Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.. archiwum 25

Polecane posty

otulona_snem dziś ( gość wczoraj Krym już wzięła. ) oo historia Krymu sie klania,to ze Chruszczow w przyplywie w sumie nie wiadomo czego,oddal Krym nalezacy do Rosji Ukraincom,nie oznacza,ze te ziemie nalezaly i beda nalezec zawsze do nich x x x Tego się po tobie nie spodziewałem. Usprawiedliwienie agresji Putina na Ukrainę? :O Granice zostały ustalone...

otulona_snem dziś (-nie jest żadnym lewakiem i śmieszą mnie te przeważnie mośkowe rozętywane strachy z prawicy i lewicy straszące Putinem i Rosją która rzekomo może rozpętać wojnę i zawładnie całą jewropą ) oo zgadzam sie z ta opinia oraz zacytowanym apelem x x x Stary komuch nie jest lewakiem za to papież jest? Już wam całkiem się w główkach pomyszkowało...:O

gość dziś shatyn czy prezydent opola ma racje ze miasto kradnie tereny? bo to jawna kradzież x x Nie znam sprawy ale coś tam pisiorstwo próbowało zmieniać.

– Zostawiłaś Prawo i Sprawiedliwość w najtrudniejszym momencie, zaraz po katastrofie smoleńskiej, kiedy zginął śp. Prezydent Lech Kaczyński, Jego Małżonka i wielu naszych przyjaciół – zaledwie dwa lata temu pisała Beata Mazurek, obecna rzeczniczka prasowa PiS. Adresatką tej gniewnej wiadomości była Beata Kempa, obecnie urzędniczka Kancelarii Premiera, wtedy polityczka konkurującej z PiS-em Solidarnej Polski. Czy dziś Beata Kempa walczy o to, by zmazać swoje grzechy przeciwko Kaczyńskiemu? x – Politycy PiS od kilku tygodni zabiegają, by podczas wizyty na Wawelu papież zszedł na chwilę modlitwy do krypty z grobem Lecha Kaczyńskiego – napisała dziś "Gazeta Wyborcza". Pierwsze skrzypce w tej grobowej dyplomacji miała odgrywać Beata Kempa, która rzekomo obiecała papieżowi budowę schodów ruchomych, by nie musiał się natrudzić schodząc do krypty. – Strona kościelna nie chce się na to zgodzić – pisze "Wyborcza" powołując się na swoje kontakty wśród hierarchów Kościoła rzymskokatolickiego. Postanowiłam sprawdzić u źródła. x Całość: http://tnij.org/2wplw8r

gość dziś shatyn czemu temat powiekszenia opola was nie obchodzi przeciez teraz za rządów skostniałego pisu rząd sie na to zgodził a wy głosowalscie na nich x x Już napisałem, że ja jestem jeden a zwracanie się per "wy" do innych to przypadłosć staryych komuchów. I napisałem również, że nie znam sprawy a więc sie nie wypowiadam.

- Po sierpniowym przeglądzie możliwa jest rewizja w dół wzrostu PKB na ten i przyszły rok - powiedział w środę dziennikarzom wiceszef MF Leszek Skiba. MF oczekuje PKB w tym roku na poziomie 3,8 proc., a w przyszłym - zgodnie z założeniami do projektu budżetu na 2017 r. - 3,9 proc.

Wczoraj około 400 funkcjonariuszy policji i służb przeprowadziło wieczorem nalot na meczet w Hildesheim. Według policji meczet ten jest centrum ekstremistów w Dolnej Saksonii. x Po wyważeniu wejścia liczne oddziały policji z Göttingen uzbrojonych w pistolety maszynowe weszły do budynku. – DIK (nazwa meczetu w Hildesheim – przyp. red.) jest wylęgarnią radykalnego islamu – oświadczył minister spraw wewnętrznych Dolnej Saksonii Boris Pistorius. x Zdaniem Pistoriusa w meczecie tym dochodziło do radykalizacji muzułmanów i zachęcania do udziału w dżihadzie, a na kazaniach, seminariach i wykładach wpajano „nienawiść do niewiernych”. x x Nareszcie...

Matka nie spała po nocach. Ojciec dręczył się: "to na pewno moja wina". A ich syn - dobry chłopak, były uczeń katolickiego liceum - przyjął imię Abdullah i pojechał do Syrii zabijać niewiernych. Oto historia prawdopodobnie najmłodszego Polaka w szeregach Państwa Islamskiego. x x Warto przeczytać całość: http://tnij.org/l8uxapm

Przeczytałam. Tragedia. Niewyobrażalna dla rodziców. Dla chlopaka wyrok smierci. Pytanie dlaczego pewno pozostanie bez odpowiedzi.

Ciekawe co na to inni katolicy? x jako katolik mogę się pomodlić za niego i jego rodziców.

W cieniu wielkiej lub nie polityki Konstanty Radziwiłł przywrócił zasady funkcjonowania służby zdrowia w Polce do stanu głebokiego socjalizmy. Powrót do przeszłości.

Kadarka dziś W cieniu wielkiej lub nie polityki Konstanty Radziwiłł przywrócił zasady funkcjonowania służby zdrowia w Polce do stanu głebokiego socjalizmy. Powrót do przeszłości. x x Ano niestety...:O I z tego co czytałem, większe pieniadze na ochronę zdrowia mają być dopiero w 2020...:O Czyli kiedyś... Prawdopodobnie nigdy... "Dobła zmiana"...

Gość gość
przyjda niemcy i zabiora co swoje czyli breslau. maja prawo bo to ich.

Gość gość
a my zabierzemy Lwow i Wilno bo tez nasze.

Tak własnie wygląda polityka wg otulonej. Oni sobie zabiorą bo to ich, my sobie zabierzemy bo nasze. Stąd biorą i brały się wojny.

Wszyscy jesteśmy lewakami x Nikt nie jest w stanie się przed tym pojęciem obronić. Tą samą etykietą określa się Obamę, Franciszka, Kaczyńskiego, Ulrike Meinhof i Balcerowicza - rozmowa z Łukaszem Drozdą*, autorem książki "Lewactwo. Historia dyskursu polskiej lewicy radykalnej" x SEBASTIAN KLAUZIŃSKI: Kto to jest lewak? x ŁUKASZ DROZDA: Każdy i nikt. To niedookreślone pojęcie. x Według "Słownika języka polskiego" "lewacy" to ludzie o "skrajnie lewicowych poglądach politycznych". x - "Lewactwo" nie ma mocy opisowej, tylko obrażającą. Poza tym nie ma jednego wzoru "lewaka". Kto inny był nim przed wojną, "lewactwo" ewoluowało w Polsce Ludowej, teraz to jeszcze coś innego. x Skąd się wzięli "lewacy"? x - Trudno powiedzieć, kto użył tego określenia pierwszy, ale początki znajdujemy u Lenina w latach 20. W książce "Dziecięca choroba » lewicowości «w komunizmie" tytułowa lewicowość pisana jest w cudzysłowie - w oryginale to pejoratywne słowo "lewizna". Początkowo "lewactwo" było etykietą dla wszystkiego, co jest jakoś tam lewicowe, ale jednocześnie nie daje się wpisać w konflikt na lewicy między reformistami a rewolucjonistami. Podobnie było w Polsce. Komuniści chcieli pokazać, że "lewactwo" jest tylko pozornie zaangażowane rewolucyjnie. Później o "lewackie wynaturzenia" byli oskarżani trockiści, a w stalinowskim wydaniu komunizmu nie było niczego gorszego niż trockista. Oprócz nich maoiści, anarchiści czy ruchy "nowej lewicy". x x Interesująca całość tutaj: http://tnij.org/inmu7g0

Pisaliśmy już o specyficznym humorze w programie "W tyle wizji", czyli prawicowej odpowiedzi na "Szkło kontaktowe". Nasze wnioski potwierdził gospodarz odcinka ze Skibą, Krzysztof Feusette z tygodnika braci Karnowskich "wSieci". x – To ja muszę odpowiedzieć też dowcipem. Przychodzi Mateusz Kijowski do swojego biura, tam gdzie jest KOD, widzi mężczyzna jakiś zapisuje się. Mówi: "co pana do tego skłoniło?". A on mówi: "wie pan co, wracam do domu, żona z sąsiadem, dziecko na samych dwójach jeździ, to ja mówię: teraz ja wam wstydu na robię" – odpowiedział Skibie. x Już można się śmiać. x http://tnij.org/m0a7t3z

Gość gość
"I tak katolik jest dżihadystą. Ciekawe co na to inni katolicy?" to głąbie, że już przestał być katolikiem.

Gość Myrevin
Ukraina w zamian za pomoc i finansową i inną, wsparcie polskich polityków, pokazała nam środkowy palec, czyniąc z Banderowców i UPA bohaterów narodowych. Oczywiście, nic nam do tego, jak już pisałem, nie Polakom ustalać ich bohaterów, mają prawo kształtować i mieć wyłącznie swoją wizję historii. My po prostu powinniśmy odpowiedzieć adekwatnie do tego, anie jeszcze tego, dzięki któremu taka wizja historii Ukrainy jest obowiązująca zapraszać na szczyt NATO. Cała ta nasza "klasa" polityczna to banda idiotów bez honoru. Ukraińcy szczają nam na twarze a ci mówią że to skomplikowane i że deszcz pada. :o

Mało tego na złych naszych relacjach z Rosją też zyskują Niemcy.