Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zacne kafeterianki podajcie imiona jakie nalezy nadawac dzieciom

Polecane posty

Gość gość
Bezimienne imie :-D !! Made my day ;-) A to ci środek stylistyczmy :-D

Gość gość
No to ciekawa jestem czego cuekawego się dowiem o tych imionach :-D Ola, Agnieszka, Małgosia, Dominika- gdyż jak bede miała córkę to będę brała pod uwagę tylko te cztery propozycje ;-)

Gość gość
bezimienne imie to sarkazm :) miec to imie to jak nie miec zadnego.Roznicy miedzy tymi imionami nie ma zadnej lepsze by byly numery :) ja nie obsmiewam te imiona wedlug mnie sa brzydkie i wiekszosc imion jest brzydkich bo jak nie wydumane to brzydkie w brzmieniu jak nie brzydkie w brzmieniu to szare i pospolite itd itp.

Gość gość
15,34 imiona bezimienne :) bez obrazy :)

Gość gość
gość dziś Sarkazm to ty masz na imię :D trzeba wiedzieć co to sarkazm by wiedzieć jak go użyć i kiedy, a ty udowodniłaś, że jesteś totalnie pusta jak bęben czarownika :) Numerki to ty masz zamiast szarych komórek, stąd wynika twoja głupota :)

Gość gość
gość dziś podaj swoje z******te "imienne" imiona, czekamy

Gość gość
bezimienne imię - Miodek się pokłada ze śmiechu :D

Gość gość
Hmmm.. No dobra co powiecie na imie: Adrianna :-D

Gość gość
Wg mnie klasyczne, np Anna Ewa Karolina Emilia Joanna Magdalena Tomasz Piotr Marcin Wiktor i kilka innych bezimiennych :D:D

Gość gość
14:28 - durna kur/wo autorka nie pyta które są brzydkie tylko które są piękne i NALEŻY JE NADAWAĆ, bo są super, nie wiejskie, nie obciachowe i nie takie jak obśmiewasz. Nie rozumiesz szmato zapluta?

Gość gość
gość dziś nasza ekspertka od imion musi miec na imię Mariolka :D

Gość gość
no podaj swoje imię? czyżbyś miała "bezimienne imię"? No powiedz jak twoje dzieci mają na imię oświeć nas hołotę abyśmy wiedziały co jest ładne i eleganckie jaśnie pani nasza wielmożna.

Gość gość
Mam na imię Marinella a moje dzieci to Nataniel, Nikoletta i Klaudyna, plebsie.

Gość gość
Zapomniałam dodać, że moi rodzice to Janusz i Grażyna ale oficjalnie używają imion Angelina i Ridż więc nikt nawet nie podejrzewa że jest inaczej.

Gość gość
karty mi powiedziały, że jej dzieci noszą zacne imiona: Kewin i Dżesika. Wszak to nie polskie "wsiurskie" imiony, tylko światowe, jak nasza bohaterka od imion, obyta na salonach w wiejskich remizach i blaszanych markietach Społem :D

Gość gość
Kornelia Adrianna Pola Miłosz

Gość gość
gość dziś osz w mordę buhahahahahha zacne jak uj, to jest dopiero siara na dzielnicy leżę i ryczę :D:D:D

Gość gość
Podoba mi sie to okreslenie " bezimienne imie" plebs nie zrozumial , ladne okreslenie . Mama na imie Lavinia :)

Gość gośćlaluna
Bonawentura

Gość gość
Lawiniu i pewnie masz siostrzyczke Scholastyke i Dalile :-D a braciszek to Jamian :-D

Gość gość
Mylisz się, moj brat to Kewin :-)

Gość gość
A drugi Brajan, zazdrość plebsie.

Gość gość
Autorko, jeśli chcesz dogodzić w jakiś sposób kafeteriankom, albo inaczej: nie chcesz im podpaść, to tu masz listę imion, których lepiej nie dawać: - amerykańskie, na siłę spolszczone np. Wanessa, Dżessicka, Brajan, Denis, Alan, Kevin oraz lepiej nie dawać ruskich imion typu: Tatiana, Lena, Nadia itp. - stare typu Zofia, Maria, Jan, Franek, Antoni- ludzie różnie na te imiona reagują. Niektórym się podobają i zostają wrzucone do worka jako zbyt oklepane, a niektórzy reagują na nie śmiechem - nie dawać imion, które były popularne 25-35 lat temu, czyli: Anna, Magdalena, Agnieszka, Piotr, Marcin, Tomasz itp. Ja osobiście jestem Magdalena i nie uważam, żebym została skrzywdzona, ale w końcu chodzi o to, żeby nie narazić się forumowiczkom:-P - koniecznie nie dawać imion, które są teraz bardzo, ale to bardzo popularne, czyli: Kacper, Szymon, Oliwier, Amelia, Maja, Julia itp bo wszystkich nie sposób wymienić. Najlepiej daj: Mariusz, Miłosz, Anita, Karolina, Marta, a raczej twojego gustu nie skrzytykują

Gość gość
Eh, znowu ta idiotka od "no słucham?". Najwyżej to ty możesz tu przeczytać kilka wypowiedzi.

Gość gość
gość dziś 14:28 - durna kur/wo autorka nie pyta które są brzydkie tylko które są piękne i NALEŻY JE NADAWAĆ, bo są super, nie wiejskie, nie obciachowe i nie takie jak obśmiewasz. Nie rozumiesz szmato zapluta? x Ale ty również nie rozumiesz. Autorce nie chodzi o piękne czy brzydkie imiona, tylko o opinię jakie to imię ma być, aby nie zostać skrytykowanym tutaj na kafe i tyle w temacie. Dla jednego hamerykańskie będzie piękne cudowne i mające perspektywy, bo za granicą super, a dla innego to będzie kompletny obciach. Tylko trochę autorka jest w tym pytaniu bezczelna. A więc możesz wymienić konkretne imiona, albo określić cechy jakie ono ma mieć.

Gość gość
gość dziś Mniej więcej. Tylko te popularne 35 lat temu, to są z reguły imiona biblijne i są i będą nadawane cały czas. Te nadawane 60 lat temu, również biblijne, ale też słowiańskie. Wszystkie Stanisławy, Władysławy, Zdzisławy, to imiona słowiańskie, tak samo jak Mieszko, Gniewko itp. Amerykańsko brzmiące są u nas śmieszne, ponieważ one są za miękkie do naszego szeleszczącego języka, a j. angielskim jednak się je trochę inaczej wymawia. x Dziwne imiona zapoczątkowały gwiazdy show biznesu, bo trzeba było dziecko wyróżnić. Kiedy nastąpiło boom na dziwne imiona, to gwiazdy, aby się znowu wyróżnić, zaczęły nadawać kilka tych "starych" imion typu Franek, a ludzie zaczęli robić to samo. Teraz większość, albo nie ma pomysłu i nadaje oklepane, bo sąsiadka ma i się spodobało, albo nie chce być kojarzona z patolą, a nie podobają się imiona typu Staszek, Franek, to szuka czegoś innego. "Niesztampowego". Prawda jest taka, że pięknych imion jest zatrzęsienie. Zarówno tych biblijnych, starosłowiańskich, "starych", nowoczesnych jak i oklepanych, bo wcale taka Maja, czy Julia nie jest brzydkim imieniem. Tylko trzeba je umiejętnie wybrać, aby było dla dziecka naturalne, aby sprawiało wrażenie, że dziecko się z tym imieniem urodziło. x Doczepię się do imienia Borys gościu 14:28. To nie jest rosyjskie imię, to jest imię portugalskie. A to, że popularne w Rosji...

Gość gość
Borys portugalskie :O daj zródła ...Nie Manuel , Alfredo itp ? Te klasyfikacje powyżej są poprawne . Dziś mamy grupy . PIERWSZA-pseudozachodnie popularne na dzielniach patoli (to nie jest matrix kafeterii tak jest NAPRAWDĘ ) .DRUGA "ruskie" w polskiej tradycji dziwne nie wiem skąd na to moda . Bo modę na Jesski da się wytłumaczyć mediami . Dalej . TRZECIA widoczny od ok.10 lat renesans tzw "staropolsko-biblijnych ' oczywiście zaczęło się od "elity" :O . Te grupy wywołują tu zacięte spory i głosy potępienia .No jeszcze jest jedna-CZWARTA starosłowiańskie ale te nader rzadkie nienadawane powszechnie od jakichś 500 lat :D Żywomiły Dobroniegi Radogosty , Prącisławy :P:D:P Tego typu imiona lubią różne nawiedzone mamuśki .Oczywiście jak potem pociecha będzie sobie żyła z imieniem takowym to ich nie obchodzi...

Gość gość
Zapomniałas o grupie 5. Imionach uniwersalnych: Maciej, Łukasz, Paweł, Krzysztof, Kajetan, Adam, Marta, Agata, Nina, Ewa, Łucja, Natalia, Bartek. Ja mam Bartka.

Gość gość
I grupa piąta jest NAJLEPSZA :D

Gość gość
Jak człowiek jest fajny to nawet jak będzie piątą Anią czy Jankiem to nic mu nie zawadzi. Imię to tylko imię, ja bym sie bardziej skupiała na tym, zeby było uniwersalne w życiu bo chodzi o to, zeby było przyjemne w użyciu. Pasowało do dziecka, do nastolatka i do osoby dorosłej, fajnie zdrabniane i żeby nam się podobało bo wtedy będziemy je mówili z przyjemnością i to będzie dobrze oddziaływało na dziecko. Ja będę miala Piotrusia. Mnie się bardzo podoba od zawsze, jasne, że oklepane w każdym pokoleniu, ale w otoczeniu na szczęście małych Piotrków nie ma. A mnie nie zależy żeby syn się wyróżniał imieniem, mam nadzieję, ze będzie normalnym fajnym chłopakiem i to imię ani mu nie pomoże ani nie zaszkodzi.