Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.. archiwum 27

Polecane posty

Gość gość
Nieznajomość historii Polski czy historia pisana na nowo? Kolejna wpadka Kancelarii Prezydenta ‘Kancelaria Prezydenta Dudy chwali go na Twitterze za to, że jest pierwszym polskim prezydentem, który odwiedzi cmentarz żołnierzy poległych w walce o Narwik. Tymczasem to nieprawda - jako pierwszy polski prezydent cmentarz ten odwiedził prezydent Lech Wałęsa.’ I to w latach 9o-tych > http://natemat.pl/180857,nieznajomosc-historii-polski-czy-historia-pisana-na-nowo-kolejna-wpadka-kancelarii-prezydenta

Gość gość
To zdjęcie p.Prezydentowej z powitania z biskupami jest bardzo śmieszne i myślę , że za równo Ona jak i wszyscy ludzie z poczuciem humoru świetnie się ubawili. Nie jest to zdjęcie obraźliwe i w niczym nie pomniejsza klasy p. Prezydentowej . Tak to teraz jest przy obecnych wszędobylskich aparatach fotograficznych robiących zdjęcia z szybkością karabinu maszynowego . Każdego upolują .

Gość gość
To nie wszystko, ale ostatnio czyli najświeższa wpadka, kiedy do Polski przybył Franciszek Dywan-gate to tylko początek wpadek podczas wizyty papieża. Ekspert wylicza błędy Protokołu Dyplomatycznego > http://natemat.pl/186561,dywan-gate-to-tylko-poczatek-wpadek-podczas-wizyty-papieza-ekspert-wylicza-bledy-protokolu-dyplomatycznego

Gość gość
Tak w kwestii formalnej jest wpadek Dudusia więcej :( Czy nie za często? bo żaden prezydent RP nie zaliczył aż tyle wpadek co obecny Duduś.

Gość gość
Żaden prezydent nie łamał konstytucji jak Duda.

Gość gość
jakichkolwiek głupot byście nie wyszukiwali (bo wstęga była biało-czerwona) to niczego nie zmienia. bo na drugim końcu zestawienia mamy wciąż tego samego gajowego wypinającego dupsko w kierunku gościa albo podkradającego krzesło czy kieliszego gościowi, jednym słowem zachowującego się jak stanisław anioł. to był taki kmiot że to co przytaczacie odnośnie dudy to nic nie znaczące drobiazgi. i tak przewyższa kmiota o kilka rzędów wielkości.

Gość gość
gość dziś > Oj jaki ty tolerancyjny i to twoje poczucie humoru - doceniam :-D Szkoda tylko, że jak chodzi o obecna Pierwszą Damę Agatę Kornhauser-Duda ;) Juz widze co by to było, gdyby którakolwiek z byłych Pierwszych Dam RP zaliczyła taka wpadkę jak obecna

Gość gość
"Tak w kwestii formalnej jest wpadek Dudusia więcej smutas.gif Czy nie za często? bo żaden prezydent RP nie zaliczył aż tyle wpadek co obecny Duduś. " x więcej to jest tylko w waszych urojeniach bo dla was jak duda ruszy lewą nogą zamiast prawą to już znajdziecie "eksperta" który stwierdzi że to "wpadka" albo nawet "kompromitacja". a do oceny "wpadek" gajowego to "ekspert" musiał być na poziomie podstawówki bo wtedy uczy się dzieci ortografii i dzieci z podstawówki wiedzą jak się pisze "bólu i nadziei". no pan prezydent nie wiedział.

Gość gość
gość dziś > a ponizanie obecnego prezydenta RP przez posla Kaczyńskiego. to ciebie nie dołuje i nie wkurza, że Duda na to pozwala. kto jak kto ale prezydent RP powinien miec chociaż trochę honoru, a nie dawac soba pomiatać przez szeregowego posła Sejmu

Gość gość
To wszystko są pierdoły przy Dudusiowym łamaniu polskiej konstytucji czyli najwyższego prawa którego powinien strzec.

Gość gość
gość dziś > nie przypisuj swoich cech innym:(

Gość gość
pan prezydent duda właśnie strzeże konstytucji przed spiskiem jaki zawiązała PO wraz z prezesem rzeplińskim byle tylko "raz zdobytej władzy nie oddać nigdy". nie wahają się przy tym łamać obowiązującego prawa tak konstytucji jak i ustaw.

Gość gość
Poczytaj co na temat łamania konstytucji mówił jego wykładowca i promotor, to się dowiesz.

Gość gość
"a ponizanie obecnego prezydenta RP przez posla Kaczyńskiego. to ciebie nie dołuje i nie wkurza, że Duda na to pozwala." x no jakoś nie mówiłeś o poniżeniu gdy donald tusk twierdził że prezydent polski to "strażnik żyrandola". teraz nagle widzisz "poniżenie". ja nie widzę. prezydent duda realizuje to co zapowiedział w kampanii wyborczej i dlatego właśnie na niego głosowałem żeby to realizował. gdyby właśnie wypiął się teraz na pis i pod hasłem jakiejś absurdalnej "niezależności" robił coś innego niż obiecywał w kampanii to bym się wkurzył.

Gość gość
Promotor pracy doktorskiej Andrzeja Dudy krytykuje postępowanie prezydenta wobec Trybunału Konstytucyjnego. Ubolewam, że jest on absolwentem naszego wydziału. Pisał u mnie doktorat, znam go 20 lat i jest on dobrym prawnikiem, ale dobry prawnik powinien wiedzieć co to jest demokratyczne państwo prawne, co to jest Trybunał Konstytucyjny i co to jest Konstytucja - wylicza prof. Jan Zimmermann, kierownik katedry prawa administracyjnego na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Jagiellońskiego. - Niestety, Andrzej Duda brnie co raz bardziej. Do dziś licząc złamał konstytucję trzy razy - dodaje profesor nauk prawnych. Zdaniem prof. Zimmermanna, Andrzej Duda złamał konstytucję, ułaskawiając Mariusza Kamińskiego, nie zaprzysięgając trzech sędziów Trybunału Konstytucyjnego wybranych przez poprzedni Sejm i dziś w nocy, zaprzysięgając czworo sędziów wybranych wczoraj przez obecny Sejm.

Gość gość
Andrzej Duda nie przejął się niczym. Nie chcę go usprawiedliwiać, bo złamanie przez niego konstytucji jest poza dyskusją, ale wydaje mi się, że nie zrobił tego swoją samodzielną decyzją - dodał profesor Zimmermann.

Gość gość
" Poczytaj co na temat łamania konstytucji mówił jego wykładowca i promotor, to się dowiesz." x jakby mnie to obchodziło to bym poczytał ale mnie nie obchodzi. ja też miałem promotora i wykładowców i naprawdę gdyby nagle któryś z nich zaczął się wypowiadać w jakichś sporach które toczę obecnie to tylko świadczyło by o jego stronniczości. rola promotora kończy się przy obronie pracy i zaangażowanie się go w bieżący spór polityczny świadczy o tym tylko że macki załganej III rp sięgają bardzo głęboko. trzeba to wypalić i wyrwać jak kąkol.

Gość gość
Promotor oceniał postępowanie Dudy i jego czyny, nie mieszając sie do polityki.

Gość gość
"Promotor oceniał postępowanie Dudy i jego czyny, nie mieszając sie do polityki." x promotor to mógł sobie oceniać jego pracę gdy była w trakcie pisania a skoro teraz uznał za stosowne zabrać głos na temat bieżących wydarzeń politycznych to jak najbardziej oznacza że miesza się do polityki.

Gość gość
Promotor ocenił postępowanie Dudy jako prawnik, podobnie jak większość prawników i organizacji prawniczych w Polsce.

Gość gość
mógł sobie to oceniać nawet jako kosmonauta. skoro nie robił tego jako ekspert na zlecenie właściwej instytucji to jego zdanie ma takie samo znaczenie jak każdego innego obywatela, w tym mnie. ja wiem że "prawnikom" wszelkiego sortu marzy się bycie naddemokratami i decydowanie o naszym "być albo nie być" z racji wykonywanego zawodu ale tak nie jest. odkąd mnie mama nauczyła czytać i pisać robię to bardzo chętnie i mój głos liczy się tak samo jak pana promotora w naszym nieszczęśliwym kraju. na tym właśnie polega demokracja o którą tak ponoć "walczycie". tyle że dla was demokracja to jest taki system w którym "ktokolwiek by wybory wygrał, są one wygrane". a tym razem się nie udało. i jest histeria. jakże mi przykro :D

Gość gość
pan promotor w odróżnieniu od ciebie jest wysokiej klasy specjalistą prawnikiem.

Gość gość
ale jak już wspomniałem - może sobie być nawet baletmistrzem. to nie oznacza bynajmniej że mam bezkrytycznie słuchać wszystkich bredni które ze swej katedry zechce wygłosić. szczególnie że prawo to jest akurat taka dziedzina gdzie kłamstwo i manipulacja są na porządku dziennym. więc nie obchodzi mnie co mają do powiedzenia "autorytety prawnicze" które łżą aż im dym z uszu leci.

Gość gość
więc nie obchodzi mnie co mają do powiedzenia "autorytety prawnicze" które łżą aż im dym z uszu leci np taki Duda

Gość gość
ale duda poza "autorytetem prawniczym" jest również wybranym przez naród w wolnych, demokratycznych wyborach prezydentem. i to mu daje prawo do podejmowania decyzji nawet wbrew temu co mówi jego promotor. a żeby twierdzić że "łamie konstytucję" to trzeba by mu to najpierw udowodnić. jak dotąd tego nie zrobiono więc może by tak morda w kubeł.

Gość gość
udowodniono i o tym mówi pan promotor. nikt nie kwestionuje wyboru Dudy (w przeciwieństwie do pisowców przy każdych innych wyborach) a prezydent ma postępowac zgodnie z konstytucją a nie z wola kaczora czy promotora

Gość gość
Wybór na prezydenta nie daje prawa do łamania konstytucji.

Gość gość
no to poproszę o jakiś wyrok sądu czy coś takiego przed którym udowodniono dudzie "łamanie konstytucji". bo to że się coś panu rzeplińskiemu nie podoba to nie jest żaden dowód. pan rzepliński nie ma kompetencji do oceniania postępowania prezydenta a jedynie do oceniania zgodności z konstytucją aktów prawnych. tak właśnie mówi konstytucją której tak podobno bronicie. więc niech się tego trzyma.

Gość gość
wpisz w wyszukiwarkę "duda promotor" i czytaj wypowiedzi które zawierają dowody o łamaniu przez dudę konstytucji.