Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xollxd

musze oddac psa do schroniska

Polecane posty

Napisałam tu by znaleźć najlepsze miejsce dla niej poza tymi dwoma schorniskami jakie znam i mam bardzo dobre opinie o nich, bo starają sie właśnie wyciagać chore zwierzęta na prostą. To, że ludzie stwierdzili że jestem najgorsza na świecie, to już samo tak wyszło. Ale właśnie napisałam po to by dowiedzieć się o innych schronach. Niestety ludzie nie czytają ze zrozumieniem.

Gość gość
gość dziś szkoda psa ze trafil akurat w twoje rece podla sucz z ciebie xxx Trzeba było wyadoptować jej zdrowego psa a nie chorego. Nikt normalny nie będzie bogacił zakłamanych weterynarzy.

Gość gość
a jak pani sie pochoruje to rozumiem bedzie akceptowacto ze rodzina oda ja do schroniska dla staryç, schorowanych dziadkowi i babć? to przecz normalne ze pozbywamy sie starych i chorych....

Mój pies nie anonsuje tego ze chce wyjsc w srodku nocy, gdyby tak było z mężem byśmy z nią wyszli. Gdy tylko położymy się w sypialni ona od ręki idzie i robi, jakby na złość. Nie wiem dlaczego, ale to jest najmniejszy problem.

Ja nie powiedziałam że pies jest stary, to także jest kolejny powód dla ktorego weterynarze nie chcą jej uśpić mimo prób lecznia. Ona ma 3 lata i 'całe życie przed sobą', tylko że to jej życie kończy się niestety przed czasem mimo leczenia...

Gość gość
dziś a gdzie tu pisze, że pies jest stary? Fundacja wyadoptowała chorego psa, autorka wywaliła kupę kasy na leczenie i więcej już nie ma. Dasz jej albo zasponsorujesz dalsze leczenie psa?

Gość gość
Cholera, faktycznie może być problem z uśpieniem :o Do otrucia nie namawiam, też bym tego nie zrobiła. Może trzeba szukać innego weterynarza, może któryś się zgodzi ? :(

Gość gość
No i już wrzaskliwa sucz się zamknęła. Może dasz autorce kolejne 25 tysięcy, żeby zostawiła u weterynarzy za pseudo leczenie?

Gość gość
ale autorka mloda juz nie jest (i madra jak widac tez nie) a zdrowie mozna stracic w kazdej chwili. i co wtedy? rodzina stwierdzi ze nie bedzie kasy marnowac i sie meczyc. i pojdzie baba do jakiejs umieralni. wszystko co zle wwraca

Gość gość
dziś dlaczego ty się czepisz wiecznie autorki a nie weterynarzy sadystów i oszustów?

Gość gość
Autorka zapewne nie wiedziała, że pies jest chory. Mam nadzieję, że nie piszesz o mnie per "wrzaskliwa susz" bo ja od początku pojęłam o co chodzi i doradzam uśpienie psa i zakończenie jego cierpienia.

Gość gość
dziś jesteś chora psychicznie i wyrzucasz w błoto po 25 tysięcy złotych?

Nie wiedziałam, że jest chory, nic na to nie wskazywało, logiczne też było to że skoro była przygłodzona jest taka chudziutka mimo ogromnego zimowego futra jakie miała - skóra i kości Po miesiącu zaczelismy jej robić badania, kiedy nic nie przybrała nawet kilograma. Jak już wspominałam kiedy zglaszalam to fundacji stwierdzili ze to normalne ze pies nie tyje i ze moze byc taki chudy do poltorej roku. Cóż aktualnie jest nadal taka chuda niestety nie wchłania składników odżywczych, do tego to prawie-rozwolnienie. Była leczona na trzustkę - niestety pochłonęło mnie to finansowo - teraz ma zdiagnozowaną niedoczynnosc tarczycy. Każde badanie kosztuje, każda wizyta kosztuje, każde pobieranie krwi, leki, karma to pochłania ogromne zasoby finansowe. Aktualnie, suka waży 18 kg i wygląda jakby miała anoreksje mimo tego że pochłania 15kg karmy miesięcznie. Powinna ważyć około 30 kg. Ja więcej nie zdziałam, nie mam pieniędzy niestety na to.

Gość gość
Piszę o tej co wyzywała autorkę od dziwek i suczy.

Gość gość
ja sie tylko dziwoe ze dziecior nie wie ze zwierze to nie zabawka. i moze byc chore - tak jak i ona. a z jej nastawiiem i rodzine odda gdzies i sama trafi do takiego miejsca. w zupelnosci niwierze w bajki o tys przeznaczonych dla psa. dziecior chcial miec zabawke i tyle.

Gość gość
Ojj jak miała to wydała, proste. Myślała, że to coś da i że ratuje przyjaciela. Weterynarze się cenią tak samo jak prywatni lekarze.

Gość gość
nie, ja jej nie wyzywalam - uwazam ze karma istnieje i jej decyzja do niej pewnego dnia wroci. ją tez ktos kiedys odda bo bedzie chora, bo bedzie srala pod siebie i bedzie problemem.

Gość gość
gość dziś Ojj jak miała to wydała, proste. Myślała, że to coś da i że ratuje przyjaciela. Weterynarze się cenią tak samo jak prywatni lekarze. xxx Jak się weterynarze tak cenią to niech diagnozują prawidłowo i leczą, bo w tym przypadku brak jest efektów leczenia i pies pewnie nie jest do końca zdiagnozowany.

Gość gość
Odwalę ci fuszerę za 25 tysięcy. Chcesz? :D

Przepraszam mam 35 lat - nie jestem 'dzieciorem' To normalne, że się ufa lekarzowi, a weterynarz leczy zwierzęta. Każdy ma swoje stawi. Szczególnie, że to jest owczarek niemiecki, więc nie liczą sobie jak za pekińczyka.

Gość gość
Z ludźmi lekarze robią dokładnie to samo. Błędne diagnozy, złe leczenie. A czasami uporczywe, mimo, że nie wyleczy a jedynie przedłuży życie (cierpienie?). A za uporczywe leczenie też trzeba płacić. Mam na myśli leczenie chorób, których zaawansowanie lub postać nie dają szans na wyleczenie.

Gość gość
Ten pies, skoro jest taki chudy, musi być bardzo słaby. Nie odczuwa bólów brzucha ?

Jeżeli karma ma do mnie wrócić, to wróci w takiej postaci że będę noszona na rękach. Bo ja walczyłam do kiedy mogłam o nią, teraz niestety finanse mnie pokonały. Każdy inny człowiek by to olał. Bo taka prawda. A fakt, że chcę ją oddać w miejsce gdzie będzie miała opiekę to moja decyzja. Tam przynajmniej kiedy będzie trzeba ją uśpią, bo ja nawet takiej możliwości nie mam (bo jak można uśpić tak młodego psa?) Nie życzę nikomu, tego by musiał obserwować to jak coraz gorzej jej się wstaje, i tego jak coraz mniej ma siły...

Gość gość
Może pies jest zwyczajnie zarobaczony. Często nieleczona kokcydioza i lamblioza dają takie efekty jak autorka opisuje. Kup u weta procox i potraktuj psa jednorazowo, a następnie metronidazolem przez tydzień. Jak się po tym biegunka nie zatrzyma to wtedy oddasz psa.

Gość gość
gość dziś Taaa zostaniesz poniesiona na rękach... do piekła... k*********. zdechnij szmato. i masz rację oddaj tego biednego psa - nawet w schronisku będzie miał lepiej niż z tobą bękarcie prostytutki x stul ryja k***o z dworca. w*********j pod latarnie bo miejsca nie znajdziesz bękarcie prostytutki

Gość gość
Eutavet, znalazłam w internecie. Opisują jakie objawy sugerują cierpienie, które nie zawsze jest jednoznaczne tak jak wycie z bólu. Działają na terenie Warszawy i okolic. Może trzeba się z nimi skontaktować ?

Gość gość
Oj dajcie już spokój z tymi wyzwiskami. Na tej stornie jest też ankieta, która pomaga w podjęciu decyzji.

Gość gość
Będę pisać co chce na temat tego k********a bez honoru.