Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zacne kafeterianki podajcie imiona jakie nalezy nadawac dzieciom

Polecane posty

Gość gość
jak nie nazwiesz dziecko Dżeskia, Brajan albo Kewin czy inna Szanelka to bedzie spoko

Gość gość
Dobry tytul watku, hihi Mieszko, Ziemowit, Tomir, Tomił, Suligniewa (Sulina, Sulika), Gniewomir (Gniewko), Tomira, Dobrochna, Bogna, Nawojka czyli prastare imiona polskie.

Gość gość
Dodam jeszcze Krasnorada (Krasna) Kajmir (Kaj, Kajek, Kajko) Kalmira (Kali, Kalisia, Kamisia, Mira)

Gość gość
Wg mnie trudno podac listę konkretnych imion, ale:- -nadawac imie pasujace brzmieniem do nazwiska, szczególnie dla chlopcow, bo wiele kobiet przyjmuje nazwiska męzów. Nie dawac bardzo długich imion do bardzo długich nazwsk ( niepraktyczne) - dobrze sie kojarzące ( mozna dac na czesc wybitnych ludzi albo tez kogos sympatycznego z rodziny - wtedy takze imię "starej daty" lub obcobrzmiace bedzie uzasadnione, unikac zlych skojarzen np Adolf czy Alfons) - nie ma czegos takiego, jak unieszczesliwienie imieniem, jesli osoba, ktora je nosi, będzie miala ciekawa osobowośc, ozdobi kazde imię.

Gość gość
Brajana i dzesiki w Polsce nic nie ozdobi.

Gość gość
gość dziś Jak dla psa albo kozy :D

Gość gość
Moja trojka dla dziewczynek 1. Tomira 2. Nawojka 3. Kalmira

Gość gość
gość dziś A Kurwira nie? Bo akurat podobne. I do ciebie by pasowało, "słowiański" poyebie.

Gość gość
3:30 Akurat jest takie imie Kwiryna nie wiem moze niemiecki poj***e skoro nie jestes słowianka.

Gość gość
Stanisław, Bolesław, Władysław, Kazimierz, Zbigniew, Leszek, Dobromiła, Bogumiła, Ludmiła, Bronisława, Bogna, Wiesława.

Gość gość
gość dziś zmień płytę :O

Gość gość
7:26 Nawzajem, caly czas piszesz zeby ktos inny skonczyl pisac i tyle. Jezeli jeszcze nie zajarzylas to nie interesuje mnie twoja opinia.

Gość gość
Oto jakie imiona nalezy nadawac: -hebrajskie -niemieckie -angielskie/celtyckie -skandynawskie -greckie -amerykanskie -ewentulanie wloskie, hiszpanskie lub portugalskie W zadnym wypadku nie nadawac: -polskie -czeskie -slowackie -wegierskie -chorwackie -serbskie -ukrainskie -litewskie -bialoruskie -i cokolwiek co bylo pod komunizmem przez wiele lat.