Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rossmann C.D.

Polecane posty

Gość gość
A ma jakaś kasjerka w Rossmannie cały etat? Przecież mamy 3/4, 5/8 i zarobki rzędu 1200 -1300 zł w miesiącach obecnych, nawet po kilku latach pracy, więc po takim samym czasie w Lidlu mają drugie tyle. I nie ma co porównywać nocek, boxy tam o połowę niższe, dostawy rozładowują w ciągu dnia, pomiędzy klientami. Nie wywożą codziennie wózków z towarem ani całego magazynu, dokładają to, czego brakuje na półkach. W Biedronce też boxy jeżdżą w ciągu dnia pomiędzy klientami, wózki widłowe, nie ma wleczenia kuwet i też nie ma wywożenia wózków z towarem, całego magazynu i szuflad. W tych sklepach wszystkie kasjerki siedzą wygodnie, nie biegają jednocześnie frontować i doradzać obserwując, czy klient nie podchodzi do kasy. I nie obchodzi ich, że stoi już 3 osoby, czasem w L, czy B stoi 10 i nic. Nie wygłaszają formułek: dzień dobry, czy zapakować do reklamówki, polecam zestaw xx 39 % taniej, czy życzy sobie pani darmowy magazyn Skarb na marzec? Płac***ani xx zł." Promocje tez inne, nie wiesza się jednorazowo 1000 cenek. I nie pracują ani po 12 godzin, ani po 9,5 w ciągu, tylko max. 8. To zupełnie inna polityka i sposób pracy.

Gość gość
Nie rozumiem tego, że tak jak piszesz w Biedronkach mogą mieć zmiany po 8h, a my nie raz nie dwa zapieprzamy po 12 godzin podczas których łaskawie pozwolą Ci zejść na 15 minutową przerwę i to jeszcze wtedy, kiedy im pasuje. "Pójdziesz teraz na przerwę ok?" No chyba nie. Jak się pracuje 12 godzin to chciałoby się odsapnąć trochę dłużej niż 15 minut, przeciez w tym czasie to się nawet spokojnie nie da zjeść.

Gość gość
Zbliżają się święta ale jak pomyśle jak ten okres przedświąteczny wygląda w L.czy B. to zdecydowanie doceniam swoją pracę w R.

Gość gość
do dziś Otóż to. (Zapomniałaś jeszcze "Dziękuję. Zapraszam ponownie" i "dzień dobry, czy mogę pani w czymś pomóc"/ "czy do xxx nie potrzebuje pani czasem yyy"? i do każdego) :) ) Koleżanka w Lidlu ma cały etat i 2500 na rękę. Sąsiadka pracuje w Biedronce i w zeszłym roku pytała mnie, czy wyciągamy 2000 na rękę. Nie mogłam powiedzieć, ile, ale ona śmiała się z pensji w Ross. One przynajmniej wiedzą, że pracują 6 -14, czy 14-22 i nie ma: zostaniesz 2 godz. dłużej/ przyjdziesz 2 godz. wcześniej/ jutro zamiast 14-21 pracujesz 6-14, a pojutrze do północy. Wiadomo, że w każdej pracy jest ciężko, ale nie wszędzie szanują pracownika.

Gość gość
do dziś Otóż to. (Zapomniałaś jeszcze "Dziękuję. Zapraszam ponownie" i "dzień dobry, czy mogę pani w czymś pomóc"/ "czy do xxx nie potrzebuje pani czasem yyy"? i do każdego) :) ) Koleżanka w Lidlu ma cały etat i 2500 na rękę. Sąsiadka pracuje w Biedronce i w zeszłym roku pytała mnie, czy wyciągamy 2000 na rękę. Nie mogłam powiedzieć, ile, ale ona śmiała się z pensji w Ross. W Biedronkach pracują tydzień 6-14, czy 14-22 i nie ma "zostaniesz 2 godz. dłużej/ przyjdziesz 2 godz. wcześniej/ jutro zamiast 15-21 pracujesz 6-14, a pojutrze do północy. Wszędzie jest ciężko, takie czasy, ale nie wszędzie szanuje się pracownika. Ja mam wspaniałą ekipę w pracy, ale kierownik nie na wszystko ma wpływ, pewnych rzeczy się nie przeskoczy.

Gość gość
Rzadko mamy 12 ale z okazji tej promocji prawie wszystkie tak byłyśmy . Kierowniczka daje wtedy dwie przerwy 15 i 10 minut i jeszcze pyta czy bałwanów możemy zostać . Gdzie wy pracujecie ze tak was traktują

Gość gość
Wszystko zależy od kierownika. Jakoś można ułożyć grafik tak, że praktycznie nic się nie zmienia, "rzadko mam 12 godzinną zmianę" oznacza raz w miesiącu, a nie raz w tygodniu, a na sklepie jest odpowiednia ilość osób.

Gość gość
A ja byłam dzisiaj 8h w pracy i nawet nie miałam żadnej przerwy, przez ta promocje nie wiedziałysmy w co ręce włożyć bo wszystko znikało z półek i do tego full zwrotów do szykowania we trzy na zmianie ,firmo dziękuję bardzo za taki dzień kobiet!

Gość gość
Wiecie może, czy za promocje 1+1 można było płacić kartą podarunkową?

Gość gość
Nie można było.

Gość gość
Od 2 miesięcy pracuję w rossmannie a wcześniej pracowałam w biedronce. Nie piszcie więc proszę że tam jest lepiej i że są wyższe zarobki. Tam jest 100 x gorsza praca i 100 x cięższa niż w rossmannie. Zarobki niższe ma biedronka.

Gość gość
P o ******* ł o ? Jak to nie można było płacić kartą podarunkową ? Niby dlaczego? Ja przyjmowałam dzisiaj co najmniej cztery karty podarunkową w promocji 1+1. Gdzie niby takie info było, a nawet jakby było to jakim prawem. Matka kupuje córce kartę żeby ta sobie wybrała pasujący zapach - a córka nie może zapłacić kartą podarunkową? Rabanu bym narobiła na miejscu klienta i skargę wysmarowała! !! biła.

Gość gość
w regulaminie było info, że nie można płacić za tą promocję 1+1 ani bonami ani kartami podarunkowymi

Gość gość
Też mnie to dziwi ale specjalnie sprawdziłam, regulamin, punkt 12. "Postanowień regulaminu nie stosuje się do zakupu produktów, choćby spełniały pozostałe warunki wskazane w regulaminie, jeśli Uczestnik dokonuje zapłaty za nie przy użyciu bonów podarunkowych, w tym kart podarunkowych Rossmann."

Gość gość
to jak przyjęłam płatność kartą podarunkową to będę musiała zwrócić za to pieniądze?

Gość gość
Nie wiem, rok temu jak koleżanka przyjęła przez pomyłkę bon żywnościowy to musiała zapłacić, ale może coś zmienili w tych kwestiach.

Gość gość
ja też dzisiaj przyjmowałam karty podarunkowe za 1+1. nic mi nie wiadomo na ten temat, ze nie można.

Gość gość
cha cha rabin wyssa z was ostatnie soki zyciowe a później wyp-li was na zbity pysj jesteście type przewidzianym do wymiany cha cha a co z góry mają z was niezlą POMPE cha cha.

Gość gość
do gość wczoraj Serio zarobki w Biedronce gorsze? W biedronce miałaś 1200- 1300 zł m-cznie? To niemożliwe. A co do tych zarobków pamiętajmy, że Ross. różnicuje je w zależności od województwa i tak w południowych zarabia się najmniej za godz./ brutto, w centralnej Polsce i na północy znacznie więcej. Co do tej promocji, też nie wiedziałam, ze nie wolno kartą podarunkową, przyjęłam jedną taką płatność :( Poza tym w przeddzień promocji nic o niej nie wiedziałyśmy jako pracownicy. Oczywiście firma nie pomyślała wcześnie i brakło towaru- półki z szamponami, żelami puściutkie...

Gość gość
Witam jak u was wszystko funkcjonuje jesli chodzi o zwiększenie sprzedaży w innych regionach , dodatkowe rybaki albo pomysł na zestawy ? Chcemy zwiększyć sprzedaż ale brak pomysłów macie coś fanego na swoim sklepie ?

Gość gość
U nas też półki puste, oby tylko nie dowalili teraz 27 boksów na dostawie :(

Gość gość
Tak się narzeka, że góra nic nie robi z ciągłymi zmianami grafiku, a niby czyja była to wina zmian w ostatnich dwóch dniach? Gdyby centrala poinformowała wcześniej nawet nie o szczegółach promocji, ale o tym że jest planowana akcja i należy wzmocnić grafiki w tych dwóch dniach byłoby inaczej A tak informacja wieczorem przed promocją i wydzwanianie kierownika aby przyjść czy zostać dłużej bo u nas na sklepie taka promocja powoduje ogromny wzrost ilości klientów. Po raz kolejny centrala zupełnie zapomniała o poinformowaniu sklepów o akcji a teraz do sklepów będą pretensje o słabe zatowarowanie, kolejki i skargi klientów.

Gość gość
do: gość dziś Podpisuję się rękami i nogami pod tym, co napisałaś. To skandal, by pracownicy dowiadywali się o takiej promocji z fb. Firma powinna przekazać taką informację do sklepów/ kierownictwa kilka dni wcześniej, lub chociaż dobę wcześniej. No ale cóż, możemy tylko na forum ponarzekać. Identycznie było z promocja na perfumy 1+1 w grudniu, dzień przed akcją również nie było żadnego info...

Gość gość
to wszytko zależy od kiero regionalnego, nasza wiedziała i nam 2 tygodnie wczesniej powiedziała, zebyśmy mogły grafik zaplanować inaczej na te 2 dni

Gość gość
my też wiedziałyśmy tydzień wcześniej i wszystko było zapięte na ostatni guzik :)

Gość gość
Macie wypłatę:-)?

Gość gość
Pko bp juz ma

Gość gość
Przestańcie z ta wypłatą! Ostatni aneks: " Wynagrodzenie płatne JEST W DNIU 10-go każdego następnego miesiąca" Nie do 10-ego ma być na koncie, jak dawniej (czyli 6,7,8,9,10 itd.!), a 10-ego dopiero płacą.

Gość gość
jest wypłata pko bp

Gość gość
Co sie unosisz kazdy wie kiedy ma dostac jak cie nie interesuje czy pko bp juz ma to nie czytaj i nie strzelaj madrosciami :-P