Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem chora szefowa chce mnie zwolnic

Polecane posty

Gość gość
i chyba tak zrobie. Dziekuje.

Gość gość
Prosze i ciesze sie, ze zrozumialas:)

Gość gość
I wybacz mi nerwy, ale musialam:D

Gość gość
nie szkodzi. Dziekuje za porady, zobacze co ona jutro znow wymysli.

Gość gość
Hej autorko, daj znac co i jak

Gość gość
A jeszcze tak pomyslalam, ze zrob zdjecie tego zwolnienia i moze dostarcz je bezposrednio do ksiegowej?

Gość gość
Aha no i moze potwierdz, ze masz kolejne zwolniejje sms/mailem? Lepiej dmuchac na zimne, bo ta szefowa to zzkoda slow

Gość gość
super, bylam u psychiatry. Zna moich pracodawców jak wszyscy lekarze w promieniu 200 km. Zwolnienia nie dostalam, powiedzial ze moze mi wystawic za dzisiejszy dzien, ze zostal mi tylko miesiac pracy i zebym tyle wytrzymala, zebym poszla do zwyklego lekarza po zwolnienie skoro mam angine. Wiem ze sie boi bo saa strasznie msciwi. Poszlam do lekarza dostalam jeszcze tydzien zwolnienia, lekarka powiedziala ze juz duzo lepiej wygladam i dami ostatecznie na ten tydzien... nie wierze ze ludzie ktorych tye znam tak mnie potraktowali.

Gość gość
mi ostatnio psychiatra powiedział tak samo, że wytrzymam. Suka z twojej szefowej, złam specjalnie noge i tyle.

Gość gość
ciekawe czemu mnie to nie zdziwiło.

Gość gość
znajomości i tyle.. co za szmata

Gość gość
wiem:(

Szefowa nie może tak sobie Ciebie zwolnić. Musi dać Ci wypowiedzenie (jak wrócisz do pracy, nie wcześniej) z napisanym powodem dla którego Ciebie zwalnia. Nie zgadzaj się na wypowiedzenie za porozumieniem stron, musi Ci udowodnić, że nie dopełniłaś swoich obowiązków. Zawsze możesz ją o to pozwać. ...a Twoja mama lepiej niech już teraz szuka pracy.

Gość gość
źle to rozegrałaś, mogłas u psychiatry zasymulować depresję albo nerwicę spowodowaną mobbingiem albo cos w ten deseń, powiedzieć ze potzrebujesz uspokoić nerwy, że praca doprowadza cię obecnie do szału i nie jesteś w stanie tam przychodzić, bo ci sie trzesą rece, masz lęki i ciągle sie czegoś boisz, że masz mdłosci i wymiotujesz. W takim stanie nie mozesz chodzić do pracy. Ja byłam właśnie w takiej sytuacji, tylko że nie symulowałam, byłam mobbingowana w pracy i nie dawałam rady. Psychiatra sama mi zaproponowała zwolnienie pomimo że ja poszłam tam tylko po leki a zwolnienia nie chciałam. Lekarka nie chciała mnie wypuścić bez zwolnienia, więc wzięłam. W ogóle moim zdaniem nie powinnaś wspominac że został ci miesiac pracy bo to było do przewidzenia że lekarz tak sie zachowa :/

Gość gość
Ciekawe, Twoja szefowa to jakis hitler? Ze wszyscy sie jej tak boja?nawet psychiatra, ktorego ciezko podwazyc? Masakra, to jakas mala miescina? Gdybym wieedziala, to bym Ci radzila pojechac do wiekszego miasta po to zwolnienie. A osoba, ktora napisala, ze moglas okazac zle samopoczucie i smutek, zdenerwowanie, co zreszt w sukie zgodne jest z prawda, ma racje. No nic wiecej nie doradzimy chyba..

Gość gość
rozmawialam ze znajomym prawnikiem, powiedzial mi ze jesli mam umowe na czas okreslony (do 2019) to ona nie musi podawac mi powodu zwolnienia niestety. I ze nie dziwi go to ze ten psychiatra tak zrobil bo wszyscy lekarze w okolicy slyszac nazwisko XXXXXXXXX bez poważnego powodu nie dadza zwolnienia;/

Gość gość
powiedzmy ze nie boja sie jej, ale maja duzo do stracenia.

Gość gość
to nie jest żadna nowa ustawa, tylko umowa na czas nieokreslony wymaga podania powodu zwolnienia przez pracodawcę. W innych przypadkach można dostać wypowiedzenie bez powodu przy zachowaniu okresu wypowiedzenia. Nie trzeba być prawnikiem zeby to wiedzieć. To jest w kodeksie pracy

Gość gość
niestety. A ja bede miala do tego z nimi kontakt;/ mój mąż pracuje u byłego męża szefowej.

Wpakowałaś się w niezłe bagno, ponieważ podejrzewam, że sytuacja może się odbić na pracy Twej mamy i Twego męża.

Gość gość
mama pracuje w tej firmie co ja 20 lat, mąż 11 ale u bylego meza, jego zwolnić nie mogą, mimo że ta moja szefowa ma jakiś udział we firmie byłego męża, ale do transportu się nie wtrąca.

Gość gość
mamy na 100 % nie zwolnią, bo ona zajmuje się ich dziećmi, opłacaniem rachunków, całym ich życiem, i co najważniejsze zajmuje się mamą mojej szefowej(założycielką całęj firmy, ale jest strsza osoba i siedzi juz w domu a cala firma zajmuje sie jej corka czyli moja szefowa) mama niejednokrotnie podnosiła na nich głos i żadnych konsekwencji nie wyciągali, boją się że ją stracą. Mama juz dzisiaj dala im probke konsekwencji tego ze mnie potraktowali w ten sposob.

Gość gość
skoro to jest taka mała mieścina że tą twoją szefowa wszędzie znają to zrób jej odpowiednia opinię na mieście, wszystkim dookoła rozpowiadaj jak cie potraktowała i jak w ogóle traktuje pracowników

Gość gość
misto liczy u nas 16000 mieszkancow teoretycznie... oczywiscie ze zrobie jej opinie.. tylko nie wyobrazam sobie pracowac tammiesiac wypowiedzenia

Gość gość
nie uwierzycie... szefowa dzwonila do mamy i powiedziala jej ze jak do niej przyjde porozmawiac o tym co zrobilam to da mi inna prace we firmie..

Gość gość
zdecydowalam ze wole chyba zwolnienie dyscyplinarne ni z miesiac z nimi w domu na codzien

Gość wiola438
Musisz pamiętać o swoich prawach w takiej sytuacji. Jak nie orientujesz się to zgłoś się do firmy https://www.seka.pl , która pomoże Ci pomóż w tym problemie. Rozwiązują takie problemy.