Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

MAJÓWKI 2017

Polecane posty

Gość gość
Panicara to wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! :) Dużo cierpliwości, zdrowia i wytrwałości w macierzyństwie! :) ja miałam 29 urodziny 23.04:) Malwi

Gość Panicara
Malwi dziekuje slicznie i spoznione zyczenia odemnie! Zycze ci duzo duzo zdrowka i jak najlzejszego porodu i pociechy z twojego malenstwa! Czyli ze tez bedziecie oboje horoskopowe byczki:) my bedziemy byki cala trojeczka, bardzo uparci jestesmy oboje z moim a jak mala jescze do tego dojdzie to beda niezle zgrzyty w domu haha i ciekawe kto pierwszy ustapi. Wiem ze horoskop to ogolnie glupota ale czasem mysle ze cos w tym jest jak sama siebie analizuje albo mojego narzeczonego.

Gość gość
Wszysykiego najlepszego dziewczyny!!! :)) szybkiego rozpakowania :D Ewelina

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i ode mnie :) MamaEwelina mam to samo z twardniejącym brzuchem,od końca 7 mies nic się nie ruszam a wcześniej bardzo dużo (jestem typem sportowca), szlag mnie trafia i już marzą mi się spacery (chociaż!) a po CC może być ciężko ;/ do 7 mies ćwiczyłam w ciąży, a teraz mam już takie skurcze, że od 2 tyg na kanapie :(

Gość gość
Witajcie dziewczyny:) Mogę dołączyć? Jestem w 38 tyg i 3 dni. Termin na 6.05;) Mam nadzieje ze urodze 1-2 maja. Mieszkam w UK.

Witamy nowa mamę:) Dziewczynki to wszystkiego najpiękniejszego!! Dużo miłości w życiu i szybkiego i łatwego porodu :) wszystkim mamusiom również. U nas jest taka mala tendencja w rodzinie z datami. Ja 22.02, mąż 23.03, maly ma być 25.05, szwagier 27.07, wujek 4.04, szwagier 3.03, siostra 5.05 jeszcze moge wymieniac... Ciekawe jak to będzie z Maksem. Dzis na obiadek wyszedł mi pyszny krem ze smażonych pomidorów i pampuchy na slodko:) 29tego ide na szkolenie z pieluch wielorazowych. Któraś zamierza używać??

Gość Panicara
gosc 17:37 witamy, widze za mamy taka sama date :) i tez mam wielka nadzieje na wczesniejszy porod, zobaczymy czy sie nam uda czego nam obydwu zycze!

Gość gość
18:49 :) witam. To moja druga ciąża. Pierwsza przenosiłam 4 dni. Moja mama przylatuje na tydz. 3-10 wiec nam nadzieje ze wyrobie się w terminie;))) W ogóle liczę na szybki poród taki w godzinkę dwie. Z pierwszym bóle zaczęły się po północy a urodziłam dopiero przed 19:^ Ja Tobie też życzę szybkiego szczęśliwego rozwiazania;)

Gość gość
Kasia fasolka to super wam wypada z tymi datami;) aż łatwiej zapamietac;)

Gość gość
Witamy witamy goscia dopisz sie do listy, na poprzedniej stronie jest :)) ja rowniez z UK :) tutaj chyba wszystkie liczymy na szybki porod heheheh pochwale sie ze wczoraj i dzisiaj czulam juz wyrazniejsze skurcze ok 1min. Jeszcze nie sa dosc regularne ale zawsze cos :) Ewelina

Gość MamaEwelina
Wszystkiego najlepszego dziewczyny! ;) i witam nową mamusie ;) dokładnie, kazda z nas by już chciała swoja perełkę mieć przy sobie ;) ja jutro mam wizyte ciekawe jak moje wyniki badań..a może usłyszę że cos sie powolutku zaczyna ;) dziewczyny potrzebuje porady od kilku dni czuje jakby szczypanie w pochwie..pierwsze myślałam że to jakaś infekcja ale czuje to tylko czasami, zwłaszcza wieczorem i tylko z lewej strony.. Dziwne to jest. Jutro zapytam lekarza ale może któraś wie co to może oznaczać ;)

Gość gość
Witam :) Ja też chciałabym dołączyć, przyznaje że czytam Was od początku ale nie miałam odwagi napisać :/ Mam termin na 3.05 i mam nadzieję że urodze w terminie albo jeszcze w tym tygodniu :)Czasami czuję jak młoda chciałaby wyjść ale to jeszcze nie to..Niby są skurcze ale krótkie.

Gość gość
Mam na imię Marysia i to mój post powyzej ;) Wszystkiego najlepszego Panicaro, życzę Ci aby poród przepiegł szybko i w miare bezboleśnie :)

Gość gość
MamaEwelina od dluzszego czasu tez mam czasami takie jakby szczypanie.l. Tez myslalam ze to infekcja, ale uplawow nie ma, sluz bialo-kremowy, bralam nawet clotrimazol w razie co i nic, nadal czasem czuje. Na posiew nie mam tu nawet co liczyc bo nie praktykuja takich rzeczy.... :/ Witamy Marysiu w naszym gronie :)))) ja tez licze na rozpakowanie w tym tyg, albo nastepnym, chociaz termin mam dopiero na 14 maja :/

Gość gość
Aga : 04.05 Panicara : 06.05 ??????: 06.05 Emkrk:10.05 Ewelina : 14.05 Kasiafasolka : 25.05 Malwi:25.05 Natka : 26.05 MamaEwelina : 27.05 Proszę nową mamę o wpis

Gość gość
Aga : 04.05 Marysia: 06.05 Panicara : 06.05 Emkrk:10.05 Ewelina : 14.05 Kasiafasolka : 25.05 Malwi:25.05 Natka : 26.05 MamaEwelina : 27.05

Gość MamaEwelina
Ja robilam posiew juz kiedy mnie szczypalo i wszystko jest ok wiec to raczej nie ma zwiazku.

Gość gość
Witaj Marysiu! Juz uaktualniłam Cie w naszym rejestrze;) No to Wszystkiego Najlepszego Wam dziewczyny! Natka tak bardzo Ci zazdroszczę! Ile macie w brzuchach kobietki? U mnie 125 cm wyszlo. I mam problem z butami- nie wchodzą. Kupiłam płaskie botki na wiosnę nie mogę zapiac zamka, takie trampki takze nie wchodzą i to o rozmiar większe . Dzis pojechalam w kapciach i kupiłam takie krokodyle ogrodowe i w nich do miasta ! Nawet nie wiecie ile ludzi zwrocilo na mnie uwagę w tych różowo -zielonych kroodylach . No ale innego wyjścia ni mam :( Nogi tak spuchły i nic nie pomaga. Juz tylko 8 dni do terminu Aga

Gość gość
Dziękuję pięknie za życzenia:) to były moje ostatnie bezdzietne urodziny:D Aga Ty po prostu nową modę kreujesz i oni patrzyli z zazdrością:D Witaj Marysiu w naszym skromnym gronie:) Wiecie mnie też czasami tak zakuje/zaszczypie jakby w pęcherzu ale to na pewno moja Mała:) A tak w ogóle to na którym boku Wam się leży lepiej? Na prawym czy lewym? Wszędzie trąbią że jak w ciąży to tylko na lewym bo niby lepszy przepływ krwi jest itd. A ja śpię tylko na prawym i od początku ciąży martwiłam się jak ja to zrobię z tym bokiem lewym i żeby dzieciaczka jakoś nie skrzywdzić i wyobraźcie sobie że od początku okropnie źle leżało mi się na właśnie lewym:p na prawym super a na lewym zbiera mi się na wymioty i tak jest do dziś:) w sumie śmiesznie ale położna w szkole rodzenia mówiła że niektóre dzieci wolą prawy bok:) heh jeszcze nic a już córeczka ze mną zgodna jest:D Malwi

Gość gość
MamaEwelina to daj znac co powiedzial lekarz bo juz sama nie wiem co to jest. A moze nie mamy sie czym martwic. Aga ja smigam tylko i wylacznie w new balance, wszystkie inne buty odpadaja. Mi na szczescie nic nie puchnie, oprocz brzucha :D Ewelina

Gość gość
Malwi o to samo mialam pytac bo wlasnie w gazecie dzisiaj czytalam ze na lewym najlepiej. I od dawna wiem, ze na lewym trzeba, ale mi na lewym sie robi jakos slabo i serce wali jak dzwon i zle mi sie oddycha. Dlatego ciagle spie na prawym :D ale lapie sie na tym, ze spoe prawie na brzuchu :/ kurcze i nie wiem czy nie gniote malej..... ale nic mnie nie boli, nie czuje zadnego oporu, ona tez nie kopie, nie wiem no :/ Ewelina

Gość kasiafasolka
Witajcie dziewczynki. Z tym spaniem ja juz kiedys pisałam że zasypiam na lewym a budzę sie na wznak jak nie powinno sie i potem mam wyrzuty sumienia.. W sumie najgorzej mi sie obrócić na bok(jak slonica i odgłosy jak przy jakiś godach:) a juz który zacznie boleć to obracam. Kurcze dziewczyny Wasze bąbelki tez maja tak często czkawkę? Mój 3/4razy.. Dzis pierwszy raz polecialo mi cos z piersi. Najpierw z prawej 2kropelki taka woda, a potem lewa 1kropelka. Dziwne uczucie. Zaczyna sie powoli... :) wyciaglam dzis torbę i troszkę sie spakowałam... A po wózek jedziemy w Nd adamex barletta dream Collection. Cos ktos wie? Jakies opinie? Bo "internetom" nie wierze ;)

Gość gość
Ja czasami budzę się na plecach i boli mnie później kręgosłup ale na szczęście przechodzi. Tylko że takie mam wyrzuty sumienia no ale przecież nie robie tego specjalnie:/ Mi na razie nic żadne mleczko nie leci, spokój i cisza:p Ja chodzę w adidasach i na szczęście jest ok:) w zimę było gorzej bo mam kozaki takie do kolana i ledwo juz je dopinałam:/ Malwi

Gość gość
Dziewczyny dopiero mnie tak olśnilo że Natka urodziła już a termin miała nawet dzień po mnie czyli urodziła miesiąc szybciej:p a w związku z tym doszła do mnie jakaś taka świadomość że poród może być w każdej chwili heh i że to już możliwe:D Toć to szok:D Malwi

Gość Panicara
dzieki za zyczenia :) u mnie z tym spaniem to tez roznie, ja sie przewracam raz z lewej na prawa albo na plecach, czasami na boku jak jestem to strasznie biodra bola wiec spie z wielka poducha miedzy nogami, mialam kupic ta poduche do spania w ciazy ktora ponoc tez bardzo sie przydaje do karmienia (taki polksiezyc), i kolega ktory ma apteke mi podarowal taka wlasnie bo dostaje takie produkty za free z chicco a kosztuje ok 50-60euro wiec bardzo wdzieczna ale Do spania raczej nie pomaga, podejrzewam ze sie przyda przy karmieniu. Wiec narazie jak to mowi moj nazeczony "gwalce" zwykla poduszke haha tak to wlasciwie wyglada. Ja mam troszke spuchniete kostki i chyba zatrzymuje wode w organizmie ogolnie bo mam straszny celulitis, nawet na ramionach, niedlugo go na czole zobacze, i mam taka cicha nadzieje ze to woda... Z butami jakos jeszcze bez problemu, ja wlasciwie mam wszystko na obcasie i jedyne buty bez obcasa to sa sportowe do biegania, wiec kupilam jedne takie wygodniejsze plaskie i nosze je na zmiane z innymi z lekkim obcasem, wiem jak to brzmi ale uwierzcie dziewczyny, ja cale zycie na szpilkach i bardziej sie mecze i nogi bola jak jestem na plaskim niz jak jestem w wysokich. Jedynie te cienkie szpilki zamieniam na krociutkie albo na lekka koturne i tak mi najwygodniej. Zaintrygowal mnie ostatnio temat tego nacinania, tutaj chyba jest jak w pl czyli ze tna wszystkie "profilaktycznie" i zastanawiam sie czy nie pogadac z moja lekarka na ten temat... Co jest gorsze... Jak cie natna czy jak nie, i np pekniesz? Bo ja napewno jak porpsoze w szpitalu to oni posluchaja ale wole sie sama nie narazac. Co wy na to dziewczyny?

Gość gość
To ja mama z UK z terminem na 06.05:) Jestem Magda;) U mnie na razie nic się nie dzieje. Żadnych objawów zbliżającego się porodu. Położna napisała mi w notatkach ze mała jest w kanale 3/5 czyli schodzi ale jeszcze w większości jest na gorze. Mam nadzieje ze poród nie zacznie się nagle a ze będę miała choć dzień wcześniej jakieś objawy typu czop, śluz, bo mam syna 4 letniego w domu będę musiała go podrzucić do jakiejś koleżanki, mąż pracuje 12h i dojeżdża godzinę w jedna strone. Przygotowalam pieniądze na taxi w razie co żeby ze skurczami nie biegać po bankomatach.

Gość gość
Mamy z UK powiedzcie mi proszę jak wam położna mierzył brzuch w 38 tyg.to ile mialyscie , chodzi mi o ten pomiar dna macicy. Bo mi wychodzi 38 cm i mnie trochę przeraza bo waga dziecka wskazuje na 3600. A syn miał niecałe 3200 w 40 tyg.

Gość gość
Up zawiecha

Gość gość
W mojej szkole rodzenia położna tłumaczyła tak: najlepiej poprosić o ochronę krocza podczas porodu a wcześniej ćwiczyć kegla i robić masaż krocza. Podobno wtedy są jakieś tam szanse że się nie pęknie. Ogólnie to jest super jak się nie pęknie bo od razu jest się sprawniejszym i mniej boli. Ale różnie bywa i teraz najważniejsze co mówiła, jeśli oni natna to skóra może się dalej podRzeć jak prześcieradło wiec mogą naciac troszkę a samo poleci dalej:/ Malwi