Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.. archiwum 27

Polecane posty

Gość gość
"Wybór na prezydenta nie daje prawa do łamania konstytucji. " x no to i pan prezydent konstytucji nie łamie. a że jego postępowanie nie podoba się funkcjonariuszom upadłego reżymu to już zupełnie insza inszość.

Gość gość
nie istnieje taki sąd. władny w tym względzie jest jedynie Trybunał Stanu ale pisowcy boją się postawienia dudy przed TS.

Gość gość
wg osób upoważnionych z racji wykształcenia do oceny czy łamie czy nie, prezydent łamie konstytucję.

Gość gość
Duda tak strzeze Konstytucje, ze podpisuje nielegalnie wybranych. Wez skoncz sie osmieszac, dlugopis Jaroslawa nazywasz Prezydentem?Trzech poprzednich mialo wiecej klasy w malym palcu. I rozumu, zeby nie robic z siebie przydoopasa jednej partii. Ot trafil nam sie prezydent wszytkich Polakow:D:D

Gość gość
gość dziś A kto tu pisze o Rzeplińskim w kontekscie łamania przez Dude konstytucji?

Gość gość
"czytaj wypowiedzi które zawierają dowody o łamaniu przez dudę konstytucji. " x ale co mnie obchodzą jakieś "wypowiedzi". "wypowiedzi" nie czynią dowodu. nawet do uznania kogoś winnego kradzieży w sklepie potrzeba więcej niż "wypowiedzi" na jego temat które gdzieś tam się ukazały a co dopiero do tego żeby prezydenta uznać za winnego łamania konstytucji. widzę że ciekawą macie filozofię "państwa prawa" - prezydent łamie konstytucje "bo są takie wypowiedzi w internecie". no i co teraz mam biedny zrobić? śmiać się czy płakać? tym bardziej że coś takiego pisze "obrońca konstytucji, demokracji i prawa". :D

Gość gość
w internecie zamieszczone są odpowiedzi ludzi wykształconych prawniczo, mających ogromne doświadczenie w tym względzie.

minal juz rok prezydentury Andrzeja Dudy, i jak widac niektorzy nadal sa w amoku po przegranej bula. przez ten rok zobaczyli jak wyglada wzorcowa prezydentura i sa zdziwieni, ze prezydent nie skacze po krzeslach, nie bredzi o bigosie, nie obraza kobiet, w tym przede wszystkim swojej zony, nazywajac je kaszalotami, nie zabiera kieliszka krolowej, nie rozsiada sie pierwszy zanim usiada goscie, nie sugeruje prezydentowi usa, ze zona go zdradza i dlugo, dlugo mozna tak wymieniac:Pniektorzy przyzwyczaili sie do chronicznej kompromitacji w w ykonaniu prezydenta i teraz przez ostatni rok sa w szoku, ze mozna inaczej, normalniej, a do tego z klasa

Gość gość
"w internecie zamieszczone są odpowiedzi ludzi wykształconych prawniczo, mających ogromne doświadczenie w tym względzie. " x i będących pachołkami III rp. bo ci którzy są równie "wykształceni prawniczo" ale tymi pachołkami nie chcieli być (prof. zaradkiewicz) to już zostali wywaleni na zbitą mordę tam gdzie III rp jeszcze się ostała. tak w ramach "państwa prawa" i "obrony konstytucji".

Gość gość
Czyli uważasz, że Dude uczył pachołek i ten pachołek był jego promotorem? A więc Duda ma marne wykształcenie skoro kształcił go pachołek.

Gość gość
W zasadzie to kształciło go całe stado pachołków bo większość grona pedagogicznego wydziału prawa UJ, ma takie samo zdanie jak promotor Dudy. No to Duda ma pacholskie wykształcenie.

Gość gość
ma nie gorsze od innych wykształconych na tej samej uczelni.

A więc Duda ma marne wykształcenie skoro kształcił go pachołek.] za to bul ma super wyksztalcenie, prace magisterska pomagal pisac tesc ubek

Gość gość
obrońco dudy. czy nie widzisz, że sam pogrążasz dude i negujesz jego dobre wykształcenie kwestionując znajomość prawa jego wykładowców?

Gość gość
"bo większość grona pedagogicznego wydziału prawa UJ, ma takie samo zdanie jak promotor Dudy" x x Większość czyli nie wszyscy, a ponoć trzeba liczyć się ze zdaniem mniejszości

Gość gość
Nie sadze ze prezydent lamie konstytucje bo "sa takie wypowiedzi w internecie". Uwazam tak, bo podpisal w nocy nominacje sedziow wybranych niezgodnie z konstytucja. Tu zasady sa jasne, i nie trzeba ekspertow. Chyba ze nie rozumiesz prostego zapisu w Konstytucji. To tlumaczy dlaczego musisz szukac pokretnych tlumaczen "niezaleznych" mediow. I nie wyjezdzaj z PO. Oni tez w chooya przywalili, ale po drodze bylo zaskarzenie przez pis do trybunalu, pozniej bylby wyrok, podpis prezydenta. Malo kto podpisalby takie goowno. A Posiory, wczesniej oburzone, po dojsciu do wladzy zrobily z goowna megagoowno, a ich funkcjonariusz na stanowisku przedstawiciela calego narodu podpisal to pod oslona nocy. I jeszcze bedzie zdziwiony jak stanie przed trubunalem stanu za lamanie bardzo prostego punktu w Konstytucji:D

Gość gość
"Uwazam tak, bo podpisal w nocy nominacje sedziow wybranych niezgodnie z konstytucja." x bo tak twierdzą "autorytety w internecie"? nie ośmieszaj się. a twoje straszenie trybunałem stanu jest tyle co nic warte. przez kolejne lata usunie się ze stanowisk sędziowskich tych postkomunistycznych aparatczyków i mianuje uczciwych sędziów więc partyjne wyroki nam nie grożą.

Gość gość
" Posiory, wczesniej oburzone, po dojsciu do wladzy zrobily z goowna megagoowno, a ich funkcjonariusz na stanowisku przedstawiciela calego narodu podpisal to pod oslona nocy." x bo gdyby nie platformiany "skok na trybunał" to nie było by żadnej sprawy. ale PO uparła się żeby za pomocą TK i pana rzeplińskiego uniemożliwić pisowi rządzenie nawet gdyby wygrał wybory więc pis musiał z tym coś zrobić. i dlatego jest ta cała afera. twierdzicie że przez pis TK "zostanie sparaliżowany". no to ja wam odpowiem że wolę żeby sparaliżowany był TK niż demokratycznie wybrany parlament i prezydent stali się zakładnikami upolitycznionego TK na usługach reżymu który stracił władzę. a to właśnie zrobiła PO. pis nie miał wyboru.

Gość gość
Kacyk męczy z rana?:D:D

Gość gość
Pewnie widujesz też białe myszki. Współczuję, naprawdę..:D

Gość gość
a kysz dziadygo :D

Gość gość
Prawaki jak zwykle węszą spiski:D

Gość to ja if
To gadanie o łamaniu Konstytucji i cały bajzel z TK jest nudne. Ziew. Prawo jak jest zle to nalezy je zmienić. A kodczkodany zrobiły sobie z tego prawa bożka. Tylko do celów politycznych. Bo generalnie prawo maja w doopie.

Gość gość
Dlaczego na pomaranczy?

Gość gość
Czy jakiś rząd w przeszłości nie respektował wyroków TK? Próbował niszczyć TK? Twierdził, że to banda kolesi?

Gość to ja if
Co do promotora to nie wiem Shatyn po jaka cholerę walkujesz od nowa ten temat. Pisałam - facet zachował się bez klasy.

Gość Myrevin
https://www.youtube.com/watch?v=qEqCKtlDNm0 Całość komentowana przez Michalkiewicza, ale moją uwagę przykuły zdania wypowiadane przez Cioska po 6 minucie i 44 sekundzie.. że "Żydzi nie dadzą pieniędzy na politykę." O.O Tz że na coś innego już dawali? Czy po tym juz też na co coś dali? Pytanie fundamentalne, na co takiego chcieli tu w Polsce dawać pieniądze Żydzi?

Gość gość
gość wczoraj "Uwazam tak, bo podpisal w nocy nominacje sedziow wybranych niezgodnie z konstytucja." x bo tak twierdzą "autorytety w internecie"? nie ośmieszaj się. a twoje straszenie trybunałem stanu jest tyle co nic warte. przez kolejne lata usunie się ze stanowisk sędziowskich tych postkomunistycznych aparatczyków i mianuje uczciwych sędziów więc partyjne wyroki nam nie grożą. >>> oj naiwniaczku. nie chodzi o "autorytety w internecie" dzieciaku tylko o autorytety prawnicze jak np. prof. Strzembosz, prof. Zoll i prof. Gersdorf. Prezydent Dudus kilkukrotnie złamał Konstytucję a nie wiem czy wiesz, że prezydent ma byc strażnikiem Konstytucji, to jego z****** obowiązek

Gość gość
gość wczoraj >>> jeżeli tego nie rozumiesz (mój post wyżej gość dziś ) to tobie wytłumacze na prostym przykladzie :P:) To jest tak trochę jakby słaby uczeń (w naszym przedstawieniu to niech to bedzie Maliniak) wymknął się spod kontroli nauczycieli (tutaj Konstytucja) i rozwalał szkołę (tu: Polska). Słabi uczniowie mu przyklaskują (elektorat i sekta pis), a reszta usiłuje ratować co się da (prawdziwi Polacy, patrioci, świat prawa), zanim szkoła się rozpadnie. Szok. Mam nadzieję, że do ciebie dotarło i rozumiesz o co chodzi;):P ps Strzembosz to kandydat PC (dawny PIS) na prezydenta?!