Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak ciąże wpłynęły na wasze zdrowie?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Mogę wiedzieć czemu Blizne po cesarce uwazacie za problem ze zdrowiem? Przeciez jej praktycznie nie widac. Bol tez jest przejściowy. Powiecie? x Blizny nie widać, jeśli ktoś jest szczupły, ma plaski brzuch bez cellulitu itp. Natomiast jeśli jest trochę ciałka, to blizna wygląda okropnie, przeważnie skóra nad nią wisi, tragedia. I nie trzeba być bardzo grubym, wystarczy np. 10 kg nadwagi i już jest źle.

Gość meely
Dwoje dzieci.- osłabione włosy i niedowaga (ale to już prędzej efekt kp). Poza tym ciało i zdrowie bez zmian.

Gość gość
Sama ciaza nic w moim zdrowiu nie pogorszyla. Ze strony estetycznej jedyne co na minus to wyczuwalna blizna po peknieciu. Po porodzie chodzilam na cwiczenia miesni dna miednicy i chyba tylko przez wieksza swiadomosc tego jak te miesnie pracuja przed/po porodzie, moge powiedziec ze sa rzeczywiscie troche oslabione, ale to jest do wycwiczenia. Za to opieka nad dzieckiem przyniosla mi problemy takie jak: - ciagly bol kolan przy kucaniu, wstawaniu (kilkumiesieczne bardzo czeste noszenie dziecka ze wzgledu na kolke), noszenie sie skonczylo, bol kolan pozostal, przed ciaza bylam bardzo aktywna fizycznie, teraz przez kolana nie bedzie to mozliwe. - problemy ze snem, bezsennosc (przez ciagle wstawanie do dziecka, budzenie sie co max 3 godziny) i z tego wynikajace wyczerpanie fizyczne i psychiczne. Ciagle wygladam na zmeczona i wg mnie, duzo starsza. Mam wrazenie ze wygladam na ok. 7 lat starzej, wlasnie przez brak snu. - zmiana wygladu piersi po kp. po ciazy nie bylo zadnej roznicy, po 9 miesiacach kp owszem, wszystko leci w dol, chociaz nie mam duzego biustu. - duzo siwych wlosow (w czasie ciazy nie mialam ich prawie wcale), mysle ze to tez przez wyczerpanie. Czasu bym nie cofnela, decyzje o checi posiadania dziecka podjelam swiadomie. Ale nie bede czarowac, ze majac dziecko czuje sie i wygladam tak jak przed.

Gość gość
mi się zdaje, że mam słabszy organizm niż przed ciążą, częściej boli mnie głowa, a wcześniej bardzo rzadko... no ale za to poprawiło mi się z kręgosłupem, przed ciążą potrafiło mnie boleć w krzyżu nawet przy lekkim schyleniu się odkurzając...dziś z tym dużo lepiej, chyba po prostu za mało mialam ruchu, a przy dziecku wiadomo, częsta zmiana pozycji, mało siedzenia na tyłku ;)

Gość gość
Wiek nie ma nic wspólnego z wyglądem ciała po ciąży. Urodziłam dwoje dzieci w wieku ponad 30 lat. Na brzuchu ani jednego rizstepa. Brzuch płaski. Na piersiach mam rozstępy Ale zostały mi po okresie dojrzewania. To raczej predyspozycje ogólne organizmu do rozstępów i blizn a nie wiek kobiety

Gość gość
Ja z ta blizna nie miałam nic złego na myśli tylko zapytałam. Nawet nie wiedziałam ze takie problemy mogą wystąpić po cesarce.

Gość gość
gość dziś Mogę wiedzieć czemu Blizne po cesarce uwazacie za problem ze zdrowiem? Przeciez jej praktycznie nie widac. Bol tez jest przejściowy. Powiecie? x Blizny nie widać, jeśli ktoś jest szczupły, ma plaski brzuch bez cellulitu itp. Natomiast jeśli jest trochę ciałka, to blizna wygląda okropnie, przeważnie skóra nad nią wisi, tragedia. I nie trzeba być bardzo grubym, wystarczy np. 10 kg nadwagi i już jest źle. xxxx 10kg to niewielka nadwaga? Bez jaj. 10kg to już dużo za dużo. Ja mam 1-2kg więcej niż wynikałoby z BMI i czuję się, że już nie mogę dopuścić, żeby było więcej, bo będę po prostu gruba. Już teraz nie jestem szczuplaczkiem, ale mam fajną pupę i spore piersi, więc jest ok. No i mając te nadprogramowe 1-2kg mam obwisłą fałdkę na brzuchu nad cięciem.

Gość gość
Prawie wszystkie piszecie o względami estetycznych, a nie zdrowotnych (na szczescie)

Gość gość
5 miesięcy po porodzie: -bol stawow (biodra, kolana, nadgarstki) - przyczyna hormonalna -rozstep miesnia prostego brzucha i związana z tym rehabilitacja. Uprawianie sportu typu aerobik praktycznie niemożliwe (jak nie wiecie co to ten rozstep to poczytajcie) -zaawansowane hemoroidy (leczenie u proktologa) -ciezka anemia -przejsciowe problemy z tarczyca -zaburzenia rytmu serca Estetyczne: -wielkie ciemne brodawki -pepek przesunięty o kilka cm -nadmiar skóry w dole brzucha - i oczywiście widoczny rozstęp mięśni brzucha (wygladam na 6-7 miesiac)

Gość gość
U mnie po porodzie jeśli chodzi o ciało to żadnych zmian oprócz blizny po cesarce ale jeśli chodzi o zdrowie to zrobiła mi się niedoczynność tarczycy, guzek na tarczycy powiększył się dwukrotnie co powoduje, ze widać go gołym okiem, wygląda trochę jak jabłko Adama, nasiliły się też migreny co mnie dosłownie wykańcza

Gość gość
Up

Gość gość
Siwe włosy, poszły żeby, pogorszenie wzroku, opadłe piersi, flak na brzuchu, wypadające garściami włosy, zgrubienia po szwach po peknieciu, zmęczenie . ALE ZA TO WSZYSTKO REKOMPENSUJE MOJE SŁONECZKO ŚPIĄCE W KOŁYSCE.

Osłabienie włosów, zębów, masa rozstępów, kilka kilogramów więcej których za nic nie mogę zrzucić i hemoroidy... Te ostatnie zaleczone już czopkami http://www.ruskorex.pl/. Do reszty się przyzwyczaiłam, dziecko wynagradza wszystko.

Gość gość
Ja miałam bardzo duży problem ze zrzuceniem wagi :( I tak nie chciałam schudnąć, bo nawet mi się spodobał mój wygląd po ciąży, ale... no był z tym problem :(

Gość gość
Ja Wisząca skóra na brzuchu (mialam wielki brzuch) Ból kręgosłupa całą ciążę i teraz codzień popuszczanie moczu -Kicham,kaszle i leci) żylaki na jednej nodze Z przyziemnych spraw popsulo się między mną i mężem,ponieważ syn jest z tych wiecznie ryczacych dzieci i nas tylko patrzy zeby czmychnac z domu

Gość gość
Popsuły się zęby, dwa straciłam. Łącznie na dentystę wydałam 7 tysi. Pęknięty o***t, hemoroidy. Nie mam połowy włosów. Zostały rozstępy, a nie przytyłam dużo. Teraz dziecko wychowuje niania. Nienawidzę małego. Powoli wracam do zdrowia. Za około rok powinnam wyglądać jak przed porodem ale wydałam na to dziesiątki tysięcy

Gość gość
Ja już 7,5 miesiąca Z plusów to: - przestały mi wypadać włosy które wypadały garściami przez lata. - przestały mi rosnąc włosy na łydkach, co mnie zszokowało, nawet nie przejmuję się za bardzo depilowaniem nóg. (dziwne bo moja mama nie ma wogóle włosów na łydkach i się zastanawiam czy to nie genetyczne) - Paznokcie rosną jak szalone - dzięki radom w szkole rodzenia pozbyłam sie też hemoroidów z którymi zaczęłam mieć problemy jeszcze przed ciążą Z minusów: - popuszczanie moczu ale tylko jak miałam jakieś lekkie stany zapalne które nie były częste. I czasami przy kichaniu. - Jakiś grzybek mi się przypałętał chociaż nigdy nie miałam wcześniej grzybicy, ale też wystarczyło jedno leczenie żeby się z tym uporać. - zerowe libido od 2 trymestru, chociaż w pierwszym było szalejące. Mam przepukliny na kręgosłupie i chodziłam na rehabilitację 2, 3 razy do roku + ćwiczenia i właściwie to dopiero od jakiegoś tygodnia mam takie mocniejsze bóle kręgosłupa, chociaż mnie straszyli że będę miała tym problem cały czas. Ćwiczę dalej ten kręgosłup i mam nadzieję że się bardzo nie pogorszy przez te półtora miesiąca.

Gość gość
Z wyglądu to obwisle piersi niestety, rzadsze włosy. Ze zdrowotnych to niestety miałam pecha i przy cc lekarz drasnał skalpelem pęcherz moczowy przez co 3 tyg miałam cennik , w obawie żeby nie powstała przeto ka i teraz problem z utrzymaniem moczu, miesnie wokół cewki uległy rozleniwieniu przez ten czas

Gość gość
Ja po ciąży dostałam ogromnego żylaka na nodze. Bardzo mi to przeszkadzało pod względem zdrowotnym i wizualnym. Zapisałam się do tego gabinetu chirurga krefft-laser.pl. Czekam na zabieg już nie mogę się już doczekać.