Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xollxd

musze oddac psa do schroniska

Polecane posty

Gość gość
Gdyby ci serio zalezalo na psie d****** to bys kombinowala a nie oddawala

sofra husky - jezeli chodzi o samą adopcję też strasznie dziwnie to wyglądało. Sama musiałam sie o wszystko postarać, po psa jechałam 100km poza miejsce zamieszkania, pies nie był ani razu u weterynarza stwierdzili ze to nie nalezy do ich obowiązku... wtedy nie wiedziałam,ze do domu adopcyjnego nalezy zaszczepic, odrobaczyc psa i wysterylizowac. Teraz juz wiem. Mimo tego, to ja jestem najgorsza.

Gość gość
pewnie wyciągnęli ze schroniska chorego psa i zawieźli prosto do ciebie. a ty teraz martw się...

niestety 25 tysięcy - nie kłamię. Tyle wyniosło mnie leczenie na dodatek nieskuteczne. Mam na wszystko paragony i faktury. Niestety weterynaria nie jest objęta żadnym nadzorem i każdy wet szczególnie w dużym mieście, liczy sobie krocie. Zostawić psa od tak na ulicy? Nie potrafiłabym tego zrobić, ciężko mi jest z faktem że mam ją oddać komukolwiek, ale nie mam już środków, żeby leczyć tę psinę.

Gość gość
gość dziś Gdyby ci serio zalezalo na psie d****** to bys kombinowala a nie oddawala x a co według ciebie d***** ma kombinować? może d***** podsuniesz jakieś pomysły?

Gość gość
podla baba jestes , wzielas zabaweczke bylo wszystko ok , a jak pies chory to juz problem i kopa w d**e psu i do schroniska , a co do zalatwiania w domu to trzeba psa caly czas uczyc ze nie wolno , a nie jak sie juz zalatwi to sprzatasz i jak tlumaczysz psu ze zle zrobil? , p********z ze 500 zl karma na miesiac kosztuje , oddajac go do schroniska myslisz ze oni beda mu taka karme dawac , najtansze gowno tam psy jedza

Gość gość
Moze niech d***** zorganizuje akcje czy zbiorke pieniadzy, niech sie sucz postara

Sami widzicie, gdybym znalazła kogoś kto by ją chciał. Jest naprawdę kochana, radosna i w ogole cudowna psina. Tylko chora a nikt nie chce chorego psa. Nikt go nie weźmie.

Gość gość
a to wszystko jasne pojawi sie bachor i pies juz nie jest potrzebny , co za kawal szmaty z ciebie

Gość gość
Kurwa mac a ovloszenia dawalas na fb albo coa jakas akcje dla psa. Kurwa mysl a nie najłatwiej oddac i chuj. W schronisku ona umrze

U mnie w schronisku psy chore dostaja specjalną karmę weterynaryjną, a takie karmy sporo kosztują. Widze, że dużo osób nie ma bladego pojęcia, ile dieta dla zwierząt kosztuje. To przykre, że osądzacie mnie, mimo tego że podjęłam wszystkie możliwe kroki by ratowac tego psa.

ogłoszenie na fb? Kto wpłac****eniądze na jednego psa, który nie jest w domu tymczasowym, albo innej organizacji adopcyjnej? No błagam was.

Gość gość
gość dziś Moze niech d***** zorganizuje akcje czy zbiorke pieniadzy, niech sie sucz postara x ale na co ma zorganizować zbiórkę kasy głupia d****o? na zbieranie gówien co noc i mycie zasranej podłogi? lecz się tępa suczo

Gość gość
przykre to jest to ze oddajesz chorego psa , bo ci jest juz nie potrzebny

Gość gość
A wiess mi za jest masa tego i ja wplacam. Widac jestess nie tylko podla i ale do tego tępa

Ja sumienie mam czyste. Zrobiłam wszystko, co jest możliwe. Postanowiłam oddać ją do schroniska, i tak zrobię. Nie stać mnie na leczenie, a tam wiem że ma jakąś przyszłość. Wszystkie wasze odpowiedzi w ogóle nie tyczą się tematu. Prosiłam was o sprawdzone naprawdę dobre schroniska. Takie jak np Azorki w Gorzowie Wlkp lub Poznańskie Nie ruszają mnie komentarze obraźliwe, takie jak jestes szmatą, zeby sie na tobie zemściło itd itp. bo gdybym ja była ciezko chora wolałabym być w jakimś miejscu w którym się mną zajmą. Mam nadzieje ze wy nigdy nie będziecie stali nad takim wyborem. I że wam nikt nigdy nie powie takich okropnych słów. Jesteście gorsi niż zwierzęta, a to jest straszne bo podobno człowiek jest gatunkiem cywilizowanym, a wy do cywilizacji macie jednak daleko.

Gość gość
oddaj i zacznij normalnie zyc

Gość gość
jak ty zachorujesz to ciebie tez oddadza do umieralni.

Gość gość
co masz dzisiaj na obiad ?

Gość gość
Przecież ten pies się męczy, skoro nie można go wyleczyć mimo prób to trzeba go uśpić, niestety :(

Gość gość
zanim zalozyc dzieo prowokacje to sie przynajmniej doinformuj - sçroniska przyjmuja WYŁĄCZNIE zwierzeta bezdomne dla ktorh nie da sie ustalic wlasciciela. To zetobie zabawka sie znudzila - schronika nie onbchodzi. mysl nad kolejnymi prowokacjami.

Prowokacja? Dziwne, ze u Ciebie schroniska przyjmują tylko zwierzęta bezdomne. Bezdomne zwierzęta są dowożone przez np straż miejską, natomiast oddać psa do schroniska także można, wpłaca się odpowiednią kwotę za to. Przynajmniej w Poznaniu i w Gorzowie tak jest.

Kiedy rozmawiałam o uśpieniu z weterynarzami otrzymywałam odpowiedzi że ona przecież jeszcze chodzi, a raka przecież nie ma więc uśpić jej nie mogą.

Gość gość
To nie jest normalne, żeby wydać na leczenie psa 25 tysięcy złotych i dalej mieć chorego psa. Weź ty złóż donos do prokuratury, bo ci weterynarze cię oszukali.

Gość gość
Moja znajoma - osoba starsza i schorowana - uśpiła psa, zrobiła to w domu zamawiając wizytę weterynarza. Pies był stary i chory, właściwie zestarzeli i pochorowali się z czasem razem. Znajoma mieszka na 5 piętrze - bez windy. Pies był bardzo duży, nie miał siły wchodzić na górę. Kto i co miał z nim zrobić ??? Pozostało tylko uśpienie, znajoma nazywa to eutanazją. Po wszystkim zawinęła go w nowy koc a opłacony znajomy wywiózł go do lasu, wykopał dół i tam go pogrzebał. Znajoma wie gdzie to jest i nawet tam jeździ. Nie było innego wyjścia, dla tego psa to była ulga w cierpieniu. Ty też możesz tak zrobić.

Gość gość
Do autorki - po co o tym piszesz tu?? oddaj i po sprawie, a tak to zjedzą cię wszystkie p******e "dobre serduszka"-które pewnie by zabrały takiego psa pod swoją kołderkę, szkoda słów na takie hipokrytki....

Gość gość
szkoda psa ze trafil akurat w twoje rece podla sucz z ciebie

Gość gość
ludzie przeciez to bekart robiacy sobie z was zarty!! serio wierzycie ze ktos inwestuje 25 tys w psa a nastepnie go sie pozbywa?? nie karmcie trola!!

Gość gość
Przecież autorka próbuje go leczyć, dlaczego piszecie, że jest podła ? Człowiek jak jest nieuleczalnie chory to musi się męczyć aż umrze. Zwierzę można uśpić oszczędzając mu dalszych cierpień. I jest to bardziej humanitarne niż w przypadku chorób ludzkich. Wiele ludzi też by chciało z tego skorzystać a nie ma takiej możliwości, ci wszyscy którzy cierpią i nie ma dla nich nadziei a śmierć jest wybawieniem ale nie chce przyjść.