Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto z was był w Auschwitz Birkenau

Polecane posty

Gość gość
mordercą to ja dopiero moge zostać a co do katolicyzmu to kolejny sztuczny antagonizm. nie ma żadnej sprzeczniości między judaizmaem a kaolicyzmem nawet w kwesti obrządku. papież to taki rabin tyle że ma inną kiecke.. zreszta ciężko sie spodziewać aby było inaczej skoro obydwa wyznania czczą tego samego boga

Gość gość
ja piertole następne bzdety. nikt kto używa gwiazdy dawida jako symbolu nie może zrozumieć co on oznacza bo to nie jest żaden symbol. co najwyżej matematyczny. jak pi albo fi. co do kabały do kabały i historii to byłbym wielce sceptyczny bo historie przerabia sie częściej niż symbol nike albo adidas. co do prostoty i zbieżności z innymi symbolami np tymi islamskimi to wg mnie służy to właśnie do fałszowania historii. dzięki temu można wmówić empym studentom wszystko.

Gość gość
biorąc pod uwagę piertolenie pionierów psychoanalizy, dzięki którym współczesna psychologia wyglada jak wygląda ludzie maja zbiorową nieświadomość i podświadomość wynikająca z archetypów i doświadczeń narodu. mówiąc inaczej zmieniając historie zmieniasz całej grupie oprogramowanie sterujące. i ylko o to chodziło w teoriach psychoanalitycznych. nomoże nie tylko o to ale w kontekście tego topiku tylko o to

Gość gość
efekty są jakie są. widać to na każdym kroku a jeżeli chodzi o nasze podwórko to zastosowano to do wyołania w polakach zbiorowego poczucia winy. oczywiście nie o to poczucie winy sie rozchodziło pomysłodawcom w ostaeczności ale o dysonans pomiędzy tym poczuciem a faktami, który musi doprowadzić do tego co już miało ponoć miejsce w historii wielokrotnie. a ja o tym już wielokrotnie pisałem i nie będę marnował czasu na kretynów i im kooorfa pięcziesiąt razy powtarza tego samego. szalom

Gość gość
gość dziś mordercą to ja dopiero moge zostać a co do katolicyzmu to kolejny sztuczny antagonizm. nie ma żadnej sprzeczniości między judaizmaem a kaolicyzmem nawet w kwesti obrządku. papież to taki rabin tyle że ma inną kiecke.. zreszta ciężko sie spodziewać aby było inaczej skoro obydwa wyznania czczą tego samego boga x x Śmieszny jesteś-nie ma sprzeczności między katolicyzmem a judaizmem a papież to taki rabin w kiecce-i studiuje Talmud i dzieli się wiedzą o poglądach Rasziego na sens Pieśni nad Pieśniami i czternastu księgach Jad ha-Chazaka Rambama x radzę ci wizytę u specjalisty , bez urazy

Gość gość
spiertalaj tempy jamochłonie

Gość gość
Nie dyskutuję z wulgarnym prostakiem , co jednego zdania bez wtrętów w stylu "kurfa" i "ja piertolę " nie potrafi napisać , porażasz głupotą

Gość gość
no to jak nie dyskutujesz to spiertalaj

Gość gość
bo to jest forum na którym sie dyskutuje a nie cyzeluje formalizm wypowiedzi

Gość gość
wyjdź na strone główną google i wpisz kafeteria . wyskoczy ci kafeteria forum dyskusyjne albo forum dla kobiet co już mi trąci niejakimi uprzedzeniami. tak czy siak nie jest tam napisane (a przypomne że to google czyli żródło wszelkiej mądrości) że to forum dla tych którzy nie dyskutuja

Gość Winon
nad bramą główną przed obozem zagłady w Auschwitz jest napis jak wiadomo w języku niemieckim, czyli ARBEIT MACHT FREI ale ile z Was Szanowni Państwo zadaje sobie pytanie: - gdzie była ta praca więźniów różnych narodowości ? takiego pytania NIE zadał do tej pory żaden Papież , nawet Papież JPII - polski papież , tego pytania nie zadał Benedykt i tego pytania NIE zadał Papież Franciszek wczoraj będąc w obozie zagłady , gdzie więźniowie pracowali w czasie pobytu w obozie w Auschwitz i Birkenau ? czym się zajmowali będąc w obozie zagłady aby DZIĘKI PRACY BYĆ WOLNYM ? żaden dziennikarz prasowy lub telewizyjny NIE 'udziela się' na ten temat , czyżby dziennikarze NIE wiedzieli , czym się zajmowali więźniowie w obozie zagłady , czy o tym NIE ma pojęcia Papież i o tym nawet nie wspomina, że głównym zadaniem więźniów w Auschwitz i Birkenau była budowa Zakładów Chemicznych w Auschwitz a na terenie Zakładów Chemicznych budowanych wg wzoru niemieckich zakładów chemicznych była cała tablica Mendeleyew'a , czyli - wszystkie możliwe kwasy , jak siarkowy, azotowy, potas, amoniak, azot, do tego chlorki i pochodne a także kobalt , rtęć , nie jestem chemikiem , więc nie wymienię wszystkiego co w chemii jest możliwe w tamtych czasach , podobno STYREN do wyrobu kauczuku powstał dopiero po zakończeniu II W.Ś. ale wyobraźcie sobie więźniów żyjących maksymalnie TRZY MIESIĄCE , którzy pracują przy tej chemii i kwasach : - po TRZECH MIESIĄCACH ciężkiej pracy w zakładach chemicznych w Auschwitz są praktycznie TRUPAMI , ostatnia ich droga do ARBEIT MACHT FREI to był piec zbudowany do palenia zwłok i KOMIN w Birkenau , czyli w Brzezince ! Szkoda, że żaden Papież do tej pory nie zaczął wizyty w Zakładach Chemicznych w Oświęcimiu , gdzie pracowali NIEWOLNICY i WIĘŹNIOWIE , produkując dla SWOJEGO ZGŁADZENIA gas pod znaną nazwą CYKLON B , Od zakładów chemicznych w Oświęcimiu powinien zacząć wizytę Papież aby zobaczył w jakich warunkach pracowali więźniowie a GLEBA w tych zakładach chemicznych jest skażona na TYSIĄC LAT chemią , przelanym potem i krwią ludzi , Obecny właściciel zakładów chemicznych w Oświęcimiu , czyli były rajdowiec Michał Sołowow - właściciel firmy chemicznej SYNTHOS co chwilę nakazuje wyburzanie budynków oraz infrastruktury , którą wybudowali więźniowie w czasie II W.Ś. wg planów niemieckich i mnie to zastanawia, dlaczego tego wyburzania NIE zatrzymuje konserwator zabytków woj. małopolskiego ?

Gość gość
Kafeteria przekształciła się w forum offtopowe dla wariatów i nieudaczników gość wczoraj Tu już niczego sie dowiedzieć nie mozna, same bzdury i pierdoły... wariaci, psychopaci, świry religijne, bluzgacze, wyzywacze, wyznawcy PIS i Korwin po prostu szambo i rynsztok Dlaczego nikt nad tym forum juz nie panuje (lub nie chce ?) sajo000 wczoraj Od Korwina to ty się odpie...dol lewicowa szmato. Przez takich jak ty Polska jest dziś półkolonialnym państwem z wyprzedanym przemysłem i bankami . Ludzie nie powinni mieć prawa głosów bo wybiorą zawsze tego co więcej ukradnie i DA. Nigdy tego co nic nie da, ale też nic nie zabierze!!! gość wczoraj sajo000 x spier/dalaj kur/wo bo takie ścierwa jak ty nic w zyciu nie osiągnęły i tylko pluć się potrafią x autorko, to forum jest szambem od dawna, dlatego takie kurefki jak sajo tu mogą pisać, co chwile nicki zmieniają gość wczoraj największym ścierwem jest ta szmata him i 22lataprzegrywu j**ane ludzkie góówno !!! sajo000 wczoraj @20:52 I tu się mylisz anonimowa wieśniaro, osiągnąłem sporo w życiu i co najważniejsze, bez żadnych kredytów i chwilówek, w których babrasz się ty i inne tępe platformerskie lemingi. Co do Korwina to jesteś zbyt tępa, żeby zrozumieć jego postulatów. Wystarczy, że w zakłamanej telewizji powiedzą, że popiera gwałty na kobietach, a ty za nimi będziesz powtarzać. Bo nie masz czym myśleć. Turkuć wczoraj https://www.youtube.com/watch?v=adO1MFr4-7A Tyle w temacie. Zmagam się. gość wczoraj a ja myślałem że w internetowy burdel oczko.gif gość wczoraj możesz olać syf nie komentując go a nawet w tym miejscu znajdziesz coś ciekawego czy pomocnego, tylko nie zwracaj uwagi na śmieciarzy, gówniarzy krótko na syf gość wczoraj To prawda. Trzeba doprowadzić to forum do ładu. Najlepiej ignorować watki psycholi, zboczków czyli nic nie pisac, żeby ich nie podbijać. Warto za to klikać w "Zgłoś", żeby redakcja kasowała takie topiki lub pojedyncze posty. Nie dajmy sie! Kafeteria może byc fajnym forum, jeśli wywalimy stad psycholi! gość wczoraj Niestety tutaj psychole grają pierwsze skrzypce. Niestety nikt nigdy nie da rady tego zrobić usmiech.gif aveQrva wczoraj gość dziś Niestety tutaj psychole grają pierwsze skrzypce. x a ja se pykam na kontrabasie buehehehuehue gość wczoraj ta myslicie ze sie nas pozbedziecie jak to nasze forum, co za debile smiech.gif gość wczoraj Czy na tym forum są w ogóle jacyś moderatorzy? Tle tu jest wulgaryzmów a nikt z tym nic nie robi! Na tym forum panuje istny burdel i tak naprawdę powinni tu wszystkie tematy pokasować. Jest tylko jeden plus że czasem czytając niektóre wpisy można sie podniecić ale to i tak złe. gość wczoraj nie sądzę, żeby funkcjonowała jakakolwiek administracja. kafeteria to obecnie szambo przyciągające nieudaczników i zaburzonych. :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Gość gość
ale być może znajdziesz z przepastnych zasobach sieci jakieś forum na którym sie nie dyskutuje. życze powodzenia i miło spędzonego czasu w atmosferze włąściwie sformułoanych postów, w których nikt nie używa słów zakazanych i uznanych przez kreatorów werbalizmu formalnego za obraźliwe. może nawet będzie tam zakaz zamieszczania postó, które mogłyby naruszyć swiatopogląd userów. nie wiem i chooj mnie to obchodzi bo sie tam nie wybieram. nara. pozdrów nauczycielke savoir vivru czy jak to sie tam zwie. możecie sie tam wybrac razem bedziesz miała z kim rozmawiać

Gość gość
głównym zadaniem więźniów w Auschwitz i Birkenau była budowa Zakładów Chemicznych w Auschwitz X Tyle że te zakłady nie znajdowały się w Auschwitz a w Monowicach , ignorancie i zwały się IG Farbenindustrie

Gość gość
o tym rajdowcu to nie słyszałem. ale dzieki, żeś sie znalazł rozumny człowieku bo cięzko mi idzie przekonywanie kretynów, że włądza nie musi nikogo nienawidzić żeby być łądzą

Gość gość
gość dziś o tym rajdowcu to nie słyszałem. x Nic dziwnego że nie słyszałes bo taki rajdowiec nie istnieje :-D

Gość gość
tym lepiej dla niego bo bym go chooja zajepał

Gość gość
a jak jednak istnieje to już niedługo. tylko sie zastanawiam czy najpierw go puścić z torbami a potem zabić czy go po prostu puścić:D

Gość Winon
Tyle że te zakłady nie znajdowały się w Auschwitz a w Monowicach , ignorancie i zwały się IG Farbenindustrielapka.gif xxx Monowice to jest dzielnica Oświęcimia , obecna ul. Chemików , gdzie znajduje się obecna firma SYNTHOS była i jest na terenie Oświęcimia ! Znam osoby , starzy pracownicy , którzy byli i pracowali w zakładach chemicznych w Niemczech i znają ten sam schemat budowy zakładu chemicznego , czyli : ALEJA A - BUDYNEK 1, 2, 3, 4 , ... 31 , 33.. 182 B - BUDYNEK 1, 2, 3, 4 , ... 31 , 33.. 182 C - BUDYNEK 1, 2, 3, 4 , ... 31 , 33.. 182 D - E - F - G - itd. - co , chcesz schemat ? mam !

Gość gość
powinien iść w ślady kulczyka. ale może pokłada nadzieje w swoich umiejetnościach szybkiej jazdy. w każdym razie dzięki za info. będe miał sie na czym skupić już nie mówiąc o nienawiści która mnie napędza jak nic innego. co do wrodzonych talentów i sprytu to jestem spokojny chociaż chyba nawet nie będą mi potrzebne. w kadym razie ryj mi sie nie podoba. idzie poznać buca ze skłonnościami do kooorestwa i upodobaniami około mosznowymi.

Gość gość
czyli cienki bolek , goniec do zasłony króla.. przegrana partia trup i zabawa na pogrzebie.

Gość gość
Auschwitz III - Monowitz (Monowice), obóz pracy przymusowej w fabryce Buna-Werke koncernu IG Farben. W listopadzie 1940 r. niemiecki koncern chemiczny I.G. Farbenindustrie AG podjął decyzję o budowie nowego zakładu na Śląsku. Miał to być zakład produkujący benzynę i kauczuk syntetyczny. Jako lokalizację budowy nowego zakładu wybrano wieś Monowice (Monowitz) pod Oświęcimiem. Miejsce to posiadało dobre połączenia kolejowe z Górnym Śląskiem, w pobliżu istniały trzy kopalnie węgla kamiennego (Libiąż, Jawiszowice i Jaworzno), w Krzeszowicach znajdował się dostęp do wapna, w Wieliczce do soli, a rzeki Soła i Wisła zapewniały dostęp do odpowiedniej ilości wody.

Gość gość
To co się wydarzyło, wydaje się nam jakąś abstrakcją, tym bardziej że obejmuje to tzw. dzieje współczesne. A najgorsze że czeka nas powtórka - i to już niebawem.

Gość gość
Monowice, dawniej wieś, obecnie w granicach miasta Oświęcim. W czasie okupacji hitlerowskiej (od 1942) podobóz obozu oświęcimskiego. W latach 1944-1945 obóz koncentracyjny, któremu podlegały wszystkie podobozy oświęcimskie. Więźniowie Monowic pracowali w fabryce I.G. Farben. Niezdolnych do pracy mordowano w Brzezince.

Gość gość
serio? a skąd takie info ze już niebawem.

Gość gość
weź mnie kooorfa nie strasz, ze go nie zdąże puścic z torbami i zapiertolic bo strace sens zycia

Gość Winon
Michał Sołowow (ur. 11 lipca 1962 roku w Kielcach) – polski biznesmen i kierowca rajdowy. Trzykrotny wicemistrz Europy (2008, 2009 i 2012), dwukrotny wicemistrz Polski (2006 i 2010), dwukrotny II wicemistrz Europy (2006 i 2010), dwukrotny II wicemistrz Polski (2004 i 2005). - kilka lat temu kupił za bezcen działające Zakłady Chemiczne w Oświęcimiu za bezcen , za grosze - otrzymał ogromne dotacje Unijne - ponad 150 mld Euro na modernizację i rozbudowę swojej firmy SYNTHOS , MÓGŁ ROZBUDOWYWAĆ na terenie 15 hektarów w strefie 'niezabudowanej' a tym czasem kazał ZBURZYĆ BUDYNKI , które wybudowali więźniowie , kto zezwolił na wyburzanie budynków - tego nie wiem ale firmy zewnętrzne wyburzają aż do podstaw za cenę , za kwotę odzyskanego złomu , dla właściciela firmy SYNTHOS czysty zysk , to co NAKAZAŁ ZBURZYĆ to se ne vrati , szkoda pracy ludzi , którzy tam umarli w czasie pracy !

Gość gość
kooorfa iedzziałem że zamiast tu piertolić to sie powinienem wziąć za robote:( tera sie okaże że przez jakąs głupią wojne nie będę mógł dokonać egzekucji na beneficjencie zbrodni poprzedniej.

Gość gość
no i patrz, że żaden żyd sie na to nie oburza? może tam pracowali cyganie konkurencja w branży żebraczej?