Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

orzeszek88

Wczesne objawy ciąży pomocy cz2

Polecane posty

Gość gość
Słoneczko bardzo mi przykro. Ja po twojej wypowiedzi z dnia 16 stycznia o przyroście bety wiedziałam, że z tej ciąży nic niestety nie będzie. Nie mówiłam Ci tego bo myślałam że może jakiś cud się zdarzy. Ale wartości bety mówiły same za siebie. W czwartek miałaś 44 a w poniedziałek tylko 109 a powinno być powyżej 200 już. Ja miałam podobnie też beta mi tak słabo rosła i źle to się skończyło. Trzymaj się. Klara

Gość gość
Ja dziś 28 dzień cyklu, korci mnie już test zrobić chociaż wiem że w tym miesiącu raczej nic z tego. Ja po poronieniu mam dziwnie z bólem piersi. Przed bolały mnie już od owulacji a teraz prawie w ogóle nie bolą. Klara

Gość gość
Lwica, madzia napiszcie tak w skrócie jakie miałyście objawy od owulacji do pozytywnego testu. Klara

Gość gośćmadzia
Klara ja to wsumje nic niemialam. Tylko po owulacji jakieś 5 dni miałam taki śluz jakby mleko takie zadkie i biale i w nocy bolały piersi i troszkę większe były ale to tak jak przed okresem. Spałam niby lepiej ale to normalne zimą takie niby przesilenie.

Gość Lwicapolska
U mnie też żadnych objawów nie było jedyne co zauważyłam i pierwszy dzień po owulacji mnie pyklo ze może się udało to to że zaczęły mnie boleć po owu sutki a zawsze bolały piersi zaczynało się od bokow i tak do dnia spodziewanej miesiączki tylko sutki a potem dopiero zaczęły boleć piersi całe druga rzecz to 2 dni przed @ miałam wrażenie ze nie boli mnie brzuch a ciągnie i to chyba tyle :)

Gość Lwicapolska
A no plus mierzyła temperaturę codziennie i ona tez świadczyła o ciąży bo utrzymywała się wysoko jak nigdy wiec tez przez nią miałam cicha nadzieje i po 13 dniach wysokiej temp zrobiłam test :) wiem ze jak nie mierzyła wcześniej to nie jest ona na 100 pro wiarygodna ale dla samej sobie zmierz ja sobie jutro rano i tak przez np kolejne 5 dni i będziesz wiedziała co się mniej więcej dzieje :)

Gość Orzeszek88
Hej dziewczyny :) widzę tu dużo się dzieje słoneczko tak mi przykro :( iza nie opuszczaj nas :) gość Madzia i lwicapolska widzę pierwsze objawy macie... super ważne żeby było wszystko ok miałyście już pierwsze wizyty ? Miczka misska widzę mniej zaglądają. Klara dalej walczy :) a tobie emenemsik współczuję :( ale jak masz być zdrowa to warto :* zaglądam do was prawie codziennie :)

Gość Lwicapolska
Orzeszek fajnie ze jesteś :) u mnie czasem zgaga pierwsze mdłości od czasu do czasu, czestomocz i pragnienie i to chyba tyle :) no i chodzę spać przed 20 :D

Gość słoneczko31
Czesc dziewczyny. Wczoraj wieczorem mialam juz wyniki, beta spadla do 13. Wiedzialam ze poronilam kiedy dostalam popoludniu krwotoku:( Wczoraj przed 18 tak sie rozkleilam, ze przez godzine nie moglam sie uspokoic, a nie moglam glosno plakac bo tesciowa jest u nas i nic nie wie:( lepiej teraz niz pozniej....niestety do konca maja na pewno nie bedziemy probowali znowu i to jest decyzja mojego meza niestety:(

Gość gość
Hej , mam 17 lat i w tym samym wieku koleżankę , która ostatnio trochę pobalowała i .. Podobno doszło do zbliżenia i się bardzo martwi ale nie chce nikomu o tym powiedziec tylko mi , a ja zwracam się z prośbą do Was . Czy jeśli za jakieś kilka dni ma dostać okres możliwe jest żey zaszła w ciąże? Mówi , że bolą ją piersi i ma mętny śluz a do zbliżenia doszło w sobotę , jakie jest prawdopodobieństwo ?

Gość gośćIza
Jest możliwość zajścia w ciążę przed miesiączka. Wszystko zależy od momentu jajeczkiwania. Niektóre dziewcZyny mają późno . chociaż zazwyczaj od owulacji do miesiączki jest ok 14 dni więc prawdopodobieństwo że zaszła w ciążę jest małe ale mogło się tak stać. Musi czekać do terminu miesiączki. Albo wtedy zrobić test albo krawienie wyjaśni :-) i lepiej uważać przy takich zblizeniach.

Gość gośćmadzia
Słoneczko bardzo bardzo bardzo wspolczuje. Szkoda ze nie mozesz głośno wykrzyczeć zalu itp to czasem pomaga. A jeśli mogę spytać czemu do maja? Skoro naturalnie doszło do poronienia to chyba można od razu probowac. Albo po miesiącu. Gość 17 lat skoro stosunek był w sobotę to może tabletka po mija 72 h ale to jakaś opcja. Jeśli stosunek był bez zabezpieczenia z finiszem to przed okresem nawet kilka dni moze sie wydarzyć wpadka.

Gość gość
Dziewczyny ja robię przez cały cykl testy owulacyjne nie był w tym miesiącu żaden pozytywny, i od 20 dnia cyklu nie było nawet drugiej kreski w ogóle, wczoraj nawet cienia drugiej kreski a dziś widać już drugą kreskę ale słabo. czy ja mam się spodziewać owulacji znów bo hormon LH zaczyna rosnąć? Klara

Gość gośćmadzia
A jak długie masz cykle? Może coś się przesunelo.

Gość Emenemsik
Lewica mam u siebie imię i nazwisko a nie chciałam tu pisać,jak możesz to podaj swój to Cię dodam :) dziewczyny macie instalacji?:)

Gość gośćIza
Klara jeszcze nie dostalas @? Który to dzień cyklu? Bardzo to dziwne. Ale spoko w takiej sytuacji robić testy bo cokolwiek wiesz, owulacji raczej nie było do tej pory. a tak już może byś się zastanawiała czy ciąża czy co... Jeśli masz takie cykle to najlepiej prowadzić obserwację u dobrego ginekologa albo tak jak sama mowilas wziąć lek na pęknięcie pęcherzyka. A może tak być ze przez te leki co bralas to wydluzyly wszystko?

Gość gość
Tylko, że mi brzuch dziś boli jak na okres mam takie skurcze macicy i na pewno owulacji już nie będzie, lekarz mówił że niby była w okolicach 19-21 dnia cyklu. Dziś 28 dzień. Klara

Gość gość
Wcześniej moje cykle to średnio 30-33 dni a po poronieniu moje cykle wyglądały tak: 1-36 dni 2-38 dni 3- 30 dni 4-teraz trwa Klara

Gość gośćmadzia
Skoro lekarz mówi ze owacja byla to po co robisz testy owulacyjne jeśli chcesz zobaczyć dwie kreski ze niby testy owulacyjne są najszybsze to ok ale wg mnie to tylko nakrecanie psychiki a jak pokazują przykłady cykl dopuszczenia jest cyklem udanym.

Gość gość
Robiłam je dalej bo w dniu niby owulacji która powiedział mi lekarz testy były też negatywne i nie miałam objawów owulacji dlatego liczyłam że się przesunęło a lekarz pomylił. Klara

Gość gośćmadzia
Hm Klara to może a teraz dopiero owulacje będziesz miała... Poza tym podobno zdążą się testy nie wychodzą mimo że owulacja była.

Gość słoneczko31
Mąż ma ciezki okres w pracy i w maju ma juz byc lepiej, a poza tym chce by dziecko urodzilo sie na wiosne. Jak skonczy mi sie okres to znowu zaczne mierzyc temperature, tylko zastanawiam sie czy znowu zaczac brac ta luteine zeby miec regularne miesiaczki czy zdac sie na nature,akurat w grudniu odstawilam luteine i wtedy owulacje mialam bardzo pozna, pewnie dlatego sie nie udalo:(

Gość gośćmadzia
Słoneczko masz wizytę u ginekologa może on coś doradzi. Czy brać leki czy nie. Samemu lepiej niekombinowac.

Gość Lwicapolska
Moj insta a_njtaa :)

Gość misska
hej dziewczyny. tak niestety bede juz bardzo zadko zagladac. brakuje mi czasu, nie mam kiedy sie po tylku podrapac. Moj malutki wkoncu zasnal a oczy to mnie tak pieka bo spac mo sie chce ze szooook...daje mi z deka popalic nocami jak sobie kilkugodzinne niespanie urzadza. ale i tak jest slodki, mimo ze mowie ze udusze go z tej milosci i za to ulewanie i przebieranie non stop i niespanie. :) Sloneczko przykro mi:( nigdy bym tego nie chciala przezyc ale dasz rade i znowu zobaczysz 2 kreski. Izus buziaki :* od e-cioci :)

Gość gośćmadzia
Misska kochana dasz radę ostatecznie ostrzegalam przed pawelkiem. Oni są tacy aż do uduszenia z tej milosci... Jeszcze kilka tygodni i będzie lepiej. Trzymaj się kochana .

Gość Emenemsik
Miśka pocieszę Cię bo mojej siostry synek(ten teraz grudniowy) był jak aniołek, jakieś 2/3 tyg. Temu miał szczepienie i wstąpił w niego diabel:) ostatnio na mieście dał nam popalić haha. Słoneczko daj na wstrzymanie,widocznie tak musiało być :) wczoraj usłyszałam od mojego mężczyzny : do marca mam spokój ale od marca to chyba umrę przez Ciebie! Haha mówi że teraz zero seksu bo musi przez rok siły zbierać haha oczywiście mówi to w żartach :) Jak się czujecie ciezarne?:) ja mam takie super humor dzisiaj!:)

Gość Lwicapolska
Ja dobrze ogólnie ale u mnie z humorem to kiepsko bo chyba szefowa się coś domyśla i robi wszystko żebym do domu ze łzami wracała. Wredna su*a ! Wczoraj miałam pogrzeb u bratowej jej najbliższa osoba zmarła i chyba hormony dają o sobie znać bo w pewnym momencie po wszystkim to ona mnie pocieszla zamiast na odwrót tak ryczałam :) A no i w końcu dziś spałam jak dziecko aż się wstać nie chciało :) a jak u was dziewczynki ? Em skąd ten dopisujacy nastrój ? :)

Gość gośćmadzia
Ja chrycham dziecko jednak trochę mnie zarazilo ale czuję się tak wspaniale ze to aż nienormalne. Mam zakwasy po siłowni jeść mi się nie chce jeszcze schudne.... Tylko piersi trochę bolą i w nocy jak będę tak sikac to za miesiąc cewnik sobie podlacze albo w ogóle z toalety schodzić nie bede. Em takie maluchy potrafią Dac czadu. Ps facet ma dobre podejście niech rok trenuje i przygotowuje się do egzaminu zobaczymy w którym podejściu zaliczy haha. lwica wytrzymam jeszcze w pracy trochę a potem najwyżej weźmiesz l4 i niech się durna baba sama nad sobą wyrzywa.

Gość gośćmajka
Nam się udało w drugim cyklu starań, ale to w pierwszym miałam więcej objawów ciąży niż w tym, w którym się udało. Psychika działała. Ciążę przypuszczam jeszcze przed miesiączką. Tydzień po owu aż do miesiączki miałam bardzo wodnisty, białawy śluz, ten czas był u mnie zawsze bardzo suchy. Tym razem musiałam nakładać wkładki. Piersi pobolewały mnie jak na okres, żadnych żyłek. Po kilku dniach zauważyłam, że mam napady gorąca i bardzo szybko łapie mnie zadyszka, mimo iż jestem wysportowana. Do tego czułam, że macica mi puchnie, rozciąga się, szczególnie wieczorem. 3 dni przed miesiączką zrobiłam test - cienka kreska, ale widoczna. Nie miałam żadnych bólów przed miesiączką, a zawsze bardzo bolał mnie brzuch na 4 dni przed. 5 dni pierwszym testowaniu kreska była już wyraźna. Za tydzień wizyta u gina i czekam na Walentynki,żeby powiedzieć mężowi :)