Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mania

Pięćdziesięciolatki odchudzamy się nadal część 5

Polecane posty

Wcześnie wstałam i wyjazd do syna...auto trzeba naprawić bo woda wlatuje do środka a wieczorkiem do kina z koleżanką obejrzeć Wołomin..jutro teatr....muszę się stale regenerować...pa....

Witam Anoolko za kawę dziękuje ,fotki obejrzałam ,piękne kwiaty,dzięki 👄 Ja prawie co drugi dzień szykuję obiad z indyka ,drobiu u nas nie brakuje. Oczywiście różne potrawy na różne sposoby ,co by J .mi się nie ,,zbuntował'' ;) Bo ja dla siebie .......indyk jest przyjazny dla odchudzających się . Maniu ,cudowne fotki ,długo im sie przyglądałam ,trochę powzdychałam ......Miło by było w takim miejscu pospacerować .Ale i tak jestem usatysfakcjonowana :D :-D dzięki 👄 Bońcia ,super masz Rodzinke ,jestes bardzo do mamy podobna.Dobrze ze zmieniłaś adwokata ,tak myślę ,może się lepiej przyłoży,powodzenia 👄 Opty 🌼 ja sie nie znam na drukarkach ,tym się J. zajmuje ,kupiliśmy tusz w Cerrfurze dwa kolory około 100zl. Byly w promocji ,kupiliśmy tez wyciskarkę do warzyw i owoców ,będziemy dziś robić próbę .Były Garnki ,te o jakich od dawna marzę ,tylko potrzebne były naklejki ,więc najpierw w kasie zapłaciłam za zakupy ,dostałam naklejki i mam garnek ,może tez służyć za rondel.Tylko w ten sposób mogłam obniżyć cene zakupu o połowę . Naklejek mi zostało 65 sztuk ,czyli mogę jeszcze duzo kupić bo potrzeba 5 naklejek na jeden garnek ,lub patelnię.Najlepiej gdym komuś oddała . Sagus 🌼Megi 🌼Yoana 🌼Goda 🌼 Udanej ,pogodnej niedzieli ❤️ 🌼

Witam Anoolko za kawę dziękuje ,fotki obejrzałam ,piękne kwiaty,dzięki 👄 Ja prawie co drugi dzień szykuję obiad z indyka ,drobiu u nas nie brakuje. Oczywiście różne potrawy na różne sposoby ,co by J .mi się nie ,,zbuntował'' ;) Bo ja dla siebie .......indyk jest przyjazny dla odchudzających się . Maniu ,cudowne fotki ,długo im sie przyglądałam ,trochę powzdychałam ......Miło by było w takim miejscu pospacerować .Ale i tak jestem usatysfakcjonowana :D :-D dzięki 👄 Bońcia ,super masz Rodzinke ,jestes bardzo do mamy podobna.Dobrze ze zmieniłaś adwokata ,tak myślę ,może się lepiej przyłoży,powodzenia 👄 Opty 🌼 ja sie nie znam na drukarkach ,tym się J. zajmuje ,kupiliśmy tusz w Cerrfurze dwa kolory około 100zl. Byly w promocji ,kupiliśmy tez wyciskarkę do warzyw i owoców ,będziemy dziś robić próbę .Były Garnki ,te o jakich od dawna marzę ,tylko potrzebne były naklejki ,więc najpierw w kasie zapłaciłam za zakupy ,dostałam naklejki i mam garnek ,może tez służyć za rondel.Tylko w ten sposób mogłam obniżyć cene zakupu o połowę . Naklejek mi zostało 65 sztuk ,czyli mogę jeszcze duzo kupić bo potrzeba 5 naklejek na jeden garnek ,lub patelnię.Najlepiej gdym komuś oddała . Sagus 🌼Megi 🌼Yoana 🌼Goda 🌼 Udanej ,pogodnej niedzieli ❤️ 🌼

DLACZEGO? Grzecznie sie pytam dlaczego ja w niedziele sie budze tak wczesnie? Przeciez wczoraj poszlam spac pozniej niz zwykle... Ja sie tak nie bawie! A tu nawet kawy nie ma!

Nie wiem co Cię tak wcześnie z łóżka wywaliło, ale pewnie niepokój o swój drobiazg. kawy nie ma żadnej, bo ta co obiecała nas gonić - ma dzisiaj imprezę (oby jej sił na imprezowanie starczyło), Saguś też się gdzieś szwenda, a ja dopiero przylazłam. Po wyjazdowej imprezie wpadłam tylko do domu się przebrać i pojechałam posłuchać chóru, który gościnnie u nas występuje, a przyjechał od Mani. Będzie jeszcze jutro, ale z innym repertuarem. No popatrz, gdzie znajomych można spotkać ! No i jeszcze na jakieś przedświąteczne śpiewanki się załapałaś. No nie wiem, czy Lulajże Jezuniu trzeba skocznie śpiewać... raczej cicho i "słodko", przecież to kołysanka ! Dziecko ma zasnąć, a nie skakać w żłobku. Duża różnica w cenie między indykiem a kurczakiem ? U nas to prawie jeszcze raz tyle. Czyli jedziesz robić za tłumacza ? Bo czegoś nie załapałam... A jak rozrywana jesteś - to tylko się cieszyć i w domu nie siedzieć... Tak jak na przykład Bońcia - od rana do wieczora gdzieś kursuje. Nutko - wyciskarka taka wolnoobrotowa ? Też mi się takiej chciało - ale znów to głupie pytanie... "dla jednej osoby ?". A garnek to jaki ? Mania !!! Odłóż już te nożyczki !!! Idę zmienić pozycję po swoim wyjazdowym dniu... Spokojnej niedzieli !

Optusiu 🌻 to nie strach o dziecka to chyba te trzy piffka wypite u Doroty! No kompletne SKS nie toleruje zadnych %%%% Tylko zmarnowany transport bo taka ilosc przy dobrym zarelku i w ciagu 5 chyba godzin wypite na pewno nie mialo umiejetnego wplywu na dopuszczalna norme w organizmie. Ale kazali mnie wozic to wozili ;) Wiesz, nie wiem jak cenowo wyglada indyk i kurczak. Znaczy ile kurczak kosztuje to wiem ale ze ja wczoraj zamrozona cwiartke, z noga kupilam za $10 to mi sie wydaje tanio. Po rozmrozeniu nie mialam sily przekroic zeby latwiej do gara weszlo... Nie, to nie dla mnie, musze poszukac cycki z tego ptaka :O A cycki raczej dwa i pol raza drozsze :P Ale Kleszczowa kazala to przeciez nie bede dzieckom zalowac :P Ma byc zdrowo! Nie, nie za tlumacza ale chyba za lacznika pokolen. Andrei rodzice tylko troche starsi od Doroty i Piotrka ale sami sie dziwili ze tamci tak mlodo wygladaja bo trzeba przyznac ze mielismy problem ustalic ich wiek. Niby przed piecdziesiatka a Dorota w Piotrkiem po czterdziestce ale optycznie i w zachowaniu duza roznica. Oni troche staromodni. Jak wychodzili to Andrea pojechala z nimi i ku mojemu zdziwieniu ani sie z Pawelkiem nie cmokneli czy przytulili bo tego im nie wolno przy jej rodzicach! LUDZIE 21 wiek! A mlodzi pelnoletni!

Wróciłam z kina( film Wołyń)...Kawał historii polsko-ukrainskiej...okrutne sceny,ze nie mogłam patrzeć...ale tak to się niestety działo... Deszcz leje..ciężko sie wracało ze Szczecina...ale dojechałam... Adwokata na rozwód nie zmieniłam ale drugiego wzięłam na rodzielność majątkową to inna sprawa i inny sąd..potem poprowadzi mi podział... Anoolka ja też tak mam,że jak mogę dłużej pospać to się budzę wcześnie..a jak muszę wczesniej to chcę mi się spac!:-) Opty a Ty też przecież zabiegana jesteś..a ten wystep chóru od Mani to podobał Ci się?? Nutko ja uwielbiałam indyki te wyhodowane u siebie a rosołek...uważam najlepszy z indyka...jeszcze też z kaczki francuskiej...

A jeszcze napisze ze Lolek mnie lubi :P Czesto mnie nie widuje a wczoraj jak juz goscie poszli i zostal wpuszczony (mama Andrei boi sie duzych psow) do domu to popiescil sie z "rodzicami" i do mnie tez przyszedl. Dorota byla zdziwiona bo on mimo ze wielki to nieufnie do ludzi podchodzi. Od wiekszosci ucieka a na mojego ex i exa brata ze zloscia warczy :D Zaczelam sie smiac ze moze on wie ze kiedys przyjdzi mu u mnie jakies wakacje spedzic? Widac czuje ze ja krzywdy nie zrobie...

Opty no tez dzis ******iwy dzien miałam tez bo i pogoda niezła wiec pojechalismy z małym na działke a tam dopadłam hosty bo makabrycznie wygladały no i namachałąm sie przy nich a potem nawiedziła mnie siostrzenica tak ze do bombek siadłam pozno wiec do teraz dłubałam przy nich zeby norme wyrobic . Hihi nozyczek dzis mało uzywałam :D wiecej pędzla i kleju . No tez licze ze w koncu sie zmobilizujesz i przyjedziesz bo rehabilitacje juz chyba skonczyłas ??? Nutko ja jak tam jade to kilka razy na dzien robimy spacer dokoła i zawsze oko sie cieszy na widoki . A jaki to garnek zakupiłas , ja zwyczajowo nie zbieram naklejek.co prawda w Biedronce teraz naklejki sa na jakies pluszaki . Sagus no bardzo mi se nie chciało isc na gimnastyke ale zmobilizowałam kumpelke to we dwie jakos sie zmobilizujemy. Ja tam lubie mieso szczegolnie upieczone w całosci tylko teraz mnie ta woda wnerwia bo to za niczym wychodzi . No nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie bo az złosc bierze jak ktos je duzo a chudzina jak patyczek . Bonciu a dlaczego tak pozno robisz rozdzielnosc majatkową ??? Ja na Wołyn nie pojde i ogladac nie bede :( do teraz pamietam z dziecinstwa opowiesci wuja jak to zagnali go do zasypywania dołow z trupami a tam zywi ludzie jeszcze byli a oni sypali ziemie na nich :( a inne horrory jeszcze straszniejsze jak to na małe dziecko szkoda było kuli to prosto w scianę głowką :( moja rodzina ze w schodu to sie wsio zna z opowiesci . Anoola no na wieczor musiałas tak mnie zdołowac tymi cudami a agapantus jeno mig a sie rozwinie i naprawde ładnie masz te krzacki uformowane i cudnie kwitnace . No Ajska naprawde bidna z tymi pryszczami a bidule jak swedzi to napewno rozdrapuje :( Cholibcia zmartwiłas mnie tym ze tu tez przepychają stronki :( myslałam z e bedzie łatwiej . hehe jednak sama sie przyznałąs do tej upierdliwosci :P Hihi jeszcze lolka Ci brakuje do kompletu. No to fakt ze muszą byc bardzo staromodni jak nawet młodzi pożegnać sie nie mogli a co by było jakby młodzi chcieli zamieszkac razem ???

No kurcze jestem zawiedziona! Po ugorowaniu i obraniu tego mieska nawet nie kilogram! Bo przeciez ja skor i tlustego pieskom nie daje! Czego ja nie jem one tez nie :P Boncia 🌻 ja bym wcale na taki film nie poszla. Z historii zawsze bylam slaba a horror jak chce to wystarczy ze dziennik ogladam. No widzisz, trzeba bylo od tego zaczac! Podzielic a pozniej rozwod latwiej pewnie by przeszedl. Dla mnie najlepszy rosol to z bazanta! Dawno temu.... oj bardzo dawno, tesc jezdzil na polowania. Maniu 🌻 skoro Cie zdolowalam to obiecuje wiecej fotek agacostam nie wklejac :P jeszcze tylko jacarande.. 2 Tak wyglada u sasiada https://naforum.zapodaj.net/f3fd4d450a17.jpg.html 2 A tak u mnie... https://naforum.zapodaj.net/7718bafda407.jpg.html te cholerne babmusy do nieba siegajace! https://naforum.zapodaj.net/9850ef029c70.jpg.html 2 Mysle ze Ajski sprawa jest juz opanowana bo to co wyskoczylo w piatek to od wczoraj jest blade i nowego nie widze. I juz jej nie daje tych tabletek przeciw swedzeniu bo po co ja faszerowac? No wiesz, moze jestem upierdliwa staruszka ale nie az tak wredna jak Ty :P No bo w sumie Dorota z Piotrkiem wiele mi pomagaja, ciagle uwazam ze jestem ich dluzniczka wiec co tam, jak kiedys beda potrzebowali wyslac Lolka na urlop to przyjme wielkoluda :D W tym roku wiadomo ze nie ale w przyszlym, kto wie? Teraz Piotrek dokucza Dorocie ze ona na wakacje nigdzie nie pojedzie bo to ona chciala duzego psa :D tylko nie zauwaza jak sam sie z nim piesci :D Oj mi sie wydaje ze mlodzi na zamieszkanie przed slubem szansy nie maja :D Andrea jest najstarsza z trojga dzieciakow a przy staromodnych rodzicach "przetrzec" sciezke do nowoczesnosci nie tak latwo!

Wstaje ktos? (_)> 🌻 (_)> 🌻 (_)> 🌻 Znowu bylam u Lolka :D A jak wcinal mlem mlem. No bo zawiozlam wiedzac jak Kubus strasznie lubi. Malolat w duzym wydaniu zreszta tez...

Dzien dobry:) Z opoznieniem znalazlam sie i ja. Dzis tylko pomacham,i uzupelnie zaleglosci w czytance.W tygodniu mamy komisje,w zwiazku z tym troche nerwowy okres,nie potrafie sie skupic. Odezwe sie w tygodniu,teraz zerkne na poczte. Pozdrawiam Wszystkie kruszynki zycze milego popoludnia i udanego wieczoru.

🌼 o Oj :o ponuro dziś u mnie ...Jak ja tego nie lubię :( Zimno nie jest ale leje potwornie od rana :o Najgorszy miesiąc w roku... o Wczoraj się nigdzie niestety nie szlajałam. Miałam się za szafę zabrać ale mi się odechciało , więc zamknęłam. Na kafe nie mogłam się wtoczyć :o Ale tylko chyba ja...albo czas był zły :o o Ładna wiosna Anoolka🌼 u Ciebie...i jacarandy - gdzieś mam schowane fotki z takiej alei - gdzie tylko one rosną. Grunt, że Ajska ma się lepiej :) o Maniu🌼 Rodzina Ślubasa ze wschodu i też nie mam zamiaru katować się na tym filmie. Za dużo słyszałm :o....Zresztą kiedy ja byłam w kinie ostatnio.Nie pamiętam :( Wole komedie...bo krew mnie zalewa jak CZASAMI czytam wiadomości w necie czy napatoczę się na dziennik w TV :(:( To co teraz się wyprawia to , już nawet o pomstę do nieba nie woła. No z koleżanką to zawsze większa mobilizacja jest ....tyle, że dwie moje przyjaciółki - chude .Bardzo chude:( Sama to już wolę na chacie podorciować...żeby jeszcze mi się chciało. Ehhhhh :( o Megi🌼 Trzymaj się dzielnie na tej komisji !! Dobrze, że pomachałaś bom myślała , że znaleźć nas nie możesz. :-P o Miłego popołudnia !!

A ja na stanowisku pracy ;) czekam na kawe :P A tak na prawde - na mleko! Cos sie facio, dowoziciel spoznia, chyba chce w leb! Nie ja, ON!

A ja na stanowisku pracy ;) czekam na kawe :P A tak na prawde - na mleko! Cos sie facio, dowoziciel spoznia, chyba chce w leb! Nie ja, ON!

Moim zdaniem najlepiej sięgać po porady specjalistów. Sama korzystam z usług konsultacji dietetycznych i sobie chwalę. Posiłki są smaczne i zdrowe. Korzystam z http://sklepdiety.pl/ . :)

Anoolko kochana moja siostruniu blizniaczko nie bądz wredna staruszka wstaw jeszcze agapanusa :D bo jak nie to ja bede wredna i opowiem na forum co sie dzieje w Ranczu :D a juz niedługo koniec serii i bedzie piracik leciał :DJakarandy tez cudne az szkoda ze Ci ten bambus zasłania jemu słonce :( Ciekawe co to tak krotkotrwale zaszkodziło Ajsce .No racja mozesz wziac pod opieke Lolka a i moze weselej bedzie Twoim panienkom z kawalerem sie pobawic :D Sagus ja juz nawet nie napatoczam sie na wiadomosci ale jak włacze net to tytuły same w oczy w łązą :( no i nerwacja bierze :( no do kina to ja tez nie chodze ale z netu spiratowane ogladam czasem . A ta kumpela co chodzi z emna na gimnastyke to kilka lat temu super schudła na NaturHouse a teraz dobrała dodatkowo jeszcze dziesiatke a tyle kasiory wywaliła na odchudzanie , jak widac guzik to w sio daje :( Megi chyba nie ma co sie denerwowac komisja jak to takie powazne schorzenie :( Opty i co gdzie sie znowu szlaja kolezanka ?? u nas niezła pogoda dzis była wiec znowu zaliczylismy z małym działke bo lisci duzo no to teraz do nocy normę bombkową muszę wyrobic bo jutro znowu gimnastyka .

Anulka, czyli kawy bez mleka nie pijesz ? Skoro na dostawcę czekasz ? Z kubeczkami się spóźniłam, bo na wieczornym koncercie byłam. Do opieki nad dużym psem tak się nie pal ! Jak wpadnie w te Twoje uporządkowane kamyczki, to tylko będą fruwać na boki ! No i to podlewanie... już Ty lepiej zostań przy swoich miniaturowych panienkach.... Wczorajszy Bońciu - bardzo mi się podobał, dzisiejszy również, ale tu już potrzeba jakiegoś obycia muzycznego - a tego niestety u mnie brak. Tak że podobanie - podobaniem, a rozumienie w lesie... Maniu - a czemu się nad funkiami znęcasz ? Ja przy swoich dopiero na wiosnę liście zbieram, teraz robią za wspaniałą pierzynkę na zimę. Megi - spokoju Ci życzę, ale myślę, że źle na tej komisji nie będzie, nie stresuj się tak. Saguś, gdybyś wszystko od razu wywaliła, to z konieczności segregacja by była. A tak, popatrzyłaś - i zamknęłaś, a następne natchnienie nie wiadomo kiedy przyjdzie. Klikam i klikam, czas leci - a ja łażę i w międzyczasie jakieś napitki ciepłe robię, bo się rozgrzać po powrocie nie mogę. Teraz już kubki wstawiać nie ma sensu, wypłaty też pewnie już w połowie policzone - niech reszta poniedziałku nie przyniesie żadnych zmartwień, wszystkim Kruszynkom również.

nie szlajam się, siedzę grzecznie przy kompie... i klikam, ale mało efektywnie. Skoro koleżanka schudła "dawno" a przybrała TERAZ - to chyba tylko jej zasługa, a nie złego odchudzania ? ...tak myślę.

No i jak co roku – pozary dookola. Znowu nie mam ochoty na przeprowadzke blizej wielkiej wody bo nie chce byc zgrillowana (chociaz musze sie zastanowic, moze tluszcz by sie wytopil :O) ani nie chce zeby z moich panienek natura zrobila “Hot dog”. Sprawcow jednego pozaru zlapali. Jak dla mnie to pewnie szesnastolatek dostanie klapsa i bedzie musial obiecac ze nigdy wiecej chyba ze zmienili wiek dla tych “nieletnich” na kary ale “letnich” na przestepstwa 😡 … Drugi mial 21 lat. Ogolnie na terenie mojego “wojewodztwa” jest okolo 20 pozarow w tym chyba 12 co nie moga opanowac :O Megi 🌻 Ty tylko obiecujesz a nie piszesz :P Powodzenia! Sagus 🌻 no ja tez moge napisac ze nie lubie listopada. Znowu trzeba sie przyzwyczajac do upalow, do smrodu pozarow…. Jedna z glowniejszych tras dojazdowych, ze stron tego co ja nazwalam rajem byla ponad dobe zamknieta. Ludzie, jesli byli gdzies na wycieczce i chcieli wrocic do domu zeby dzis udac sie do pracy to musieli robic albo wielkie kolo albo przenocowac gdzies w hotelu… Mialas sie za szafe zabrac? Zeby sobie zrobic wiecej miejsca do siedzenia? Ja zabralam sie za szafki kuchenne… Przejrzalam jedna mala i doszlam do wniosku ze nie potrzeba :P Kulezanki maja zakaz przywozenia bialych rekawiczek to co sie bede wysilac jakiem z natury len??? Mania 🌻 no jak tak ladnie prosisz to jakies fotki wstawie… a Rancza nie wysylaj, moze Optusia przywiezie? Przeciez to juz dni mozna liczyc :D Albo wyslij to zanim przyleca zrobie sobie maraton ale cos mi sie wydaje ze ostatni odcinek ma byc w swieta? Potwierdza sie to co juz wiemy. Preparaty dzialaja jak sie je uzywa. Sie przestanie to wszystko wraca bo jakze by inaczej? Jakby kazdy schudl “na zawsze” to te naciagajace firmy by padly! A tak zmienia nazwe, naglosnia ze super preparat i biznes sie kreci! Po nocy mrowkujesz, w dzien spisz po jakiemu to? Teraz masz juz krotsze dni, po za tym sen przed polnoca wartosciowszy! Przestaw sie na normalne godziny co i z upierdliwa siorka bys pogadala na skypie :P:P:P Opty 🌻 wiesz, niektorzy mowia ze to co ja pije kawa sie nie nazywa. Bo ja rozpuszczalna i z mlekiem :P Taka najlepiej lubie ale mysle o kupnie machyny do kawy. Jak juz to taka co wsypuje sie kawe ziarnista a ona mieli i robi cala reszte bo kawa z tych malych pojemniczkow to dla mnie tez nie kawa :P Chyba masz racje z ta opieka nad Lolkiem! Co prawda taczke mam to kupy pozbieram :D Mowisz ze lepiej jakby co to ustalic kiedy mam dochodzic, nakarmic, zmienic wode, wziasc na spacer, sprzatnac kupy i pojechac do siebie? No co Ty radzisz Sagusi? Nie wiesz ze wywalone przydasie zaraz sa strasznie potrzebne? Lepiej jak jest miejsce to zamknac szafe i pomyslec :P Ano juz policzone tylko temperatury za oknem doliczyc sie nie moge! Niby ma byc 34 ale slonce tak wali jakby wiecej sie szykowalo! 🖐️

No, niestety, juz sie wiosna skonczyla! Od dzis upalne lato chociaz nie wedlug kalendarza.... ;) wzrosnie konsumpcja piffka ale niestety nie u mnie bo po dwoch juz mam problem ze spaniem 😡 a jedno to nie wiadomo czy cos pomoze :P Zostala mi H2O!!!! 😭 i lodziki :P (_)> 🌻 (_)> 🌻 (_)> 🌻

Witam . Anoolko ,ja bym ciągle na to niebieskie się gapila ,piękne!!!! O dużym psie myśle podobnie jak Opty . Opty garnek jest z firmy AMBITION z wyglądu imitujące kamień .Chyba skusze się na rondel ,to o połowę tańszy od dużego garnka.Na jakiś czas posłuży.Wyciskarka super ,zdała egzamin i będe piła soki z czerwonych buraków ,,,,,,najczęściej .Cały rok warzywo dostępne i tanie :D Musze wreszcie przyłożyć sie i zrobić nalewkę z żyworódki ,tylko procenty kupić ,bo roślina juz jest duża ,stoi na oknie . Ostatnio sama siebie nie poznaję ,nic mi sie nie chce ,troche to mnie zastanawia ,az takim leniem nigdy nie byłam .Nic to musze dziś kupic magnez z potasem ,bo pojawily sie skurcze .Pogoda tez do bani ,wiatr i pada ,myślę jak fajnie u Anoolki :D :-D.......Od razu pomyślałam o pożarach.....i :( Sagus ,mnie tez martwi to co u nas się dzieje ,to wszystko mamy na własne życzenie :( Taki był wybór ludzi. Megi ,nie ma co się denerwować ,wiem ......dobrze mi mówić ,,,,,,to sie nie jako samo pojawia ,bedzie dobrze, trzymam kciuki 👄 Maniu 🌼Bońcia 🌼Yoana 🌼 Goda 🌼 Józefa chyba już nie długo wroci . Wszystkim Kruszynkom ,udanego tygodnia ❤️ 😍

[kwiatek🌼🌼 o Anoola🌼 Nie ochrzanisz mnie ? Bo...ja jakoś nie jestem zachwycona ostatnią serią Rancza 😭. Już parę razy naklikałam o tym filmie ale skapowałam, że Ty na niego czekasz- wymazałam . Jakoś, jak jeden odcinek jest super to następny spierniczony :o A tu Mania🌼 pisze, że już niedługo koniec serii ...a ja czekam , na rozkręcenie akcji na fulla Jasne, doczekam się - chyba w XI serii bo coś "krakali" że MOŻE nakręcą . o Ja ZNOWU czegoś na chacie szukam . Już nie mogę . Gdzieś schowałam albo zgubiłam (co jest możliwe) 4 karty po 32 GB do aparatu fotograficznego...i za ZBÓJA nie mogę ich znaleźć . Piszę , że mogłam zgubić bo w zeszłym roku zgubiłam w autobusie pokrowiec ...on miał taka małą kieszonkę i one mogły tam być - ale nie musiały. No małe to jest i mogłam starannie spakować do pudełeczka znając siebie i gdzieś to sobie kiśnie a ja potrzebuję . o No tak u Ciebie jak co roku pożary a u mnie smoG . :(:(😭 Paskudny , duszący ...jeszcze teraz da się wytrzymać , ale jak bardziej zimno się zrobi to trudno będzie wytrzymać na zewnątrz :o .Współczuje Ci upałów - ale rolety pomogą i klima pomocna ! No to se możemy rączki podać bo szafkę kuchenna otwarłam i zamknęłam Chrzanię TO :-D:-P:-D No właśnie - w szafie miało być więcej miejsca do siedzenia Nic nie wywalę ..bo, bo mi się tam nie chce grzebać. O ! I mnie się taki marzy ...co mieli kawusię ale cena mnie powaliła :o Cholera już nie chce tych bajerów - buzerów ale mam inne wydatki :o, a kawę już żłopię sypaną - koniecznie i bez mleka. Gorzką , gorącą i mocną. o Nutko 🌼Kupuj i rondel - dobra firma. Mam z niej wielką patelnię i bardzo ja lubię Sok z buraków - pychota -ja uwielbiam;) o Opty 🌼 Zdecydowałaś się już na drukarkę ? o Idę w kuchnię . kasze gotuję - nie ma żartów , a kuchenka mnie nie widzi o do juta, papiery jeszcze czekają ...

Opty znecam sie nad hostami bo pod nimi kupa cebulakow i potem mam problem ze sprzatnieciem host jak one juz rosną i zwyczajowo połowe kwiatkow kasowałam :( Wrociłam z gimnastyki i chyba trenerka troche spasowała z kondycyjnymi ćwiczeniami bo nawet jakos dawałam rade i nie czołgałam sie do domu . Anoola no nie wiem ale chyba juz ostatnie 3 odcinki zostały wiec chyba Ci podesle . A nie moge s ie przestawic na inne godziny bo jak robie w dzien to mi chłopy przeszkadzaja bo co chwila jakies potrzeby i potem musze dwa razy robic to samo a w nocy cisza spokoj czlek sie skupi i robota odchodzi , juz tak sie nastawiłam z e w dzien prostsze roboty odwalam a w nocy takie bardziej precyzyjne . Moge jutro na 9 ta budzik nastawic to s e pogadamy :D Cholibcia no te pozary to masakra i niestety takie durnie zawsze sie znajdą co podpalą :( Ja tam zadnej kawiarki nie chce bo najlepiej mi smakuje zwyczajna rozpuszczalna .U Koksika jest taka bajerancka ale nie zachwyciłam sie nią bo wiadomo ja pije lurke zimną . Nutko hi hi a ta nalewka to potem kroplomierzem czy na kielonki sie pije :D ja dzis jeszcze pigwe cukrem zasypałam a za kilka dni zaleje procentami. No ja tez mam ten stan ze nic mi sie nie chce :( niby tabletki miały pomoc ale jakos nie widze efektow :( najlepiej mi w pozycji horyzontalnej :(:( Sagus no własnie niedługo koniec serii , moze juz sie Ci ten dowcip przejadł bo to tez jest mozliwe .A pozatym moze denerwuje to skojarzenie z obecną sytuacją partii uczciwosci :( Mi moja drukarka tez nagle zamilkła ale jak zaniosłam do naprawy to okazało s ei ze transformator siadł a drukarka dobra , stary HP ale całkiem wystarcza na moje drukowanie rachunkow .

Nie Saguś, jeszcze się nie zdecydowałam na drukarkę, myślę Epsonie, ale to jeszcze nic pewnego. Te które mi sugerowałaś - przejrzałam, ale jednak nie. Jeszcze muszę swojego magika dorwać, może mi coś poradzi, a on tylko na weekendy przyjeżdża i nie zawsze dysponuje czasem. Maniu, u mnie też cebulaki pod funkiami rosną - i bardzo dobrze im tam jest. Na wiosnę jak śnieg stopnieje wystarczy grabelkami przelecieć - i po krzyku. No chyba że masz tam szafirki albo przebiśniegi - to faktycznie, problem. Budzik na DZIEWIĄTĄ !!!! Dobre ! Nutko, pytałam o garnek, bo z tym rzymskim mi się skojarzył, o których kiedyś Yoanka pisała. Sok z buraków wiem że jest bardzo zdrowy, ale nie mogłam się do niego przekonać... Ale dobrze, że się maszyna sprawdziła. Anulko, na kapsułki to też nie uważam, że to dobra maszyna. Ale o takiej z mielącym młynkiem nie myślałam, raczej coś pomiędzy. Ale na szczęście mi przeszło, więc dylematów nie mam. A piję fusiastą i gorącą, czasem z ciutką cukru, a czasem nie. A ostatnio zasmakowałam w takim dziwadle złożonym z inki, rozpuszczalnego kakao, z dodatkiem mleka. Fajne na wieczór. Saguś nie zostawiła kawy, więc topikowe kubeczki (_)O, (_)O,(_)O, Niech Ci wtorek się dobrze rozpocznie.

Dzien dobry Kawa jest 😘 , juz przynioslam do biurka. Pogoda? Rano, kolo 7 bylo 24 stopnie. W pracy Tam juz klime wlaczyl, mozna zyc :P Nad calym terenem co sie Sydney nazywa siny dym! Ale to dobrze ze teraz a przynajmiej jak moje turystki 😘 przyleca to niebo bedzie blakitne a nie jakies zakopcone. A tak a propo turystek.... gdzie sie Kleszczowa obraca? Dyzur? I co z tego! Czasami jaka notke MOZENZ JAK SIE CHCE wyslac 😡

Optus to wcale nie dobre bo jeszcze kupa roboty u mnie

Nutka 🌻 tez bardzo lubie niebieskie drzewo chociaz jak kwiatki opadaja to burdela na dodatek poslizgnac sie mozna i doopke stluc! Nie jestes leniem tylko wiek swoje prawa ma. Robimy sie coraz wolniejsze…. I coraz upierdliwsze ;) jak Mania :D Sagus 🌻 nie ochrzanie Cie bo Ranczo juz sie zepsulo, to i ja widze. Mozesz pisac, mi to nie przeszkadza :P ale ja tak sie przekomarzam z Paskuda :D Mam nadzieje ze juz wiecej nie nakreca bo to juz takie naciaganie chociaz lubie sie na to gapic.. Przewrotna jestem? Wiem! Teraz jestem “wciagnieta” w Przyjaciolki. Podoba mi sie ten serial. Ja mam po jednej karcie do kazdego (teraz juz tylko jeden sprawny) aparatu i po co mi wiecej? Przeciez to sie zgrywa do kompa i z kary wywala…. Dla bezpieczenistwa mozna jeszcze na gwizdek zgrac ale prawde powiedziawszy az tak czesto do starych fotek sie nIe wraca :P I dobrze ze chrzanisz kuchenne szafki :D Nie jestem sama :D Wiesz, ja dla siebie nie potrzebuje takiej co mieli i parzy… chyba ze jeszcze do lawy by przynosila ale chyba wypadaloby miec :O Mania 🌻 no tak, ja takiej mozliwosci nie mam bo chcial nie chcial o 5 – 5:30 trza wstawac! No ja tez lubie rozpuszczalna ale goraca a nie lurka ;) Z Ranczo to zobaczysz… bo jak trzy tygodnie to przeciez juz grudzien bedzie a w grudniu… jada goscie jada :D Lub raczej leca :D Opty 🌻 No wlasnie! Budzik na dziewiata!!!! Moje marzenie w sobote pospac do 8!!!! Taka to pozyje, no nie? No to ja mam taka maszynke co sie filter wklada, wsypuje kawe, jakos tam sie woda pogrzewa i przelatuje przed te fusy ale juz jej od dawna nie uzywam. Ona caly czas podgrzewa kawe ale ja uwazam ze odgrzewane to niezdrowe, tak jak i odgrzewane zwioazki :P O zwiazkach wspomnialam bo wczoraj Fafik zerwal sie ze smyczy i do mnie zadzwonil! Skonczyl kuchnie (po szesciu latach :O) I niby ja powinnam zobaczyc :O:O Wysmialam ze skoro piekarnik, zmywarke kupil jeszcze przed slubem to teraz juz gwarancji nie ma :D I sie zgadza :D Cos w piekarniku nie dzialalo i naprawial na wlasny kszt :D Durak, ot durak! Poza tym po co mam zobaczyc? Co mi to da? A moze on czeka czy ja pochwale lub zganie? To juz nie moja rola. Ale grzeczna bylam bo w jednej sypialni trzeba kabel do pradu polozyc co by swiatlo bylo :O:O Bo na suficie wentylator bez swiatla i tylko lampki na nocnym stoliku. Kupilam ladny (moim zdaniem) kinkiet i chce zeby mi zrobil :P Wstepnie obiecal bo powiedzial ze pomysli :P 🖐️