykonany był tez scratching endometrium

Gość gość
To straszne. Z tego co pisalyscie to chyba byl mlody czlowiek... Eiadoko co sie stalo? ! Allessa