Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLisa

Starania o dziecko 2016, 2017 cd.

Polecane posty

Gość caroline29
Dziewczyny tez bym chciała strasznie zobaczyć fasolke:( trzymam za nas mocno kciuki oby cykle obecne byly dla nas owocne:)

Gość TUSIA_87
Caroline ja chodzę do dr laskowskiego od wielu lat jest super lekarzem wiec polecam go Tobie przyjmuje w Warszawie na Targówku, w Radzyminie i w Wołominie. a olej z wiesiolka na co jest? EweeLaa hej trzymam kciuki żeby się udało i przykro z powodu poronienia Nana dzieki wielkie oczywiście będę trzymac trzymam za każdą z Was za każdą brzuchatke i za każdą która się stara :-* Ewelina u nas tez 1 rocznica ślubu :-) Brzuchatki wyrzuccie proszę te złe myśli myślcie pozytywnie bóle w podbrzuszu to nic innego jak rozciągające się macica :-) Dużo dużo zdrówka dla Wszystkich uciekam spać :-) P.s wypiłam pierwsza szklankę ziół ks. Sroki bez problemu pachną normalnie jak zioła wiec nic strasznego :-) Dobranoc :-)

Dziękuje dziewczyny za słowa wsparcia. Ja poroniłam w 5 tyg. Też strasznie sie nastawiłam, że nam sie uda za pierwszym razem. Strasznie się rozczarowałam :( jak przyszedł @ narazie nie potrafie sobie tego poukładać w głowie jestem załamana i jakaś dziwna.. :(

Gość Martyna1111
Caroline, ja bylam prywatnie, ale zamierzam sie zapisac na nfz, bo ta babka tez tak przyjmuje, a jest bardzo fajna. Dziewczyny po poronieniach, nawet nie potrafie sobie wyobrazic co czulyscie, ja juz kocham moje male malenstwo, ktore siedzi w moim brzuszku. Wczoraj z mezem dlugo rozmawialismy w nocy o porodzie, o dzidzi, maz chce byc przy porodzie, co mnie bardzo cieszy :-))

Gość caroline29
Tusia olej z wiesiolka podobno jest pomocny w zajściu w ciążę. Działa na dobre samopoczucie w trakcie cyklu menstruacyjnego działa zdrowo na skure i włosy. Tyle pisze na opakowaniu. Kuchcinka ucieklas juz z warszawy. A slyszalas o tym lekarzu z meander??? On przyjmuje tez w szpitalu na karowej dużo osób sobie chwali. Ja mam do warszawy ok 70 km wiec targowek i inne dalsze dzielnice odpadają a wizyta u gin sienko nie wymaga stresu:)

Gość caroline29
Ewelaa89 na pewno jest ci smutno i przykro bo cieszko sie pogodzić po stracie jak sie o czymś marzy i pragnie:) ale Glowa do góry nie możesz sie zasmucać bo nowa szansa przed wami i musisz byc w dobrej kondycji:) U mnie byla chyba owu bo hyl skok temp z 36.4 na 36.9 i kuje mocnej lewy jajnik :) mam nadzieje ze wyposzczone plemniczki dadzą rade i ze się uda wreszcie :) teraz czekanie do term @ Oczywiście dopiero dzis wezmę pierwsza tabl luteiny bo pisze ze pomaga w zagnieżdżeniu ale brać po owu żeby nie za hamować owulacji wiec nie posłuchałam się lekarza ale to tylko 3 dni różnicy on mi każą od 14 a ja ja wezmę od dziś od 17 dc :) :) :)

Martyna, gratuluje maleństwa. W którym jestes tygodniu ? Mi jest strasznie ciężko do tej pory tym bardziej że dostałam okres nie moge sobie dać rady. Dlatego tu napisałam

Gość Aifoz
Afrodic - pimafucort albo pimafucin - zawsze mi sie myli ale zółto białe opakowanie -6 szt takie mlecznobiałe. Caroline teraz na Okeciu ale pracuję w śródmieściu. Mordor i te wszystkie wokół mi pasują aczkolwiek mam jedną i nie wiem czy nie zdac się na los. Dziewczyny z 5 wrzesnia usg to bedzie dobry dizeń bo to moje urodziny. Ja idę dziś do lekarza zeby mnie skierowała na trans w koncu .... Wg daty OM to jest 6 tydzień tzn niepełny więc koo pewnie 10 wrzesnia by bylo trans. Tez mam stres:(

Caroline chciałabym być tak dobrej myśli ale jakoś nie potrafie. Cholernie ciężko mi z tym załamałam się że dostałam @ ja pije inofem lekarz mi to polecił pozwala unormowaniu gospodarki hormonalnej, i ma kwas foliowy mam nie reguralne @ ogólnie to mam doła

Nela2987 - uczucie na pewno niesamowite :) ja bym chyba się popłakała ze szczęścia, jakbym usłyszała pierwsze bicie tak malutkiego serduszka, u tak malutkiej fasoleczki :) :) Martyna1111 - już niedługo i Ty usłyszysz swojego brzdąca :) EweLaa89 - bardzo to przykre, jak kobieta musi doświadczyć takiego czegoś okrutnego :( ja sobie tego nie wyobrażam co musiały takiego kobiety czuć :( ale musicie wierzyć, że się uda, podobno wiara czyni cuda :) będzie dobrze ;* TUSIA_87 - w takim razie wszystkiego najlepszego dla Was :) oby ten dzień był owocny i okazał się najlepszym prezentem na Waszą rocznicę :) gość z wczoraj - Witaj! Jeśli test wyszedł negatywny przed spodziewaną @, to nadzieja jest duża, najlepiej go powtórz w tym dniu, albo z 2 dni po spodziewanej :) życzę powodzenia ;) Małła - tak, robiłam test w pracy o 17:00, ale z tego wszystkiego, z pośpiechu i w ogóle, to chyba mi nie wyszedł, a może wyszedł? sama nie wiem już ;/ niby coś widziałam, jakąś słabą drugą kreskę, ale była jaśniejsza jeszcze bardziej niż ta z przedwczoraj ;/ chyba wykonam dzisiaj ponownie o 12:00 gdzieś, bez stresu i pośpiechu i tak będziemy się starać, więc liczę na szczęście :)

Gość caroline29
Aifoz jesli bys chciała to naprawde polecam gin Jacek Sieńko ul meander to chyba Ursynów naprawde super lekarz i bardzo dokładny moja kol teraz byla a 9 tydz to mów ze wszystko tak dokladnie badal ogladal ze to trwalo strasznie dluuuugo ja tez bylam zadowolona z wizyty i tez bym chciala żeby prowadził moja ciążę mimo odległości :) i przyjmuje w soboty :)

Gość stella_88
dziewczyny nawet nie próbuję sobie wyobrazić co czułyście po stracie maleństwa....:( moja przyjaciółka poroniła w 8 tc- stan psychiczny miała fatalny. W kolejną ciąże zaszła po 5 miesiącach po poronieniu i donosiła bez najmniejszego problemu :) teraz ma prawie 2- letniego łobuziaka :) u mnie dziś 1 dzień cyklu więc jeszcze moment i do dzieła :) a za resztę dziewczyn w dwupaku trzymam kciuki :)

Ona to prawda jest ciężko. Miałam nadzieje żu uda mi się za pierwszym razem teraz tylko się rozczarowałam. Jestem załamana podziwiam was że piszecie że jak nie teraz to za miesiąc ja tak nie umiem myśleć nie teraz

Gość gość
Ewelaa a za ktorym razem wam sie udalo ???

Gość Kuchcinka
Ewela, jak u nas sie nie udało za 1 i drugim razem po poronieniu tez sie załamałam. Płakałam i nie mogłam sie pozbierać. Ale byłam tez strasznie zła, wiec umówiłam sie od razu do nowego ginekologa. Dobrze trafiłam bo nowa gin kazała nam zrobić komplet badań i wtedy właśnie wyszło ze mój mąż ma kiepskie plemniki. Bardzo mi to pomogło w walce o kolejne starania. Bedzie dobrze nie załamuj sie! U nas jest teraz 11 cykl starań w sumie , 4 cykl po poronineniu i próbujemy dalej :)

Gość gość
Ewelaa strasznie mi przykro :( Sama doświadczyłam takiej straty, więc wiem jak to boli :( Pierwsze chwile dla mnie byly straszne, pierwsze dni po poronieniu jeszcze okropniejsze. Jedyne co mnie podnioslo na duchu , to to że wina prawdopodobnie nie jest we mnie. Robilam badanie wad genetycznych i wyszło, że miało ono zespół Patau, więc nie miało szans :(

Gość caroline29
Martyna jak zaczęłaś brac dupka to po owulacji ???

Gość TUSIA_87
Ewela ja leżałam na sali przedoperaxyjnej i zastanawiałam się jak wygląda moje dziecko bo ciąża rozwijała się ale w jajowodzie w 9tc usunięto razem z jajowodem nie możesz myśleć źle poronienie samoistne zdarza się bardzo często, często obiety nie wiedzą nawet ze były w ciąży 5 tydzień przy nieregularnych cyklach nie zawsze jest juz wiadomo. Nam lekarz wytłumaczył ze poronienia to naturalna selekcja ze widocznie coś byłoby nie tak z plodem a tłumaczono nam tak ponieważ na początku w szpitalu stwierdzili u mnie poronienie właśnie. Dopiero jak beta zaczęła rosnąć zaczęli szukać płodu gdzie się zagniezdzil. Dzień przed naszym ślubem chcieli mnie zostawić w szpitalu i podawać jakieś świństwa chemię itd nie zgodziłam się bo wiedziałam ze to i tak za późno w noc poślubna trafiłam na stół.

Gość caroline29
Kuchcinka a teraz daleko od warszawy mieszkasz? Ewelaa89 wiadomo ze potrzeba czasu żeby rana się zagoila ze jest bol po stracie ale kochana uda się na pewno tym bardziej ze dość szybko wam się udalo nowy cykl przed wami niwa szansa na nowe życie musisz byc dobrej myśli. Kuchcinka a ty tez o pierwsze maleństwo się starasz? Tez trzymam kciuki żeby się udalo podobno 4 cykl dla wielu par jest szczęśliwy:) oby :)

Gość Afrodit
Nela fajnie, że tego samego dnia :) opowiesz co lekarz powiedział.... :) Aifoz mnie lekarz przepisał, to samo :) więc trochę się uspokoiłam, że bezpieczne dla maleństwa :) masz wybrać całe opakowanie ? bo ja tak, chyba są skuteczne, bo po dwóch już czuję poprawę :) Ewelina strasznie Ci współczuję, ja się nie dziwię, że jest Ci ciężko, sama będąc w 4 tygodniu nie mogę sobie wyobrazić jaki to musi być ból. Trzeba myśleć pozytywnie, ale zawsze jakieś obawy krążą po głowie. Nawet ostatnio z mężem rozmawiałam, że to niby poczatek, a tak bardzo przykro i szkoda by nam było gdybyśmy stracili maleństwo, szkoda jest w pierwszym miesiącu, a dopiero muszą przeżywać kobiety, które straciły dziecko w połowie czy pod koniec ciąży, albo kiedy lekarze coś zawinią i dziecko rodzi się martwe, ja chyba nawet sobie wolę tego nie wybrażać i o tym myśleć