Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MożeJednakTu

Żebromarchewka

Polecane posty

Gość gość
Nie mam takiej potrzeby zyc wiecznie K

Gość gość
Mowia lepszy stary wróg niz nowy i moge to przyrownac rowniez do zycia tutaj i gdzies tam po zyciu. Nie wiem jak tam jest i nie chce wiedziec. Dosc sie tutaj wyszalalam, nie musze juz nic tam wiecej robic w tym nowym zyciu. K

Gość gość
Przeraza mnie mysl o zyciu wiecznym. Przypomniała mi sie zielona mila gdy bohater marzył by juz umrzec, mial dosc nieśmiertelnośći. K

Gość gość
Lesson One Czysta demagogia. Bóg nie sprawił tych nieszczęść, Bóg się tylko założył z Szatanem, nie przewidując konsekwencji takiego działania Zaczynam wymiękać, ale nic, słucham dalej ;-) H-g

Gość gość
Jak wogole Bog moze sie z kims zakładać o cos :( Hiob stracił rodzine, tego bym Bogu nie wybaczyla. Sama bym po takim czyms odeszla z tego swiata. Nie odzyskalabym juz radosci i sensu jak Hiob odzyskał. Juz by mnie juz nie cieszyło a i jeszcze robic nowe dzieci i nowa zone szukac jak On. Ze tez mu sie chcialo i mial chec na nowo wszystko. Ja bym rzuciła sie pod pociag . Wiesz Hg zadtanawialam dzisiaj sie nad tym co napisales dzisiaj :) bardzo madrze i w moim stylu napisales :) trzeba by kogos do sadu podac za przedawnione sprawy ;) chodź podamy do sadu :) bardzo mi sie spodobalo Twoje podejscie :) K

Gość gość
To ze nas stworzył to nie moze sobie tak po prostu podchodzić do naszego żywota , ze tego zabije bo innego musze wypróbować, zabije matce dziecko bo nie zasłużyła ( jak temu chcial zabic Pawlowskiemu z jutube) albo tego gostka wyprobuje i zabiore mu dobytek. Niech sie sam zabije .... K

Gość gość
L. II/III/IV Bóg oddał Hiobowi dwa razy więcej niż Hiob stracił. Jeśli chodzi o majątek, to akurat żadne poświęcenie tych na górze. Niczego sobie od ust nie odjęli. Z dzieciakami już niestety ostre przegięcie! L.V "Bóg MUSIAŁ pozwolić na działanie Szatana". I kto tam rządzi??? Bóg? Szatan? Czy Szatan w ogóle miał prawo czegokolwiek żądać??? x Ten gość co takie rzeczy opowiada jest jak dla mnie adwokatem diabła. Żaden sąd by się nie ugiął przed taką argumentacją. Jest ŻENUJĄCA!!! Hitler nie wszystkie rozkazy wydawał osobiście. Wydał POZWOLENIE na pewne działania, co czyni go współodpowiedzialnym za zbrodnie popełniane przez jego podwładnych. Nawet nie współodpowiedzialnym, co z racji zajmowanej pozycji - odpowiedzialnym. x Droga Olinko, zamknijmy już temat Hioba i nie brnij w to dalej. Może ktoś coś źle przetłumaczył z oryginalnego tekstu, może coś dodał niepotrzebnie od siebie, może, może ... itd. itp. Każde próba wytłumaczenia czegoś tak niewytłumaczalnego musi być skazana na porażkę. I okrągłe słówka niczego tu nie załatwią. Sorry, postuluję o zamkniecie tematu Hioba a sam dałem się ponieść ;-) :-) H-g

Gość gość
Bogu sie chyba nudzi. Zachowuje sie jak najgorszy rodzic, jak matka Madzi :( K

Gość gość
"Bóg oddał Hiobowi dwa razy więcej niż Hiob stracił. Jeśli chodzi o majątek, to akurat żadne poświęcenie tych na górze. Niczego sobie od ust nie odjęli. Z dzieciakami już niestety ostre przegięcie!" Dla mnie ważniejsze bylyby dzieci poprzednie ktore wtedy zabił i zgodzę sie z Toba Hg w 200 procentach . Z dziecmi to przegiecie bylo. Po takimi czyms juz nigdy bym nowych dzueci nie chciala. Umarlabym z tesknoty za tymi ktore umarly. Bog przegiąl z tym zakładem i nie wybaczam mu tego. Amen K

Gość gość
Dzievi to nie np meble czy samochod. Jakby ktos powiedzial ; zabiore ci auto ktore masz a dam dwa najnowsze wspaniale to sie zgodzę hehe czy nowe meble czy rozne rzeczy materialne ale nie jesli chodzi o ludzi, litosci. Jestem masakryczne przybita tym Hiobem, zreszta zdjecie idealnie oddało moje samopoczucie. K

Gość gość
Kasia :-D No mogłaś się chociaż uczesać! Nogi razem, ręce wzdłuż tułowia, uszy do góry i poproszę o szeroki uśmiech (o taki -> :-) ) H-g

Gość gość
Kasia : Ja bym rzuciła się pod pociąg Co najwyżej pod wielbłąda Z tym właśnie mieli problem, dlatego chyba tacy cierpliwi H-g

Gość gość
A moze bylo tak ze ktos mial chora wizje i w ten sposob boga przestawil . Tak jak w tym filmie" Reka Boga", ze niby Bog sie objawił i nakazał zabijać facetowi ludzi a ten chodzil i zabijal. Mysle ze wiele w Biblii rzeczy jest niespełna rozumu K

Gość gość
gość dziś Kasia No mogłaś się chociaż uczesać! Nogi razem, ręce wzdłuż tułowia, uszy do góry i poproszę o szeroki uśmiech (o taki -> ) H-g Hahahaha w takim stanie nie da rady Hg ;) i moze jutro bede wygladac tak jak napisales hehe No dobra, przekonales mnie :) uczesalam sie i wytarlam klaczki ;) A co myslicie o tych chińskich jajkach ktore Wam wyslalam :) czy do polski takie jaja tez sa przywożone ? K

Gość gość
Wiecie, chyba balabym sie tak zyc wiecznie i miec Boga blisko kolo siebie. Juz wole jak jest daleko ;) bardzo daleko. Po takich tekstach z Biblii, ktore przedstawily go w zlym swietle to wole zeby byl miliony km zdala ;) Taki troche nieobliczalny jak na ojca przystało ;) K

Gość gość
gość dziś Przeraza mnie mysl o zyciu wiecznym. x Przeraża Cię życie w miłości i radości i to o niebo piękniejszych okolicznościach przyrody niż na ziemi...? I do tego z mówiącymi zwierzętami oczywiście ;) Życie bez bólu i cierpień Cię przeraża? No coś Ty... 🌻 "Przypomniała mi sie zielona mila gdy bohater marzył by juz umrzec, mial dosc nieśmiertelnośći." x Zgadzam się z nim :) Życie na skażonej złem ziemi i jego konsekwencjami: bólem, cierpieniem i chorobami przez całą wieczność to nie jest dobry pomysł :) Dlatego uwielbiam miłosierdzie Booże :) Raj jest naszym naturalnym dziedzictwem :) Bo Boog jest Miłością - Stwarzając nas z miłości i do miłości :) Wiecznej :) A że po drodze wola czlowieka pomieszała Wolę Booga to już nasza wola nie Najwyższego. Oli.n

Gość gość
Kasia dziś Te jajka to mały zysk jednostkowy i nie pokryłyby kosztów transportu. Z tego co powiedzieli, pojawiły się na lokalnym chińskim rynku i życzę smacznego dla właścicieli ferm. Oni innym jajeczka, inni dla nich np. plastykowy ryż :-D H-g

Gość gość
Pchnonć prosze

Gość gość
Bóog Daje i Bóog Zabiera. Dlaczego? Bo Jest Stworzycielem. Stwarza życie i dlatego tylko On ma prawo to życie przenieść do wieczności wtedy kiedy Chce. Kiedy On Chce a nie kiedy my chcemy bo sąsiad nas wkurza albo przechodzień jak ostatnio Kicie. Sami siebie nie stworzyliśmy. Ani tym bardziej tego świata :) Więc i nie jesteśmy panami sami siebie ani tego świata. Albo poddajemy wolę naszą Boogu, który swoje stworzenie Kocha i zawsze chce naszego dobra NA WIECZNOŚĆ. Albo poddajemy wolę złemu i jesteśmy jego niewolnikami. Z kim przestajemy na ziemi taką też wieczność będziemy mieli. Wybór należy do nas. Oli.n

Gość gość
Tam gdzies w tych filmikach bylo tez jak pali sie zupka chinska ;) Wasz glutaminian , to czysty trotyl ludziki ;) K

Gość gość
Olinka: Przeraża Cię życie w miłości i radości i to o niebo piękniejszych ... x Taa ... wszędzie dobrze gdzie nas nie ma! :-) ;-) H-g

Gość gość
Jestesmy panami Olinko i bog nie ma prawa nas niszczyc :) tak jak rodzice nie maja prawa nas zabijać i krzywdzic to on tez nie . Tymbardziej nie on bo on to dla nas piąta woda po kisielu. To tak jakbys powiedziala ze rodzice maja prawo nas zabic bo nas urodzili. K

Gość gość
Olinka: Z kim przestajemy na ziemi taką też wieczność będziemy mieli. Wybór należy do nas. x Ja już wybrałem ;-) Spotykamy się na niebiańskim piwie i będziemy się droczyć przez całą wieczność :-) Osobiście nie podporządkuję się temu naciąganemu "dobru" a tym bardziej "złu" Stworzymy raj na naszych warunkach a jak ktoś będzie próbował nam mieszać, to niech sobie poszuka swojego raju A rajów będzie dostatek :-) ;-) I jak Olinka coś zacznie kombinować z jakimś innym ... wespół z Kasią zwiążemy i przytaszczymy do naszego ... jako brankę :-) H-g

Gość gość
Gdyby bog kazal mi strzelać do rodziny to uwierz Olinko ze je strzelilabym do rodziny ale do ..... K

Gość gość
"Ja już wybrałem Spotykamy się na niebiańskim piwie i będziemy się droczyć przez całą wieczność " Hehe :) milo czytac ;) Ale z ta Branką nie zrozumialam . Taka tępa sierota jestem ze nie kapuje ;) K

Gość gość
Tyle juz tutaj pisalam rzeczy ze nie pamietam czy Wam opowiadalam sen kolezanki o piekle , jak nie chviala isc do nieba , jak bardzo chciala isc do piekła bo tam bylo piwo i kielbasa z różna hahaha Myslalam ze pekne ze smiechu.

Gość gość
Kasia dziś Dla mnie STWÓRCA to praca zespołowa i jak w każdym zespole pojawiają się niestety indywidualne wyskoki i wybryki, nie zawsze przemyślane. Uporządkujemy kiedyś ten chaos i wszystko nabierze sensu. Spiszemy nową Biblię ale to przecież dla nas pikuś, bacząc na ilość tekstów jakie już zdążyliśmy na kaffe napłodzić :-D H-g

Gość gość
Kasia dziś Tylko postraszyłem Olinkę na wszelki wypadek, gdyby chciała wybrać jakiś inny raj, nie nasz ;-) H-g