Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po porodze naturalnym czy to normalne

Polecane posty

Gość gość

Witam mam takie pytanie jestem dwa miesiące po porodzie naturalnym , karmię piersią i mlekiem modyfikowanym pewnie dlatego dostałam tak szybko miesiaczke pierwsza . Biorę również tabletki anty . miesiaczke dostałam po połogu i tu pytanie dwa tygodnie później patrzę a tu znowu krwawienie chociaż znacznie częściej dostawiam córkę do piersi czy to normalne ? Miała któraś tak ?? Byłam dzisiaj u lekarza jednak jest na urlopie a terminów nie ma u innych na najbliższy dopiero 20-stego najszybciej mam wizytę . Dodam że ćwiczę czy mogła ta druga miesiączka wynikać z wysiłku i karmieniem mm ??? Po połogu wizytę u lekarza miałam mówił że wszystko wraca ładnie do normy i jest ok. Martwię się zresztą ze przez 9 miesięcy odzwyczailam się od miesiączki . Któraś mama miała podobnie ??? :) może mnie któraś uspokoi trochę :)

Gość gość
Normalne ogolnie po porodzie ze mesiaczki sa nieregularne nawet jesli karmisz

Gość gość
Na razie cykle nie wrocily do normy i stąd krwawienia w tak krótkich odstepach. Mialam podobnie po porodzie ale po kilku miesiacach jest juz ok.

Gość gość
Dzięki wielkie dziewczyny uspokoilyscie mnie trochę :) !

Gość gość
Jeszcze bardzo niewiele czasu upłynęło. Pierwsze cykle mogą wariować. Ja karmiłam tylko piersią i za każdym razem ( a było ich dwa) dostawałam miesiączkę po około 6 miesiącach. Ale za pierwszym razem szybko się ustabilizowało, a za drugim dopiero po pół roku. To są duże zawirowania hormonalne, jeżeli karmisz mieszanie to kto wie czy za chwilę znowu nie będzie dłuższej przerwy.

Gość gość
ja dostałam okres zaraz po połogu kiedy tylko przed snem wprowadziłam jedno karmienie mieszanką, w szoku byłam że już okres a 2 tyg wcześniej połóg się skończył też miałam tak że raz krwawiłam, jakiś czas nie i znów, ale nie brałam tabletek anty po 2 porodzie już po 2 tygodniach nie krwawiłam, okres dostałam po 3 miesiącach ;) - dobre i to