Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety które twierdzą że wyglądają jak nastolatki kłamią, to niemożliwe

Polecane posty

Gość gość
oceńcie zdjęcie z 12:26. mam nadzieję ze się dobrze dodało bo z telefonu piszę.... ile mi dacie?

Gość gość
A to drugie? na ile oceniacie?

Gość gość
Ok 38-40 bym ci dala

Gość gość
A dla mnie spokojnie 50tka na tym 2 foto. Tylko to jest śmieszne bo to bardziej gdybanie. To zdjęcie tak naprawdę praktycznie nic nie mówi, okulary, jakieś filtry.

Gość gość
ktoś jeszcze się wypowie? oba zdjęcia są moje, a filtry rzucone aby 1) nie można było rozpoznać osoby 2) było widać każde załamanie światła czy zmarszczke

Gość gość
Ja mam 30 lat ale nikt obcy mi nie wierzy, dają mi góra 25, niektórzy 20... ja osobiście uważam, że aż tak młodo nie wyglądam, może 2-3 lata młodziej. Jak obcy ludzie dowiadują się, że mam syna 9-letniego, to mówią, ale jak to, przecież to niemożliwe... hahaha

Gość gość
Teraz kolej na całe czarne zdjęcie :D

Gość gość
Na nastolatke moze wygladac kobieta co najwyzej 25-27 letnia, ale nie starsza. Nawet jezeli kobieta ma mlodziencze rysy twarzy, to skora po 25 roku zycia zaczyna tracic jedrnosc. Gdy bylam zaraz po studiach- mialam 24 lata wszyscy mysleli, ze jestem zaraz po maturze - ze mialam 19 lat. Natomiast pare lat potem, gdy mialam 28 lat, juz na te 28 lat wygladalam

Gość gość
Mam koleżankę, której w wieku 25 lat można by dać 15 lat. Ma okrągłą, rumianą twarz, dziecięce rysy, małe okrągłe oczy, cieniutki głosik. Jest pulchnawa i niska, ubiera się mało kobieco bo uważa, ze to i tak nic nie da. NIE JEST ładna, a mam wrażenie, że w waszym przekonaniu jak ktoś wygląda bardzo młodo to wygląda ładniej. Bzdura. Tak samo żadna licealistka nie chce wyglądać jak z podstawówki bo chce np. mieć chłopaka i chodzić na imprezki a nie być brana za dziecko. Najlepiej wyglądać na swój wiek, świeżo i zadbanie, uśmiechać się a nie porównywac siebie do innegojuż pokolenia, po co to? Macie kompleksy?

Gość gość
Niektóre szczęściary mają młodą skórę, więc tak szybko się nie posypią :P znam 28latkę ze skórą jakiej nie miałam w liceum.

Gość gość
Najlepiej wyglądać na swój wiek, świeżo i zadbanie, uśmiechać się a nie porównywac siebie do innegojuż pokolenia, po co to? Macie kompleksy? x Większość osób chyba pisze, że to otoczenie ich porównuje do młodszych osób, ale poza tym masz rację, młoda twarz, to nie koniecznie twarz atrakcyjna, tyle, że nie o tym jest wątek.

Gość gość
"NIE JEST ładna, a mam wrażenie, że w waszym przekonaniu jak ktoś wygląda bardzo młodo to wygląda ładniej" Jak jest ładny to wygląda ładniej, jak jest brzydki to nie. To raczej proste. No chyba, że mówimy o 50letniej kobiecie, która kiedyś była ładna i przeciętnej 40, która wygląda na 36. Wtedy ta druga góruje, ale to już jakaś skrajność i chyba nikt normalny się tak nie porównuje. PS. Bo ja cały czas piszę o realnym i najczęściej spotykanym wyglądaniu młodziej - czyli przeciętnie 3-4lata. A nie o odejmowaniu sobie całych dekad - gdzie w realu takie osoby to bardzo nieliczny odsetek i to tylko w pewnym okresie życia, a na kafe to nagle co druga i przez całe życie. PPS. A i tak najlepsze są te co twierdzą, że przed 18 wyglądały dojrzalej i wszędzie wchodziły do klubów, były uznawane za starsze, a potem magicznie po 18 się zatrzymały i do czterdziestych urodzin wyglądają jak 20latki

Gość gość
i to tylko w pewnym okresie życia, a na kafe to nagle co druga i przez całe życie. x Właściwie to jak ktoś młodo wygląda, to najczęściej przez całe życie, tyle, że wiadomo, że nie całe życie na 18-20 lat.

Gość gość
Zmarszczki każdego łapią, więc w pewnym momencie to się zrównuje +/- 2,3 lata. Bo mówimy tutaj o tych niesamowitych 30latkach które wyglądają na 18 ;)

Gość gość
Ja myślę, że jeśli chodzi o zmarszczki, to się nie zrównuje, ale nie opieram tego na jakichś solidnych podstawach :P

Gość gość
Nie, chodzi o to, że ma po prostu dziecięcy typ urody a dziecięcy typ urody nie jest ładny. W innym przypadku wierzcie, naprawdę nie da się oszukać życia, czasu i wieku. Ale oszukujcie się dalej, skoro wam to daje satysfakcję... wiedzcie tylko, że czasem ludzie coś mówią z grzeczności, w dodatku teraz nastolatki się postarzają makijażami i wyglądają przez to na starsze, ale jak zmyją makijaż to nie ma zmiłuj... nie pomyli się 30 z 20 :).

Gość gość
Dziecięcy typ urody = brzydki, dojrzały typ urody = ładny. Ustalone. Proszę się nie kłócić.

Gość gość
Zdarzyło mi się pomylić 30 z 20 i to w różnych kierunkach, ale ja jestem krótkowidzem 😭

Gość gość
:D a uważasz, ze baby face jest ładne u dorosłej kobiety? :D KOBIECY typ urody jest ładny u kobiety dorosłej.

Gość gość
By ocenić kto jest ładny to trzeba foto zobaczyć, bo pisanie taki typ urody nie jest ładny to trochę jak pisanie "okrągłe oczy są brzydkie/ładne". A wszystko zalezy od proporcji, jak to wszystko w twarzy jest rozmieszczone. Zobacz sobie Elizabeth Olsen - ona także ma dziecięcy typ urody a jest wręcz śliczna. No chyba, że duże okrągłe oczy, mały nosek, pełne usta to jakieś synonimy brzydoty. Bo charakterystyczne dla dzieci są właśnie większe oczy, nie mniejsze, z czasem tracimy tę proporcję.

Gość gość
smiech.gif a uważasz, ze baby face jest ładne u dorosłej kobiety? smiech.gif KOBIECY typ urody jest ładny u kobiety dorosłej. x No przecież piszę jak jest. Mam potwierdzić odręcznym pismem?

Gość gość
Ja nie mam dziecięcej twarzy, nie mówią, że wyglądam na 10 lat, tylko 20-25, to chyba nie dziecięco? Właśnie zmarszczek nie mam, włosów siwych też nie, jestem szczupła, skóra bez cellulitu. A jeżeli chodzi o ubiór, to normalnie się ubieram, jak kobieta w moim wieku haha czyi 30-latka. Do pracy spódnica przed kolano i koszula (bank, więc muszę) a po pracy różnie-jeansy i t-shirt, sukienka, spódnica i bluzka, w zależności od pogody, okazji itp. Nie noszę różowych ciuchów czy z motywem Myszki Mickey :) Włosy mam długie, naturalny kolor ciemny blond, lekki makijaż. Nie wiem z czego to wynika, że mnie tak młodo postrzegają.

Gość gość
Każda kobieta wyglądają młodziej o więcej niż 5 lat ma po prostu brzydką urodę (dziecięcą, a dziecięca to brzydka).

Gość gość
Wiadomo, że na kafeterii jest dużo brzydkich kobiet (potwierdzone info), nic więc dziwnego, że jest tu sporo kobiet z brzydkim baby face.

Gość gość
Co za głupota, Elizabeth Olsen nie ma baby face, wygląda na swój wiek, kobieco! baby face to ma np. Jabłczyńska ewentualnie Selena gomez i one obie wraz z wiekiem nie wyglądają korzystniej wręcz przeciwnie. Już rzygam tym podniecaniem się 30 wyglądających na 20 albo 40 na 30, naprawdę aż tak to was jara? uważacie zarozumiale, że wyglądacie młodziej od koleżanek w waszym wieku? Bo może sęk tkwi w tym, ze teraz społeczeństwo ogólnie młodziej wygląda i takie starsze osoby kojarzą 30 latkę i 40 w innym wydaniu i stąd to się bierze? a faceci to już tak potrafią bajerować...:)

Gość gość
http://i0.wp.com/bitcast-a-sm.bitgravity.com/ slashfilm/wp/wp-content/images/elizabeth-olsen1-550x338.jpg Ta dziewczyna jest brzydka? Tutaj ma ok. 24lat. Dobrze wiedzieć. x My kafeterianie lubimy dzielić się wiedzą z innymi użytkownikami kafe :)