Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alutka2017

Sierpniowki 2017

Polecane posty

Justyna - cztyli najpierw dziecko buja sie pozniej raczkuje ? Jestem zielona w tym wszystkim.Im wiecej czytam tym mniej wiem :/ My mamy mate piankowa i widze jak mala zaczyna sie sama przemieszczac :D Zavzyna przesuwac sie do zabawki. Pluje sobie w twarz,ze wczesniej jej nie kupilam bo moglam spowonic jej rozwoj ale nic, idzie ku dobremu.

Gość 3Justyna 33
No tak jest ze najpierw się buja przód-tył aż w końcu ruszy prZed siebie na czworaka. Ja nie mam piankowej tylko taka trochę śliską, sama teraz nie wiem czy to moze wwłaśnie mata u nas trochę nie spowalnia.

Gość Sowa25
Dziewczyny, nic tak nie odmładza, jak facet wstający w nocy do dziecka! :D muszę przyznać, mój mąż w końcu do tego dorósł i od kiedy on wstaje, ja znów z twarzy przypominam człowieka. Justyna, parę tygodni od bujania przód-tył i młody będzie śmigał. Co do maty edukacyjnej z pałągami, ja też myślałam, że przez nią młody w ogóle się nie chciał obracać na brzuszek, bo miał zabawki nad głową na wyciągnięcie ręki. Teraz mam dywan i tam rozsypuję zabawki, ale dla syna nie jest to żaden wyznacznik. Najlepszą zabawką są obecnie kocie miski i piasek z kuwety. Najgorszy jest ten piach. Sprzątam praktycznie ciągle, bo syn tylko chodzi i zbiera do buzi WSZYSTKO, co zobaczy. Niby gorzej bo trzeba pilnować, ale wreszcie nie muszę go wszędzie nosić, nie leży znudzony w jednym miejscu i idzie sobie gdzie chce. I to jest super.

Gość gośćaga83
Hhm ja nie jestem wozkara. Mam stary 12 letni spacerowy i tyle. W sumie nie czulam potrzeby nowego. Spacerowki mam dwie. Jedna po domu, jedna na podworko. Maty nie mam tylko malutki dywan, ale to chyba juz bez znaczenia bo maly przemieszcza sie jak antyterrorysta, pelza, obraca odpycha. U mnie jest juz zimna podloga bo za goraco na ogrzewanie a on ciagle na tych kaflach sie kreci. Dzis mial gorsza noc. Plakal do 1 w nocy co chwila. Oby nic z tego nie wyniknelo, zadne przeziebienie. Czas tak szybko mija, za 3 miesiace konczy mi sie urlop i do pracy. Dobrze mi w domu.

Aga, no właśnie, ja aż czuję, że czas mi ucieka przez palce. Niedługo nasze dzieci skończą rok, a ja mam jedno zasadnicze pytanie: kiedy to minęło?!

Aga u nas też dziś gorsza noc. Mała płakała przez sen i nie szło jej uspokoić. Dokładnie czas tak szybko leci i zaraz roczek i powrót do pracy. Ja mam wyliczony na 26.10 po wykorzystaniu urlopu więc jest jeszcze czas :-) a Ty Aga już za 3 miesiące wracasz ? Nie wykorzystujesz od razu zaległego urlopu? Sowa zgadzam się z Tobą. Niby trzeba pilnować Ale wydaje mi się ze jest lżej

Gość reox
Ja nie miałam maty, tak samo jak malgo rozkładałam koc, wysypywałam zabawki i mały się bawił. Teraz najbardziej synka interesują schody. malgo - dużo masz tego urlopu zaległego, 3 miesięce Ci wyszło? Ja zdecydowałąm się zostać na urlopie wychowawczym, na razie biorę rok. Czy jeszcze któraś z Was zostaje w domu? Czy wszystkie wracacie do pracy? Sowa - ja mam zwierzęta na dworze, tzn. kot chodzi po domu, ale nie mam dla niego kuwety, bo wychodzi się załatwiać na dwór, jest najciekawszym obiektem zainteresowaniem mojego dziecka:-)

Gość MagicznyCzassssss
Cecysia jasne ze pytaj,zazwyczaj -zawsze;-) mamy chętnie mówią o wózkach. My polki, nie wiem dlaczego, ale musimy mieć wózek na takich amortyzatorach, że jak zawieje lekko wiatr, to musi wózkiem bujać,dla mnie to bezsensu bo przecież po kocich łbach nie spacerujemy:-))) nie znam tego wózka,pierwszy raz go widzę nic Ci o nim nie powiem, ale wydaje mi się że NIE. Ten Nico nie jest nawet w jednej setnej podobny do bugaboo cameleon, miałam ten wózek dla mnie jest naj lepszy:))) wiesz co myślę że "mutsy nexo", będzie spełniał wszystkie Twoje wymogi. Zobacz sobie i na olx kupisz w fajnej cenie to wózek który będzie zadbany:-))) nawet jeśli będzie dużo użytkowany. Moja znajoma jak kupowała wózek że sklepu wysylala mi zdjęcia a ja jej mówiłam czy dobry czy nie;-) I jest zadowolona:-)))

Reox- ja jestem nauczycielką. Urodziłam w połowie lipca więc w wakacje i jakoś to mi się przesuwa. My mamy jakoś inaczej z urlopem. My co prawda mamy zamiar zacząć starać się od czerwca o drugie dziecko więc być może nie wrócę w ogole do pracy a jak wrócę to na krótko

Gość gośćaga83
Tak mam zalegly. Caly za 2017 i 2018. To ponad 10 tyg roboczych wiec tez wychodzi poczatek pazdziernika ale chyba z 10 dni zostawie sobie rezerwowych. Przydadza sie jeszcze do konca roku pewnie na rozne okazje. Wiec wroce pod koniec wrzesnia. Ale cieplutko. Ja znowu szaleje w ogrodzie. Ale upiornie niewyspana jestem. Przyszly tydzien ma byc zimny i deszczowy wiec trzeba lapac slonko poki jest.

Gość kora1987
dziewczyny a jakie kacie foteliki samochodowe?zmenilyscie juz? u corki mam recaro sport ale uwazam, ze jest za ciasny :/ Gabi chce inny kupic.. u nas noce dalej tragedia, wstaje, nie raczkuje. mnie wzielo jakies paskudztwo, ledwo zyje..BoE cLowiek nie docenia, jak jest zdrowy..

Kora my ciągle wozimy córkę w pierwszym foteliku. Niebawem trzeba wymienić, ale bardzo mało jeździmy z nią autem więc jakoś się nie spieszymy specjalnie. Zdrówka życzę

Witam :D Jak Wam minela sobota ? Mi bardzo pracowicie i zaraz ide spac bo padam ale jeszcze odp. bo czesto czytam Wasze wypowiedzi ale nie mam kiedy odp. Kora - zdrowia ! :) Duzo,duzo sily :D My mamy jeszcze pierwszy fotelik.Nie wiem kiedy zmienic :/ Mamy do 10 kg.i moze jak te kg,przekroczy to zmienimy.Nie wiem. Tez nie jestem wozkara.Ogolnie jak cos kupie to lubie miec na lata. MagicznyCzassssss - jednak zrezygnowalam z Bebetto Nico.Widzialam go w sklepie i strasznie nie podoba mi sie raczka jak jest daleko jak posadzi sie dziecko no i duzy jest .Ciut mniejszy od mojego wozka ale jednak duzy. Polecasz mutsy nexo i faktycznie jest bardzo fajny ale nie widzialam go w sklepie :/ I chyba kupie ten Bomi Optimo Euro Cart. Nawet podbny jest do Mutsy, czy nie ? Wiecie co,kupilam mate bo na podlodze,pomimo,ze w pokoju u malej jest dywan,nie poloze jej bo ciagnie od podlogi. Pod dwoma pokojami jest piwnica i tak od niej idzie zimno :/ :/ a kocu dobrego nie mam :P Sowa25 - taki facet to skarb :D Ja tez takiego mam chociaz ostatnio ciagle wstaje w nocy i to nie do karmienia a do podawania smoczka :O Musze ja tego oduczyc tylko jak :/ reox - ja zostaje w domu bo jestem bezrobotna.Od parunastu lat nie pracuje...starsznie dziwne uczucie. Dobrej nocy dziewczyny :D

U nas dziś dużo spacerów i zakupów ze względu na piękną pogodę :-) Cecysia- nie nudzi Ci się tak w domu( oczywiście zanim zaszłas w ciążę ) ? Nie chciałaś pójść do pracy ? Ja juz teraz miewam momenty, ze myślę ze fajnie byloby wrócić do pracy bo dla mnie juz za dlugo siedzenia w domu

Gość MagicznyCzassssss
Ja mam nosidelko- be seafe izi go i jestem zadowolona, później mała będzie jeździć w cybexie sirona 360°,obecnie jeździ w nim jeszcze moja starsza córka, ale myślę że za miesiąc przeloze młodsza do fotelika cybex, ogólnie mogę polecić ten fotelik. Obraca się,duży plus jak dziecko się denerwuje, bo się nudzi itp

Gość MagicznyCzassssss
Cecysia podeślij linka bo nie wiem który to,szukam to mi jakieś inne czuba wyskakują

Witam :D goscmalgo - jak przestalam pracowac ( w 6 mcu ciazy) nie moglam przyzwyczaic sie do tego,ze nie pracuje.Z czasem przyzwyczailam sie i poki co nie nudze sie bo ciagle znajdzie sie cos do zrobienia. Tak,chciala bym pojsc do pracy ale z drugiej strony nie chce zostawic dziecka w zlobku albo z niania.Moze zazdrosna jestem hehehe.Nie wiem sama ;)Moze kiedys dojrzeje do tego aby oddac dziecko do zlobka. MagicznyCzassssss - http://easy-go.com.pl/wozki_wielofunkcyjne/optimo/

Cecysia- zrozumiałam z wcześniejszego wpisu ze nie pracujesz od lat :-) no jasne mi też z jednej strony szkoda zostawić małej i wydaje mi się ze zajmę się córka najlepiej, ale z drugiej strony to wiem, że jak za nią trochę zatesknie to mam dla niej więcej cierpliwości i chęci do zabawy itp

Gość MagicznyCzassssss
Dziewczyny ja nie pracuje już od 4lat ,szok właśnie e zdałam sobie ż tego sprawę;-) przy trójce dzieci nawet nie zauważyłam:-)))) czasem sobie myślę, że już pora na powrót, ale tak jak Ty Ccecysia,mysle sobie że tylko ja sie zajmę odpowiednio moja córeczką, jestem bardzo zazdrosna;-))))) tak bardzo ja KOCHAM!!!!! Cecysia zobacz sobie wozek spacerowy Euro -Cart Volt. Ten z tego linku, nie jest zły ale pamiętaj nie ma amortyzacji na kola jeśli Ci zależy ale jest fajny:-). Pozdrawiam Was drogie mamuśki I życzę miłego wieczoru no już nocki;-)

goscmalgo - haha dobrze zrozumialas moj wpis ale mialam co innego na mysli.Zle napisalam :/ Dopiero teraz zobaczylam. Pracowalam przez parenascie lat a od prawie roku nie pracuje.Matkooo ale zlecialo. MagicznyCzassssss - tak, tak czas leci ! Jak sama zuwazylas juz 4 lata nie pracujesz.Czyli nie tlyko ja mam odczucie,ze lepiej wychowam dziecko niz kto inny ;) ale z drugiej strony podobno lepiej dziecko rozwija sie jak jest w przedszkolu niz z babcia w domu ale do czasow przedszkolnych jeszcze daleko :D Chodzi Ci o ten wozek ? https://sprzedajemy.pl/nowy-wozek-volt-euro-cart-czarny-spacerowka-katowice-2-02d8b2-nr49462427 Te kola malutkie przerazaja mnie. A ten z mojego linku nie ma amortyzacji na kola? Jak dowiedziec sie,ze nie ma? Bo ja nie zauwazylam,nie doczytalam.....moze glupie pytanie. Dobrej nocy :D

Gość MagicznyCzassssss
Tak nie ma amortyzacji ten Optimo. Ten z małymi kołami,jest super,jest amortyzacja i te wozki z małymi kolami, często dają radę bardziej niż te z duzymi:/ rodzice są zadowoleni z wózka tego ostatniego co Ci polecilam:-))) I na żywo bardz o fajnie się prezentuje w kolorystyce biało-szarej. Pozdrawiam

Hej dziewczyny. Jak u Was i Waszych maluchów? Justyna, Aga jak u Was ? Ćwiczycie nadal ? Widzicie jakieś efekty ?

MagicznyCzassssss - dziekuje :D teraz mam nad czym sie zastanawiac :D Moge pochwalic sie,ze corcia zaczela pelzac i ewidentnie zbiera sie do raczkowania bo chwieje sie "przod - tyl " :D Nawet ostatnio ktos tu o tym kiwaniu wspomnial. I jakas dzis byla marudna.Albo zmeczenie albo zeby....jeszcze nie ma zebow. Sierpniowa mama - jak samopoczucie ? Dobrej nocy :D

Gość gośćaga83
My cwiczymy chociaz mniej intensywnie bo maly ma spory katar, odciagamy duuzo, fizjoterapeuta kazal skrocic czas cwiczen. Najstarszy tez chory. Wczoraj bylam z tymem na badaniach, wazenie, mierzenie itd. pediatre malo zainteresowalo ze nie siedzi, na moja prosbe dala skier do neurologa. Pojda kiedys tam jak nadejdzie moj termin na nfz, albo nie pojde, bo pewnie szybciej zacznie raczkowac. Postepy sa bo zaczyna powoli na raczkach sie podpierac ale jeszcze nie raczkuje, ale raczki co raz sztywniejsze. Po calym domu sie przemieszcza, obraca, kreci na brzuchu, pelza. Taki antyterrorysta. Malo pisze teraz bo ciagle albo cwiczenia albo z nosa odciagam.

Gość MagicznyCzassssss
Cześć. Kobitki. Sierpniowa mamo jaj samo poczucie, co będziesz mieć wiesz już może??? Moja też ma słabe raczki:-((( stymuluje ja,ćwiczę poprzez zabawę ale jest leniwa:-( po mamie??? Wczoraj przyjechał mój wózek elodi detals fauna:-))( dziś to przetestowalam, Wow powiem Wam że rewelka, lekko się prowadzi,podbija, daje radę w lesie,krawężniki nie są mu obce. Ogólnie mile bardzo zaskoczenie:-)))) pozdrawiam. Ps. Wyjeżdżacie gdzieś na majówkę ż dzieciakami?

Gość gośćmalgo
Aga super że Twoja ciężka praca przyniosła efekty. Zdrówka dla Tymka

Gość gośćaga83
Mojemu synkowi prawie od urodzenia brzydko pachnie z jednego uszka. Czasami czuc bardziej czasami mniej. Do czyszczenia mam fonixa. Miala ktoras z was tak u dziecka? Albo tez to czuje? Dwa razy ogladal go laryngolog i powiedzial ze wszystko ok a woskowina nie zawsze ladnie pachnie szczegolnie u niemowlat.

Gość Sowa25
Dziewczyny, moj synek dzisiaj w ogole nie chce jesc... zawsze mial wilczy apetyt, a dzisiaj to jakby nie moje dziecko. Ostatni pelny posilek mial w nocy, butla mleka. sniadanie troche dziabnal, drugie sniadanie doslownie kilka lyzeczek, z zupka to samo, moze z dwie lyzeczki zjadl... wode pije. Gardlo mu ogladalam, nie wyglada na bolace. Czy to moze byc spowodowane zabkowaniem...?