Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anitaperfumoholiczka

Żel i szampon 2 w 1 z Aleppo z Mydlarni u Franciszka

Polecane posty

Miał rozwiązać mój problem mycia głowy mydłem w kostce Aleppo :) Zdecydowałam się na zakup tego o to mydła Aleppo w płynie -żelu z uwagi na fakt że myślałam że nie będzie on wysuszał włosów podczas mycia na wiór jak mydło Aleppo z 70 % zawartością Lauru. Cierpię na łuszczyce głowy w związku z czym szukałam czegoś z zawartością Lauru co by pomogło na moją dolegliwość . Niestety Aleppo w kostce jak i w żelu 2 w 1 z łuską łuszczycową w ogóle sobie nie poradziło . Laur nie działa widocznie na mój typ łuszczycy. Dużo produktów na nią nie działa pomimo licznych obietnic - żadna nowość . Jednakże nic tak nie wysusza moich włosów na wiór jak Aleppo - nie mogę tym absolutnie myć włosów bo są suche przeraźliwie i nawet kilkukrotne nakładanie odżywki na włosy po myciu tym szamponem mi nie pomogło.Produkt nie spełnił moich oczekiwań . Lubię go używać do mycia ciała ale mniej niż Aleppo w kostce . Dobrze nawilża skórę i delikatnie ją ściąga a ja lubię bardzo taki efekt . Szkoda tylko że szkodzi moim włosom zamiast im pomagać w związku z czym mogą ten produkt ocenić zaledwie na trojkę . Pozdrawiam :)

Niestety często tak jest z odżywkami i szamponami lub innymi specyfikami do pielęgnacji skóry głowy i włosów, że się wzajemnie wykluczają lub też sobie wzajemnie pracę utrudniają. Również mam z tym problem i jak dotąd wciąż poszukuję zarówno idealnego szamponu jak i idealnej odżywki. Teraz będę testować produkty z Faberlic. Właśnie czekam na przesyłkę z moją nową odżywką nawilżająco-wygładzającą. Co do szamponu - gdy skóra głowy ma już dość częstego mycia oraz nakładania co rusz to innej maski/odżywki i zaczyna się buntować, reaguje mocnym przesuszeniem, stosuję Zoxin-med - u mnie działa jak powinien; skóra jest zregenerowana. Będę też próbować ten specyfik z fL z tej serii "aptecznej" - jak ja to nazywam. Jak dorówna, to się przerzucę. Pozdrawiam.

Gość helka87
Nie jestem zwolenniczką produktów 2 w 1. Wolę kupić osobno dwa kosmetyki i mieć pewność, że dobrze zadziałają. Do moich włosów najlepiej sprawdza się szampon i odżywka Macadamia- kupuję przez internet w drogerii Inoar.com. Dobrze zmiękcza, nawilża i sprawia, że włosy przestają się puszyć.