Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MożeJednakTu

Żebromarchewka

Polecane posty

Gość gość
Olinka Tylko nie zrozum mnie źle. Nie atakuję Cię. Nie chcę podważać Twojego oglądu rzeczywistości. Szanuję go. Mam swój własny, wyrobiony pogląd na te sprawy, nie skażony obcymi przemyśleniami/ lekturą, oparty o własne doświadczenia z "obu" stron tego świata. " " - to jest ten sam świat, tylko inaczej postrzegany poprzez ograniczenia naszych zmysłów. Pewnie kiedyś się rozpędzę i w końcu opiszę ;-) Jednak nie wyzwala to we mnie aż takich wielkich emocji, cieszę się tym co mam tutaj i nie obawiam się powrotu "tam" :-) Już kilka razy konduktor chciał mnie wysadzić z tego pociągu zwanego życiem, dostrzegam jego ulotność. Pociąg klasy pendolino, więc tą ostateczną stację końcową i tak osiągnie w mgnieniu oka. Warto się skupić na tu i teraz, żebyśmy nie żałowali, że przegapiliśmy życie myśląc o tym, co i tak nieuniknione x Miłego popołudnia :-) A jak tam samonawadniająca doniczka ? H-g

Gość gość
Józef nie zyl bo taki byl plan Boga? Czyli bog zabił Józefa by mie cierpial po smierci Jezusa ? Ja pierdziele Oprocz wartosc***ewnych w Bibli sa tez brednie . Wiecej bredni. Olinko i Ty alceptujesz to? Przeciez to straszne K

Gość gość
Moze piszac ktos po drugiej stronie cos zle odbierze, ale nie przejmujcie sie :) tu nikt na nikogo nie krzyczy, nie strzela z armaty :) Hg zdejmij kamizelke przeciwarmatnia hehe ;) Olinka tez nie musi sie martwic , przeciez kazdy ma swoje zdanie, niekoniecznie dobre ale ma. Moze byc tak ze wszyscy zle myslimy albo wszyscy dobrze :) to tylko rozmowa , inni by sie pozabijali przez monitor, zwyzywali itp :) K

Gość gość
Hehe chcialabym, zeby Hg sie rozpedzil ;) i napisal to wszystko nam :) z pewnoscia ma powody by nie wierzyc , ze bog istnieje :) chyba wiele osob zawiodło sie na Nim. W koncu robi takie rzeczy ze doprowadził do smierci Józefa . Cyrk. Przypomnial mi sie wczorajszy film. Ojcu ukazał sie Bog i ojciec zwariował i zniszczył psychike chłopców. Jeden chłopiec kontynuował zchowania ojca a drugi byl przeciwny. Tak wierzył Bogu ze własne dziecko zamknal w piwnicy. To sa wlasnie takie chore objawienia. Ten co nie wierzył ojcu powiedzial do ojca ze ten zwariował. K

Gość gość
gość dziś "Zwykła gra komputerowa, zwijają się na ekranie jakieś ludziki, rozszarpują je złe moce, pewnie cierpią ale to tylko gra." x Patrząc z perspektywy gry komputerowej to zbyt duże uproszczenie i nie obejmuje wszystkich aspektów życia człowieka. Owszem jest na ziemi program mikro i makro kosmosu. Ziemska natura - nasze realia - zewnętrzne uwarunkowania to również jakieś ustalone zasady - zaprogramowana odgórnie przez Stwórcę do których człowiek się dostosowuje albo łamiąc zasady ustalonego naturalnego porządku odczuwa sam na sobie, że jest poza ustalnym porządkiem rzeczy i choruje. Wynika z tego, że im bardziej oddala się od zasad, które służą jego dobru, tym ma mniej tego dobra i mniej dobra doznaje. To jest na poziomie fizycznym. Ale człowiek nie identyfikuje się jedynie z rzeczami materialnymi - które jak ten świat przemija. Człowiek odczuwa również radość, smutek i różne emocje. I nie widzi tego ale doznaje uczucia miłości. I ta miłość nie pochodzi z tego materialnego świata ale z serca i dusszy człowieka. I ten pierwiastek wieczny - bo jesteśmy realni tutaj. Nie tylko przez wyraz fizyczny ale również ducchowy, który przez okolicznosci zewnętrzne mamy w sobie budować. I w tym mamy wolną wolę. Wybieramy albo dobro albo zło. Tej wolnej woli nie zabierze nam Stwórca bo Dał nam ją w prezencie. Nie przymusi nas siłą do miłości. Zaprasza nas do miłości i tutaj na ziemi i na wieczność. Tutaj wypróbowywujemy nasz teorie w praktyce. I to są nasze doświadczenia, które pokazują w jakim punkcie jesteśmy. Wiary czy nie wiary. I Wszechmocny Daje nam wolny wybór. Czujemy miłość i nienawiść i wiemy jakie skutki przynoszą tutaj na ziemi i takie też skutki są wieczne. Nasze życie nie jest grą komputerową, gdzie ludzikami ktoś kieruje ale w określonych zewnętrznych warunkach sami podejmujemy decyzję w jaką stronę idziemy ku dobru czy ku złu na wieczność. 🌻 "Niektóre przejdą na kolejny, wyższy poziom. Więc doznania współczucia, empatii są tu obce." x Nie są obce. Bóg współczuje razem z nami. Tak samo jak ojciec współczuje dziecku kiedy ucząc się jazdy na rowerze przewróci się i stłucze kolano. Ojciec Niebieski opatruje nasze rany i duchowe i fizyczne o ile do Niego się z tym zwrócimy - tak ufnie jak dziecko do rodzica. I tu jest cała filozofia wiary. Oli.n

Gość gość
"Wyobrażam sobie co się dzieje kiedy Kasia zakupi wołowinę. Biega wokół patelni, tu ogonek dopcha tam ze łbem się pomocuje, cała w skłonach i przysiadach między kopytkami zgrabnie pomykając ... " H-g Hahahahaha posmarkalam sie , az kolezanka spojrzala co mi jest hahahaha K

Gość gość
Olinko ja moge zjesc duzo czekolady i nie zaszkodzi mi na dolna czesc pokarmowa ;) nie mam z tym problemu :) K

Gość gość
gość dziś "Okazywane miłosierdzie pewnie też tylko zabawą?" x Fragment ze szczegółami objawień Katarzyny Emmerich - 12 ostatnich godzin z życia Jeezusa pt. Pasja nie przedstawia zabawy. Ale okrutne męki cierpiącego Człowieka - Booga. Tutaj Stwórca pokazuje, że cierpi z nami również w ciele. I ta rzeź jaką człowiek zgotował Jeezusowi Najwyższy zamienił na bilet do Nieba dla każdego - do życia wiecznego, o ile łaskawie człowiek Go przyjmie i uwierzy. Jak myślisz dla zabawy, niewinny Jesus tak okrutnie cierpiał? Po to żeby człowiek wzruszył ramionami i Go wyśmiał? Oli.n

Gość gość
Moja kolezanka nie moze zjesc ani kawałka czekolady bo potem tydzien bedzie miala kamien w pupce i codziennie skarży sie na ta pupkę ;) Byla umówiona do proktologa i pytam jak bylo a ona na to ze nie poszla bo lek wyprozniajacy na nia nie zadziałał i powiedziala " jak mialam z kupa w pupie isc do lekarza" hahahaha Szok ze nawet specjalny plyn ( 2 litry roztworu) jej nie wyplukal flaczkow hehe K

Gość gość
Nie rozumiem Boga dlaczego nie obronił Jezusa przed tymi cierpieniami. Poświęcił wlasnego syna dla tylu marnych ludzi. Mogl jego zostawic a wszystkich innych zniszczyc ;) Gdybym ja widziala jak ktos mi dzuecko krzywdzi to karabin maszynowy i bym tlukla wszystko obok niej. K

Gość gość
Po co bog chcial utrzymac ludzi na ziemi wtedy? Przeciez to wszystko wtedy tam to bylo gowno somomia i gomoria ;) Jezusa porwać do nieba trzeba bylo a reszte spalić jak muchy ;) skoro gowno warte :) :P Poświęcić syna dla gowna ? ;) K

Gość gość
No wlasnie, Bog stworzył dziadostwo ( bo zgrzeszyli) nie stworzył idealnego czlowieka . Specjalnie nie stworzył niegrzeszacego czlowieka by miec zabawę i patrzec jak grzeszą a potem bawic sie i patrzec kto opiera sie grzechom. Podobno byli przeciez oboje w raju i nagle zgrzeszyli. Czyli w raju tez mozna grzeszyc ;) K

Gość gość
Olinko gdzie ten raj obiecany, bo przeciez juz tyle wieków trwa sodomia i nikt nic tym nie robi. I bedzie trwalo znowu tyle i bedzie następna taka Kasia za 20 wieków i znow o to samo zapyta a nieba jak nie bylo tak nie ma ;) K

Gość gość
Jeszcze mi sie ta wołowina przypomniała hahaha , tez suche zwierze Hg ale jakby tak calego utuczonego prosiaczks polozyc na patelnie to bylby smak hehe ;) K

Gość gość
gość dziś "Nie rozumiem Booga dlaczego nie obronił Jeezusa przed tymi cierpieniami. Poświęcił wlasnego syna dla tylu marnych ludzi. Mogl jego zostawic a wszystkich innych zniszczyc x Zobacz dlaczego: x Na poddaszu 1 | Artur Pawłowski cz. I: https://youtu.be/kpfj9QjjBck 🌻 Gdybym ja widziala jak ktos mi dzuecko krzywdzi to karabin maszynowy i bym tlukla wszystko obok niej. x Tak samo myślał gość z w/w wywiadu :) Tam jest odpowiedź dlaczego Najwyższy postąpił inaczej. Oli.n

Gość gość
PS.: H-g zobacz ten w/w filmik. Dotyczy również pruszanego wczoraj tematu - gość poświęcił swojego syna Najwyższemu dokładnie tak jak Abraham Izaaka i zobacz co Bóog Zrobił dla niego :) Oli.n

Gość gość
Olinko obejrzalam 6 minut i nasza mne chec napisania kilka slow :) Hg obejrzyj ten filmik :) Olinko ja na miejscu tej pani nie wytrzymalabym z tym facetem. Zostawilabym go i wrocila do polski. Nie zastanawialabym sie i dlatego po 6 minutach ogladania chcialam to odrazu napisac. Nie kupic kurtki kobiecie gdy na dworze minus 30 stopni. Po prostu swinia i najgorsze bydle, nie probowalabym go nawracac na jej miejscu. Znalazlabym równego sobie mezczyzne taki ktory nie zabronilby mi niczego. On mogl szukac ateistki skoro nie wierzył. Ona kocha Boga a on nie wierzył ale sympatie czuje jedynie do niej , on jest potworem jeszcze w tej szóstej minucie ogladania. Potwor K

Gość gość
Obejrzalam calosc :) K

Gość gość
On mowil o Bogu jako ojcu ale w którymś momencie Jezusa nazwal Bogiem co mnie troche zrazilo K

Gość gość
Znowu tną sie strony

Gość gość
gość dziś On mowil o B/ogu jako ojcu ale w którymś momencie J/ezusa nazwal B/ogiem co mnie troche zrazilo x Boóg jest w Trzech Osobach. Bóog Ojciec, Syn Booży i Ducch Świięty. Jeezus jest Boogiem na równi z Ducchem Świiętym jak i na równi z Boogiem Ojcem - Stwórcą Nieba i Ziemi. Oli.n

Gość gość
Ogolnie to nie moge powiedziec ze po obejrzeniu tego moglabym uwierzyc ze Bog uleczyl to dziecko i doprowadził do wszystkiego co dzialo sie w ich rodzinie, nie moge uwierzyc w nic ludziom. Cokolwiek on by nie powiedzial i jego zona to nie jestem w stanie zrozumiec o co w tym wszystkim chodzi :) Ten pan ktorego na poczatku znienawidzilam bo zona chodzila do kosciola bez ubranie w mrozie bo on powiedzial ze jak tak kocha boga to i bez ciuchów moze pojsc. Nie wiem ale pozniej tez sympatii do niego nie mialam. Pokazali jak siedzial na lozku i podnosil dziecko do siadu, w ten sposob nie uczy sie dziecka siedziec ani nie daje sie do tv nagrania w takiej sytuacji tatusia bez ubran ( czepiam sie ) Cdn

Gość gość
Po drugie z takim panem ,ktory by mnie tak traktował jak on to juz nigdy nie poszlabym do lozka a tymbardziej miec dziecko z takim. Porazka miec takiego faceta. Pamietam ze Bog chcial by ludzie łączyli sie podobni do siebie , czyli ta sama religia, ta sama wiara. Jest gdzies taki cytat. Ona wybrala ateistę i to byl jej blad. Sama tez miala pretensje do Boga ze chce odebrac jej dziecko, sama zwatpila mimo wielkiej milosci do Boga , sam Bog ja krzywdził . K

Gość gość
Olinko to nie byli katolicy :) znow sie czepiam ;) :) Gostek wymienił słowo zbór a zbory sa w kosciele protestanckim i u jehowych :) Czy wszystkie religie maja jednego Boga i czy Bog popiera wszystkie religie w takim razie? Bo skoro pomogl im protestantom i katolikom pomaga czy obojetne w jakiej religii jestesmy ? Tu chyba Cie zagoęlam Olinko :) ale nie mysl ze zlosliwie :) to mila rozmowa :) K

Gość gość
gość dziś "Ten pan ktorego na poczatku znienawidzilam bo zona chodzila do kosciola bez ubranie w mrozie bo on powiedzial ze jak tak kocha boga to i bez ciuchów moze pojsc. " x Takim był przeciwny wierrze przed nawrooceniem, że tak źle traktował swoją żonę a i Boog go Przywołał do porządku... 🌻 "Nie wiem ale pozniej tez sympatii do niego nie mialam." x Każdy przecież błądził, błądzi i będzie błądził. Jesteśmy ludźmi, którzy ani nie są kryształowi cali ani cali czarni. 🌻 "Pokazali jak siedzial na lozku i podnosil dziecko do siadu, w ten sposob nie uczy sie dziecka siedziec ani nie daje sie do tv nagrania w takiej sytuacji tatusia bez ubran ( czepiam sie ) " x Ok. To Twoja opinia. Tylko weź pod uwagę, że to było prywatne ich nagranie w domu więc tutaj nie ma powodów się gorszyć gołym męskim torsem ;) Oli.n

Gość gość
gość dziś " z takim panem ,ktory by mnie tak traktował jak on to juz nigdy nie poszlabym do lozka a tymbardziej miec dziecko z takim. Porazka miec takiego faceta." x Oni chcieli mieć dziecko kiedy już się pogodzili. I przebaczyli sobie wcześniejsze akcje tzn. ona przebaczyła mężowi. Wiele ;) Rozstania i powroty w małżeństwie się zdarzają :) 🌻 "Pamietam ze Bo/g chcial by ludzie łączyli sie podobni do siebie , czyli ta sama religia, ta sama wiara. Jest gdzies taki cytat. Ona wybrala ateistę i to byl jej blad." x W Biblii pisze, że wierzący współmałżonek uświęca niewierzącego i żeby z tego powodu się nie rozchodzić. 🌻 "Sama tez miala pretensje do Boga ze chce odebrac jej dziecko, sama zwatpila mimo wielkiej milosci do Boga , sam Bog ja krzywdził ." x Tutaj piszesz zupełnie o innej osobie niż o tej żonie z filmiku. Ona właśnie mówiła, że ani na moment nie zwątpiła i ani jej przez myśl nie przeszło, że jej dziecko umrze. Oli.n

Gość gość
cd. Kiciu, dokładnie w min. 10:25 w filmiku są jej te słowa :) Oli.n

Gość gość
Ulzylo mi hehe :P Tak sie nabuzowalam przez tego faceta z jutube ze wyzylam sie na pierwszym lepszym gdy wyszlam z pracy. Ide sobie i nagle slysze : "ajajaj " a ja centralnie do niego hahaha " nie zesraj sie" . Musialam byc naprawde wsciekla a teraz juz jestem naprawde uzdrowiona :P hehe K

Gość gość
Olinko ona byla za na boga bo jej dzuecko umieralo. Zaraz to znajde K

Gość gość
Prywatne nagranie ale ja chcac robic wywiad w tv to bym inne nagranie dala a nie takie gołe. Bez przesady. Napewno mieli milion innych nagrań, Znow sie nabuzuje hahaha tylko ze juz dzis nie mialabym na kim sie wyżyć hehe. To najwyzej jutro, bo zawsze sa oblechy na ulicach ;) tego gowna nie brakuje ktorzy tylko za d****i sie ogladaja i musze swoje 5 groszy rzucic. K