Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest tu mama, która została policjantka mając już dziecko?

Polecane posty

Gość gość
A mnie ciekawi co innego. Jak wy to robicie policjantki, że godzicie dom dzieci z taką pracą, która przecież nie jest w godzinach 8-16 ? Ja sobie nie wyobrażam pracować np. w nocy mając dzieci. To jakiś hardcore :o

Gość gosc9876
Wszystko zależy jak małe są dzieci. Jeśli są jeszcze karmione piersią to nie może przełożony dać nocki. A potem też wszystko zależny od tego jak wyrozumiały jest przełożony i wówczas wcale nie musi być duzo tych nocek. Poza tym jest jeszcze mąż który może zająć się dziećmi w nocy.

Gość gość
To ja - mama zolnierz - zgadzam sie w pelni z moja przedmowczynia

Gość gość
Policjantki to jeszcze ale kobiety żołnierki to są wyszydzane za plecami...Mamo żołnierko -pojedziesz do Afganistanu ? Albo Syrii oko w oko z brodatymi ?

Gość gość
ale kobiety żołnierki to są wyszydzane za plecami x chyba przez wioskowych przygłupów, bo nie rozumiem co ma płec do rzeczy, nie kazda kobieta jest matką... A tak w ogóle uważam, ze ludzie mający rodziny nie powinni jezdzic na wojne, niemniej praca w wojsku nie musi się wiązac z wyjazdem do Afganistanu

Gość gość
16.13 to pani zołnierka chyba nie wie w co wpadła .W Wojsku jest ROZKAZ - jak padnie "zbieraj sie na wojnę " to co wtedy ? :( L4 od ginekologa :P ? Dwa -żołnierze nia mają okresu :D humorków , spiral tabsów ,podpasek tamponów -jak ci w okres każą włazić w bagno na poligonie i taszczyć "rannego " kolegę 95kg to co wtedy ?

Gość gość
Ale głupoty piszesz, przecież do np. Afganistanu nie jezdzili jacys szeregowi zołnierze, tylko różne wyspecjalizowane oddziały specjalne. W wojsku jak i policji, potrzeba ludzi do różnych zadań, potrzeba tez kierowców, techników, kogos co będzie siedzieć w bazie. Tam się przynajmniej dobrze zarabia. Ja w ostatniej pracy to tez pól dnia w błocie, pracowałam w stajni, nie było tam nawet kibla, tylko krzaki, i jeszcze teren bagienny, musiałam sobie radzic z konmi co mają po 500 kg, niektóre czasem próbowały kopnąc, i to wszystko na czarno za całe 1200 zł.. Ojejku jejku, okres to taka straszna sprawa, ze kazda panienka pewnie nie powinna wychodzić z domu. Kobietom się zawsze odmawia pracy tam, gdzie zarobki dobre. a jak praca gówniana, to mogą siedzieć w błocie, brudzie, syfie, i pracować cięzej od faceta.

Gość gość
16.48 -widać żeś zahartowana dziewczyna . Ale ale ..jak najbardziej do Afganistanu jechali młodzi żołnierze -szerwgowi i młodzi podoficerowie ..Generałami żadnej wojny nikt nie wygrał jeszcze ...

Gość gość
I jeszcze co do zołnierzy to powiem taka anegdotę, tydzień temu jechałam pociągiem, i grupa zólnierzy wracała do domów z jakiegoś 3 tygodniowego szkolenia, dwóch było zalanych w trupa, reszta mocno podchmielona, jeden prawie padł i ledwo się ruszał na podłodze, ze ludzie miel problem z przechodzeniem... ci mniej pijani tłumaczyli, ze az 3 tygodnie byli bez alkoholu! Ten drugi zalany na maxa stał cały czas w bezruchu i trzymał się sciany, widziałam ze ma mokre spodnie, widać się zlał. A potem było coraz lepiej, bo sikał nadal, i te siki zalały prawie cały przedział- to był taki półprzedział z kiblem, wiec był mały, z siedzeniami może na 10 -12 osób, a on stał 4 metry od kibla i sikał w gacie. Ludzie się az zaczeli przenosić, i ci starsi zwłaszcza komentowali, ze jak tak u nas wygląda armia zawodowa, to na wojnie sobie chyba taki strzeli w stopę :)

Gość gość
Tam zawsze pili ... A w policji to myślicie abstynenci ? co do kobiet to mundurowi mają kompleksy machizmo i wręcz zakłDadają sie który pierwszy przeleci nowo przyjętą koleżankę .:( Znajoma miał ojca oficera wojska ,Kiedyś podsłuchała jak wrócił z kumplem z imprezy -dalej pili w domu i dzieli sie wrażeniami z poligonu i wspólnych balang z pielęgniarkami powołanymi na ćwiczenia wojskowe :O Oba środowiska siebie warte z tego co usłyszała ...

Gość gość
Masz blisko szkołę, zorientuj się czy po zajęciach będziesz mogła wracać do domu, na 90 % bedziesz mogla tak robic. Sama chcialam kiedys pracowac w policji ale mam kilku znajomych policjantow i powiedzieli mi tak szczerze jak to wszystko wyglada i zrezygnowalam bo mialam troche inne wyobrazenie o pracy w policji. Wszyscy policjanci ktorych znam mowia ze to nie miejsce dla kobiet. Wspólpracuje z policjantami i gdy widze jak np. Wsadzają osikanego cuchnacego agresywnego pijaczka do radiowozu to ciesze sie ze wybralam inny zawod ale jesli jestes pewna ze chcesz pracowac w policji i wiesz na co sie piszesz to sprobuj.

Gość gosc9876
Może mężczyźni faktycznie wolą żeby kobiet w Policji było jak najmniej. Ale kobieta także może się odnaleźć w tej pracy. Jest tyle różnorodnych stanowisk, że można zanieść coś dla siebie. Pracując przy interwencjach niejednokrotnie spotkałam się z sytuacją, że kobieta łagodzi obyczaje i najbardziej agresywni stawali się potulni jak baranki widząc kobiete policjanta i jeszcze przepraszali za przekleństwa i swoje zachowanie. Kobieta policjanta też inaczej porozmawia z kobietą bitą przez męża, ze starą babcią którą napadbieto, ze zgwałconą kobietą czy też małym dzieckiem. W takich sytuacjach potrzebne są kobiety policjantki.

Gość gość
Ja bym nie chciała pracy w której mogą ściągnąć mnie nawet z urlopu na Jamajce :o to praca dla kobiet, które nie mają i nie chca mieć rodziny. Weekendy swieta w pracy. Autorko tego chcesz? serio? Nic nie zaplanujesz bo służba.

Gość gość
"tylko trzeba to odbić psychologicznie, w stylu "to bardzo trudna sytuacja, a pan jakby się zachował w takiej sytuacji?" " Taaaak, psycholog z wieloletnim doświadczeniem zacznie Ci odpowiadać na pytanie i zapomni, ze to Ciebie testuje. Powodzenia. Szczerze też mi się wydaje, ze autorka może psychologicznych testów nie przejść. A wiem jak wyglądają ;) Ale wszystko wyjdzie w praniu, bo w internetowej gadce może sprawiać inne wrażenie, niż w realu. Jednak to jej decyzja więc nie rozumiem po co zniechęcać - sama się sprawdzi.

Gość gość
Skąd przekonanie, ze każdy jeden człowiek w policji pracuje cały czas? Przecież tam sa różne wydziały i zapewne przeróżne godziny pracy. Przestańcie tak demonizowac i zniechęcać autorkę. Jak się was czyta to może się człowiekowi odechciec czegokolwiek :o

Gość gość
Po pierwsze w wojsku jak sa dzieci do lat 4 to kobiety zolnierza nie mozna nigdzie wyslac, chyba ze sama wyrazi taka chcec. Po drugie misja w Afganistanie juz sie w zasadzie skonczyla, po trzecie zalani w trupa wracali pewnie zolnierze elewi po przysiedze wojskowej, ktorzy byli przez prawie miesiac "zamknieci" w koszarach, normalnie w wojsku malo kto tak chleje zeby sie przewracac w pociagu. Pozdrawiam - mama zolnierz.

Gość gość
Pracuję w policji 10lat i nigdy nie popelnilabym drugi raz takiego błędu.pięknie to wygląda z zewnątrz także kobiety jak macie inne możliwości to korzystajcie