Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzinie nie podoba sie imie córki

Polecane posty

Gość gość

Witajcie kolejny temat o imieniu dziecka. jestem w 8 miesiacu wybraliśmy razem z meżem imie dla naszej córeczki - RÓŻA Moim rodzicom jak i tesciowej sie nie podoba. Mówia ze upadlismy na głowe i mamy zmienic :(

Gość gość
To wasze dziecko i wasza decyzja. Rodzina - trudno będzie musiała przeboleć. Jak rodzice wybierali dla ciebie imie myślę, że nie znaważli na opinie publiczną. Nie zmieniaj imienia jeśli wam się podoba. Od tego się zaczyna uwierz wiem co mówię. Najpierw złe imię, potem złe przedszkole, złe wychowanie itd.... TO WASZE DZIECKO ich tylko wnuk/wnuczka. Mieli już swoje 5 min w tej kwestii.

Gość gość
No i co wam zrobią? Wykluczą was z rodziny? Podadzą do sądu? Ja bym nie ulegała, jeśli wam się podoba. Moim zdaniem najlepiej nie ogłaszać imienia przed narodzeniem dziecka, bo wszyscy zaczynają komentować i rodzą się wątpliwości. Rodzisz, rejestrujesz dziecko i mówisz po fakcie. A jak się komuś nie podoba to niech kręci nosem.

Gość gość
Bardzo słusznie piszą panie powyżej. Wasze dziecko, Wasza sprawa i decyzja. Bardzo często tak się dzieje, że rodzina próbuje wywrzeć nacisk, trzeba dać temu odpór.

Gość gość
Też uważam, że to wasza decyzja. Bardzo ładne imię.

Gość gość
Nie musi.

Gość gość
Dzieki wam !! Zostanie Róża :) a na komentarze rodziny nie bede reagować..

Gość gość
Imię dobre przy ładnym nazwisku np 'hrabianka Róza Lubomirska " ale Róża Ćwiek albo Róża Kałuża .

Gość gość
znajoma ma Kalinkę

Gość gość
okropne imie tak szczerze, po co krzywdzic dziecko? a syna nazwiesz tulipan?

Gość gość
Bardzo ladne, tez jestem w ciazy i chcialam taki nazwac corke, ale mamy chlopczyka:) trzymaj sie tego, jest piekne

Gość gość
Moja kolezanka ma Różę. Ladne imie. Nazwij dziecko tak tak wam sie podoba.

Gość gość
też mi się podoba :)

Gość gość
Babcia mojego meza do dzis chwali sie, jak to synowa chciala nazwac corke klaudia, ale ona sie sprzeciwila i postawila na swoim.dziewczynka dostala takie imie, jakie sobie babcia wymyslila.cholera mnie bierze za kazdym razem, jak tego slucham.kobieta chodzi w ciazy, rodzi dziecko w bolach, a jak juz urodzi, to nagle wszyscy maja najwiecej do powiedzenia jak powinna je nazwac, ubrac, nosic i hooj wie co jeszcze.moj kuzyn i jego zona tez wybrali dla syna imie, ktore nie podobalo sie czesci rodziny.ale kuzyn postawil sprawe jasno "nie potrzebowalismy pomocy przy splodzeniu i przy wyborze imienia tez nie potrzebujemy."

Gość gość
Ja ich rozumiem. Co to za imię Róża, jak kwiatek? Może daj jej na imie Stokrotka albo Aksamitka, będzie to samo!

U nas imię dla syna też się nie spodobało części rodziny. Ważne, że nam się podoba i nie ma mowy o zmianie na inne. Nasze mamy, teściowe czy babcie już nazwały swoje dzieci. Teraz nasza kolej i nic nikomu do tego. Przyzwyczają się.

Gość gość
Imię naszego syna też im się nie podobało ale to nie ich wybór. A wcale nie wymyślone bo Dominik. Cały czas dostaliśmy jakieś inne propozycje czy mówili jakieś inne imię przykładowo "jak tam Damian?".

Gość gość
mojej rodzinie też się nie podoba jak chcemy nazwać syna, ale mam to w nosie.

Gość gość
Śliczne :)

Gość gość
Moj synek ma na imie Artur a moja mama i tak wola do niego Adrianek...

Gość gość
Artur spoko - takie szlachetne, krol Artur i rycerze okraglego stolu, a Adrian kojarzy sie mi z patologia lat 90. Dominik to faktycznie okropne imie.

Gość gość
nie przejmuj sie. ja mialam wybrane wraz z mezem imie dla corki ktore podobalo sie wiekszosci naszej rodziny (Maja albo Nina). okazalo sie ze bedzie syn a mi od zawsze podobalo sie imie Aleksander (maz tez na to przystaje). mojej jakos tam sie ono podoba, natomiast rodzinie meza nie. czy ja sie tym przejmuje?ani troche i dzieciaka nazwe tak jak ja bede uwazac za sluszne

Gość gość
Dla mnie Dominik jest ładne i męskie a Artur jest straszne. Jak jakiś pijak czy kiboli. Adrian znowu taki nieudacznik. Oskar też jest ładne a nie każdemu się podoba

Gość gość
Dominik tak jak i Kamil, Patryk to patologiczne imię.

Gość gość
"nie potrzebowalismy pomocy przy splodzeniu i przy wyborze imienia tez nie potrzebujemy." xxx Urocze. Ciekawe czy potrzebowali jednak pomocy przy opiece nad dzieckiem :-)

Gość gość
gość dziś No ten tekst to broń obosieczna :-D Nie potrzebowaliście pomocy przy płodzeniu to i z opieką sobie sami poradzicie.

Gość gość
Ja wybierałam z dwóch -róża i jagoda. To twoje dziecko a nie rodziny. Róża jest pięknym imieniem.

Gość gość
Proponuję Brajana albo Nikolę

Gość gość
Róża Kolec, Jagoda Gorzka :D