Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proteza zebowa. Proszę o poradę.

Polecane posty

Gość gość

Kto ma i w jakim wieku? Jakie są odczucia? Jestem młodą kobietą, a będę miała częściową. Zbieram kasę na implanty. Póki co muszę mieć protezę :-( Pomocy!

Gość gość
ja miałam już w wieku 19 lat częściową bo przód zęby miałam złamane , teraz już noszę całą .. Odczucia na samym początku nie fajne , ale szybko się przyzwyczaisz i potem nawet nie wiesz że masz protezę (warunek by dobrze była dopasowana ) . Nie zdecydowałam się nigdy na implanty bo to ogromny koszt a bywa ze organizm odrzuci i wtedy kasa w błoto. poza tym z wiekiem szczęka się zmienia , zęby trzeba co jakiś czas dobierać do wyglądu więc według mnie prościej i taniej wychodzi dobra proteza.

Gość gość
Ja straciłam zęby przez chorobę, mam póki co protezę ruchomą, ale nie czuję się z nią komfortowo. Dlatego zbieram pieniadze na implany zębowe, które będę wstawiać w gabinecie http://www.medidens.pl/ w Częstochowie, bo to najlepsi specjalisci w regionie. A jak decydować się na implanty, to tylko te wstawiane u nich.

Gość gość
Nie zdecydowałam się nigdy na implanty bo to ogromny koszt a bywa ze organizm odrzuci i wtedy kasa w błoto. poza tym z wiekiem szczęka się zmienia xxx No i sama sie wpychasz na mine. Implanty sa na cale zycie i niezmiernie rzadko sa odrzucane chyba ze masz rzeznika a nie dentyste, ktory nie umie wykonac tej operacji. Szczeka sie zmienia, dokladnie, jak nie ma implantu to kosc za nika bo organizm uznaje to miejsce za martwe. Wiec dlatego co pare lat bedzie ci potrzebna nowa proteza. Komfort zycia zerowy, metoda krola Cwieczka ale jak chcesz to nos sobie proteze..

Gość gość
mialam leczone zeby kanalowo po dwa razy i ostatnio dowiedzialam sie,ze 3 zeby mam do wyrwania. do wyboru most albo implanty,zdezydowalam sie na to drugie,bo jak robic to porzadnie. ja akurat odloze sobie na implanty,ale jest cos takiego jak medi raty czy jakos tak i mozna roznego rodzaju zabiegi w ratach oplacac. jak bede po to dam znac jakie wrazenia.

Gość Piter75
Pan doktor Grzegorz Paradowski wykonuje implanty zębowe oraz protezy, warto wziąć go pod uwagę, wiele osób poleca tego specjalistę. Przyjmuje w Aldent w Lublinie, mają gabinety na ul. Willowej, Pana Balcera oraz Al. Kraśnickiej. W tym wypadku cena nie powinna grać głównej roli, wiele razy słyszałem o nieudanej próbie wszczepienia implantów zębowych, koszmar.

Gość gość
Ja też mam protezę i jestem z niej zadowolona. Praktycznie jej nie czuję i jest dla mnie całkiem naturalna. Protezę miałam wykonywaną w gabinecie www.popkoadam.pl.

Gość gość
Moja teściowa ma proteze całościowa ale jest tak zrobiona ze nie znać, że to sztuczne zęby. Czasem widać, że te zabki sa aż za idealne a ta proteza ma bardzo ładny odcień i kształt. Z tego co mówiła dostała namiar od znajomej do protetyka w Puławach na Wojska Polskiego 11.

Gość gość
Ja kiedyś tam robiłam protezę zębową www.protetykpulawy.pl i stwierdzam, że warto tam nawet dojechać bo mają super oferte cenową i Pani bardzo dobrze i ładnie robi proteze.

Gość Obi Wan

Jedna metoda to odłożyć na protezę czy też implanty, druga jeżeli nie chcę się czekać (a w tym przypadku to nie najlepsze rozwiązanie) można wziąć kredyt i spłacić  w rozsądnych ratach. Reprezentuję jeden z renomowanych banków w Polsce i udzielamy sporo takich kredytów. Ja działam na terenie Warszawa i okolice i chętnie pomogę. W razie zainteresowania proszę o kontakt telefoniczny 889 768 065.

Gość Beata

Ja mam 35 lat i protezę zębową elastyczną. W  ogóle się tego nie wstydzę. W końcu mogę normalnie jeść, mówić i uśmiechać się. Proteza mnie nie podrażnia, jest lekka i zajmuje miało miejsca w ustach, a wykonana została w Pracowni Pięknego Uśmiechu w Borowie. Polecam jak najbardziej! Atmosfera i podejście do pacjenta..10/10!!!!

Gość gość

Wszystkim osobom, które rozglądają się za sprawdzonym miejscem, w którym można wykonać protezę zębową polecam www.protetykpulawy.pl w Puławach. Tam na pewno spotkacie się z profesjonalną obsługą.