Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brateczka

Pudełka do spania dla dzieci

Polecane posty

Gość Brateczka

Hej Dziewczyny! Czy któraś z Was słyszała o pudełkach do spania dla dzieci? Znalazłam ostatnio coś takiego http://lulubabybox.pl/ i zastanawiam się czy nie kupić bratowej, która jest w ciąży. Może by się fajnie sprawdziło po porodzie i przez pierwszy czas z dzieckiem. Mamusie i dziewczyny w ciąży co sądzicie o takim rozwiązaniu? Chciałybyście dostać taki prezent?

Gość gość
chore na maxa.

Gość Brateczka
no co ty, dlaczego?

Gość gość
jak ci sie podoba to zarzycz to sobie dla swoich dzieci jak będziesz w ciąży. Ja bym się obraziła za taki prezent a dziecka bym do tego na pewno nie włożyła.

Gość gość
A mi sie podoba. Fajne rozwiązanie

Gość Brateczka
Właśnie mnie się bardzo podoba, ale nie mam jeszcze dzieci. Myślałam, że to jest takie praktyczne i fajnie wygląda moim zdaniem.

Gość Brateczka
Ooo super dziewczyny! czyli są też pozytywne opinie :) . Myślicie, że na prezent się sprawdzi?

Gość gość
Troche drogie, jak na pudelko z samym ,materacem i głupio take gole dac, nie każdy o tym slyszal i nie każdemu będzie się to podobalo jako poslanie dla dziecka. Musialabys dokupić jkies ciuszki, kocyk.

Gość gość
Bez jaj haha moja siostra w takim pudełku dostała szczeniaka i potem on w nim spał haha nie wyobrażam sobie dziecka do takiego pudła wkladac. Po co? Czemu to ma służyć niby? :o

Gość gość
kiedys czytałam ze ochraniacze na łożeczko takie niezbezpieczne bo nie ma cyrkulacji powietrza i chyba gromadzie sie dwutlenek wegla ( nie wiem czy dobrze to nazywam ale jakos tak ) co jest bardzo grozne , moze prowadzic do smierci aco dopiero takie pudło !!!! szok jak mozna takie cos produkowac i/lub kupowac !!!!!

Gość gość
Najlepiej podpytaj kolezanke, czy jej się takie cos podoba. Widzisz, zdania tu sa podzielone, wiec kolezanka może czuc się urazona. No i faktycznie cena jst za wysoka jak za karton...

Gość gość
wiekszej bzdury nie slyszalam, chyba nie dawaliby tego od 80 lat w finlandii gdyby dziecko mialo sie w tym udusic. przeciez tam sa nawet otwory w tym pudelku. w wozku tez nie wozisz dziecka bo nie ma przeplywu powietrza?

Gość gość
ja wiem, ze ochraniacze sa niebezpieczne, ale to nie jest to samo przeciez. inny material, konstrukcja itp.

Gość gość
gość dziś ja wiem, ze ochraniacze sa niebezpieczne, ale to nie jest to samo przeciez. inny material, konstrukcja itp. Zgłoś x lepiej sie juz zamknij i zajmij czyms pozytecznym

Gość gość
Po pierwsze za tą cenę to można już używane łóżeczko zwykłe kupić :O Po drugie karton bardzo szybko się wytrze i będzie nieestetyczny, chyba że jest gruby, ciężki i mocno lakierowany. Na podłodze nie postawisz, bo niewygodnie dziecko wyjmować, do łóżka nie weźmiesz, bo duże, twarde (chyba, że mąż śpi na kanapie). Mało kto chce stawiać posłanie dziecka na stole :O Jedyny plus jaki widzę, to jak ktoś jedzie w podróż do hotelu itp, ale zazwyczaj w hotelach dostępne są łóżeczka niemowlęce, a turystyczne można kupić w podobnej cenie i po złożeniu nie narażasz go na zniszczenia. Moim zdaniem zbędny gadżet.

Gość gość
Myślę, że noworodek będzie się tam dużo lepiej czuł, bo jest ciasno a do tego praktyczne, bo można nosic, przestawiać w które miejsce sie chce, zajmuje mało miejsce ale jako prezent nie jest odpowiednie, bo to rodzice sami powinni wybrać, gdzie ma spać ich dziecko.

Gość Brateczka
Dzięki dziewczyny, pokażę Bratowej te pudełka żeby sprawdzić jak jej się to podoba i wtedy kupię najwyżej. Moja koleżanka, która ma dwójkę dzieci, mówi że bardzo żałuje, że nie miała czegoś takiego, gdy jej dzieci były małe.

Gość gość
Brateczka dziś Dzięki dziewczyny, pokażę Bratowej te pudełka żeby sprawdzić jak jej się to podoba i wtedy kupię najwyżej. Moja koleżanka, która ma dwójkę dzieci, mówi że bardzo żałuje, że nie miała czegoś takiego, gdy jej dzieci były małe. x jest tyle fajnych rzeczy dla dzieci czy noworodków a t u bzdurny karton bez sensu w którym moze udusic sie dziecko i ona ndal chce to kupic !! omg

Gość gość
materaz piankowy 5 cm ! potem dlaczego dzieci ze skolioza ze skzxrywieniami kregosłupa ! bo głupie matki karton kupiły

Gość gość
ale wy jestescie zacofane kwoki !! otworzcie sie troche na nowe rozwiazania, a nie badzcie takie zapyziale matki. pewnie bujaczek i chodzik byscie kupily dzieciom bo to "samo zdrowie"!!!

Gość gość
Zacofana nie jestem :P bujaczka i chodzika nie miałam :P ale ten karton u mnie byłby co najwyżej na zabawki, materacyk dla psa a jedno i drugie można kupić dużo taniej :P

Gość MarioYamasaki
hmm komu wierzyć - fińskim szpitalom, które rozdają takie pudełka kobietom po porodzie, czy matce piszącej o skoliozie i uduszeniu?

Gość gość
A gdzie to pudelko postawic ze spiacym noworodkiem? Na podlodze???

Gość gość
Sto razy łatwiej przenieść dziecko z pokoju do pokoju w wózku, lub leżaczku, niż tachać nieporęczne pudło :P Nie wszystkie "nowinki" są dobre :O

Gość gość
Moj kregoslup napewno wytrzyma to ciagle schylanie do samej podlogi aby wziac dziecko badz podac smoczka.

Gość gość
Nie widzę w tym najmniejszego sensu.

Gość gość
współczuję kręgosłupa w takim razie :) puść sobie Chodakowską może go podreperujesz ;)

Gość gość
tu chodzi o kręgosłup dziecka na 5 cm materacu piankowym to troche słabo a nawet bardzo słabo . Ale swietnie ze wspomniałas o kregosłupie matki - kolejna do ortopedy :(