Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MożeJednakTu

Żebromarchewka

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Hahahaha gdzie isc haha x No tak :) Kiedy dotarło do mnie, że miłość skądś pochodzi i ma swoje źródło to zastanawiałam się gdzie je znajdę :) I właśnie w KK mimo grrzeszników jest to źródło bo Pan Jesus jest Obecny w Sakramentach Świętych :) I tam Działa Sam bezpośrednio :) Np. mimo grrzeszności ksiiędza to On Przychodzi taki sam zawsze :) I to On Działa. I to jest dla mnie piękne :) Oli.n

Gość gość
"Wcale nie było mi łatwo na początku bo ludzie w tym i ksiięża też mocno mnie irytowali. Nie byli tacy jacy bym chciała żeby byli No bo przecież powinni być święci No nie byli' PADŁAM ;) K

Gość gość
gość dziś Wezyki zasysaja wode x No właśnie nie bardzo wiem jak taki wężyk zasysa wodę. Bo raczej sam z siebie nie zasysa. I woda jeśli płynie to grawitacyjnie a nie po włożeniu wężyka do szklanki z wodą ;) Oli.n

Gość gość
No Olinko przeciez w KK mialas egzorcyzmy wiec i tam powinnas pozostać :) bo w kosciele mialas te egzorcyzmy tak? Przez ksiedza wykonane tak? To w takim razie dobrze wybrałas , bo jakbys gdzieindziej miala egzorcyzmy to byloby nieładnie wybrac inny kosciol ale jesli wybrałas tam gdzie egzorcyzmowalas tzn oczyszczalas to nie zdradzilas kosciola :) K

Gość gość
gość dziś A jakas butelka plastikowa od jakiegos soku ? Taniej Ci wyjdzie i nie bedziesz musiala marnować kosmetyku. x O dobry pomysł :) Rozejrzę się za czymś takim :) Oli.n

Gość gość
No i dlatego Olinko ja tam nie jestem bo tam nikt nie jest swiety , same mohery jak to mowia i pederasci :) te mohery potem ida plotkowac , jeszcze dobrze nie wylezą z tego kosciola a juz patrza by pojeździć po kims . Ksiazeta maja jeszcze wiecej za uszami niz te mohery K

Gość gość
No dobra ale to przeciez tylko ludzie i ksiazeta i mohery. Wazny jest budynek :) kościoły sa piekne :), kosciola nigdy nie poniże :) ale ksiazeta mnie wkurzaja , ida jakby ludzi nie widzieli , jskby wogole nic wspolnego z Jezusem nie mieli K

Gość gość
gość dziś No Olinko przeciez w KK mialas egzorcyzmy wiec i tam powinnas pozostać usmiech.gif bo w kosciele mialas te egzorcyzmy tak? Przez ksiedza wykonane tak? x Tak. Z tym, że te egzorcyzmy wykonanywane przez kdiędza miałam dopiero po 3 latach od nawróocenia i bytności w KK :) Tak od razu na to nie wpadłam :) Oli.n

Gość gość
Witajcie :-) Jeszcze sobie obejrzę ten filmik na YT ;-) Wieczorkiem, po północy ;-) Jak już komuś doradzę to i sam idę rzutem w tę samą stronę i naniosłem filetów z ładnego leszcza. Musiał być przed filetowaniem spory, bo ości jak kości ;-) Przesmażyłem, będzie na dwa obiady, a i dzisiaj obiadokolacja jakaś z tego wyszła. Trochę późna, ale jak się późno wraca to tak bywa. Olinka dziś x Olinka Kasia Może ten lejek zwinąć po prostu z twardszej folii spożywczej sklejając brzegi zmywaczem do paznokci? Jeżeli od góry by było potrzebne coś w rodzaju kielicha, dla łatwiejszego nalewania wody, można by odciąć fragment plastykowej butelki z jakiegoś małego soczku dla dziecka a przez wewnętrzną część szyjki poprowadzić tą zwiniętą w rulon i sklejoną folię. W taki sposób można dopasować źródło zasilania tak, żeby nie kłóciło się z estetyką całości i było w proporcji. H-g

Gość gość
Juz pisalam ze ksiazeta mi sie z diablami kojarzą ;) A Olinko wiesz jaki moj ulubiony cytat byl? To tak jakos bylo ze " jesli bog jest z toba to nic nic nie moze ci grozić albo ze nie ma wroga przy tobie wtedy -jakos tak, juz zapomnialam :) Przypomnisz mi ? K

Gość gość
Co oni mi tu poprawiają?! :-) Olinka dziś x etc.. H-g

Gość gość
gość dziś O dzięki za pomysł. Zastanowię się nad tym. Oli.n

Gość gość
Aaaaa a ja myslalam ze nawrocenie to byly egzorcyzmy i wtedy myslalas czy wybrac KK :) K

Gość gość
Hg wrocil to i napewno poidełko bedzie w sekunde wymyślone :) K

Gość gość
Hg kota nie ma to myszki szaleją K

Gość gość
gość dziś Juz pisalam ze ksiazeta mi sie z diablami kojarzą x Bez przesady ;) To tylko ludzie :) A sataniści z kim Ci się kojarzą? ;) 🌻 "A Olinko wiesz jaki moj ulubiony cytat byl? To tak jakos bylo ze " jesli bog jest z toba to nic nic nie moze ci grozić albo ze nie ma wroga przy tobie wtedy -jakos tak, juz zapomnialam Przypomnisz mi ? " x Jeśli Bóog ze mną, to któż przeciwko nam. Oli.n

Gość gość
"Jeśli Bóog ze mną, to któż przeciwko nam. " Hehe mam na poczekaniu :) Dziekuje Olinko 🌻 K

Gość gość
Oryginalnie brzmi: "Jeżeli Bóg z nami, któż przeciwko nam?" Oli.n

Gość gość
Dużo by można pisać o wierrze i różnych reliigiach ale najważniejsze to znaleźć żywą relację z Boogiem. Wówczas optyka patrzenia na świat i serce człowieka się zmienia :) Oli.n

Gość gość
Olinko satanisci to tacy ktorzy nie uwazaja nakazów. Zyja sobie bo zyja i maja w nosie Boga. Nie uznają jego i wszystkiego co z nim związane. Ale nie morduja ani ludzi ani zwierzat . Chyba na którymś z naszych tematow o tym bylo :) Zyja po prostu jak zwierzatko K

Gość gość
Kasia Popatrzyłem na załączone zdjęcia. Niby fajnie ale przypomina mi to trochę laboratorium chemiczne :-) Najlepiej by było, żeby te wszystkie wężyki nie rzucały się w oczy, bo zaraz się znajdzie siostrzeniec, który zassie, pewnie razem z tą biedną roślinką :-) ;-) H-g

Gość gość
Powoli już będę się zbierać. Dobranoc :) Oli.n

Gość gość
Dobranoc :-) Też mnie już morzy po tej obiadokolacji. A tyle jest do czytania, że popołudniowej kawy czas może być nawet za krótki ;-) Ale nadzieją jest weekend ;-) :) H-g

Gość gość
Hg A ten zmywacz do paznokci , zapach nie bedzie przeszkadzał roslinkom? Jednak to paskudny smrod ;) K

Gość gość
Hahaha kuszace weżyki no tak, laboratorium zgadza sie hehe Dobranoc ludziki :) K

Gość gość
Kasia Indyczysko suche zwierzę, ale można by spróbować jak z szynką. Kiedyś, dawno, dawno temu ludzie obklejali ptaszysko gliną i tak piekli w ognisku. Zdejmowali glinę razem z piórami i pożerali zawartość. Mięso było soczyste, soki nie miały gdzie odparować. Współczesną metodą jest obklejenie mięsiwa ciastem solnym i do piekarnika. Kiedyś jadłem w ten sposób przygotowaną szynkę. Rewelacja!! Dodatkowo można sobie pochrupać i to ciasto :-) x Świat jest przepełniony ludźmi chcącymi wzajemnie sobie dokopać, możesz pójść tą drogą, ale w nas sekundantów raczej nie znajdziesz ;-) x Kasia Z tym Hiobem Kasiu to chyba myslenie równoległe :-D x Olinka Użyję skrótów: "Żył w ziemi Us człowiek imieniem Hiob. Był to mąż sprawiedliwy, prawy, bogobojny i unikający zła. Miał siedmiu synów i trzy córki ..." Czytamy dalej, że Bóg założył się z Szatanem, iż Hioba nic nie zwiedzie z bogobojnej drogi i dał przyzwolenie Szatanowi na podjęcie stosownych działań. Znaczy się współuczestnictwo, jakby można określić współczesnym językiem prawnym :-P Z przyzwolenia Boga Szatan zaczął dokuczać Hiobowi. Zabrał mu to co cenne, pozabijał dzieci ... ot, niewinne igraszki i psoty. Hiob przeżył swoje chwile zwątpienia, rozterek posiadł co nie miara, jakoś to przetrwał i ostatecznie pokazał język Szatanowi ( :-P ) Łaska Pańska na pstrym jęździ koniu, ale w końcu Bóg Ojciec zreflektował się, że hazard i zakłady nie przystoją tak dostojnemu Władcy i na otarcie łez: "Miał jeszcze (Hiob) siedmiu synów i trzy córki. Pierwszą nazwał Gołębicą, drugą Kasją, a trzecią Rogiem Antymonu. Nie było w całym kraju kobiet tak pięknych jak córki Hioba" No i czyż Bóg nie jest miłosiernym? Miał Hiob wcześniej jakieś tam córy, nie grzeszące pewnie urodą, a teraz ma nowe, ładniejsze(Chwalmy Pana) a w pakiecie dodatkowo siedmiu synów, czternaście tysięcy owiec, sześć tysięcy wielbłądów, tysiąc jarzm wołów i tysiąc oślic. A i pewnie wybitne zdolności matematyczne, żeby to wszystko był w stanie jeszcze policzyć. Tylko dziwi mnie, że żył tylko sto czterdzieści lat a nie tysiąc czterysta, jak szaleć to szaleć! :-) Jak więc widać na wskazanym przykładzie wszystko zakończyło się wesołym oberkiem ;-) A ja się tak zastanawiam czy nie warto jakiegoś doniesienia do prokuratury złożyć ;-) Pewne sprawy, z tego co wiem, nie ulegają przedawnieniu :-P ;-) Olinko, proszę Cię, zmieńmy temat zanim sobie tę całą Biblię na powrót przypomnę :-) ;-) Nic dobrego z tego na pewno nie wyniknie :-D x Nie wypowiadam się w kwestii Artura Pawłowskiego. Niewiele o nim wiem, tyle co sam o sobie opowiedział. Zostanie pewnie męczennikiem, bo w Kanadzie walka z Chrześcijaństwem idzie na ostro. Nawiasem jednak pisząc, już bez odniesienia do Pawłowskiego. Jest sporo ludzi, dla których sukces finansowy to zbyt mało, dla zaspokojenia swoich aspiracji. Mają nieodparty ciąg do "władzy", władzy w szerokim tego słowa znaczeniu. Założyciele różnego rodzaju sekt nie zawsze robią to, żeby podnieść swój status materialny, a chcą zarządzać duszami i to ich kręci. Czy to źle? Nie zawsze. To co leży u podstaw ich motywacji to jedno, a to jak działania takich ludzi przekładają się na zmiany mentalności całych otaczających ich rzesz "wyznawców" to drugie. Jeżeli te zmiany są pozytywne, to dlaczego nie? Wracając do Pawłowskiego. Co tam miał na myśli i czym się kierował zakładając "kościół uliczny" nie mnie to osądzać. Działa to wszystko jak należy, nikomu krzywda się nie dzieje, ludzie są zachwyceni - czyli owoce wydało dobre ;-) H-g (i ostani łyk kawy ;-) )

Gość gość
Dla rozluźnienia ;-) Muzułmanin Ahmed zmarł i trafił do nieba. Na miejscu wita go święty Piotr: - Witaj mój synu, proszę do środka... Na to Ahmed: - O nie! Nie mogę wejść do środka najpierw muszę spotkać Allaha. Święty Piotr: - Aaa... Allah... jest piętro wyżej. Ahmed uśmiecha się: - Oczywiście, że jest wyżej! I wchodzi po schodach do góry. Tam wita go Jezus: - Witaj mój synu, proszę do środka... Na to Ahmed: - O nie! Nie mogę wejść do środka najpierw muszę spotkać Allaha. Jezus odpowiada: - Oczywiście. Allah jest na najwyższym piętrze. Muzułmanin uśmiecha się i idzie na samą górę. Tam wita go sam Bóg: - Witaj mój synu, proszę do środka... Na to Ahmed: - O nie! Nie mogę wejść do środka najpierw muszę spotkać Allaha. Bóg na to: - Oczywiście, jest tutaj ale w tej chwili jest bardzo zajęty - może spoczniesz tu i czegoś się napijesz? - No dobrze... z przyjemnością. - Herbaty? - Tak bardzo chętnie. Na to Bóg: - Świetnie napiję się z tobą. Po czym klaszcze w dłonie i woła: - Allah, przynieś tu dwie herbaty! H-g

Gość gość
Nie kapuje ;) K

Gość gość
- Allah, przynieś tu dwie herbaty! :D x Mnie rozbawił kawał ;) Ale... Gdybym nie czytała objawień wówczas pewnie podobnie bym chciała myśleć. Z tym, że ów prorok niestety herbaty nie może już nikomu przynieś bo był narzędziem złego. A tacy niestety nie mają nawet do Nieba wstępu. I dlatego tam warto być :) Bo nie będzię juź źródła zła ani skutków zła. I wszyscy będziemy kochać Najwyższego i siebie wzajemnie. Dlatego - na logikę rzecz biorąc, warto tam być na całą wieczność :) Dzięki miłości Najwyższego. Decyzja należy do każdego z nas. Zgodnie z wolną wolą :) Oli.n